Gå til innhold

ssd-

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ssd-

  1. Har fått sittet foran noen ganger da faren min er konduktør, så nå blir det nok lenge til neste gang

    Etter regelverket så har ikke du lov til å sitte foran selv om faren din er konduktør. Da har du i såfall bare hatt flaks og møtt en lokfører som ikke er redd for å bli kalt inn på teppet.

    • Liker 1
  2. Det var ingen spørsmål om hvorfor man vil bli lokfører, tanker rundt det osv. Alt dreiet seg om selve testingen.

    Testdagen er kun for testing. Hvis man går videre i prosessen, så er det intervju på jernbaneskolen hvor man blir spurt ut om bl.a disse tingene :-)

    • Liker 1
  3. Da var testene over, og jeg fikk i dag tilbakemelding på at jeg ikke fyller kravene.

    Hei. Det var kjipt å høre at det ikke gikk så bra for deg. Men vil bare understreke at det sannsynligvis er en veldig god grunn for at du ble regnet som «ikke skikket». Å kjøre tog er ikke en hverdagslig oppgave som alle og enhver er egnet til. I det siste har flere aspiranter opplevd å ikke bli sertifisert fordi de ikke er egnede som lokførere. De har da brukt årevis på å komme dit, med forbedring av karakterer, tester, skolegang, eksamener, øvelseskjøringer, opplæring/aspiranttid innad i bedriften - for så å skal autoriseres til å bli selvstendig lokfører og stryker her. Om du ikke er skikket, skal du være glad for at du fikk beskjeden nå og ikke om 2-3 år. Skjønner at det sikkert er en fattig trøst, men denne jobben er faktisk ikke for alle. Selv om man er ordentlig, fungerer bra i hverdagen og har førerkort...

  4. Da var testene over, og jeg fikk i dag tilbakemelding på at jeg ikke fyller kravene.

    Hei. Det var kjipt å høre at det ikke gikk så bra for deg. Men vil bare understreke at det sannsynligvis er en veldig god grunn for at du ble regnet som «ikke skikket». Å kjøre tog er ikke en hverdagslig oppgave som alle og enhver er egnet til. I det siste har flere aspiranter opplevd å ikke bli sertifisert fordi de ikke er egnede som lokførere. De har da brukt årevis på å komme dit, med forbedring av karakterer, tester, skolegang, eksamener, øvelseskjøringer, opplæring/aspiranttid innad i bedriften - for så å skal autoriseres til å bli selvstendig lokfører og stryker her. Om du ikke er skikket, skal du være glad for at du fikk beskjeden nå og ikke om 2-3 år. Skjønner at det sikkert er en fattig trøst, men denne jobben er faktisk ikke for alle. Selv om man er ordentlig, fungerer bra i hverdagen og har førerkort...

  5. Alle som får generell studiekompetanse får minimum 224 timer matematikk tror jeg, 1P+2P gir 224, og samme med 1PY+2PY (det jeg har). Det er Fysikk 1 du må ta som privatist for å dekke kravet som er 140 timer. Jeg tok det som privatist høsten 2018. anbefaler å følge undervisning hos en privatist skole.

     

    Dette stemmer ikke helt.

    Jeg har generell studiekompetanse etter reform 94, altså 140 årstimer matte.

    Men har gått på BI og fikk godkjent «matematikk for økonomer», så kom inn på skolen med å ta fysikk som privatist.

  6. takk.

    Det stemmer. Du må bestå alle fag for å få studiekompetanse, men det er kun matte, fysikk og norsk som blir poengrangert ved opptak.

     

    Men du får vel ikke studiekompetanse ved å gå helsefag? Så du blir jo nødt til å ta allmenfaglig påbygning, i såfall.

  7. Hei! Jeg fikk "godskrevet" matte fra jeg gikk på BI, så tror ikke dette skal være et problem for deg :) det er bare å sende inn en søknad. Det verste som kan skje er at du får avslag, og beskjed om at du ikke oppfyller kravene. Eller så kan du ringe skolen og spørre :) lykke til! Lokføreryrket er flott.

  8. Vurderer å søke til Jernbaneskolen neste år, men har noen spørsmål som jeg hadde satt pris på om ble besvart :)

     

    1. Er det mulig å komme inn med bare generell studiekompetanse, men man mangler fysikken?

    2. Hva tilsvarer 220 timer matematikk og 140 timer fysikk? VG1+VG3 matte for meg som gikk påbygg, og et halvårsstudium i fysikk hos privatist?

    3. Består jeg helsetesten bare om jeg fungerer 100%? Er snakk om et brudd i fot for noen år tilbake, som er en bitteliten plage enda.

