Gå til innhold

eranro

Medlemmer
  • Innlegg

    412
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eranro

  1. Hei

     

    Pga finanskrisen sa min arbeidsgiver at jeg var en av de som måtte gå. Sluttvederlag skulle jeg få.

    Men skal ikke den være skattefri ?

     

    http://www.abcnyheter.no/node/82512

     

    Der står det:

    Hvis du får et sluttvederlag i forbindelse med oppsigelse og dette er i samsvar med overenskomsten mellom hovedorganisasjonene, er vederlaget skattefritt. Det er ingen beløpsgrense for skattefritaket i skattereglene. Det er heller ikke noen aldersgrense for arbeidstakeren. I følge forarbeidene og praksis er det et krav at oppsigelsen er ufrivillig for arbeidstakeren.

     

    Nå er ikke jeg organisert, så jeg lurer på om det har noe å si? Sluttvederlaget var lagt sammen med siste lønning og regnet skatt på hele beløpet.

  2. I ren frsutrasjon; hvorfor må det være enten eller? altså enten musikk eller telefon?

    Helt ærlig? Fordi utlånsproduktene er som oftest ikke gode nok til å dekke begge to, så for meg avhenger det av hva kunden er ute etter. Nå skal det sies at kunder med mp3 spillere på service aldri får utlån uten en syk god grunn.

    Det er med andre ord dine personlige meninger, eventuelt butikkens prosedyrer, som setter tonen for argumentene, og ikke hva kunden faktisk kan kreve etter loven? Forbrukerkjøpsloven og forarbeidene nevner ikke noe om primærbehov. Forarbeidene sier derimot at kunden har krav på låneprodukt som er tilsvarende det som er levert inn.

     

     

    "Dette gjelder likevel bare hvis kravet fremstår som rimelig sett i forhold til forbrukerens behov og den kostnad eller ulempe som selgeren påføres."

     

    Denne setningen er viktig å få med seg. Forholdet mellom forbrukerens behov og den kostnad som selger påføres ved å ha Xbox til utlån for idioter som ikke klarer å leve 2-3 uker uten spill.

     

    Behovsbegrepet er nødt til å tolkes fra loven, det må sees på i det daglige samfunnet hva mennesker er helt avhengig av kontra diverse luksusbehov flere og flere av oss får. Det er selvsagt en generallisering, men på den måten kan man finne en balansegang mellom å låne ut produkter og tjene penger.

  3. Well dah, den var ganske obvious, jeg ville vite hvorfor han trakk det frem, altså det argumentet. Ingen har disktert annet enn lovteksten, så kunne ikke helt se verdien av å trekke det frem uten begrunne det særlig.

     

    Aha! :) Jeg misforstod deg litt.

     

    Utlånsprodukt blir lånt ut, men kan avgrenses når man ser på kundens behov innenfor rimelighetens grenser, dvs ikke alt luksus inkludert - og kostnaden det medfører selger.

     

    Eks:

    Et rimelig krav er en lånetlf med ringelyd.

    Et urimelig krav er en lånetlf med polyfonisk ringelyd.

  4. Nok en gang kan må vi se på loven:
    Dette gjelder likevel bare hvis kravet fremstår som rimelig sett i forhold til forbrukerens behov og den kostnad eller ulempe som selgeren påføres.

     

    Så er det en skjønnsak hva som er forholdet mellom forbrukerens behov og kostnad for selger.

     

    TEE: Jeg håper du handler endel i Norge, vi kommer jo til å få en mengde FTU-dommer som vi kan forholde oss til.

     

    Du siktet til hva nå? (på sitatet ditt)

     

    Han siktet til Forbrukerkjøpsloven. Direkte sitat.

  5. Det kommer fortløpende flere produkter med mange forskjellige innebygde muligheter og funksjoner, slik som TV m/DVD-spiller, PS3 m/blueray, monitor m/høyttalere, Iphone m/Ipod osv...

     

    I denne diskusjonen har det kommet frem at produsenten krever å ha produktet til reparasjon i steden for direkte ombytte for kunde - men likevel hevder noen av dere at;

    om loven skal følges, skal det gis ut låneprodukt som gir akkurat like mange funksjoner og egenskaper.

     

    Ved utlån av akkurat samme produkt, vil kunde gjerne bare betrakte det som et ombytte og beholde dette, og selger sitter tilbake med en b-vare uten tilbehør.

     

    En TV m/DVD er først og fremst en TV.

    En Iphone med mp3-muligheter, er først og fremst en telefon (det ligger i navnet "phone", om noen skulle lure). Om Apple sier det er 2 i 1, er det akkurat som Philips sier det er 2 i 1 på en TV m/DVD.

     

    Luksusbehov skal ikke være nødvendig å dekkes i utlånsprodukter.

