Gå til innhold

johanhs

Medlemmer
  • Innlegg

    227
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av johanhs

  1. Vurderer SGT2 10.1, men hvordan er det å koble til DVD-ROM til den? Støtter USB adapteret en kan kjøpe DVD-ROM også, eller er det bare mus/tastatur/minnekort?

    Går det ann å koble til mer enn en enhet til adapteret? Kan en f.eks. koble til en hub?

  2. Jeg skal ha meg en 17” desktop erstatter, og ønsker å ha en SSD som systemdisk i tillegg til en større HDD til lagring. Jeg synes Samsung sin 700Z7C er flott, men det er tydligvis ikke plass til to HDD i den. Det er 8GB Flash på hybriddisken der, men det er litt lite til å fungere optimalt. Jeg tror ikke det å gå for kun SSD er noe for meg, da jeg trenger litt lagringsplass.

    Acer Aspire V3-771G 17 har plass til to disker, og virker som et greit valg. Om lag 1cm tykkere enn 700Z7C, men det er vel derfor det er plass…

    Noen andre alternativ jeg bør se på?

    Å bytte ut BD/DVD med en HDD er ikke aktuelt.

  3. Skal kjøpe nytt kamera, men har blitt veldig usikker på hva jeg egentlig skal ha etter å la lest en del på nett.

    Jeg så først for meg et Panasonic LX5, for det jeg ønsket meg var et kamera som tar bedre bilder enn mitt gamle kompaktkamera. Det gamle kameraet er et Ricoh R7. Det som jeg har hatt å utsette på det er spesielt bildestøy i dårlig belysning. Ellers har jeg likt 28-200 objektivet, med f/3.3-5.2. 

    Lx5 sin linse gir jo over dobbelt så mye lys som R7, så det burde hjelpe. R7 har bare en 1/2,5" sensor, mot Lx5 sin 1/1.63".

    Så en Lx5 virker jo som en flott oppgradering.

    Men så begynnte jeg å se på Panasonic GF3... Har alltid syntes MFT systemet virker veldig spennende. Stor sensor er jo bra, bare synd linsene nødvendigvis blir mye større også... Det store opprinnelige ankerpunktet mot MFT er størrelse. Med zoomobjektiv vel å merke. Zoomlinsa har f/ 3,5-5,6. Det høres kanskje ikke så fantastisk ut? Jeg har lest at noen mener at kit objektivene ikke gir et slikt kamera noen særlig fortrinn over et godt kompaktkamera. Må man virkelig investere i nytt objektiv for å dra god nytte av et GF3?

    Et annet utsagn jeg lurte på var det at bildene fra systemkameraer "må" bildebehandes i etterkant for å gi gode resultater, i motsetning til kompaktkameraer. Stemmer det?

    Med GF3 og i tillegg et par nye objektiv, blir faktisk det en god del dyrere enn LX5. 

    Har også lest at man mener det er vanskeligere å ta gode bilder med større sensor, p.g.a. mindredybdeskarphet. Altså at kameraet krever mer av fotografen. 

     

    Har også sett litt på andre kameraer som f.eks. S95. Andre forslag mottas med takk.

  4. Jeg vurderer å kjøpe meg et sett med støykansellerende hodetelefoner. Jeg har kun fått testet BOSE QC15, som virket helt OK. Både QC3 og QC15 har fått bra kritikker, så vidt jeg har sett.

    Sennheiser har også noe å by på, deriblandt CXC 700 som er in-the-ear propper.

     

    Tanken er å bruke disse i omeråder med mye støy.

     

    Har noen sammenlighet ytelsen på selve støykanselleringen mellom klokke-modellene og in-the-ear-modellene?

    Kanskje in-the-ear modellene kan brukes under vanlige hørselsvern for enda mer dempning? Eller fungerer noise cancellation dårlig med lav lydnivå på støyen inn til proppene?

     

    Tips mottaes med takk! :-)

  5. Jeg skal kjøpe en ny PC nå snart. PC'en skal brukes mest til surfing og andre lite krevende oppgaver, men kanskje litt til spilling også. Så det er spilling som kommer til å kreve litt av pc'en.

    Hva slags prosessor som gir mest for pengene? Vil en få utnyttet en i5 eller i7 om en parer den med et grafikkort ala nVidia 4890, eller trengs ikke prosessorytelsen i samme grad som grafikkytelsen? Hva er evnt. beste valg om ikke i5/i7? AMD eller intel? Og hva?

    Også interessant å vite hvilken prosessor en kan klokke opp en del, …helst uten å lage et varmekraftverk i samme slengen…

  6. Jeg hadde i lang tid et sett med Jabra BT620s som jeg var veldig godt fornøyd med. Etter mitt øre spilte de mer enn bra nok over bluetooth sammen med HTC telefonen jeg bruker som lydkilde. Etter å ha mistet Jabra'en, må jeg finne meg et nytt sett, men finner ikke egentlig noe som virker bedre enn den gamle. Har lest litt reviews av Koss Cobalt, Logitech Freepulse og diverse andre, uten at noen utkrystalliserer seg. Noen som har tips om noe å se etter i prisklassen intill 1500,- Det gjør ikke noe om de koster lite altså :roll:. Jabra'en kosta vel 500,- og gav mer enn nok lydkvalitet for meg.