    4. Stiller jeg veldig dårlig om de eneste poengene jeg får på rangeringsstigen til Jernbaneskolen er "Karakter 5 eller 6 i matematikk, 3 poeng", og evt. "Yrkespykologisk sikkerhetstest; karakter A 5 poeng" og "Det generelle grunnlaget for opptak 10 poeng"?

    Hei.

    1. Du må ha fysikk for å komme inn på skolen.

    2. Vet ikke med matematikken, men fysikk holder med FY1.

    3. Skulle ikke tro at et gammelt brudd i en fot trenger å ødelegge for deg, men husk at som lokfører tilbringer du gjerne en del av arbeidsdagen i pukken + å hoppe inn og ut fra togsett som ikke står til plattform. Da er det greit å ikke ha vondt i beina fra før av.

    4. Du stiller neppe dårlig her. Sålenge man består yrkespsykologisk skikkethetstest, er man så og si sikret skoleplass.

     

    Lykke til :)

  9. Jeg vet de har sluttet med lønn under utdannelse, men trodde det var mulig å søke stipend? Vet at de som gikk der i 2015 kunne søke stipend, men at det bare var noen få som fikk. Sikker på at denne ordningen er avviklet?

    Vi startet i 2014, og var det første kullet som ikke kunne søke stipend

  10. Jeg får henge meg på nettbrett-diskusjonen. Vi ble fortalt på informasjonsmøte at vi måtte ha nettbrett til undervisning og øvelseskjøring. Er det slik at dere som nå jobber i NSB får subsidiert nettbrett, eller må dere også kjøpe selv?

     

    Jeg spør rett og slett fordi jeg ønsker å finne ut hvilken prisklasse jeg kan legge meg på.

     

    Jeg kan også legge til at jeg har veldig lyst på et Windows-nettbrett. Funker dette greit, eller vil de helst at vi bruker enten iOS eller Android, med tanke på apper? Nå vet jeg ikke om dere bruker en applikasjon eller en nettjeneste.

     

    Jeg forstår ikke helt hvorfor dere må skaffe nettbrett, da man uansett skal bruke kjørelærers brett under øvelseskjøring.

    Selv hadde jeg iPad, men den lå bare i sekken..

    I NSB får vi brett ja, må ikke skaffe det selv :)

  11.  

     

    Er det noen her som kan fortelle meg hvordan de første dagene på skolen er og om førerbevis modulen som starter halvannen uke etter skolestart er undervisning på skolen?

    Alle moduler er undervisning på skolen, og det er alltid obligatorisk oppmøte :)
    Tusen takk for svar. Begynte å lure på om det var noe utplassering så man kunne risikere at det var på kveldstid, men da er det jo greit. :)

    Å, sånn ja :) dere skal ha praksis i tog/introkjøring ganske tidlig i løpet. Da følger man en kjørelærer sin turnus, og kan dermed hende man må "på jobb" på kveldstid/natt/helg osv :)

  12. Hei! Jeg er netopp ferdig med fagbrevet som elektriker. Har tidligere tatt studiekompetanse og tatt kveldskole det siste året for å få spesiell studiekompetanse. Jeg vet fortsatt ikke vilken retning jeg skal velge. I det siste har jeg tenkt på yrkeslærer. Det har også gått mye i lokfører, som var en eldre plan da jeg og en venn lenge siktet oss inn mot dette. Hans far er lokfører.

    Jeg får med meg at det er er utmerket yrke uten noen negative sider. Jeg ser for meg at dette er et yrke som kunne passet godt på meg.

    Det jeg lurer på er hvordan jobber de fleste av dere? Jeg leser intervjuer, men blir ikke klok på tider, turnus og lønn. Er det stor forskjell på NSB, flytog og cargo osv? Både arbeidstider og miljø? Hvor dere blir stasjonert? Lønn er også ganske viktig for meg, som for alle. Jeg hører at det er godt betalt, som alle sier, men når jeg leser og ser på statistikker, så stemmer ikke det med uttalelsene som alle lokførere skriver på nett. Hva tjener dere? Noen sier under 400, noen opp mot 1m. Er dere jevnt på 6-700?

    Hvordan er mulighetene nå i 2016/17? Videre utdanning? Er Jernbaneverket grei når det gjelder visere kursing og utdanning?

    Nå bor jeg i Bergen og med tanke på det utdanningsløpet, så er det jo muligheter for at jeg kommer inn på noe annet. Hvordan er oppholdet der? Du søker 1. Mai. Når du får vite at du kommer inn? Leser to kull per år. Kan man velge dette selv? Vill ikke avbryte noe jeg starter med.

