Gå til innhold

Netfrog

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Netfrog

  1. @Trestein:

    Latterlig overskrift i den artikkelen du linker til. Ved litt nærmere undersøkelse finner man nemlig ut at eneste grunnen til at Tesla slaktes i denne såkalte klimarapporten - som egentlig later til å være noe mer i retning av en åpenhetsrapport - er at de som skriver rapporten ikke har tilgang til opplysningene de ønsker tilgang til.

    I praksis betyr det kun at Tesla scorer elendig på åpenhet, og det er vel egentlig ikke noe som ville overraske noen.

    • Liker 3
  2. Inkluderer det årlige husholdningsforbruket produksjon/raffinering av diesel og bensin også? Man trenger åpenbart ikke elektrisitet til å gjøre dette lenger dersom bilene ikke skal brenne diesel eller bensin lenger, så behovet for elektrisitet er potensielt langt mindre enn du antyder.

    En nyere elbil bruker rundt 1,5 kwh på mila, er virkelig gjennomsnittlig kjørelengde for en europeisk bil 24000 km i året (3600 kwh / 1,5 = 2400 mil)? Det høres svært høyt ut...

    • Liker 2
  3. 2ETE1ZXM skrev (På 6.3.2021 den 9.48):

    På bensin og dieselbiler bruker vi mye av restvarmen til oppvarming av kupèen.

    På den helt nordligste halvkule, halve året - ja, da har du bruk for restvarmen. For resten av verden, not so much. Restvarmen er med andre ord fullstendig bortkastet for størstedelen av verden (verdensborgere flest bor ikke langt nord). 

     

    Sitat

    På elbiler kommer denne strømmen i tillegg til kjørestrømmen.  

    Ja og nei. I en elbil må man bruke ekstra strøm for oppvarming, det er rett, men det kommer ikke spesifisert frem noe sted når og hvor mye strøm som går til oppvarming i tillegg til fremdrift. Så et "gjennomsnittlig forbruk" i en elbil vil sannsynligvis inkludere strøm brukt til oppvarming eller nedkjøling. 

    • Innsiktsfullt 2
  4. USA Pays GM $490 Million For Ventilators, While Tesla Gets Slammed For Donating Them:

    https://cleantechnica.com/2020/04/09/fed-pays-gm-498-million-for-ventilators-while-tesla-gets-slammed-for-donating-them/

    Mount Sinai Hospital Receives Ventilators From Tesla:

    https://cleantechnica.com/2020/04/03/mount-sinai-hospital-receives-ventilators-from-tesla/

    Tesla shows how it’s building ventilators with car parts:

    https://techcrunch.com/2020/04/05/tesla-shows-how-its-building-ventilators-with-car-parts/

    Elon Musk delivers hundreds of ventilators bought in China to US:

    https://thehill.com/policy/technology/489181-elon-musk-delivers-hundreds-of-ventilators-bought-in-china-to-us

    “China had an oversupply, so we bought 1255 FDA-approved ResMed, Philips & Medtronic ventilators on Friday night & airshipped them to LA,” wrote Musk in a Monday tweet. “If you want a free ventilator installed, please let us know!”

    Mange pustemaskiner er altså allerede levert (faktisk gitt bort), men selvfølgelig ikke de som Tesla skal produsere selv. De er ikke klare ennå. GM sine skal være klare i august. Blir overrasket om ikke Tesla matcher det.

    Det er ikke beta-testing av autonom ferdsel som har tatt liv, det er det stort sett feil bruk av de semi-autonome funksjonene som har. Hvor mange har dødd under slik feil bruk? 5-10 mennesker? Kandidater til Darwin-awards vil vi alltids miste noen av. Hvor mange liv er i mellomtiden reddet av den semi-autonome ferdselen?

    Er noen menneskeliv reddet av utslippsjukset til VAG med flere? Hadde utslippsjukset til VAG med flere noen som helst målsetting om å bidra til positiv utvikling av samfunnet? Eller var det bare egen lommebok som ble hensyntatt? Hvor mange tusen mennesker dør hvert år av luftforurensning?

    Forstår godt at Musk kom med uttalelsen om å ta selskapet av børs i frustrasjon, makan til nedsnakking fra shortere og hatere skal man lete lenge etter.

    Den amerikanske oransje presidenten overgikk forresten Musk lett hva børssvindel angår når han gikk ut og påstod at Russland og OPEC var i ferd med å bli enige om oljekutt første gangen for et par ukers tid siden. Partene hadde jo ikke engang snakket sammen på tidspunktet. Men ham fikk det selvsagt ingen følger for.

    Enig med deg når det kommer til den skjulte nedjusteringen av de aktuelle utgavene av TMS, det var høyst kritikkverdig.

    Musk var ellers langt fra den eneste i USA som undervurderte Covid-19, men reaksjonen hans på sykdommen var i utgangspunktet skuffende.

    • Liker 4
  5. Det du sier stemmer jo bare ikke, hele premisset er feil.