    Fordel om de ikke er for store, og gjerne ikke lukket system.

  7. Jeg skal ha en ny laptop som 99% av tiden kommer til å stå fast inne på kontoret/stua hjemme. Jeg vil ha mulgihet for 1080 avspilling av BD filmer, og trenger da minst 1920x1080 oppløsning på skjermen. Stor skjerm er en fordel. Greit med litt grafikkytelse som en skulle fyre opp et spill og, men det er ikke veldig viktig. Vekt er ikke så farlig, men den trenger ikke å se ut som en diger koffert heller… ;-)

    Etter å ha kikket litt ser jeg at nettopp HP HDX18-1000EO oppfyller disse kravene. Er det andre modeller som kan være en utfordrer til denne?

  8. Beklager lite beskrivende tittel, men men...

    Saken er at jeg har hatt et Casio ex-s500 kamera i noen år, men nå skal jeg ha et nytt.

    Dette kameraet har vært mest brukt på utendørs, gjerne på fjellturer og jaktturer. Det har da ligget i en hendig taske som er festet til sekkereimen. Ligger da på venstre skulder, og har fått smake en del regn og snø. Det har det ikke tatt skade av, så vidt jeg kan se. Jeg har likt å ha kameraet så lett tilgjengelig. Hadde nok tatt MYE færre bilder om det hadde ligget i sekken. Størrelse er således viktig.

    Utendørs synes jeg det oftest er tele og ikke vidvinkel jeg oftest har manglet på Casios 3x zoom kamera.

    Selvsagt greit med kamera som er vanntett og støtsikkert, men synes jo erfaringen med S500 var at et vanlig kamera klarer seg helt ok. Hørt litt dårlig kritikker av for eksempel Olympus sine vanntette.

     

    Når kameraet ikke har vært brukt ute i naturen, er det som regel under ferieturer det taes i bruk. Typisk på den varme delen av året, uten store lommer tilgjengelig er det kjekt med ikke for stort kamera. Men det hadde vært kjekt å kunne tatt nogenlunde gode bilder når det ikke er skikkelig lyst også. Mange steder kan man heller ikke bruke blitz. Casio ex-s500 tar ikke spesielt bra bilder på høye ISO verdier… Kanskje nye kameraer i dag har en del mindre støy. Generelt hadde det vært smart med et kamera med en støysvak brikke og med lyssterk optikk. Bare det ikke blir for stort…

    S500 hadde 5Mpixler og jeg var veldig fornøyd med det. Får vel midre støy i brikka om en slipper å gå så mye opp fra det.

     

    Trenger ikke være nyeste og flotteste modell om en kan få en god "fjorårs-modell" til en hyggelig pris.

     

    Batterikapasitet er ikke så veldig viktig.

    Casio hadde "cradle" for å lade og overføre bilder. Det var noe stort tull.

    Skjermstørrelse er ikke så farlig.

     

    Krav:

     

    - Ikke større enn at en kan ha det i en taske festet til sekk.

    - Greit zoom omeråde. Ikke så viktig med vidvinkel som med tele.

    - God brikke med lite støy.

    - Lyssterk optikk.

    - Helst ikke for mange Mpixler.

    - Bildestabilisator er greit å ha med.

     

    Et par ting jeg har lurt på :

    - Hvor mye bedre er egentlig et kamera med 1/1.6" brikke i.f.t. 1/2.5" brikke?

    - Hvor mye har skjedd på kamerafronten de siste 3-4årene? Er det store forbedringer? På hva?

     

     

    Jeg har sett på en god del reviews både inne på Akam.no og andre norske og internationale sider, men kan ikke se at det er noen som virkelig utkrystalliserer seg. Da jeg valgte S500 i sin tid, var jeg ikke i tvil. Det er jeg nå.... :hmm:

  9. Jeg lurer på om noen har erfaring med hvilke gebyr disse tre ulike transportørene tar i fortollingsgebyr (dvs for å kreve inn mva på pakken)? Det er litt vanskelig å velge når jeg leser at gebyret varierer fra 0-450 kroner, men ingen som sier konkret hvilke som har de ulike gebyrene.

     

    DHL skulle ha 450kr for fortolling + 111kr i eksp. gebyr på en pakke som kostet 437kr i moms! Så jeg vil anbefale å styre unna DHL...!

  10. Ble fortalt at man må ha 3G for at AGPS skal virke... Det høres rart ut, da EDGE også støtter pakkedata med GPRS.

    Men det er kanskje slik at nettverksleverandøren må ha støtte for en AGPS server. Noen har sagt at etter at OC gikk over til NWN ble AGPS støtten borte. Kan det skyldes at OC ikke støtter AGSP, eller kanskje må man oppgi ny serveradresse?

    Noen som vet noe om dette?

