Gå til innhold

Olaat

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Olaat

  1.  

    Alle partisjonene vil bli klonet. Det er bortkastet å formatere SSD, alt som er der fra før vil uansett fjernes ved kloning.
     
    Et godt kloneprogram vil selv justere størrelse på partisjon på SSD, så det trengs ikke å krympe den på HDD. Det eneste som teller er at det er plass nok.
    Dessuten ville du få et problem etter kloninga, med de filene du flyttet på som fremdeles ligger på HDD. Du må ha de over på en tredje disk slik at HDD kan tømmes helt for gamle partisjoner, og så kan de filene legges tilbake.
     
    Spill og andre programmer kan ikke flyttes til en annen partisjon, de må installeres på nytt (som regel, det finnes unntak).
    Så det enkleste er nok å skaffe en større SSD. 120 GB blir fort for lite.

     

     

    Gjorde som jeg beskrev selv allikevel og det fungerte egentlig ok. virker det som, så langt.. har ikke brukt all verdens programmer enda.

     

    Fant en approach på google for å flytte steam spill greit hvertfall.. få se hvordan det går med de få andre..

     

    https://lifehacker.com/how-to-move-a-pc-game-to-another-hard-drive-without-re-1714706774

     

     

    Nå har jeg bare 1 problem igjen før jeg er i mål tror jeg.. og det er at jeg ikke får konvertert HDD til dynamisk da dette ser ut til å være nødvendig for å øke størrelsen på "lagredisk" og fjerne D: partisjon... får denne feilmeldingen: 

     

    post-32569-0-17225500-1515411958.png

     

    oppdatert diskbehandling: (skulle helst nå hatt hdd til bare 1 partisjon)

     

    post-32569-0-18912600-1515412828_thumb.png

     

     

  2. Er ikke noen grunn til å lage flere partisjoner. Det gir deg ingenting annet enn mindre plass. Lag heller en eller flere mapper å sortere ting i.

    Har nå formatert SSDen.. funker greit.. men det er bare hovedpartisjonen som er formatert da.. er gjennoppretting og disse andre partisjonene som ligger på denne noe standard greier som bør være der videre til jeg får flyttet OS. eller skal de og slettes på noe vis og de tilsvarende flyttes over fra hdd`?

     

    Vet ikke om du skjønte hva jeg skrev i stad. Det jeg tenkte var å dele hdd i 2 partisjoner for å komme ned i diskbruk til 100gb.

     

    slette ca 100gb data.. dele HDD i 2 på ca 450GB også flytte 350GB fra C: til den nye partisjonen, for så å klone C: over til SSD?

     

    Veldig mye av dette er spill.. vil installasjonene bli helt ubrukelige om det flyttes over til ny partisjon?.. litt tregt nett her jeg bor, så ikke så lysten på å laste ned 100vis av GB på nytt..

  3.  

    Blir litt vanskelig å gi råd videre, det ble mange åpne spørsmål som du kanskje ikke helt vet svaret på selv. Kjøpt en demoPC, dvs brukt, uten å sjekke hvordan den var konfigurert? Vet ikke om du har brukt SSD eller ikke? Etc ... 
     
    Man kan klone Windows fra HDD til SSD, f.eks ved å bruke Macrium Reflect. Men du har brukt ca 550 GB på din C, så det vil jo ikke få plass på en SSD på 120 GB. Da må du flytte alle brukerfiler over på en eksterndisk for å frigi plass først. 
     
    Det stedet du først fant at HDD er systemdisk er Oppgavebehandling, hvor du har sett at den jobber 100%. Hvis du går videre til Ressursovervåking skal du kunne se navnet på prosessene som bruker disk.

     

    Ser den.. faktisk mer noob en jeg trodde jeg var.. haha.. men har ikke hatt så mye tid til å drive med pc siste 10 åra..

     

    Men dette med effektivt diskoppsett har jeg alltid synes vært litt tricky.. antok vel når jeg fikk denne i 2013 at Komplett.no leverte et fornuftig oppsett på en komplett demo pc med ssd og hdd..  men tydeligvis ikke.

