Gå til innhold

X672

Medlemmer
  • Innlegg

    1 175
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av X672

  1. Off-topic, men mi største bekymring vedr. Tesla er at supercharger utbygginga i Norge ligg litt etter i forhold til takta på utlevering av TM3. Et eksempel er Åsane utanfor Bergen - der er kun 6 stallar. Der kunne en sikkert hatt 20. Eg såg ein TM3 som måtte ladde på 50kW ladestasjonen ved sidan av fordi der ikkje var ledig plass.

     

    12km unna (Arna) er det 20 plasser da...

    • Liker 1
  2.  

     

    Vantage V har fått innebygget pulsmåler som måler pulsen gjennom huden ved håndleddet – slik vi kjenner fra ulike smartklokker som Apple Watch eller treningsarmbånd fra blant andre Fitbit. Polar har tidligere  sverget til pulsbelte av den typen du spenner rundt brystkassen, og Vantage V støtter da også det. Men nå kan du altså trene uten pulsbelte – og det er jo veldig praktisk.

     

    Polar M600 har hatt pulsmåling på håndleddet siden 2016... Til sykkling virker den i allefall ypperlig med +/- 1-2 slag fra Polars eget H800 pulsbelte :)

     

    Hadde Ventage V hatt samme smart funksjoner som M600 hadde eg kjøpt den med ein gang :)

  3. "Klokka er vanntett ned til 50 meter, så den kan brukes under svømmetreningen også."

    Nei, Tek. Nei, nei, nei. 50 meter er 5 bar. Det betyr at noen få klokker er testet til å tåle trykket som tilsvarer 50 meters dyp, helt stillestående, i en kort periode.

     

    Du lager lett 5 bar trykk om du treffer vannet fra et stupebrett, eller bare svømmer raskt eller crawler.

     

    5 bar er ikke nok til å brukes til svømming, med mindre du ikke liker klokka di. Du skal faktisk ikke engang dusje med den.

     

    Se Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Water_Resistant_mark

    "Water Resistant 5 atm or 50 m" => "Not suitable for showering, bathing, swimming, snorkeling, water related work, fishing, and diving."

     

    Skjerpings.

     

    Vist du tenker på klokke produsentenes tolkning av 50m (5 bar) så har du heilt rett og dette burde Tek.no ha fått med seg men 5 bar i det virkelige liv er meir enn nok til å dusje, svømme og fridykke.

     

    Ta for eksempel IP67 mobiltelefoner, vanntett ned til 1 m (0,1 bar) i 30 minutter og den kan du fint ha med deg når du svømmer eller dusjer, min Samsung Note 8 har iallefall overlevde rundt 10-15 turer på Vannkanten (badeland i Bergen) med ungene.

     

    Og nei, du lager ikkje lett 5 bar med bare å svømme raskt, fra Wiki linken...

    "This calculation shows that fast swimming movements will not create dynamic pressure surges exceeding 0.5 standard atmospheres (51 kPa) (the equivalent of 5 metres of water pressure)."

  4.  

    Det at bilene ofte blir funnet igjen er ikke argument nok til at svak kryptering i nøklene ikke er et problem. Som kommentert av BloodSpilla håper jeg også at Tesla sender ut nye nøkler med mye bedre kryptering.

     

    Det sagt, er det noen som vet hvordan Tesla sine nøkler stiller seg i forhold til andre bilnøkler med tanke på kryptering? Media (og kanskje særlig Tek) er glad i å slenge Tesla-navnet inn i enhver artikkel som har med biler å gjøre, og det kan gi et litt urealistisk bilde. For hvis Tesla har kryptert nøklene sine like bra som andre bilprodusenter så er dette et større problem som ikke bare gjelder Tesla.

    Er mange videoer på Youtube av biler som blir stjelt uten nøkkel.

    https://www.youtube.com/results?search_query=car+theft+without+keys

  5. Det er blank løgn at elbiler ikke har behov for oljeskift! Tesla må skifte girolje hver 15 000 km, og det er både dyrere og hyppigere enn vanlige biler. Tesla har også store og dyre problemer med drive unit, og batteriene må skiftes mellom 100- og 150 tusen kilometer. Dette har vært gjort i ALLE langtester av Tesla jeg har lest! En drive unit koster rundt 150 000 kroner og skifte, batteri koster over 300 000 kroner å skifte. Tesla har riktignok utvidet garantien til 8 år på gir og batteri, men etter det kan det bli svært dyrt å eie en Tesla.

     

    Batteriene i Nissan Leaf er ofte alvorlig svekket etter 5-6 års bruk, samtidig som kapasiteten er langt under en ny elbil.

     

    Elbiler spiser også bremser fordi de brukes altfor lite, og det er VELDIG dyrt.