  11. Jeg vurderer å kjøpe en WM6 telefon i utlandet, men jeg vil ikke ha et språk jeg kan dårlig på OS'et...! Hvis jeg kan endre produktkode eller laste ny FM for å få enten norsk eller engelsk OS hadde det vært supert. Vet ikke om en får norsk ordliste hvis en laster engelsk språk? En må kanskje laste norsk/skandinavisk produktkode da?

    Telefonen jeg tenkte på er en HTC Touch Cruise variant. Kan en forresten laste FW for HTC over den FW som HTC TC varienten har benyttet?

  12. Noen som vet hvilket minne som er anbefalt å kjøpe til denne pda'en? Var inne på en webshop, og der var 8GB TransFlash/MicroSD satt opp som "anbefalt utstyr". Regner derfor med at denne støtter minst 8GB. Noen som vet hvor raskt minne den klarer å utnytte?

  13. Jeg skal ha meg en ny mobil med GPS. Den må også være en smartphone. Det så da ut som valget falt ned på enten N82 til 4325kr og HTC Touch Cruise til 4616kr.

    Cruise har 3Mpix kamera og 2,8" touch-skjerm mot N82 sin 5Mpix og 2,4" vanlig skjerm. Cruise har også oppgitt lengre standbytid. Det er de vesentligste forskjellene så vidt jeg ser det. Utifra det jeg har lest kommer Cruise med A2DP, selv om det står annet her på amobil...

     

    Noen for og imot valg av disse to?

  14. Jeg håpet på å fikse problemet med å legge inn XP på nytt, men da installasjonsprogrammet starter forsvinner hele skjermbildet...! :dribble:

    Så da måtte jeg sette inn det gamle 6800xt kortet for i det hele tatt få sett hva installasjonsprogrammet gjør...

    Dette er jo ytterst merkelig. Siden alt virker med Vista kan det vel ikke være noe hw inkompabilitetsproblemer? Eller...?

     

    En annen ting: Siden det ikke hjelper å prøve å boot i Safe-mode, betyr vel det at det ikke er at skjermkortet kommer opp i en mode som ikke monitoren klarer å vise? Installeringsprogrammet burde ihvertfall komme opp i en mode som skjermen støtter...!

  15. Når jeg prøver å installere Halo2 påstår installasjonsprogrammet at jeg har prosessor som ikke støtter SSE. X2 støtter jo SSE3 så det burde ikke være noe problem. Noen tips?

     

    BTW: Ser også ut til at installasjonsprogrammet maser om at minnet mitt bare har "performance index" på 4,2, og dermed helst vil jeg ikke skal installere. Hva i all verden..! :dribble:

  16. Jeg byttet fra et 6800XT til et 7950GT kort, og etterpå vil ikke XP vise bilde lenger. Jeg får opp POST og kan velge i bootloader XP eller VISTA, men etter at XP starter opp blir det helt svart. "No input signal" kommer opp på LCD-skjermen. Det hjelper ikke å starte i safte-mode. Setter jeg i det gamle kortet er alt bra. Jeg har disablet 6800xt kortet i device-settings, og har installert Foreceware driver for 7-serien.

     

    Under Vista fungerer alt som det skal...! Så kortet er i orden. :hmm:

  17. 3db er så absolutt hørbart, det vil tilsvare en halvering i støyen, dette fordi at desibelskalaen er logaritmisk, så en økning på 3db vil tilsvare en fordobling av lyden...

     

    wikipedia om desibel

    9203033[/snapback]

    3dB er fordobling av lydtrykket, men ikke hva øret oppfatter som lydstyrke. Nettopp fordi øret hører logaritmisk.

    10dB er en fordobling av oppfattet lydstyrke. Antar da en A-veid desibelskala. Den er kompansert for ørets følsomhetskurve. 3dB er grovt regnet da en kan klare å høre en endring i lydnivået, men ikke stort mer.

  18. Jeg har installert en X2 4200+ istedenfor den gamle Opteron 144. Etter dette vil maskinen kun boote i Safe-mode. I vanlig boot rebooter den etter at "XP oppstartsbilde" har vært der en 5-10 sekunder. Det ser ikke ut for at prosessoren går varm eller noe heller. I safe mode fungerer alt ok.

    Jeg vet ikke om det er noe med at det er to prosessorer i X2, mens Opteron 144 bare har en.

     

    Ellers består pc'en av:

    MSI K8N NEO4-FI,nForce4 Ultra,Socket-939 (Nyeste bios. Støtter X2)

    XFX GeForce 6800XT skjermkort

    Samsung SpinPoint P120S 250GB SATA2 harddisk

    Corsair Value S PC3200 DDR-DIMM 2x512MB

     

    Jeg kjører WIN XP MCE.

     

    BTW: Hvordan kan en få bort "boot bildet" og heller se hvilke drivere som lastes? En eller annen tast må det da være! :blush:

     

    Problemet var driveren til skjermkortet kan det virke som. Men jeg har fortsatt problemer med videodriveren. Å spille NFS Carbon går ikke. Media Player Classic krasjer.. :dribble:

×
×
  • Opprett ny...