  6. sak 1:

    kunde kommer inn med en pc som ikke booter. vi tester den i klinikken og konkluderer med defekt HK/hdd kontroller. Vi får den tilbake fra infocare med meldingen "ingen feil funnet" og en fin faktura på tusenlappen. Vi synes dette var merkelig og etter en kort skjekk finner vi ut at det de har gjort er simpelten å sette ide kabelen i den andre pluggen på HK'et. den første er fortsatt defekt.

     

    sak 2:

    kunde har kommet innom med pc'en sin for 3 gang, samme feil: defekt HDD. kunden ønsker å heve kjøpet, men som vanlig trenger vi en bekreftelse på feilen fra et verifisert veksted (aka infocare) for å kunne heve kjøpet. Vår mest erfarende teknikker stusser ved saken, og siden han vet hvordan infocare kan være er han føre var. han skriver ned serienummeret på HDD'en. han tar også bilder av diverse HDD tester som alle resulterer i "DEFEKT HDD", som han sender med som "bevis" til infocare. 3 uker går og pc'en kommer tilbake med teksten "ingen feil funnet, ikke godkjent omlevering" og i tilleg en fin faktura som vanlig. vi tester HDD'en og nå var det faktisk ingen feil der lenger.

    Men vi tar ut hardisken og skjekker, og der finner vi selvfølgelig en ny HDD. den har til og med vokst med 40gb.

     

    Hoi! Jeg var klar over at Infocare var litt kjipe her og der, men dette tar kaka! Håper dere har reagert kraftig på disse to eksemplene!! Ekstremt uprofesjonelt, og disse kalles "autoriserte" teknikere?!

  7. Det kan avtales avspasering av overtidstimer, time mot time. Derimot er det ikke tillatt å avtale avspasering av overtidstillegget - det vil si overtidsgodtgjørelsen på minimum 40 %. Denne skal utbetales.

     

    Tolker jeg denne rett?

    La oss si jeg tjener 100 kr pr.t.

    Hvis jeg jobber 1 time overtid, og det blir avtalt avspasering på den timen.

    Skal arbeidsgiver da utbetale kr 40,- selv om jeg får avspasering??

  8. Hvis bensinstasjonen din har en tariffavtale, er alle dine timer over 37.5 pr uke regnet som overtid - og arbeidsmiljøloven sikrer deg minst 40% overtidsbetaling.

    Hvis bensinstasjonen din IKKE har en tariffavtale, er alle dine timer over 40 pr uke, regnet som overtid med minst 40% overtidsbetaling.

    Jeg husker forrige gang jeg spurte om overtidsbetaling, da var jeg under 18, da fikk jeg til svar at jeg ikke tjente nok i året til å få overtidsbetling, ligger det noe i dette, eller er det oppspinn?

     

     

    Oppspinn! Om du jobber kun en dag på ett år, har du rett på overtid dersom det overstiger 9t innen 24t.

     

    Krev overtidsbetaling på alle de timene du har jobbet overtid! (Noen bedrifter har bedre overtidsbetaling enn minstekrav på 40%, sjekk kontrakten din).

  9. Hei, det har seg sånn at jeg jobbet natt på en bensinstasjon 9 timer hver natt 2 uker i sommer. 

     

    Tilsammen blir det en arbeidsuke på 64 timer, noe som er ganske så mye. Uken "derpå" hadde jeg fri før det var enda en uke jobb etter der. Nå har jeg lest rundtomkring og kommer frem til at 40 timer er en vanlig arbeidsuke. Jeg har tarifflønn og får nattilegg. Skal jeg ha overtidstilegg også?

     

    Forvirra, hjelp.

     

    Hvis bensinstasjonen din har en tariffavtale, er alle dine timer over 37.5 pr uke regnet som overtid - og arbeidsmiljøloven sikrer deg minst 40% overtidsbetaling.

    Hvis bensinstasjonen din IKKE har en tariffavtale, er alle dine timer over 40 pr uke, regnet som overtid med minst 40% overtidsbetaling.

  10. Du sa sammenlignet ikke dette med de eldre spillene i serien noe særlig (kanskje med tanke på at du ikke har prøvd dem nok?).

     

    Men jeg vil jo si at CM: Barbarossa og Afrika Korps er kjempebra spill om du er interessert i realistisk WW2 strategispill, selv om brukervennligheten er dårlig.

     

    Det er en enorm tilfredstillelse å vinne kamper i disse spillene, særlig når du spiller mot andre sofa-generaler.

  11. Skal bestille en bærbar til min bror, og har noen spørsmål.

     

    Er alle disse Compalene med Glare-skjerm (de som reflekterer så mye)? Det står nemlig ikke spesifisert på alle.

     

    Jeg liker bedre de andre typene.

     

    Og, ville dere ha bestilt Vista sammen med disse maskinene, eller bare installere XP?

     

    Fungerer Vista greit med Wow?

×
×
  • Opprett ny...