Gå til innhold

Dolven313

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dolven313

  1. Ifølge lista mi skal Epok komme i den standardiserte grønnfargen. Den bruker også tobakk, og ikke en tobakkserstatning.

    Er du 100% sikker på at det var Epok du fant? Nikotinfri snus er fritatt fra den nye loven.

    Vet det er en stund siden dette ble skrevet, men tar meg friheten til å svare for å oppklare hva dette går ut på i tilfelle noen andre også lurer.

     

    Epok finnes fortsatt i den gamle varianten, altså hvit tobakk. Disse er regnet som et tobakksprodukt og må derfor komme i de statspålagte fargede boksene.

     

    I tillegg har de nå også laget en tobakksfri variant av Epok, som altså ikke inneholder tobakk, kun nikotin, og derfor i teorien skal inn under samme regelverk som diverse andre tobakksfrie nikotinmidler som f.eks nikotintyggis. Det var dog en liten tvist som førte til at denne varianten av Epok midlertidig har blitt tatt av markedet i Norge, da dagens forskrifter ikke tillater et slikt produkt. Dette fordi produktet regnes som et «nytt nikotinprodukt», og forskriftene åpner ikke for salg av nye nikotinprodukter. Tenk tilbake på da e-sigaretter først kom på markedet. Dette blir etter forskriftene tilsvarende e-sigaretter med nikotin. Det er dog mulig å søke dispensasjon dersom det kan dokumenteres at produktet er mindre skadelig enn tilsvarende eksisterende produkter.

     

    Sannsynligvis kommer den tilbake, men når dette skjer er uvisst. Tar tid å endre forskriftene ...

     

    Forøvrig kunne Epok uten tobakk blitt solgt som legemiddel på apotek med dagens forskrifter. Det finnes allerede et mer eller mindre identisk produkt som er tilgjengelig på apotek. Men spørs om British American Tobacco ønsker å selge sitt produkt som et legemiddel.

     

    Produsenten har altså to muligheter for å få solgt tobakksfri Epok i Norge.

    1. Endre status fra tobakkssurrogat til legemiddel.

    2. Dokumentere at snusen ikke er like skadelig som annen snus.

  2. Er det noen som har testet noen av disse? "All white porsjon" :hmm:

     

    https://www.snushjem.no/all-white-porsjon/

    Jeg har prøvd ut en del forskjellige Epok. Fellesnevneren er mye smak av tilsetningen og lite tobakksmak. Mint-varianten river godt under leppa, mens de andre er jevnt over ganske milde. Jeg kjenner også folk som kun snuser Epok nå. Kan absolutt anbefales hvis du vil ha en litt annerledes snusopplevelse.

  3. Jeg er i gang med min reklamasjon.

     

     

    TACK FÖR DIN REKLAMATION!

     

     

     

     

    Vi har nu tagit emot din reklamation och kommer att återkomma till dig per telefon eller mail så snart som möjligt.

    Vi ber dig spara dosan med innehåll tills dess att vi har svarat dig. Vissa fel (ex. lukt och smak) kräver nämligen att du skickar in produkten till oss för att vi ska kunna ersätta dig för dina utlägg.

    Har du några frågor eller funderingar? Kontakta i så fall vår kundservice nedan.

    Jeg skal ikke reklamere for lukt/smak; betyr det at jeg burde gå tilbake til min Rema 1000-butikk og reklamere der også?

    Hva er det du reklamerer for?
  4.  

    Lab 06 er oppkjøpt av match General

    Mener på The Lab Series er et produkt som Swedish Match selv lanserte..
    Swedish Match lanserte Lab-serien, men boksdesignet og konseptet var lenge forbeholdt kun Lab-serien. Etter hvert har konseptet, som var long portion (som det ble kalt før det fikk navnet slim portion), ført utover til andre allerede etablerte Swedish Match merkevarer som f.eks. General.

