Gå til innhold

Nitromarsjipan

Medlemmer
  • Innlegg

    382
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nitromarsjipan

  1. (...) I tillegg vil det komme artikler som disse, og også litt om forskjellige studieretninger på høyskoler/universiteter, som tar for seg hvordan man kan komme inn i IT-bransjen.

     

    Jeg synes dette virker som et godt initiativ.

     

    Liker også artikkelen, den virker som en god oversikt over søknadsprosessen, men jeg må få lov til å peke på en liten skrivefeil:

     

    Til våren blir jeg ferdig utdannet sivil ingeniør innen datateknikk ved NTNU. Jeg har i mange år hatt stor interesse for (...)

     

    Det skal nok stå sivilingeniør.

  2. Ok, da blir det 1GB ram og r1950Pro. Fant ut i noen manualen til HK, som ikke var veldig lett å få tak i, at jeg kan bruke SATA-tilkoblingene. Dog kan man ikke bruke alle IDE-kanalene, samtidig med at SATA-diskene er bootbare (se side 65 i manualen).

     

    Dermed blir jeg nødt til å velge mellom enten to dyre SCSI-disker, eller to WD raptor (eller lignende) i tillegg til en IDE- eller SATA-kontroller (2600kr mot 1900kr). Kan hende jeg 'kulern' og klarer meg med en enkelt disk, i det tilfellet en WD Raptor. (legger spill + cache på denne)

     

    Takk for hjelpen!

  3. Hei, jeg sitter her på en noenlunde grei PC, som jeg har bestemt å oppgradere. Kortfattet er spesifikasjonene 3GHz P4, 512MB RAM, r9800Pro og to trege 160GB disker med 2MB cache. Jeg har besluttet å ikke kjøpe ny datamaskin, tross i at nykjøp kan gi bedre ytelse over lenger tid per krone, siden jeg snart skal i militæret.

     

    Datamaskinen bruker jeg som regel til spilling, gjerne med nettleser og ymse småprogrammer åpne i bakgrunnen. Til relativt tunge spill nytter det ikke med programmer i bakgrunnen, og lasting av brett i spill, samt oppstart, tar evigheter. For å bedre dette vil jeg oppgradere minnet, kjøpe raske disker og ta med et bedre skjermkort (AGP).

     

    Jeg kan tenke meg å kjøpe 1GB minne, kansje to gig hvis dette vil være mye raskere til mitt bruk.

     

    Skjermkortet blir et AGP skjermkort til mellom 1900kr og 2500kr, altså et X1950 Pro- eller et 7800GS-kort.

     

    Det er disksystemet jeg har sliter litt å bestemme meg for. Jeg bruker maks 3000kr på disker, gjerne litt mindre. Hovedkortet har tilkobling for SATA, men disse vises ikke i enhetsbehandlingen. Dessuten har jeg flere U160 SCSI-kontrollere liggende (Adaptec 29160, ikke RAID), derfor lurer jeg på om jeg bør kjøpe SCSI-disker.

     

    Jeg ser for meg å kjøpe to av disse: Hitatchi 36GB 15K 16MB U320, hvor den ene skal være systemdisk, og den andre holder sidevekslingsfilen og spillfiler. Under spilling håper jeg at alle data til spillbruk får plass i minnet, slik at den andre disken ikke trenger å kopiere internt.

     

    Hva synes dere om dette oppsettet, er det noe jeg kan gjøre annerledes for at det skal bli bedre, gitt at jeg ikke liker å vente?

  4. 5269398[/snapback]

     

    Det står ikke at virkningsgraden er foholdet mellom varmeenergi og tilført energi. Det spøres om virkningsgraden sier noe om hvor mye av tilført energi som blir varme. Og det gjør den jo (ihvertfall på kort sikt). Men det siste alternativet er jo også korrekt? Har litt problemer med å forstå hva de vil fram til i dag.....

     

    AtW

    5269449[/snapback]

    Jeg må si meg enig i det, det jeg mente å komme frem til var at uteffekten er et mer direkte produkt av effektiviteten enn varmeeffekt er.

  5. Hmm, jeg vet ikke helt med det andre svaralternativet. Virkningsgraden sier forholdet mellom energien som blir tilført og energien som kan nyttegjøres på andre siden. I en strømforsyning hvor den elektriske energien (på sekundærsiden) er den nyttige og varme (og litt annet) er den unyttige blir det da feil å si at virkningsgraden er forholdet mellom varmeenergi og tilført energi.

  6. Hei,

    jeg har et problem med en treg disk i PCen min. Det som forundrer meg er ikke at den i seg selv er treg, men at en annen men identisk disk leser og skriver tre ganger fortere.

     

    Diskene er to 160GB med 2MB cache, jeg husker ikke produsenten akkurat nå. Diskene har etter det jeg har sett helt identiske drivere og instillinger, og begge ligger på samme IDE kontroller. Temperaturene på begge diskene ligger på omlag 40°C.

     

    Den trege disken (C:) min er systemdisken, den har også en boot-partisjon og en partisjon som har vært der fra jeg fikk datamaskinen (ferdigpc). På den andre disken (D:) er det en linux swap partisjon, en partisjon med linux på og et lagringsommeråde til bruk under windows. Vedlagt ligger bilder fra ytelsestester og informasjon om partisjonering og plassbruk.

     

    Er det noen som vet hvorfor den ene disken jobber mye tregere enn den andre, og eventuelt hvordan jeg kan løse problemet?

    post-32664-1133468628_thumb.jpg

    post-32664-1133468645_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...