Gå til innhold

Charliepants

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Charliepants

  1. Hvilken linje har du lyst å gå på i VG2?

    Hvis du skal gå på studiespesialiserende er et snitt på 3,7 helt greit, og jeg tror ikke du vil få noe problem med å komme inn.

    Det eneste som følger deg videre helt frem til VG3 er avgangsfagene dine. Matte og språkfag er de eneste såvidt jeg husker.

    At du har fått 4 i gym ser jeg ikke på som noe problem. Det er ikke en avgangskarakter, så du har fortsatt to år på å forbedre den.

     

    Noen linjer krever høyere snitt, som f.eks. realfag. Hvis du skal gå på studiespes. eller lignende er ikke snittet ditt noe problem. :-)

  2. "Oppfølging" er kanskje feil ord. Det jeg i hovedsak lurer på er om de humanistiske studentene på NTNU får like god studiekvalitet som andre studenter i Norge.

     

    Og til hvilken grad kan man spesifisere seg innenfor ett tema?

  3. Hei!

    Jeg er veldig interessert i engelsk historie og litteratur og ønsker å studere det videre.

     

    Jeg har lyst til å studere i Trondheim fordi det virker som en hyggelig by med mye forskjellig å gjøre. Jeg har derimot hørt enkelte klager på at NTNU fokuserer mest på naturvitenskapelige fag og ikke gir humanistiske fag like mye oppmerksomhet som f.eks. universitetet i Bergen eller Oslo. Burde jeg høre på disse klagene?

     

    Mest av alt er jeg interessert i engelsk litteratur. Er det mange litteraturemner å velge mellom på engelskstudiet? Jeg har prøvd å navigere meg gjennom ntnu.no, men det er så mye nytt med tanke på terminologi. :hm:

     

    Er det noen her som har studert engelsk eller et annet språk- og litteraturfag på NTNU? Eller et annet humanistisk fag?

     

    Tusen takk på forhånd for svar!

  4. Vet det er en stund siden denne tråden ble opprettet, men her er de i hvert fall:

     

    Être:

    Presens:

    Je suis

    Tu es

    Il/Elle/On est

    Nous sommes

    Vous êtes

    Ils/Elles sont

     

    Passé composé:

    J'ai été

    Tu as été

    Il/Elle/On a été

    Nous avons été

    Vous avez été

    Ils/Elles ont été

     

     

    Avoir:

    Presens:

    J'ai

    Tu as

    Il/Elle/On a

    Nous avons

    Vous avez

    Ils/Elles ont

     

    Passé composé:

    J'ai eu

    Tu as eu

    Il/Elle a eu

    Nous avons eu

    Vous avez eu

    Ils/Elles ont eu

     

     

    Huskeregel: Både être og passé composé bruker avoir som hjelpeverb. Ellers er det samme verb som brukes.

    Être blir til été, mens avoir blir til eu.

     

    Svaret kom vel kanskje litt sent, men her er det i hvert fall! :D

  5. Når du lager en omtale om et spill hvor historien er så viktig, er det nødvendig at du også nevner noe om hva du syntes om historien og hvordan den er bygget opp.

    Det var i hvert fall historien som gjorde meg interessert i første omgang. AI-ene er godt nok ikke alt for intelligente, og stealthen er kanskje lett, men for de som er interesserte i lore er det mye å hente!

    Art stylen nevnte du heller ingenting om. For å være ærlig virker omtalen din bare som en liste over hvorfor du mente spillet var for lett.

    • Liker 1
  6. Art stylen ser veldig interessant ut. Kommer definitivt til å søke om beta.

    Har vekslet litt mellom WoW og Guild Wars 2 i det siste året, men har ikke greid å spille dem over lengre perioder (har ellers tidligere vært fast spiller av WoW i lang tid).