     

    Kan jeg partisjonere opp hdd og flytte ting over dit da?.. er vel bare ledig plass som kan partisjoneres ut regner jeg med.. men kombinert med litt sletting skal jeg nok komme i mål sånn.. men kødder det til alt av spill osv om spillmapper bare flyttes over til annen partisjon?

     

    tenker jeg starter med å fysisk koble SSDen av hovedkortet og se om pcn virker noe annerledes...

  4. Det er noe merkelig her ja,. Forsøkt det du sier å endre bootrekkefølge til ssd først. da får jeg først en lengee seanse med scanning & repairing drive, for så å komme inn i windows 8 med kontoen til en kar jeg ikke vet hvem er. Kjører windows 10 selv. Tipper at jeg kommer inn i noe komplett har brukt når de satt opp pcn? Eller at det er noe rester fra tidligere, om jeg husker rett var det en demo pc. Men det indikerer jo at jeg har vært på hdd disken hele tiden? Det er vel ikke optimalt? Og forklarer ikke hvorfor den er blitt så mye tregere plutselig. Er det mulig å på noenlunde enkelt vis få flyttet mitt OS og tilhørende ting som er lurt å ha på ssd, over på ssd da?  Har som OP skriver heller ingen cder eller lignende...  bor slik til at nettet ikke er superraskt heller.. så nedlasting er ikke optimalt. men vet ikke hvordan jeg skulle gått frem for det heller..

  5.  

    ... ser at denne står som systemdisk? Tror ssd var systemdisk før men ikke sikker. 

    Hvor ser du det? Diskbehandling? Systemdisk er ikke det samme som OS disk.

    Hvis du legger ut bilde av din Diskbehandling kan jeg forklare nøyere.

     

    Takk for svar.

     

    Godt spørsmål. Klarer ikke å finne det igjen nå i farta.. var en av disse fancy windows 10 menyene og det stod "systemdisk: Ja" under ett sted.. på Hdd og "systemdisk: nei" på SSD.

     

    Uansett diskbehandling vedlagt. post-32569-0-51499200-1515263715_thumb.png

  6. Kunne og tenkt meg og byttet hdd i en ny sdd. Men usikker på hvordan jeg skal gå frem om operativsystemet ligger helt eller delvis på den..

     

    Edit: ser nå at jeg bare har 1x6GB/s sata på hovedkortet. Men mange 3GB/s sata ledig.. men funker ikke med det kanskje? Er pcie x4 et alternativ ? Står ikke om det er 3 eller 2.0.., 16 porten er 3.0 hvertfall..


  7. Har selv en pc som er 4-5 år. Orginalt bygget av komplett med 1ssd og 1hdd. Flyttet i går over til nytt kabinett med ny strømforsyning. Ellers helt likt koblet. Men det virker som det har skjedd noe ift hvordan systemet bruker diskene. Nå jobber hdd på 100% og ser at denne står som systemdisk? Tror ssd var systemdisk før men ikke sikker. Pcn booter kjapt til windows login. Men er ekstreemt mye tregere enn før med å laste inn programmer og snarveier etter pålogging. Ellers ser alt likt ut, og det hadde det vel ikke gjort om den boota fra feil disk? Tips?

  8. tja.. vil råde folk til å ta en titt på acer 1810tz .. kjøpte den for 10 dager siden og er strålende fornøyd.. ikke akkuratt noe europshopper kvalitet over den her.. den ser faktisk veldig pen ut og er sålangt vanvittig mye raskere enn det jeg hadde regnet med, takler til og med noen spill helt fint.. ikke at du bør kjøpe den hvis det er hovedformålet da selvfølgelig.

     

    Betalte 5500 på komplett. 4gb minne 320gb hardisk dual core 4100, intel 4500mhd, 1,4kg Blir aldri varm, er tilnærmet helt stille på batteridrift, batteriet varer 6-9 timer avhengig av bruk.

    Tradisjonelt har jeg kjøpt bærbare i 15000kr klassen, men er mer fornøyd med denne enn jeg har vært med noen tidligere.. uansett hva du betaler blir det et kompromiss mellom varme og batteri tid vs ytelse..

