Gå til innhold

Wuldig

Medlemmer
  • Innlegg

    233
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Wuldig

  1. Hei. Har vurdert å kjøpe meg en drone de siste dagene og har sett litt i rundt, men har ikke mye kompetanse på dette feltet. 

     

    Jeg har sett litt på Phantom 3 4k og Phantom 3 standar men har ikke så mye peiling på hva som er forskjellen på disse. Lurer også på om disse blir litt for avansert da jeg aldri har flydd drone før. Dronen kommer til å bli mest brukt til turvideoer og bilder. 

     

    Viktige kritierier til dronen

    - ta gode bilder og video. (følger det med kamera eller må man kjøpe go pro eller lignende?)

    - Ha safe zone/ home. slik at den kommer tilbake hvis jeg mister radius

    - En god radius

    - Ikke for vanskelig å bruke

    - koste rundt 3000 - 7000,- 

     

     
  2. Er du student så kan du laste ned revit og autocad gratis (lovlig) Du må bare registrere deg med navn, adresse og skole.

    Ellers kan det være greit å lære deg perspektiv tegning og bruk av markers (copic, touch og promarkers)

    Eller skaff deg en windows surface eller wacom companion 2 så kan du tegne i photoshop eller sketchbook pro:)

    Men igjen

    Www.idsketching.com har mange gode læringsvideoer for tegning og industriell design. Så det hjelper også for arkitekter.

    En kommer uansett langt med penn og papir :)

    hva mener  du jeg skal gjøre med  penn og papir? tegne plantegninger av grunnflaten eller? 

  3. Hva har du lyst til å lære deg da?

     

    I arbeidslivet så er det for større kontorer BIM (Building information modeling) som gjelder. De to mest brukte er her Revit (Autodesk) og Archicad (Graphisoft). I mange land så lærer man dette først som sist, men i Norge holder man litt igjen på undervisningen. Årsaken til dette er at du her i stor grad ender opp med å ta i bruk standardstørrelser og -mål. Det er et ønske at en skal reflektere over og undersøke selv hva som gir gode rom utover standardene. I tillegg til at det ikke helt oppfordrer til kreativ utfoldelse ved at det å tegne en vegg tar endel lengre tid her enn å tegne en strek på et ark (altså skal det mer til at man dropper den, eller endrer på den, når man først har laget den).

     

    AutoCAD (Autodesk) er et av de mest utbredte programmene for såkalt CADing, og blir brukt for å tegne plantegninger, snitt, detaljer, osv. (Stort sett bare i 2D, da 3D funksjonen til programmet er ubrukelig). Mange vil si at Revit/Archicad er bedre å bruke, da når du gjør en endring i en plan, så skjer de samme endringene i snitt, osv. Dette fører til at det tar svært mye lengre tid, da en tegner alt fra bunnen av, men samtidig så gir det rom for litt mer utfoldelse. (Gratis, som flere av Autodesk sine programmer, for studenter).

     

    Rhinoceros / Rhino 3D / Rhino. Bra program for 3D-modellering, og vil sammen med VRay (rendermotor) kunne gi svært god 3D-grafikk/illustrasjoner. Kanskje ikke like bra som 3DS Max (Autodesk) ´med VRay, men det går mye raskere å jobbe med, og tar ikke mange år å mestre ordentlig. I tillegg så er det mer nøyaktig, og "spiser" stolt sett alt av formater osv.

     

    Ellers så er det alltid greit å lære seg mer "klassiske" håndverk. Penn og papir er f.eks gratis, og evnen til å skissere er fremdeles like viktig idag som før arkitekter begynte å arbeide på data. Det blir en slags forlengelse av tanken, noe ingen av programmene ovenfor kan erstatte. Når en er ute og ser på tomten/stedet, så vil dette være ditt viktigste hjelpemiddel. Her kommer også fotografiet inn, ved å ta bilder så lærer en seg også å se. I tillegg så vil det å kunne ta gode bilder være til hjelp ved modellfotografering, samt at det gjerne kombineres med 3D-visualisering. Den klassiske modellen bør en heller ikke undervurdere. Fremdeles så lages litt mer prestisjeprosjekter i modeller (i tillegg til de aller fleste studentarbeider). Årsaken til dette er at det for medstudenter, andre arkitekter, og "publikum", er mye lettere å forstå/diskutere/la seg inspirere av plantegninger og snitt. Photoshop (bearbeide bilder og rendreringer, Indesign (sette opp presentasjoner, ting for print), Illustrator (bearbeide vectortegner fra AutoCAD), er også nyttige verktøy.