    Jeg savner et spennende MMO, og dette virker lovende! :wee:

  7. Hei!

    Ser at det er noen måneder siden du opprettet tråden, men jeg tenkte jeg kunne gi deg et svar uansett.

    Norwegian B er for de som har norsk som andrespråk. På skolen vår måtte man ha god grunn for å få lov til å velge Norwegian B (hvis ikke hadde vel alle nordmenn valgt det for å få bedre karakterer).

    Hvis du er født og oppvokst i Norge, må du kanskje velge Norwegian A.

     

    Det er forholdsvis liten forskjell mellom HL og SL i språkfag. I Norwegian A: Literature er det snakk om noen ekstra bøker å lese.

     

    Håper ikke svaret kom alt for sent. Lykke til!

  8. For å være ærlig er det bra at læreren tilbyr dette. Når du velger T-matte, burde du uansett være interessert nok i matematikk til å ville jobbe litt ekstra for det. Hvis du ikke forstår alt i T-matten, kan det bli vanskelig i 2. og 3. klasse hvis du fortsetter på R-matte.

     

    Hvis dette er på fritiden din, kan man jo sette spørsmålstegn ved om han har rett til å gi anmerkning dersom dere ikke møter opp. Men hvis jeg hadde vært deg hadde jeg møtt opp og vært takknemlig for at min lærer gidder å bruke så mye tid på elevene sine.

  9. Jeg vurdere å begynne der, men er litt redd at snitt for å komme inn er altfor lavt og dermed synke standarden på undervisningen. I tillegg så er jeg opprinnelig fra England og lurte på hvordan nivå Engelsk A HL er på. Er det noen som har noen svar eller tanker rundt IB-Linjen (Norge) generelt?

     

    Hvis du opprinnelig er fra England og har engelsk som morsmål (eller hvis du er tospråklig), burde ikke English A HL være noe problem. Jeg er selv født og oppvokst i Norge og ser ikke på engelskfaget som noe problem språklig.

     

    English A har få forskjeller mellom HL og SL. I faget "English A: Language and Literature" er den eneste forskjellen at man på HL må lese et par ekstra bøker, og at det (selvfølgelig) kreves litt ekstra av deg på eksamen.

     

    Jeg anbefaler IB på det sterkeste. Synes det er en fantastisk linje for de som er interesserte i å studere videre. Man går virkelig i dybden i alle fagene, noe jeg i hvert fall setter stor pris på.

     

    (Håper ikke svaret kom for sent.)

  10. Hei!

    Jeg tenker på å ta en bachelor i allmenn litteraturvitenskap på NTNU neste år.

    Noen av de bøkene som er på pensumlisten har jeg allerede hjemme, og andre har jeg planer om å kjøpe og lese på forhånd.

     

    Er det viktig at man har samme utgave av pensumbøkene som blir anbefalt (eller solgt på f.eks. Akademika)? Det ville vært litt kjipt å måtte kjøpe flere bøker om igjen bare fordi det ikke er samme ISBN. :hm:

     

    Tusen takk for svar!

  11. Det blir mye jobb. Fremmedspråk er ren pugging.

    Hvis du hadde tysk på ungdomsskolen (hvilket jeg vil anta siden du har tysk II nå), burde du ha basiskunnskaper for hvordan verb bøyes og hvordan setninger skal settes opp.

     

    Du bør bruke litt ekstra tid på å gå gjennom fagboken og se mye på gloser osv. Glosene er som regel etter et kapittel eller en tekst i fagboken.

    Du kan også f.eks. lese enkle bøker (det finnes sikkert noen på skolebiblioteket eller lignende) og slå opp de ordene du ikke kjenner igjen.

    Sånn ellers burde du øve på å skrive på tysk. Hvis du kjenner noen som kan rette det du skriver, bør du be dem om å gå gjennom tekstene dine.

     

    For å si det sånn: hvis du kan alt som står i fagboken, så bør du i hvert fall ikke slite på eksamen!

×
×
  • Opprett ny...