    Har jernbaneskolen egne hybler el?

    Det var det jeg kom på i farten nå. Så kanskje jeg blir mer presis senere :-)

    Takk for svar. Si ifra viss dette ikke egner seg på denne tråden. Så kan jeg starte en annen. Ser bare ut som det er ny aktivitet her og en del folk, både nyutdannede og eldre. Og med tanke på barn og familie, hvordan er fritid osv.? Har dere mye tid hjemme? Er jobbtider gunstige med barn på skole osv?

    Takk!

    Hei!

    Norsk jernbaneskole har den siste tiden tatt inn 6 kull á ca 20 elever per år, med oppstart i henholdsvis januar, februar, mai, september, oktober og desember. På informasjonsmøtet med skolen kan man ytre ønske om hvilket kull man vil starte i, men du må være forberedt på at oppstart kan være når som helst. For eksempel så ønsket jeg oppstart i mai, men fikk september.

    Jernbaneskolen tilbyr ikke hybel, så boplass må du skaffe selv.

    Fritid var så og si ikke-eksisterende under utdanningen, for min del. Det er en tøff utdanning, med mye lesing og mange eksamener. Men det vil jo være individuelt hvor mye arbeid man ønsker og behøver å legge ned i studiet. Skolen varer fra 08:30-15:00 mandag-fredag, så man har fri hver helg. Under øvelseskjøringsperiodene må man likevel beregne å jobbe annenhver helg, da man følger en kjørelærers turnus.

    Som utdannet lokomotivfører vil fritid stille seg helt annerledes, da dette ikke er en "8-16-jobb". Har ikke barn selv enda, men tviler på at det er et problem å ha skolebarn når man er lokfører. Man må kanskje samarbeide litt mer/annerledes med sin partner bare;)

     

    Håper dette var gode svar på dine spørsmål. Yrket anbefales på det sterkeste!!

  13. Fin tråd dette! har et spørsmål:

     

    Noen som kan vet noe om sannsynligheten (sånn ca) for åfaktisk komme inn på jernbaneskolen når jeg kun står med generell studiekompetanse? Og jeg hadde ikke fysikk på VGS så om jeg skal søke må jeg da ta opp fysikk 1 som privatist. Økes sjansene mine betraktelig om jeg får 5 i det faget?

     

    Jeg har generell studiekompetanse, tok fy1 som privatist og fikk 3'er. Kom inn på skolen :)

  14. Hei. Meget fin tråd dette her. Har lært mye av å lese her, men jeg har et par spørsmål:

     

    Jeg har veldig lyst til å begynne på lokførerutdanningen, men akkurat nå er jeg ikke kvalifisert til opptak. Jeg må ha 220 årstimer matte, og 140 årstimer fysikk. 220 årstimer matte, tilsvarer det både R1 og R2 matte?

     

    Og så lurer jeg på, om det er noen som har noen ca. tall der ute, hvilke karakterer bør man ha i disse fagene for å kunne begynne på studiet?

    Hei! Jeg vil anbefale deg å ta en telefon til skolen, de kan svare deg på om du må ta både R1 og R2 som privatist. Selv fikk jeg godkjent 140 timer fra vgs + 1 år med matte for økonomer (BI). Når det gjelder karakterer, så trenger du nok ikke toppkarakter for å komme deg gjennom lokførerutdanningen. Men du vil få høyere poeng på opptakskravene, og havner nok "lengre frem i køa" :)

  15. Hei!

    Jeg begynner på lokfører utdanningen 2. mars, flytter fra Kristiansand og trenger en plass å bo.

    Noen her som har tips om små hybler, eventuelt noen som går på skolen som vet om et bofellesskap som trenger ny samboer??

    Ang. Bofellesskap hadde det vært fint å bo sammen med noen som tar samme utdannelsen!

     

    Vil anbefale deg å legge ut annonse på hybel.no! Jeg fikk napp der rimelig kjapt =)

  16. Er det noen krav til personlig helse? Jeg vil ikke si at jeg er særlig lat, eller usunn, men jeg er uheldigvis litt overvektig (I følge http://www.bmi-kalkulator.no/ ligger jeg rett mellom fedme, og fedme klasse II).

    Har ikke funnet noe i helseforskriftene, men jeg regner med at de nesten har noe krav her.

    Det har nok ingenting å si om du er litt overvektig, såfremt du ikke har diabetes! :)

    På helsetesten sjekker de om du har diabetes (urinprøve). De måler også høyde og vekt, og tester hørsel, syn, og EKG av hjertet.

×
×
  • Opprett ny...