Gå til innhold

jentejenta

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jentejenta

  1. hei, takker for masse gode svar og tar til meg det jeg får av informasjon og skal prøve ut alt ! Det de har gjort på lerebedriften er at nå 1 mnd før jeg skal ha læreprøve har de satt meg til å lere dette! Men snakket og med opplæringskontoret de sa de kunne gi meg hva som helst som sto i læreplanen, men at de gikk i gjennom oppgaven og måtte godkjenne

  2. Hei, jeg holder på med øving til fagprøve, da vi ikke har server tilgjengelig må jeg gjøre dette virituelt gjennom vm box, men problemet er at jeg hadde windows 7 32bit opprativsystem, så jeg reinstallerte til 64 bit, men alikevell når jeg prøver å installere står det at det ikke går for jeg har en 32 bit prosessor. Men såvidt jeg ser skal ikke prossessoren vere noe problem !

     

    Legger ved bilder så dere kan se, blir litt lettere å forstå da

     

    post-322263-0-70909800-1430746226_thumb.png

    post-322263-0-75481500-1430746230_thumb.png

  3. Jeg har for det meste tatt i mot kunder, tlf og satt opp PC og nesten ikke vert borti servere, vi er to lærlinger så han andre lærlingen har vert mye borti det. Jeg stresser som fy for jeg har jo ikke lyst at to år skal gå bort til ingenting, har sett mye på YouTube og prøvd å sette opp w2012 hjemme på gammel PC, men problemet er jo at jeg har 0 peiling på hva jeg skal gjøre

  4. Hei, jeg har nå fått dato for læreprøven min. Jeg har fått beskjed om at det blir mest sannsynlig server, selv om jeg ikke har holdt så mye med på det. Så nå har vi fått masse oppgaver om server, men det er kun 1 mnd i gjen til fagprøven! Noen som har gode tips, oppgaver, videoer, nettsider osv å flere seg w server 2012 på ?

     

    Og ellers generell info om fagprøve ?

     

    Takk, hilsen meget stressa it-lærling

  5. Ja manuell, men gjør ikke dette vist den står i 1 for eksempel og jeg holder klutch og brems inne gjør den ikke dette :) snakket med en på verksted og han sa det kunne vere innsugs manifoilen(?) jeg kan ingenting med dette men tror det var det han sa, men så var det en annen så sa han ikke trodde det var dette

  6. jeg og hadde det slik, men så fant jeg min nåverende samboer, de første gangene vi datet sa jeg alltid at jeg hadde spist før jeg kom, uansett hvor sulten jeg var. Men så en dag sa han " jeg skrur på tv, så har vi den på mens vi spiser, da ser jeg ikke på deg og du trenger ikke vere nervøs for det" etter den gangen har jeg ikke hatt noen problemer med å spise forran noen i det heletatt :)! så gjelder vell bare treffe den rette som gjør noe for å føle deg tryggere :)

    • Liker 3
  7. Hei, jeg har begynnt å blogge, så vill jeg jo lage en god blogg men sliter litt med å finne ting å skrive om, vill ikke bare skrive om ting jeg har gjort og slikt så lurte på om dere hadde noen tips til ting jeg kan skrive om som er intressange og noe som du selv hadde likt å lese om ? Nyheter, meninger, ting osv !

    Ingen forslag er dumme, hadde bare vert litt kjekt å vite hva andre rundt omkring ville lese om utenom det vanlige :)

     

     

    www.runisusann.blogg.no er bloggen jeg holder på med :)

  8. jeg tror nokk det er overdreven leking for han har ingen tegn på å være nærvøs/redd, jeg har sett der har sånne bokser på dyrebutikken så lager sånn shhhh lyd (haha vansklig å forklare med ord :p) tenkte å kjøpe denne å prøve, men det virker som om den andre katten har satt han litt på plass for han har roet seg en del etter at hun "tar" han, legger han i bakken og holder han nede. Ikke noe vondt men ser ut som hun holder han nede med labbene til han har roet seg å så slipper hun han. Jeg passer en tibbetansk spaniel som var min før som nå min mor har denne uken, hun er oppvokst med kattunger og voksne katter, etter hun kom her hjem til oss tør han ikke gjøre noenting som helst mot meg eller hunden. Virker som om han merker hunden er sjefen ? hun har ikke rørt han eller noenting og han kan fint ligge helt inntil hun å sove :)! Håper han vokser det av seg, tenkte på kastrering og når han blir eldre, har hørt dette kan hjelpe litt og ? noen som har erfaringer ?