  9. Har hatt 1810TZ siden fredag nå selv og er utrolig fornøyd.. betalte 5500 for den fra komplett.. Er vel dyreste alternativet, men har god erfaring med komplett + noen hundrelapper for 4GB minne og 64-bit win7 synes jeg er helt greit. Dessuten var pcn levert dagen etter jeg bestilte noe som er rimelig imponerende.

     

    uansett.. løp å kjøpt.. synes det er et veldig godt kjøp.. hadde denne hatt integrert optisk enhet og marginalt sterke processor, hadde den vært på linje med ultraportable til 15k.. Når jeg uansett kun bruker optisk enhet ca 5 ganger i året klarer jeg meg fint med en ekstern til 500kr..

     

    Eneste negative jeg har opplevd sålangt er bloatware'n som allerede er nevnt.. også driver skjermen med noe rart når jeg har koblet til ekstern skjerm og har notebook skjermen lukket, da blinker den eksterne skjermen noen ganger, akuratt som om den skal bytte skjerm. En smule irriterende når man ser på film kan man si.. men hvis jeg lar notebook skjermen stå oppe skjer det ikke(selvom den er av i begge tilfeller). Er garantert noen instillinger som kan fikse det, men har ikke peiling på hvilke..

     

    Når det gjelder lav lyd så skjønner jeg litt hva du mener. den er tilstrekkelig for min del, men hvis du vil ha det høyere finnes det en måte. Den er beskrevet på 1410/1810 tweaks tråden på notebookreview.com forumet.. har ikke link akkuratt nå

     

    Jeg lur dog på om noen har peil på et "sleeve" som passer denne? Trenger et som har glidelås helt ned.. slik at pcn kan brukes mens den står i det..

  10. etter noen dager med søk på kryss å tvers på nettet fant jeg ut følgende..

     

    reise til orlando..

     

    Billigste flyreise med united airlines 5400,- pr pers voksen

     

    Leiebil på eleiebil.no

     

    Hus hos vrbo.com

     

    noen som har noen innvendinger... kanskje fraråde enkelte selskaper?

     

     

    Har dårlig erfaring med eleiebil.no

     

    Ble presset til å betale depositum på en bil, som i seg selv var greit nok da jeg var fornøyd med prisen og bilen.

    Etter en stund fikk jeg vite at selskapet de hadde booket meg hos hadde økt prisen på under 25 år utleie og dette ca dobbla totalprisen på min leie. etter mange telefonsamtaler i 1 månedstid hvor jeg ga de muligheten til å finne tilsvarende til meg ga jeg opp, og ba om å få refundert depositumet da de ikke greide å holde avtalen som var inngått. Men det kan se ut til at jeg kan se langt etter depositumet, til tross for at det er totalt deres egen feil at jeg ikke vil handle med de lenger.

     

    internett siden deres hevder så mye som:

    -ingen kansellererings gebyrer!

     

    det er feil, de beholder depositumet...

     

    - lås prisen i dag med et depositum fra 295kr!

     

    jeg har betalt 1450 i depositum og allikevel endret prisen seg plutselig til omtrent det dobbelte

     

    -prisgaranti!

     

    dette er også feil da jeg fikk en mye billigere avtale hos holidayautos.no / ticket.no som jeg informerte de om da de ikke greide å skaffe meg ny bil til den avtalte prisen. Selv etter dette kunne de ikke komme med noe annet en dårlige svenske salstriks.

     

    for og oppsumere ser jeg på eleibil som et regelrett svindelforetak, hvor jeg kan vente meg en lang kamp for å få tilbake depositumet enten fra dem eller banken.

     

    Jeg vil oppfordre alle til å holde seg så langt unna som overhode mulig!

  11. du kan få penger for skjermen på innboforsikringen din hvis du har det. men da må du få et prisoverslag på hva ny skjerm koster som du må sende til forsikringsselskapet ditt. og det er nok en ganske stor egenandel.

