Gå til innhold

Br?stopp

Medlemmer
  • Innlegg

    317
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Br?stopp

  1. Hei folkens!
    Jeg kjøpte en Macbook Pro 21021 MK1F3H/A 16" 1 TB Sølv for 14 dager siden. I dag så oppdager jeg at rammen rundt skjermen har noen sorte merker på begge sider øverst. Jeg tok med meg maskinen ut i sola, og da ser jeg at det også er noen merkelig form for riper helt ytterst på selve skjermen ut mot skjermrammen (hvite prikker). Dette er helt klart noe som har oppstått under produksjonen. For min del så er ikke dette noe problem, da jeg har åpent kjøp hos Power. Ny maskin er allerede bestilt. Slapp kvalitetskontroll på fabrikken. 

    Jeg oppfordrer dere som har tilsvarende maskiner eller 2021 modeller å sjekke dette. Det skal ikke forekomme på et så dyrt produkt. Se forøvrig vedlagte "dårlige" bilde. Vanskelig å få fokusert med et mobilkamera. :) 
     

    Skjermramme_1.jpg

  2. Jeg bestilte for en uke siden en Mitsubishi Kaiteki 6600 fra OBS bygg. Jeg kikket også på sidene til Megaflis, og de lå kr. 1500,- lavere i pris. OBS Bygg har prismatch, så de matchet prisen til Megaflis. Prisene på varmepumper går opp og ned som en jo-jo, så det lønner seg å følge med. Totalt med montering ble prisen kr. 21.500,- strømtilførsel må jeg ordne selv. Alle som forhandler Mitsubishi varmepumper sender bestillingen til Mitsubishi, som deretter finner et  godkjent firma for montering i nærheten av der du bor. Du må belage deg på litt ventetid, da det ikke overraskende er mange som bestiller på denne tiden av året. 

    Legg inn varsel på Prisguiden, så får du melding så snart noen justerer prisene. P.S. OBS Bygg er ikke representert i Prisguiden.
    https://prisguiden.no/produkt/mitsubishi-kaiteki-6600-ln35-395690

    • Hjerte 1
  3. Hei folkens!

    Jeg har 2 stk. iPad, henholdsvis Air 2 og Mini 2. Bilen jeg har er en Mitsubishi Outlander 2013. Bilen har både fabrikkmontert USB og 12V sigarett-tenner uttak. Enten jeg kobler til sigarettenner-uttaket eller USB kontakten, så lader ikke iPadene. Når enhetene tilkobles, så vises ladesymbolet i noen få sekunder. Deretter kommer teksten "lader ikke" opp der batterisymbolet står.

    Jeg har forsøkt med forskjellige originale Apple ladekabler, men uten at det endrer problemet. Kobler jeg til mobiltelefonen til de samme uttakene, så lader denne som normalt. Er det noen der ute som kan fortelle meg hvorfor dette ikke fungerer med iPad? Har Apple en egen kabelvariant som må benyttes for bruk i bil? En sak er at det ikke lader, men man kunne jo i hvert fall få strømforsyning, slik at man kan bruke iPaden på lengre kjøreturer ut å måtte lade via 230V.

    Håper noen kan gi meg fornuftig forklaring på dette.

    På forhånd takk! 🙂

  4. Jeg har en MacBook Pro 15" midt 2015 med Big Sur 11.2.3. Når jeg åpner Finder, så har jeg alltid hatt skrivebordet øverst i sidepanelet. Nå er denne borte. Se vedlegg. Jeg har sjekket i alle ander mappene i sidepanelet, men den er og blir borte. er det noe der ute som har et forslag til hvordan jeg løser dette?

    På forhånd takk!
     

    Skjermbilde 2021-06-02 kl. 20.30.02.jpg

  5. Takk for svar LtdEdFred! Mulig jeg er litt treg i avtrekkeren, men jeg skjønte ikke hvilken knapp jeg skulle trykke på dekoderen. Kan du spesifisere nærmere?

    Kjell Olaf Winther Jeg finner ikke igjen den originale fjernkontrollen som fulgte med dekoderen. Har en splitter ny som jeg fikk fra Canal Digital en gang i tiden, men emballasjen som beskrev "parringen" er borte vekk. Merkelig at ikke CD (Telenor) har beskrivelsen på dette liggende på nettet. Jeg finner det i alle fall ikke.

     

  6. Hei!

    Er det  noen der ute i norges land som kan fortelle med hvordan jeg parrer en ny fjernkontroll til Canal Digital sin foreldede dekoder ADB 5720? Etter den fatale oppdateringen Telenor rullet for få dager siden sluttet min ADB 5743-CDX å fungere. Kundeservice har jeg gitt opp. Dette måtte jo skje i pinsen. Jeg finner ikke fremgangsmåten på nettet.

    På forhånd takk!