  9. Hei, hver gang jeg drikker melk eller spiser youghurt og lignende meieriprodukter får jeg slim i halsen og hoster til jeg brekker meg. Dette sjer ikke vist jeg spiser ost, men det meste annet. Fløte/krem blir jeg veldig kvalmen av og har kastet opp enkelte ganger til og med vist det bare er pittelitt. Utenom dette er det ingenting annet som plager meg med meieriprodukter er bare veldig ubehagelig :)

     

    Er det noen andre som har det slik ?

  10. Jeg hadde og en utfordrende kattunge, antakeligvis ikke så utfordrende som din, da min fikk være hos kattemor til 12. uke.

    Vanlige cat-off sprayer, lime og sitron hadde liten til ingen innvirkning, derimot fungerte tabasco og chiliolje.

     

    Når katten var blitt to år gammel og enda ikke skjønte vitsen med å holde seg borte fra benker og bord kjøpte vi StayAway. De koster en del, men det tar vi igjen på antall ekstra leveår grunnet lavere stressnivå.

     

    Vi oppdaget og at å la katten vår omgås med en gammel, gretten, selvsikker og dominerende hann-kastrat som vanligvis er utekatt gjorde underverker. Han lærte vår katt at freselyd faktisk har en betydning og ikke er en videre invitasjon til lek.

    Ååå da skal vi prøve med stayaway ! mener de solgte noe lignende på dyrebutikken her for en stund siden :)! Vi har en voksen katt fra før av men hun bryr seg ikke så lenge han ikke plager henne, men min mor har en skikkelig gretten hannkatt så kan høre om jeg kan passe den en liten stund så han får litt opplæring i ting :)!

  11.  

    1. Katten må forstå hvor i hierarkiet den er, og må om det er nødvendig, settes skikkelig på plass.
    2. Uønsket adferd må "straffes" og assosieres med ubehag/uønsket respons og lyd/stemme.
    3. Ønskelig og god adferd må selvfølgelig også belønnes — med behagelig håndtering og lyd/stemme.

    Skal det reageres mot katten, må det skje umiddelbart under eller etter dens oppførsel slik at det er rimelig sikkert at den skjønner sammenhengen. Ellers kan man risikere at den blir (mer, om den er) nervøs, på toppen av den dårlige oppførselen, som igjen vil kunne trigge mer biting, kloring og annen uønsket aggressiv adferd.

     

    For småting er det verdt å forsøke en negativ lyd ("Nei!" eller en annen kjapp lyd som kan utøves høyt/tydelig og raskt). Dette gjøres sammen med at man sprøyter på katten med en vannpistol/sprayflaske. Jo mer uønsket oppførsel, jo mer lyd og vann. Tanken er at man over tid legger bort vannet, og i beste fall slipper å bruke lyd også — om katten er flink til å lære av konsekvensene og se sammenheng.

     

    Som belønning ville jeg forsøkt en godbit som ikke brukes som vanlig mat, og som kun utdeles ved utvist positiv oppførsel eller reaksjon på positiv snakk/lyd. Bruk gjerne en fast positiv lyd også. Gjøres dette sammen, fulgt opp av en bestemt type fysisk kos/nærhet vil forhåpentligvis katten også lære dette. Den fysiske kontakten vil etter hvert kunne være tilfredsstillende for den, og kanskje vil til og med positiv oppførsel muligens kunne oppnås bare ved å bruke ordet/lyden.