    Du får det til å høres ut som om at dersom disse elbilene og tilhørende infrastruktur ikke bygges, så blir utslippet 0.

    Det er utopi.

    I den virkelige verden er dette kjøretøy og infrastruktur som vil bli bygget uansett fremdriftsmetode. Folk vil alltid etterspørre biler og være villig til å betale for dem, uavhengig av fremdriftsmetode, så produksjonen vil foregå uansett.

    De færreste vil kjøpe BÅDE en ny elbil OG en ny annen bil for å erstatte sin aldrende nåværende bil.

    Med andre ord erstatter dette el-alternativet potensielt dårligere alternativ for miljøet (fossilbiler). Grovt forenklet; jo flere kjørte elbilkilometer, jo færre liter drivstoff forbrukes. Elbilkilometer erstatter forbrente drivstoffliter, forutsatt normal, nødvendig kjøring som ville foregått uansett.

    • Liker 3
  6. Gammel teknologi? For en bruk og kast mentalitet det er i el bil bransjen og blant elbil entusiastene.

     

    Dette går bare en vei... feil vei.

     

    Ja, for det er utenkelig at referansen "gammel teknologi" refererer til at utviklingen innen elbilteknologi og spesifikasjoner går raskt fremover, og at det er mulig å få tak i bedre alternativer idag?

    Hvor i artikkelen leste du at han skulle til å kaste denne bilen? Tvert imot var han tilsynelatende fornøyd med den.

    • Liker 3
  7. Håper de minste elbilene beholder fordeler, og at tyngre biler som sliter mer veidekke må betale.

     

    Mistenker at du sikter til "tyngre" elbiler her. Såkalt "tunge" elbiler sliter ikke mer på veiene enn lette.

    Det er vogntog (som for eksempel tankbiler) og piggdekk på bar asfalt som sliter på veiene. Om en privatbil veier ett eller tre tonn spiller ingen trille for veislitasje.

    Ref.:

    https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/3WWOd/faktiskno-nei-tesla-biler-sliter-ikke-merkbart-paa-veien

    • Liker 4
  8. Miljøformål med Tesla? Nei ikke når du sender skrot ut i bane.

     

    Ikke alle som har fått med seg at SpaceX faktisk lander og gjenbruker boosterne sine tydeligvis, boostere som tidligere sorterte under "bruk og kast".

    Denne lille bilen i bane rundt sola betyr null og niks i et miljøperspektiv. De gjenbrukbare boosterne derimot, er nesten for et paradigmeskifte innen romfarten å regne. De representerer en revolusjon hva kostnader og miljøpåvirkning fra romfart angår.

    Men sneversynte mennesker ser vel bare det de ønsker å se antar jeg. 

    • Liker 4
  9. Mitt inntrykk av kinesere er at de er balanserte, mens amerikanere er noe ubalanserte nå og da. Men det kan jo komme av at de ikke tør å si noe, og kanskje rett og slett for at det kan virke skamfullt for en kineser å oppføre seg slik oss vestlige tør?

     

    Nå har jeg bare vært i Kina et par ganger, men mitt inntrykk er IKKE at kinesere er spesielt balanserte eller skamfulle. Veldig mange kinesere er frekke som f...prøver gjerne å lure deg eller snike seg foran deg, enten i trafikken eller i køen på butikken. Men når det er sagt er mange også veldig hyggelige. Med andre ord omtrent som nesten over alt ellers i verden.

  10. Eneste gangen en elbil IKKE forurenser er når den står parkert uten lader eller kjøres, det siste sammenlignet med Diesel og Bensinbiler.

     

    El/hybrid modeller veier mer enn tilsvarende Diesel og Bensinmodeller fra samme produsent, og dette gjør at selv om utslippet er minimalt, så generer det feks mer asfaltstøv pga den økte vekta.

     

     

    Tankbilene på opptil 50 tonn som må til for å transportere diesel og bensin ut til pumpene over det ganske land tipper veistøvdebatten din over i elbilenes favør med god margin.

     

    Så det finnes ingen gratis lunsj.

     

     

    Men det finnes åpenbart billige argumenter...

  11. Vet ikke hvor mye effekt batterivarmeren er på man kupevarmeren er på 6KW selv om jeg til nå ikke har sett at den trekker mere en 1,5KW de gangene jeg har vært innom menyen for effektforbruk i bilen.

     

    Dersom det er Model S du snakker om så er såvidt jeg vet begge pumpene oppgitt til 6 kW, men det er varmeeffekten som oppgis - ikke forbruket. Varmepumper spytter ut mer varmeeffekt enn man putter inn. 

    Jeg har eksempelvis en Daikin hjemme som er oppgitt til å yte 6,7 kW varmeeffekt, men oppgitt maksimalt strømforbruk er likevel bare 1,61 kW. 