     

  7. Har en MacBook Pro som jeg bruker Google Chrome på. De siste ukene har mulighetene for å oversette fra engelsk til norsk forsvunnet. Jeg har sjekket innstillingene, og  det ser ut til å være i orden. Chrome oversetter alle andre språk, bare ikke engelsk. Har forsøkt å Google problemet, men finner ikke ut av det. Jeg har også installert Chrome på nytt, men uten hell.

    Er det noen som har oppskriften på hva som er feil, eller hva jeg gjør feil? Symbolet for oversettelse (se skjermdump) er borte på sider med engelsk tekst.

     

    På forhånd takk!

     

     

    post-32633-0-25263200-1559328649_thumb.jpg

  8. Jeg har tidligere funnet alle skjermdumpene på skrivebordet, men nå tar de tydeligvis en annen vei. Er det noen som har en formening om hvordan jeg skal finne de igjen? Jeg har forsøkt å søke på disken etter PNG filer, jeg fant ingenting der. Kan man adressere om skjermdumpfiler til å ligge i en bestemt mappe?

     

    Alle forslag tas imot med takk.

     

    Hilsen Paal

     

    LØSNING: En omstart var det som skulle til.

  9. Hei folkens!

     

    Jeg har en ny Huawei Mate 9 Pro. Jeg har på en eller annen måte klart å endre layoutet på Google Chrome slik som bilde 1 viser fanene. Jeg har alltid brukt Chrome slik at man drar ned skjermbildet i toppen og får tilgang til alle aktive faner slik bilde 2 viser (bildet er fra ipad mini). Jeg har en S3 og en  S6 som også har endret layoutet uten at jeg har gjort noe med disse telefonene.

     

    Nå har jeg klønet i flere timer for å få det slik jeg ønsker, og ser ingen annen mulighet enn å be om hjelp fra noen med god peiling.

     

    Jeg er svært takknemlig om noen kan bidra til å løse dette bagatellproblemet som etterhvert har blitt et irritasjonsmoment.

     

    På forhånd takk!

    Hilsen Paal  

     

    post-32633-0-09359800-1500484309_thumb.png

    post-32633-0-84441100-1500484320_thumb.png

  10. Det var andre boller. Når jeg i dette øyeblikk skriver, så var maskinen 100% ladet opp. Umiddelbart etter at jeg begynte å skrive, så startet viftene og gikk i ca. 30 sekunder. Jeg har vært konsekvent på å oppdatere til siste OS X, og kjører nå Sierra 10.12.2

     

    Problemet oppstod for 3-4 dager siden. 

     

    Jeg fatter ikke hva det er som tar så mye strøm. På 10 minutter, så har strømindikatoren falt fra 100% til 85% noe som er unormalt mye i Mac-målestokk. Legger ved en  ny skjermdump

    post-32633-0-42066800-1482746903_thumb.jpg

  11. åpne Aktivitetsmonitor, der finner du en oversikt over strømforbruk

     

    god jul og godt nyttår :)

    Hei, og takk for rask tilbakemelding.

     

    Jeg fulgte ditt råd, men ble ikke så veldig mye klokere av det jeg ser der. Det eneste jeg reagerer på er forbruket på "Spotlight". Jeg vet ikke om dette er en normal verdi eller om det er feil. For å være ærlig, vet jeg egentlig ikke så mye om spotlights sin funksjon annet det jeg skumleste for noen minutter siden.

     

    Skjermdumpen jeg vedlegger viser hvilke programmer jeg har oppe når dette skrives. Selv da begynner viftene å gå. Maskinen er ikke spesielt varm, og luftinntak/uttak er frie. Dette har aldri skjedd på det halvåret jeg har eid maskinen (kjøpte den ny). Jeg vet ikke om du blir klokere av vedlagte skjermdump, men det virker som grafen stanger i toppen. Er det Spotlight som forårsaker dette?

     

    På forhånd takk for at du tar deg tid til å hjelpe en fersking.

     

    Beste hilsen Paal

    post-32633-0-03588600-1482738475_thumb.png

  12. Hei folkens!

     

    Som overskriften sier, så har jeg en MacBook Pro 15" Reitna Mid 2015 som plutselig har begynt å bruke mye strøm. Jeg må innrømme at jeg tester litt programmer, for så å kaste de ut igjen hvis  de ikke er av interesse. Jeg husker ikke de siste programmene jeg har installert bortsett fra Clean My Mac 3 (kjøpt og betalt).

    Jeg innbiller meg at det er et eller annet program som ligger å kjører i bakgrunnen. Da jeg hadde Windows, så var"oppgavebehandling" greit å ha ved slike mistanker.

     

    Hvordan kan jeg finne strømtyven? Jeg er en relativt fersk Macbruker, og kan ikke finne ut om det finnes et program som forteller meg hva som bruker strøm og ikke minst prosessorkraft. Finnes det noe som er innebygd i maskinen, eller må jeg laste ned/kjøpe et?

     

    Svært takknemlig om noen kan gi meg et tips.

    På forhånd takk!

     

    Ha en fortsatt god Jul og et Godt Nytt År. :)

     

×
×
  • Opprett ny...