     

    Viktigst er uansett at du gjør noe du synes er morsomt. Som arkitekt er det forventet at du behersker de fleste av programmene jeg nevner over, og hvor dyktig du er går hovedsakelig på evnen til å skape gode romlige kvaliteter, litt uavhengig av hvilke verktøy du må bruke. Inntil du eventuelt begynner å studere så hadde jeg i hvert fall holdt meg unna BIM og CAD, da dette hovedsakelig er programmer som er bra å bruke når du kan litt, og har helt spesifikke prosjekter å jobbe med. Derimot så hadde jeg lekt meg med foto og skissering, og kanskje funnet meg et program for å lære 3D-modellering. Her kan du lage mye kult, og det er egentlig bare fantasien som setter grenser.

     

    For inspirasjon hadde jeg sjekket ut:

    http://subtilitas.tumblr.com/ (mye bra arkitektur)

    http://butdoesitfloat.com/ (arkitektur, kunst, osv)

    http://mir.no/ (norsk kontor som driver med visualisering)

     

    Notat* Både AutoCAD og Rhino kommer til Mac, men utgavene på Windows fungerer svært mye bedre, spesielt gjelder dette Rhino. Mange vil nok anbefale deg SketchUp, pga dette er gratis. Det er selvfølgelig et fint sted å starte, men jeg startet rett på Rhino og har ikke akkurat angret på det.

    Hei, takk for den gode tilbakemeldingen! :)

     

    Jeg er ute etter å ha det litt artig å leke meg litt for å se om dette er noe for meg. Blir en stund til jeg kan starte å studere som arkitekt, men vil prøve meg litt for å bli bedre og kanskje se om dette er noe for meg eller ikke. 

     

    "Derimot så hadde jeg lekt meg med foto og skissering, og kanskje funnet meg et program for å lære 3D-modellering. Her kan du lage mye kult, og det er egentlig bare fantasien som setter grenser".

     

    Har lastet ned sketchUp maker for å leke meg litt, men skjønte ikke hva du mente med foto ? og skisseringer, mener du penn og papir, eller mener du program som sketchUp?

  4. Hei, har litt lyst til å bli arkitekt, og lurer om noen vet av et program der jeg kan konstuerer og prøve meg på å bygge hus. Trenger ikke å være hus, kan også være andre konstruksjoner. 

    Trenger ikke å være gratis så lenge det ikke koster alt for mye - 0ver 300,-. Noen som har noen tips til program?

  5. Steinete terreng sliter naturligvis mer på dekkene, og lite egnede dekk betyr dårligere grep og større risiko for pungtering. Har du med deg lappesaker for både slange og dekk kommer du deg sikkert hjem om uhellet skulle være ute, men det er ikke nødendigvis det mest behagelige utstyrsvalget. Du må gjerne ha ganske høyt trykk for å unngå å slå gjennom til felgene på disse dekkene, det gir en lite behagelig tur.

     

    Dekk med større volum kan brukes med lavere trykk som gir mer behagelig og tryggere fremkommelighet over ulendt terreng. (Og faktisk også lavere rullemotstand)

    Kan ikke så mye om trykk, men er det snakk om dempegaffelen eller luft i dekkene?

  6. Hei har en Merida sykkel med dempere og har tenkt å starte å sykle litt i fjellet. Vet at det beste har vært en terrengsykkel, men lurer om det går bra å bruke denne eller om dekkene kommer til å bli ødelagt. Er ikke snakk om de bratteste bakkene, men kan være noen steiner osv som kanskje kan ødelegge dekkene på sykkelen? Noen som har erfaring med sykling i fjellet som kan komme med noen tips?

    post-321974-0-34951200-1433011363_thumb.jpg

  7. Hei, eksamen er helt lik tentamenen, men det kan være greit å gå over temaer du ikke har stålkontroll på. I tillegg kan det være greit å se over gamle oppgaver du har gjort å også se på hvordan du skal svare på oppgaver. Når du starter eksamen kan det være greit å sette opp ett tankekart eller en stikkords liste over hva du må ha med i oppgaven. 