     

    Har Tesla Model S 2014 (82000 km) og har aldri byttet girolje eller drive unit. Har også ein Nissan Leaf 2012 (91000 km) og har fortsatt over 85% igjen på batteriet og har kun byttet bremseklosser ein gang.

     

    Selvfølgelig kan det være andre som har problemene du nevner men trur ikkje det gjelder flertallet...

    • Liker 6
  6. Gøy å sette seg i bilen om morgenen og skulle kjøre til jobb, for å finne ut at strømprisen var så høy den natta at bilen eksporterte alt den hadde.

     

    Ett par linjer med code skal fikse det.

     

    Set point drive to work: 06:30

    Battery status = Y

    Time to charge battery from Y to 100% = X

    If time+X >= 06:30 Then

    Stop exporting and charge battery

    End if

     

    Kan sikkert gjøres enklere og...

    • Liker 1
  7. "Verdens lengste flytebru: Kan bli en brukonstruksjon verden aldri tidligere har sett"

     

    Minner veldig om denne...

     

    https://en.wikipedia.org/wiki/Nordhordland_Bridge

     

    The Nordhordland Bridge (Norwegian: Nordhordlandsbrua) is a combined cable-stayed and pontoon bridge which crosses Salhusfjorden between Klauvaneset and Flatøy in Hordaland, Norway. It is 1,614 meters (5,295 ft) long, of which the pontoon section is 1,246 meters (4,088 ft) long. The cable-stayed section consists of a single 99-meter (325 ft) tall H-pylon which has a length of 368 meters (1,207 ft) and a main span of 172 meters (564 ft). This allows for a clearance of 32 meters (105 ft).

  8.  

    Nei! Det er ikke mulig å gjøre en lys vegg mørkere ved å kaste lys på den. Utrolig misvisende illustrasjon. Den mørkeste i bildet (svart) blir like lyst som veggen, og alt annet blir enda lysere!

     

    Ut av ren nysgjerrighet; hvordan vil du da forklare hvordan projektorer fint klarer å vise både svart og andre mørke farger fint på et hvitt lerret?

    Skru av lyset :)

  9.  

    ow' timestamp='1500029602' post='23986905']

     

    Jeg syntes 4K hørtes litt lite ut. Hva er vanlig oppløsning på prosjektorene som brukes i kinosaler?

    De fleste digitale projektorene i kino i dag er 4K, men de aller fleste filmene kommer i 2K.

    Er dette noe du vet eller antar du? Det meste av moderne film skytes i 8K nå, dermed regner jeg med at de hvertfall kjører 4K på kino.

    KP1 i Bergen vart nettopp oppgradert fra 2K til 4K...

    • Liker 5
  10. Hvordan vil autonome biler forholde seg til etikk og liv-og-dør-vurderinger? Hva gjør bilen om den kan velge mellom redde folkene i en og bare en av bilene?

     

    Og hvor flink blir programmer til å tenke utenfor boksen i kritiske situasjoner?

     

    Hvordan kan man forsikre seg om at autonome biler ikke kan brukes til selvmordsvåpen?

    E.g. Jeg har en manuell bil. En person jeg ikke liker har en autonom bil. Jeg stalker han og ved en passende anledning gjør jeg en uforutsigbar manøver som resulterer i at den autonome bilen tar en unvikingsmanøver og den sikre død for folkene inni.

     

    Er dette ett reelt problem? Kan ikkje huske å ha sett ein einaste nyhet der nokon måtte velge mellom to onder... prøvde å søke litt på Google men fant kun diskusjon om dilemmaet og ikkje faktiske tilfeller.

     

    Hva vil i tilfelle være ein passende anledning til å gjera ein utforutsigbar manøver der den autonome bilen tar ein unvikningsmanøver og personene inni dør og ingen kan finne ut at det var din handlig som gjorde det?

  11.  

    ...

    Et tilsvarende bilde av Tesla hadde ikke vært så forskjellig fra Opels.

    Prøvde å finne ett bedre bilde men finner det ikkje... men vist ett tilsvarende bilde av Tesla ikkje hadde vært så forskjellig hvordan forklarer du det store bagasjerommet?

     

    Selv på Tesla med dual motor er det plass til bagasje framme...

     

    edit-

     

    Søkte litt meir på Google og fant nokon fleire bilder og det er som du seier, er ikkje så forskjellige men kan sjå ut som Tesla har greid å gjera det meir "kompakt"...

     

    edit-

    • Liker 1
  12.  

    Eg bruker MobilePay kvar gang eg er på Rema 1000, eg synes det er enklest og best :)

     

    1. Ligger alle varene på båndet.

    2. Ligger telefonen på MobilePay platen.

    3. Spør om ett par poser og går bak og begynner å pakke varene.

    4. Når alle varene er skannet så viser eg mobilen med MobilePay appen åpen.

    5. Betaler der eg står og får kvitering på telefonen.

    På hvilken måte er dette enklere en å bruke 1-2 sekunder på kortbetaling?

