Jump to content

ssd-

Medlemmer
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)
 1. Etter regelverket så har ikke du lov til å sitte foran selv om faren din er konduktør. Da har du i såfall bare hatt flaks og møtt en lokfører som ikke er redd for å bli kalt inn på teppet.
 2. Testdagen er kun for testing. Hvis man går videre i prosessen, så er det intervju på jernbaneskolen hvor man blir spurt ut om bl.a disse tingene :-)
 3. Hei. Det var kjipt å høre at det ikke gikk så bra for deg. Men vil bare understreke at det sannsynligvis er en veldig god grunn for at du ble regnet som «ikke skikket». Å kjøre tog er ikke en hverdagslig oppgave som alle og enhver er egnet til. I det siste har flere aspiranter opplevd å ikke bli sertifisert fordi de ikke er egnede som lokførere. De har da brukt årevis på å komme dit, med forbedring av karakterer, tester, skolegang, eksamener, øvelseskjøringer, opplæring/aspiranttid innad i bedriften - for så å skal autoriseres til å bli selvstendig lokfører og stryker her. Om du ikke er skikket, skal du være glad for at du fikk beskjeden nå og ikke om 2-3 år. Skjønner at det sikkert er en fattig trøst, men denne jobben er faktisk ikke for alle. Selv om man er ordentlig, fungerer bra i hverdagen og har førerkort...
 4. Hei. Det var kjipt å høre at det ikke gikk så bra for deg. Men vil bare understreke at det sannsynligvis er en veldig god grunn for at du ble regnet som «ikke skikket». Å kjøre tog er ikke en hverdagslig oppgave som alle og enhver er egnet til. I det siste har flere aspiranter opplevd å ikke bli sertifisert fordi de ikke er egnede som lokførere. De har da brukt årevis på å komme dit, med forbedring av karakterer, tester, skolegang, eksamener, øvelseskjøringer, opplæring/aspiranttid innad i bedriften - for så å skal autoriseres til å bli selvstendig lokfører og stryker her. Om du ikke er skikket, skal du være glad for at du fikk beskjeden nå og ikke om 2-3 år. Skjønner at det sikkert er en fattig trøst, men denne jobben er faktisk ikke for alle. Selv om man er ordentlig, fungerer bra i hverdagen og har førerkort...
 5. Dette stemmer ikke helt. Jeg har generell studiekompetanse etter reform 94, altså 140 årstimer matte. Men har gått på BI og fikk godkjent «matematikk for økonomer», så kom inn på skolen med å ta fysikk som privatist.
 6. Oki, visste ikke at det var en mulighet. Det spørs jo hvor mange årstimer matten og fysikken du tar utgjør. Ville ringt jernbaneskolen og hørt med rådgiver der, de kan nok svare deg 100% :-)
 7. Det stemmer. Du må bestå alle fag for å få studiekompetanse, men det er kun matte, fysikk og norsk som blir poengrangert ved opptak. Men du får vel ikke studiekompetanse ved å gå helsefag? Så du blir jo nødt til å ta allmenfaglig påbygning, i såfall.
 8. Hei. Du kan lese om opptakskrav på https://lokforerskolen.no/om-lokomotivforerstudiet/vurderer-du-a-soke/#mcetoc_1d2he9t137
 9. Det eksisterer masse jobber. Men i starten må man være villig til å flytte litt på seg :-)
 10. Hei! Jeg fikk "godskrevet" matte fra jeg gikk på BI, så tror ikke dette skal være et problem for deg det er bare å sende inn en søknad. Det verste som kan skje er at du får avslag, og beskjed om at du ikke oppfyller kravene. Eller så kan du ringe skolen og spørre lykke til! Lokføreryrket er flott.
 11. Hei. 1. Du må ha fysikk for å komme inn på skolen. 2. Vet ikke med matematikken, men fysikk holder med FY1. 3. Skulle ikke tro at et gammelt brudd i en fot trenger å ødelegge for deg, men husk at som lokfører tilbringer du gjerne en del av arbeidsdagen i pukken + å hoppe inn og ut fra togsett som ikke står til plattform. Da er det greit å ikke ha vondt i beina fra før av. 4. Du stiller neppe dårlig her. Sålenge man består yrkespsykologisk skikkethetstest, er man så og si sikret skoleplass. Lykke til
 12. Hvilket selskap jobber vennen din i? Har ikke hørt om noen lokførere som har slik turnus.
 13. Vi startet i 2014, og var det første kullet som ikke kunne søke stipend
×
×
 • Create New...