  12. Bra motstander og alt det de står for?

    Forklar meg gjerne hva Tesla står for som Kia ikke leverer, da alle jeg kjenner som har Tesla egentlig er misfornøyd, da bilen ikke fungerer som det skal. Hvordan kan du forsvare kjøp av tesla Vs denne når denne er minst 130k billigere, mindre ladekø, ingen serviceventetid (hei 8 måneder hos Tesla), og 7års nybilgaranti?

     

    Har aldri møtt noen som eier Tesla og "egentlig er misfornøyd". Tvert imot. Dessuten rart de selger som de gjør hvis alle er så misfornøyde som du skal ha det til. Hadde lett lagt til 130k for å få en sprekere Tesla med batterimanagement med temperaturstyring fremfor en hvilken som helst svakere elbil uten. Serviceventetid hos Tesla er fremdeles for lang, men ikke 8 måneder, mer som 5. Mindre ladekø? Hvor er superladernettverket til Kia? Er stort sett bare i utfartshelger og i rushen det er litt travelt på superladerne til Tesla. Kia slår Tesla på nybilgaranti, der har Tesla bare 5 år. Men Tesla har til gjengjeld 8 år/200k km på batteri og drivverk. Kiaen bærer fortsatt preg av å være en elbil gjennom et sært utseende og jeg mistenker at Teslaen gir mer kjøreglede. Men det er jo bare å prøve begge og sammenligne. Hva man velger koker ned til behov og prioriteringer.

  13.  

    Vet ikke hvor "innovativ" denne modellen med batteribytte egentlig er, både Renault med sin Fluence og Tesla Model S er bygget med opplegg for hurtig batteribytte, og dette var for sju års tid siden...

     

    Det å gjennomføre batteribytte på en konseptbil er ikke særlig innovativt, nei. Helt korrekt. 

    Men til forskjell fra Tesla, er batteribytte noe de faktisk allerede tilbyr. I dag. Infrastruktur i boks og greier! 

     

    Ingen Teslaer kan skilte med dette. Og selv om jeg fikk tak i en «batteri-bytte-stasjon», så ville jeg ikke klart å bytte ut batteriet på en eneste Tesla. Bilen de viste frem, har nemlig vesentlig endringer fra dagens biler som triller rundt (bl.a. en solid bunnplate som må demonteres først). 

     

    Det er svært interessant å høre at noen har laget en modell hvor dette fungerer i praksis! Jeg skulle gjerne ha sluppet å eie batteriet i min bil. Å betale månedsavgift, mot å kunne swappe batteriet ved behov, er jo helt fantastisk. Dersom dette ble standarden, ville alle bilbatterier blitt ladet sakte opp, når strømmen er som billigst. I tillegg kunne lade-stasjonene fint matet noe strøm ut på nettet igjen i peak-hour. Tada – plutselig har man løst (noe av) oppgraderingsbehovet til teleselskapene. Og hurtiglading ville heller ikke lenger være nødvendig.

     

    Jeg ser nesten bare fordeler med denne modellen. Men det er jo såklart noen kjipe elementer; hver eneste bytte-stasjon må ha et adekvat lager av batterier tilgjengelig, slik at flere kan bytte samme dag (tar mange timer å sakte-lade opp et tomt batteri). Videre er det i lengden gjerne dyrere å leie enn å eie.. (Infrastruktur, drift, vedlikehold og bemanning av byttestasjonene er neppe gratis.) Dersom for få velger å leie batteri, faller hele businessmodellen i fisk. Og dersom mange nok gjør det, står alle/mange hurtigladestasjoner i fare for å forsvinne. (Som går utover de få som virkelig ønsker å eie batteriet! F.eks. alle som trenger bilen til småkjøring.)

    Ganske sikker på at du tar feil når du bastant påstår at ingen Teslaer kan skilte med dette. Det må ha vært levert en del biler bygget for dette i USA, da dette var en konkret plan Tesla hadde i et par år. Det ble også bygget batteribyttestasjon(er?) der borte.

    Men aner ikke hvorfor du hang deg opp i Tesla, les litt mer om Renault Fluence så ser du at poenget står ved lag. Fluence har hatt fullt utbygd infrastruktur for batteribytte i flere land i mange år. Det har uansett ikke vært noen enorm suksess.

  14. Vurderer Sony xz3, har du noen erfaring med den?

     

    XZ3 er veldig bra. Eneste jeg har å utsette på den etter 5 måneders bruk er at skjermen går litt langt ut på kantene og at det derfor kan være litt vanskelig å bruke den med én hånd, selv med ganske store hender. Veldig bra batteritid, kjapp og fin i bruk.

  15. Forskning har jo vist at selv med polsk andel av kraftproduksjon, type skitten, er elbilen totalt sett mindre skadelig for klimaet.

     

    Sett bort fra selve litium produksjonen og destruksjonen..... 

     

    Hva er skadelig for miljøet med selve litiumproduksjonen og destruksjonen? Litium utvinnes på saltsletter og er lett gjenvinnbart ifølge alt jeg har lest angående litium tidligere...

×
×
  • Opprett ny...