    1. Med kortbetaling så står eg der å venter på å få betalt eller eg må gå tilbake til kortterminalen å betale.

    2. Får kvitering på mobilen.

     

    Skal sies at eg har fingersensor på telefonen og :)

  13. Eg bruker MobilePay kvar gang eg er på Rema 1000, eg synes det er enklest og best :)

     

    1. Ligger alle varene på båndet.

    2. Ligger telefonen på MobilePay platen.

    3. Spør om ett par poser og går bak og begynner å pakke varene.

    4. Når alle varene er skannet så viser eg mobilen med MobilePay appen åpen.

    5. Betaler der eg står og får kvitering på telefonen.

  14. Hver gang jeg kjører Tesla (med 400km disponibelt) har jeg følelsen av at dette kan strande på landet. 400km er rett og slett for lite. En annen ting er køene ved ladestasjoner. Det er simpelt hen ikke ladelogistikk som understøtter denne påståtte utviklingen enda. Det vil ta mer enn 7 år, mye mer, å utvikle dette til et praktsik anvendbart produkt.

     

    Eg har hatt ein S85 i 5 månder nå og har enda ikkje laded på ein SuperCharger og så sant eg ikkje skal på lang bilferie til neste år så kjem eg ikkje til å bruke ein SuperCharger på iallefall 2 år. Og som ein annen sa, jo lengre rekkevidde jo seinere lading kan ein bruke.

     

    Eg har kjørt 11200 km på 5 månder forresten.

     

    Når det er sakt så passer ikkje elbil for alle enda men kven veit korleis elbilene er om 7 år...

    • Liker 3
  15. Eg kunne godt tenkt meg ein slik til min eldste på snart 4 år for han har begynt å gå over til naboer for å leke og akkurat det er eg ikkje redd for men me bur ca 200m fra sjøen og da hadde det vært veldig fint å få beskjed vist han nærmet seg den.

     

    Nå går det nok sikkert ett år eller to til han våger seg ned der men er ganske sikker på at det kjem til å skje uansett hvor masse me seier at han ikkje kan gå ned der aleine.

    • Liker 1
  16. Du har gjort et veldig enkelt regnestykke som mange sikkert gjorde, men du glemmer den store risikofaktoren oppi det hele. Ja du sparer inn på drivstoff, bom, parkering og årsavgift. Men du sitter på en batteripakke som koster oppimot 400 000kr å få skiftet på en Model S. 100 000 på en Leaf. Nesten hele verdien på bilen ligger i batteriene. Hvis 20% av kapasiteten til batteriene taper seg på 6år så sliter man, verditapet vil være enormt.  Varer de mye lengre så er dere godt stilt. Tiden vil vise, men det er en stor risiko her som jeg tror første generasjonen av elbil eiere vil lide for. Bra dere tør å kjøpe, jeg tør ikke! :)

    Den første generasjonen av seriehybridbilen Opel Ampera, som selges som Chevrolet Volt i USA, har så langt hatt nøyaktig null batteriskifter på grunn av degradering, skriver Autoblog.

     

    http://www.tu.no/artikler/ikke-ett-eneste-batteri-byttet-siden-bilen-var-ny/350360

     

     

    – Det er mange faktorer med tanke på hvor raskt litiumbatteriene mister  kapasitet. Om du for eksempel bruker den som drosje vil du få raskere degradering av kapasiteten enn vanlige brukere.

    – I øyeblikket har vi fem-seks års erfaring, og vi har noen drosjekunder som har kjørt over 200.000 kilometer. Vi ser at noen av disse er nede i 75 til 80 prosent av opprinnelig kapasitet etter denne avstanden. Det er veldig beroligende, på den måten at vi ser at batteriet virkelig varer lenger enn bilen, sier Carranza Sierra.

    http://www.tu.no/artikler/sa-lenge-kan-du-forvente-at-batteriet-i-elbilen-varer/346750

    Pris på nytt Leaf batteri, under halvparten enn hva du seier.

     

     

    Prisen er oppgitt til 6.500 dollar (cirka 40.000 kroner) - men da det gamle batteriet må leveres inn for å få kjøpt det nye - trekkes 1.000 dollar i innbytte fra prisen - vi ender opp med 5.500. (5.499 for å være pinlig nøyaktig). Altså cirka 34.000 kroner. Dette ble nylig annonsert av talsmann for Nissan, Brian Brockman.

     

    http://www.dinside.no/929402/offisiell-pris-paa-batteripakken-i-nissan-leaf

     

     

×
×
  • Opprett ny...