     

    fikk en skade på skjermen på min bærbare for noen måneder siden. ny skjerm kostet 5500, egenandel på 3000, fikk da 2500 av forsikringsselskapet.

  12. Så ikke at skjermen støtter HDCP, men det har vel kanskje ingen betydning.

     

    Og har sjekket HDMI kabelen på en tv -> dvd spiller?

     

    Last ned Powerstrip. Du kan stille på refresh raten mye bedre der. Kanskje den løser problemet ditt :thumbup:

    9569758[/snapback]

     

    har ikke noe annet å sjekke den på akkuratt nå.. prøvde powerstrip nå. og det hjalp meg ikke.. på capabilities står det 1680x1050 @ 75hz , men får ikke valgt noe jeg ikke fikk valgt istad.. prøver jeg den oppløsningen låser refresh raten seg i windows default som er fantastiske 25hz..

    har mistanke om at det er skjermkort driveren, men jeg har liksom prøvd ca 10 forskjellige og de nyeste fra laptopvideo2go.com , kan det hende at det ikke finnes driver som greier det?

  13. har skjermen full HDMI støtte?

     

    Har du sjekket Asus sitt forum, kan være "known issue".

     

    kan det være pixel saplingen som fucker til? at skjermen ikke støtter 1:1 pixelsampling?

    9561929[/snapback]

     

    står ca ingenting på asusforum som jeg kunne finne dessverre..

    vet ikke helt hva full HDMI støtte betyr, men den er nå HDCP sånn som skjermkortet så det burde jo liksom funke da.

     

    Hvordan sjekker jeg pixelsamplinga?

     

    Har nå fått det til å funke opp til 1280*720 med 60hz ved å bytte skjermkortdriver atter en gang.. men hvis jeg setter oppløsningen høyere enn det er det tilbake til fantastiske max 30hz og flimmerhelvete.. bilde i 1280*720 er vel heller ikke noe særlig og skryte av.. men det flimrer hvertfall ikke, er bare uskarpt, noe som simpelt hen kan komme av den lave oppløsninga tror jeg. native på skjermen er jo 1680x1200 eller noe i den duren..

  14. Jeg mener å ha hørt at det finnes PC-er som krever at du er innom Bios (på samme måte som en del eldre PC løsninger krever at du er innom Bios om du oppdaterer med mer memory).

    Pass også på at du avinstalerer den ene driveren før du evt instalerer en ny.

    9546191[/snapback]

     

    ehm.. innom bios? hva er det som må endres på der ?

  15. Når skal egentlig folk forstå at vekt og pris på pakker ikke bestemmes av butikken du kjøper fra, men av den som leverer pakken, og hvem er det? Posten... så her må du klage på Posten sine priser, Komplett er det vel ikke noe galt med.

    9529645[/snapback]

     

    Det er vell opp til komplett hvilken transportør de bruker, de burde jo helt klart klare å få en avtale med et annet transport byrå enn posten hvis de skal ha slike blodpriser.

     

    Forøvrig koster det ca 900 kroner mindre i frakt hvis man bestiller fra mamoz som etter hva jeg kan skjønne også benytter posten. (245 til trondheims adresse) (345 til oslo adresse)

  16. Det har med vekt å gjøre. Straks vekta bikker 35 kilo blir det dyrt. Ps.no har samme høye prisen på forsendelse.

     

    En 37" kommer på 351 kroner da den er under 35 kilo. En 42" blir dyr da den er over.

     

    Siden du har sett andre plasser der dette er billigere, så kom gjerne med eksempler.

     

    Ørjan...

    9528643[/snapback]

     

    www.mpx.no 395,- med tollpost hjem på døren

    www.mamoz.no 248,- servicepakke

    259,- hjem på døren

    www.amentio.no 125,- uspesifisert uten loggin

  17. Jeg har bestilt to tv-er fra Komplett for en uke siden. Frakt kom på like under 500 kr. Levert med BOX Delivery hjem! Så 1200 kr må være en feil, eller en veldig veldig veldig stor tv.....  :whistle:

     

    Komplett leverer tv-er rimelig kjapt hører jeg, men siden en av de jeg bestilte ikke er på lager så tar det tid. Det rare er at de ikke har noen anelse om NÅR de får tv-en til Komplett. Lagerstatus:  Ingen tilgjengelige i dag.  38 stk 2007-09-15 (Ikke på lager. Ubekreftet)............... Ting kan ta veldig lang tid....  :cry:

    9524345[/snapback]

     

    tja er jo 42" da.. men andre nettbutikker frakter jo for 130-300 kr på disse..

