Gå til innhold

sony23

Medlemmer
  • Innlegg

    251
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sony23

  1. Det blir første gang jeg kjøper nettbrett og lurte på om dere har anbefaling til noe rimelig(max ca. 3000kr). Orker ikke å drasse med meg pc mer.  Jeg kommer mest sannsynligvis til å bruke den til netflix, lese bøker etc, simple ting med andre ord

     

    Takker for all tips

  2. Det er litt tidlig å søke tenker jeg. Start å søke på jobber etter fellesferien, og selvfølgelig oppgi at du må skrive ferdig oppgaven først (evt. tilrettelagt). 

     

    Ingenting i veien med å få jobb før man er ferdig

    Da får jeg gjøre det. Får satse på at det går fint

  3. Av ulike årsaker skal jeg skrive oppgaven om høsten istedenfor til våren. Hvordan er det med å søke jobb før man har skrevet ferdig oppgaven?

    Er det mulighet til å få jobb samtidig som man skriver eller er all jobb utelukket til man har oppnådd graden.

     

    (Innenfor byggingeniør)

  4. Flyttet fra en annen tråd

     

    "Er ganske ny når det kommer til investering i aksjefond eller indeksfond. Har hittil lagt  ca.2k i hver av disse fondene:
    - DNB Norge indeks

    - DNB Teknologi

    - DNB Global indeks

    - Storebrand Indeks

    - KLP aksjeglobal indeks

     

    *Hvor mye penger bør man ha i et indeksfond? Det vil selvfølgelig variere fra person til person, men jeg har en bufferkonto som jeg taper penger på i form av inflasjon. Bør jeg spre pengene i de nevnte fondene eller er det for en stor risiko å ta.

     

    *Er det unødvendig å fokusere kun på Norge? Tips til utenlandske indeksfond?

  5. Du trenger ikke flere globale indeksfond enn ett. Om du vil overvekte Norge ved å ha et norsk fond så bør du isåfall forsvare det, de fleste anbefaler ikke det. DNB Teknologi er et aktivt fond, samme tanke gjelder i grunnen der, du bør ha en god grunn for å ha det.

     

    Hvor mye penger du bør ha et globalt indeksfond er like mye som du bør ha i aksjemarkedet av din totale portefølje. Hvordan du kommer frem til sistnevnte kommer an på andre planer, som f.eks. boligkjøp, bilkjøp, og andre store utgifter, samt risiko for endring av livssituasjon. En tommelfingerregel er at penger du ikke kommer til å bruke på 5-10 år (nærmere 10 etter min mening) kan trygt settes i aksjemarkedet. Skal du kjøpe bolig om 5 år for de pengene bør du altså ikke sette dem i aksjemarkedet, da det i worst case kan være lavere enn i dag og ikke ha rukket å ta seg opp igjen. 

     

    "Om du vil overvekte Norge ved å ha et norsk fond så bør du isåfall forsvare det, de fleste anbefaler ikke det."

     

    Hva er årsaken til det? Uansett takk for svar. Ser at jeg innlegget mitt skulle vært i den andre tråden

  6. Er ganske ny når det kommer til investering i aksjefond eller indeksfond. Har hittil lagt  ca.2k i hver av disse fondene:
    - DNB Norge indeks

    - DNB Teknologi

    - DNB Global indeks

    - Storebrand Indeks

    - KLP aksjeglobal indeks

     

    Er DNB Teknologi en aktiv aksjefond? Slik jeg har fortsatt det så baserer aksjefond seg på å slå referanseindeksen, noe som er lite sannsynlig? 

     

    - Hvor mye penger bør man ha i et indeksfond? Det vil selvfølgelig variere fra person til person, men jeg har en bufferkonto som jeg taper penger på i form av inflasjon. Bør jeg spre pengene i de nevnte fondene eller er det for en stor risiko å ta. Tror ikke jeg får bruk for pengene i nærmeste fremtid og skulle det bli krise kan jeg alltid ta ut pengene

  7. Første gang jeg kjøper fond. Kjøpte fond via DNB for noen dager siden, og jeg skjønner ikke helt hvorfor kjøpet fortsatt står under bevegelse. Slik jeg har skjønt det havner kjøpet i AKS, mens kjøpet gjøres av en valgfritt konto. Har jeg skjønt det riktig

    Men uansett, vet noen hvorfor kjøpet fortsatt står under bevegelse og jeg ikke kan selge fondet per dags dato?