     

    Når det gjelder å sette katten på plass må dere veie hvor kraftig reaksjon dere bør/må — og er villig til å eskalere til. Personlig har jeg gått uønsket langt en gang, hvor nok var nok, etter at en tiltatt katt stadig responderte med grov bruk av tenner og klør når den ble irettesatt. Da tok jeg den i et godt/hardt nakketak og benyttet dusjen som den ultimate ubehagsopplevelsen sammen med et unødig kraftig skrik — delvis p.g.a. en katteklo som lammet to fingre da den gikk veldig dypt mellom to av knokene på hånden.

     

    Det var så langt den katten, og jeg, lot det gå. Men etter det var det aldri mer aggressiv handling mellom oss. Jeg brukte lyd og hun brukte hvesing for å gi beskjed om at grenser var nådd. Men da var det også viktig at jeg respekterte hennes beskjed, om den ikke var totalt ute av plass.

     

    Et langt svar også, avsluttet med at dette kan ta tid og krever besluttsomhet!

     

     

    hei, Vann tror jeg hverken funker eller at jeg vill skal brukes som straff i og med at kattungen faktiskt liker å dysje og liker å leke med vann. Dette syns jeg er helt greit for det er en kattunge med langt hår som det da er greit å kunne spyle av i dysjen uten at det skal være noe traumatisk opplevelse for den når den liker det så godt, han kan stå en halv time i dysjen å leke med vannet og kommer også gjerne inn i dysjen mens jeg dysjer : )

     

     

    Jeg er helt i mot metoden over. Det han beskriver er nesten mishandling. Kattungen er en baby, en baby skal ikke straffes og sprutes vann på! Du har en kattunge som er tatt fra mor for tidlig. Hvor gammel var den da du fikk den med deg hjem?

     

    Starter katten med uønsket atferd (kloring, biting på hender etc) må dere avbryte eller avlede med en gang. For eksempel distraher katten med en leke. Fungerer ikke det, sett katten på gulvet og ignorer den eller reis deg og gå vekk. Løper kattungen etter for å bite deg i tærne etc, gå inn på badet og vent der litt til den roer seg ned.

     

    Katten har gått glipp av verdifull tid med kullsøsken og mamma, nå må dere stå for oppdragelsen. Det er når kattungene er 10-12 uker og sammen med mor at kattungene lærer grensesetting.

     

    Kattungen var bare 5-6 uker da vi fikk den fordi de som hadde den sa at vist vi ikke tok den satt de den ut i gjenn i skogen, dette hadde jeg ikke hjerte til å la skje. Vi har fort den opp med morsmelks erstattning og den andre katten vår er veldig flink på å korrigere den vist den blir for voldsom når det gjelder leking med henne. Det fungerer ikke å avlede for når den biter never og ben så er den ikke intressert i verken leker eller mat! Det å ignorere katten eller bare gå bort en liten stund funker heller ikke, for jeg kan være på et annet rom lenge og med en gang jeg kommer ut i gjenn så begynner han. Men merk jeg har fått ei til å se på kattungen og han er ikke noe nærvøs katt, det er mer "leking" som går for langt.

     

    Prøve å distrahere han med kos funker heller ikke for da skal han bare leke enda mer.

    Negative lyder som Nei og Fy kunne han ikke brydd seg mindre om, samme gjelder positive som flink pus og slikt

  12. Hei, vi har en kattunge på ca 10 uker, vi fikk han tidlig for han var funnet ute i skogen med 2 andre kattunger uten noen mamma, men han har så ekstremt mye energi, har hatt kattunger før men de har ikke vert halvparten så energiske. Han vill bare leke hele tiden og det er jo greit, men nå begynner han å bli så stor at han klorer og biter til blods, han hopper opp på border og uansett hvor mange ganger vi tar han ned hopper han tilbake opp, han biter på ledninger (noe som er et stort problem). Har fått tips om å smøre sitron eller lime på ledningene sånn at de smaker vondt, men han spiser sitron vist han får tak i ! Han er også ekstrem vist vi sitter å spiser, da klatrer han på oss og prøver å stjele maten til og med inn i munnen på oss om han får sjangs. Vist vi får besøk er han også hele tiden på besøket og skal fange bein og armer, han gir seg ikke vist vi tar han bort, da han kommer enda sintere tilbake ! Er det noen som har noen tips til hva vi kan gjøre ? Er spesiellt meg han hopper på og skal ta hele tiden, samboeren min får som regel vere i fred. Den andre katten vi har blir ofte lei av han og legger han i bakken, men han gir seg ikke da heller.