     

    har sett på flere hos komplett f.eks

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=334547

     

    og alle jeg har sett i størrelsen koster 1200 å sende.. og det står at de sendes med posten.. :ohmy:

  18. Da jeg skulle kjøpe ekstern skjerm å bruke på min nye bærbare, valgte jeg en med HDMI da jeg hadde HDMI utgang på laptopen.

    Men jeg får ikke dette til å funke noe særlig, når jeg koblet til med vga kabel og installerte drivere osv funka skjermen bra med det. Men når jeg nå prøver å bytte til HDMI blir blidet helt rævva, feilposisjonert og max 30hz, flimrer som faen. Prøvde også å installere driver på nytt da det var en for digital og en for analog uten at dette hjalp. noen ideer hva som er problemet?

     

    skjerm: Benq fp222wH

     

    http://www.mamoz.no/produkt/9J.03V72.USE/B...2WH_22_TFT.html

     

    pc: Asus V2s (geforce 8600gs)

  19. Jeg kjøpte også en Asus v2s fra Digital Impuls denne uken.. Ble litt skuffa over grafikkortet. Oblivion hakker og bf2 nekter å starte :)

    9503749[/snapback]

     

    slenger meg på som nr3 som har kjøpt denne.. fikk den i posten i går.

    2 dagers leveringstid, bra av digitalimpuls synes jeg.

     

    litt skuffa over PC-en, men helt grei den..

     

    bra:

    -byggekvalitet

    -tilkoblingsmuligheter

    -sykt mye sikkerhets opplegg hvis du trenger det.. noe jeg ikke gjør

    -blir ikke spess varm, dog noe viftestøy til tider

    -yter greit, har ikke fått formatert bort all medfølgende drit enda heller

    -kult nok design

     

    dårlig:

    -batteri tid

    -vertikal innsynsvinkel på skjerm

    -ghetto versjon av 8600gs som yter halvparten så bra som vanlige 8600gs

  20. lolsann: dv2580 er ikke i vanlig utsalg i Norge.

     

     

    olipot: Kan du si noe om batterilevetiden på din dv2519?

    9443171[/snapback]

     

    QFE

     

     

    har sett lenge etter denne selv og hadde kjøpt den for lenge siden om jeg hadde funnet den.. derfor jeg ikke nevnte denne blandt storebrødrene..

    men er vel egentlig ikke noe kjempe grafikk på denne heller, forskjellen fra 2515 er bare prossesoren om jeg husker riktig

  21. Hei! Jeg tror ikke du trenger et fullt så bra skjermkort, og litt rimlige laptoper levers ofte med elendig skjermkort etter som de egentlig ike nøyer seg som spillmaskiner.....  Men du kan jo vurdere å kjøpe brukt?

    det er det jeg skal gjøre nå ;)

    9443709[/snapback]

     

    Hmm. Jeg vil kjøpe en heller ny PC.

    Og jeg vil ha et med 7600gt + performance.

    Om noen har noen forslag uanz pris så send en link da.

    Men takk anyway

    9444194[/snapback]

    9445946[/snapback]

     

    det er nok ikke så mange bærbare med bedre grafikk enn det og du må isåfall opp i hvertfall 12000 for en maskin med et kort som er tilsvarende eller bedre enn det.

     

    noen maskiner med slike kort er

     

    dell xps

    dell inspiron 1720

    zepto maskinene

    compal hos multicom

    macbook pro

    hp pavillion hdx9050 og 9070

     

    det er også noen flere men jeg gidder ikke lete de opp

×
×
  • Opprett ny...