  8. -Få noen til å se over hva du sender, dette er det første arbeidsgiver ser og første "valg" han tar. Utrolig viktig at dette er bra

    -Ta kontakt med NAV, prøv å få midlertidig praksisplass for å få noe erfaring, fortsett søkingen såklart

    -Sjekk med venner og bekjente, kanskje kjenner de til noe på egen arbeidsplass eller venner/familie sin arbeidsplass

    -Vurder å søk i andre deler av landet også om du ikke allerede gjør det. 

    Takk for tipsene. Men jeg har fått inntrykk av at erfaring fra praksisplass hjelper lite, og at arbeidsgiveren sjeldent ansetter deg etter prøveperioden

  9. Hvor i landet søker du? Har du hatt kontakt med noen som kan hjelpe deg med å se over søknad og cv?

    Jeg søker de fleste områder. Med andre ord, alt som interesserer uavhengig av sted.  Har fått venner til å se over og de mener det ser greit ut. Burde kanskje sende til noen profesjonelle, men er ikke så sikker på hvem og orker ikke å betale for mye heller. 

  10.  

    Tror de har gått bort fra den ordningen. Finner det ihvertfall ikke i forskriften lengre:

    https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2016-08-25-1051

     

    Det sto under §21 før:

    https://www.ntnu.no/c/document_library/get_file?uuid=5fe00c68-fc47-4325-b64a-ba66b4bc4aaf&groupId=10473

     

    Seriøst!?  :fun:  :new_woot:  :yes: Ser teksten om det er forsvunnet fra de siv.ing linjene jeg sikter mot også. Snedig.

     

    Ligger og vipper helt på kanten mot B-garantien med dobbelvekting av matte, og med dette så blir det jo latterlig enkelt å komme inn. :)

     

    Skal du søke i år? Hva slags dokumenter laster du opp hvis du skal

  11. Jeg blir ferdig med treårig byggingeniør nå til sommeren, og har søkt jobb i forbindelse med det. Sakte tikket avslagene inn, og flere av stedene der jeg søkte hadde over 700 personer søkt.  Kan egentlig ikke klage med tanke på at konkurransen er tøff og jeg søker på de mest etterakte arbeidsplassene.

    De stillingene som er utlyst nå er ikke spesielt noe jeg vil arbeide innenfor, og lurte på om det bare er å sende åpne søknader til de bedriftene man vil jobbe innenfor, selv om de ikke har utlyst stillinger?

     

    Stor sannsynlighet å nappe jobb slik? 

     

  12.  

    Er det mulighet for å ta toårig master ingeniør på gjøvik, eller er det bare Trondheim det går?

     

    Det er ganske enkelt å finne ut på nettsidene deres: https://www.ntnu.no/studier/alle?studyLevels=570_580&location=Gj%C3%B8vik

     

    (det ser riktignok ut til at det toårige programmet for bygg ikke er med i den oversikten: https://www.ntnu.no/studier/mibygg/digitale-byggeprosesser )

     

    Jeg var å sjekka deres hjemmeside, men ville bare forsikre meg om det stemte.

    Ekstra spørsmål: Kan man søke seg inn på siv.ing bygg via samordna opptak(ordinær) og starte direkte på 4 året i tilfelle man ikke kommer inn på toårig master?

  13.  

    "Får du ikke jobb nå, så er det betydelig vanskeligere å få jobb senere. Nettopp fordi, arbeidsgivere vil tenke hva som feiler deg, og hvorfor de skal ansette deg"

     

     

     

    Det høres ikke helt korrekt ut for min del, og mye av det du skriver stemmer ikke helt. Jeg kjenner flere studenter som brukte lengre periode på å skaffe jobb, og jeg tror det avhenger mye av flaks samt kontakter. Ellers takk for rådene, mye nyttig jeg bør implementere. 

     

    Har ikke søkt flere enn tre stillinger hittil, men har ikke lagt ved karakterutskrift. Har bare sendt søknad og CV, holder ikke dte?

    Skal sende i haugevis de kommende dager og satser på at jeg ikke blir tvunget til å ta en master :)

     

    Mye av jeg skriver stemmer godt. Det viser bare at du ikke kjenner til arbeidsmarkedet. Jeg kjenner flere og arbeider på innsiden av markedet. Akkurat nå trenger flere av kundene, byggingeniører for å gjennomføre prosjektene de har tildelt. Både NITO og TEKNA viser til at byggingeniører er de mest ettertraktet i arbeidsmarked nå.