     

    Ble litt langt innlegg men håper noen har noe som kan hjelpe :)!

     

    ps: Kattungen får mye kos ( når han endlig ligger i ro i to sekund :p) og både tørrfor, våtfor og rått kjøtt (fra dyrebutikken).

  13. Hei, vi har en leilighet i høyblokk som jeg har veldig lyst å dekorere litt mer å lage litt kosligere, men veggene er av betong så de må vi båre hull i hver gang vist vi skal ha noe opphengt, så kunne trengt litt tips der og så det ikke blir for mange hull i veggen.

     

    Jeg har søkt litt rundt på nettet og er i diverse sider på facebook med interiør men kunne trengt litt mer inspirasjon og gjerne beskrivelser på hvordan dere har lagd ting vist dere har lagd det selv, er veldig blank på dette selv så tar i mot all hjelp og gjerne bilder :)!

     

    Stua vår er middels stor og grå/hvite vegger, her har jeg et par bilder og en wallsticker, men kunne også tenkt meg å lage noen bord dekorasjoner eller andre kjekke ting som gjerne kan stå for seg selv eller oppå ting. Har to bord, et stue bord og et spisebord samt noen kommoder og benker så kunne trengt litt pynt :)

     

    Jeg liker veldig godt lys, glitter, glass og lyse farger, men har ingenting i mot litt mørke farger og, passer ikke så godt inn med knall farger i leiligheten, men duse andre farger funker også :)

     

    Håper noen vill dele sine tips eller sider og bilder med inspirasjon :)

     

  14. Det å finne noe man liker er helt klart den største motivasjonen. Jeg trener strongman, som er en egen sport og med god trening kan jeg gjøre det godt i konkurranser, det er min motivasjon. Har du prøvd å sykle for eksempel? God trening det også om du har litt intensitet :)

    Sykling har jeg prøvd men fant ut det ikke var noe for meg :) har sett litt på hasfit.com sine videoer, de ser ganske greie og kjekke ut :)

  15.  

    Hei, vet ikke om dette er rett plass å skrive på men prøver, trenger hjelp med motivasjon til trening, var flink en stund og trente 3-4 ganger i uken men så dabbet det av etter at jeg ble syk. Nå vill jeg begynne på i gjenn men finner ingen motivasjon, har prøvd med å se på andres resultater, positive ting med å begynne å trene osv. Er det noen som har noen gode tips til å få litt bedre motivasjon evt hva dere har brukt selv ? Jeg har og prøvd å sette små mål jeg skal nå, men det hjelper ikke så mye :)! Håper på svar :)

     

    Det kommer jo litt ann på hva målsettingen din med treningen er. For min del har jeg funnet frem til treningsformer jeg selv synes er gøy og da er egentlig motivasjonen for min del først og fremst at trening er artig fremfor et nødvendig onde for å oppnå et spesifikt mål. Så hvis du i dag anser trening som et ork og strev som du tvinger deg selv igjennom ville jeg kanskje sett etter andre treningsformer eller aktiviteter.

     

     

    Målsettingen er egentlig bare å få litt trening, ikke noen sånne store mål egentlig bare bevegelse i hverdagen :) Hvilke ting trener du ? :)

  16. Hei, vet ikke om dette er rett plass å skrive på men prøver, trenger hjelp med motivasjon til trening, var flink en stund og trente 3-4 ganger i uken men så dabbet det av etter at jeg ble syk. Nå vill jeg begynne på i gjenn men finner ingen motivasjon, har prøvd med å se på andres resultater, positive ting med å begynne å trene osv. Er det noen som har noen gode tips til å få litt bedre motivasjon evt hva dere har brukt selv ? Jeg har og prøvd å sette små mål jeg skal nå, men det hjelper ikke så mye :)! Håper på svar :)

×
×
  • Opprett ny...