  8. Hei, har tenkt å starte med kiting å trenger ikke en  veldig bra kit, men vil ha noe som holder en stund. Har vudert om jeg skulle ha kjøpt brukt da jeg ikke vil bruke alt for mye penger på den. Max 6000. 

     

    Noen som vet hva jeg bør se etter og hva jeg bør tenke på? Også kom med linker til kiter som ligger til salgs eller som kunne ha passet for en nybegynner :)

  9. Hei, etter vgs har jeg et halvår fri før jeg skal i militære da jeg skal inn i januar. Det vil også si at jeg vil få et halvår etter militære før jeg kan starte min utdanning. Vet ikke hva jeg skal gjøre i disse to halvårene og lurer om noen har noen tips?

    Noe av det jeg vurderer:
    - Jeg har tenkt på å finne meg en liten jobb der jeg bor og i tillegg ta noen ekstra fag på skolen.

    - Ta noen Internett kurs eller lignende innen teknologi, økonomi eller ledelse
    - Være på folkehøgskole som har halvårs klasser innen uteliv, teknologi og idrett.

    - Reise rundt om i verden og jobbe der jeg kommer. Vet ikke helt hvordan dette skal gjøres/planlegges?

     

    Interesserer meg for eller har lyst til videre.

    - Teknologi/elektronikk

    - Idrett

    - Uteliv

    - Lyst til å starte opp egen bedrift

     

  10. Hei, jeg er ivrig på å selge pokemon kort samlingen min der det finnes litt av hvert. Vet ikke helt hvor mange kort jeg har, men kortene varierer litt i verdi da noen er litt slitt. Noen som vet av en side hvor jeg kan få solgt disse og hvordan kortene ligger an i pris. Kommer med bilde etter jeg har fått plassert de litt bedre. Har også alle utviklingene på noen om dette er viktig? Har en perm der det er 18 kort per side og det er 50 sider. I alt= 900 kort, pluss at jeg har en en del kort som er like og ligger da oppå hverandre. Så vil tippe at jeg har 1000 kort ++

  11. Jeg har vært borti at mus (usb enheter) ikke fungerer i vanlig windows. Må til safe mode (F8 under post) og slette alle USB controllere fra device manager, restarte windows til vanlig modus og la windows reinstallere driverne.

     

    Men nok om det .. Hvis musen ikke fungerer på noen andre PC'er og andre mus fungerer på din PC så er det vel nærliggende å tro at musen er død.

     

    Jeg har vært borti at mus (usb enheter) ikke fungerer i vanlig windows. Må til safe mode (F8 under post) og slette alle USB controllere fra device manager, restarte windows til vanlig modus og la windows reinstallere driverne.

     

    Men nok om det .. Hvis musen ikke fungerer på noen andre PC'er og andre mus fungerer på din PC så er det vel nærliggende å tro at musen er død.

    Den fungerte på skoledataen min, så det vil si at det er fortsatt håp :)

  12. Har du forsøkt andre mus på samme PC?

    Har du forsøkt musen som kanskje er ødelagt på en annen PC?

    Har du forsøkt musen som kanskje er ødelagt i Safe Mode?

    Safe mode?

     

    Har en usb på denne dataen som fungerer, har ikke prøvd den på en annen data, men det var en venn av meg som hadde lånt den og sa den ikke fungerte hos seg. Så tror ikke at den fungerer på andre dataer, er det mulig å se om det har blitt koblet til på datan? For kommer ikke opp noen lyd eller symboler som tyder på at noe har blitt koblet till..

     

    EDIT: Finner ikke enheten når jeg søker etter den på dataen

  13. Hei, vi har fått et nytt modem i huset, før så hadde vi noe gammelt Zyxel greie, nå fikk vi ett nytt fra Telenor (også Zyxel). før så hadde vi 500kb, men nå har vi bare 300kb. vet det er veldig lite, men Telenor er jo så greie som ikke vill forbedre noe i denne bygda, så vi må ta til takke med det :/ men jeg vill fremdeles ha den hastigheten som vi hadde før, og sidne vi fikk en ny boks, så burde ikke det være forbedret nå en før? men det har jo bare blitt værre.

    Hvordan har du målt farten?

    Har samme problem her, vi har også en Zyxel, men med litt bedre fart.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...