     

    Når du har bachelor, må du ha riktig spesialisering for å være ettertraktet. Vi ser god del på karakterene til nyutdannede, men valg av riktig emner på høgskolen/universitet er langt viktigere.

     

    Hva legger du i riktig emner? Vi hadde bare mulighet til å velge mellom to linjer. dvs. at emnene var fastsatt for de to retningene

  14. Har hatt en lenovo PC i ca. 6 år og den begynner å bli ganske slitt. Bruker den hovedsakelig til skolearbeid, streaming og FM-spilling.

     

    Kan ikke så mye om PC men har blitt anbefalt denne pcen. Er den verdt det?

     

    https://www.power.no/data-og-tilbehoer/baerbar-pc/macbook-air-mqd32ha-13-128gb/p-572145/?utm_medium=cpc&utm_source=facebook&utm_campaign=Power+NO+iP+-+Dynamic+Product+Ads+-+Retargeting&utm_id=598182a1b5fbbc478970a283

  15. Bygg har det beste arbeidsmarkedet. Det var sjeldent at byggingeniører er arbeidsledig etter endt studie i 2016, og det samme viser tallene fra 2017. Du har absolutt det beste utgangspunktet for å få jobb nå (bare tenk at dårlig studenter med D i snitt får jobb). Får du ikke jobb nå, så er det betydelig vanskeligere å få jobb senere. Nettopp fordi, arbeidsgivere vil tenke hva som feiler deg, og hvorfor de skal ansette deg. 

     

     

    Nå har skrevet endel om fakta, men her kommer endel tips.

     

    - Ring (Ikke møt opp!) alle bedrifter som relevante for din utdanning for jobb.

    - Skrive søknader og send dem i haugevis.

    - Sørge for å følge dem opp etter at søknadsfristen har gått.

    - Sende åpne søknader til bedrifter (si at du er villig til stille opp når som helst).

    - Skal en CV (og karakterutskrift) og gi til hver bedrift når dere har karrieredag på skolen.

    "Får du ikke jobb nå, så er det betydelig vanskeligere å få jobb senere. Nettopp fordi, arbeidsgivere vil tenke hva som feiler deg, og hvorfor de skal ansette deg"

     

    Det høres ikke helt korrekt ut for min del, og mye av det du skriver stemmer ikke helt. Jeg kjenner flere studenter som brukte lengre periode på å skaffe jobb, og jeg tror det avhenger mye av flaks samt kontakter. Ellers takk for rådene, mye nyttig jeg bør implementere. 

     

    Har ikke søkt flere enn tre stillinger hittil, men har ikke lagt ved karakterutskrift. Har bare sendt søknad og CV, holder ikke dte?

    Skal sende i haugevis de kommende dager og satser på at jeg ikke blir tvunget til å ta en master :) 

     

  16. Å søke alt du kommer over av relevante stillinger høres ut som en god ide.

     

    Jeg vil tro de fleste har juleferie, så evt telefoner ville jeg ventet med til januar. Men hvorfor skal du ringe? Er det noe uklart i stillingsannonsen, så bør du selvsagt ringe før du søker jobben. Å ringe bare for å ringe tror jeg ikke hjelper på noen måte. Selv hadde jeg oppfattet det som litt for pågående og om noe hadde det vært negativt for søknaden.

     

    Mitt beste råd er vel å forme søknaden slik at du framstår som det de leter etter. Dvs tilpasse søknaden til hver stilling du søker. Skjønner at dette kan være vanskelig som nyutdannet.

    Takk for rådene. Angående det å ringe, jeg har fått et inntrykk av at det bør gjøres. Men på den siden kan jeg forstå at det blir pågående og irriterende 

  17. Er snart utdannet byggingeniør og småstresser om at jeg kanskje ikke finner arbeid. Har søkt en del stillinger, men har fått avslag på de jeg har søkt på . Kjenner til flere i kullet som har allerede fått jobb som har har D i snitt, så det burde være håp for meg(har mellom c/B).

     

    Har dere tips til hvordan jeg bør angripe markedet? Tenker å bruke disse ukene fremover på å søke MANGE stillinger. Er det innafor å ringe allerede fra onsdag?

    Bør jeg ringe før jeg søker på stillingen eller etter?

    Har ikke så mye erfaring med jobbsøknader, så spytt ut deres råd!

×
×
  • Opprett ny...