     

    For full oversikt over varemerkene til Swedish Match se her: http://snus.swedishmatch.com/sv/Produkter/

    • Liker 1
  5. Onyx er ikke særlig sterk. Hadde opprinnelig kølsvarte poser, men så gikk de over til hvite poser en liten stund før de trakk den fra markedet. Er nå blitt relansert, med svarte poser, i forbindelse med General sitt 150 års jubileum. Inneholder 1,2% nikotin, ca. 12 mg nikotin pr gram snus. Det er omtrent likt som General White Strong, tror den ligger på ca. 11 mg. Hvertfall ikke sterkere enn Elstra Sterk.

    post-321687-1467698_thumb.jpg

  6. jeg pratet med en tidligere i dag som mente at General hadde en snustype som er sterkere enn rød Siberia, og kalte det verdens sterkeste. Er der en snustype jeg ikke har fått med meg, eller er han fyren bare trangsynt og lever i fortiden da general på et tidspunkt faktisk hadde den sterkeste?

    General er et sofistikert merke. De har ettethvert mange varianter under beltet, men ingenting som er sterkere enn General Ekstra Sterk.

     

    Mulig at karen du snakker om har vært borti den nye XR-serien til Swedish Match, som kun er tilgjengelig i Sverige. Denne er dog ikke noe sterkere enn annen Generalsnus, og er i bunn og grunn bare en re-branding av G3-serien som nå ikke lenger er aventeres for i Sverige (med unntak av i grenseområdet?)

     

    Kan også være at han tenker på General Onyx. Denne er heller ikke sterkere enn annen Generalsnus, men ser tøff ut da den har kullsvarte poser istedet for hvite eller brune (teknologien her er dog så godt som helt like hvite poser).

  7. Aldri kjøp fra snusline.com!

    Leste en post herfra om at de hadde bestilt snus derfra, og fikk snusen etter 3 dager.

    Bestemte meg da å bestille 3 esker, og forventet levering etter 5-7 dager. Så fikk jeg epost om at det var forsinket levering iogmed at det var påske. Har nå gått 2 uker, har sendt 2 mail uten respons, og uten snusen min.

    Jeg vil tro at snusen din er stoppet i tollen. Ulovlig å kjøpe snus fra utlandet, da den ikke har norsk advarsel eller norske tobakksavgifter. Skal du kjøpe snus på nett må dette derfor gjøres fra norske nettbutikker, med norske advarsler på boksen og norske priser.

  8. Jeg har nettopp fått meg ny Mac, men jeg har ett problem. Når jeg prøver å bruke mine eksterne harddisker har jeg kun tilgang til å lese harddisken. Problemet her er at jeg trenger tilgang til å skrive på harddisken.

     

    Finnes det noen enkel måte å fikse dette i Mac OSX uten å formatere harddisken?

     

    Forøvrig kan det nevnes at en av de to harddiskene jeg har prøvd er brukt på min gamle Mac, mens den andre tidligere kun er brukt på windows maskiner.

  9.  

     

     

     

    Tenkte å prøve en boks med løssnus. Noen anbefalinger ?

     

    Det jeg bruker nå og har brukt mest er skruf portion sterk. Liker ikke at snusen renner for mye. Så har hørt at general renner som faen så tenkte å holde meg unna den :p

    HAWKEN

    Toppers snus som har passe styrke og nydelig smak av Wintergreen

    ...eller

    Skoal RC Wintergreen, Long Cut

    Fiffig liten sak. Ferdig portioner med løs snus

     

    Se på : walhalla.no ( utrolig utvalg )

    Hawken og Skoal er ikke snus, men amerikansk "dip". Dette er laget på en annen måte og skal visstnok være mer skadelig for kroppen enn svensk snus. Forøvrig er dip ment å ha i underlippa istedet for overlippa og det skal også renne mye mer, og det anbefales at man spytter saften fra dip.

    Det er helt motsatt.

    Har lest masse på nettet om det de siste dagene, og de sier det samme.

    USA snus har mindre nikotin og er endel søtere på smak.

    "Rå" snusen ( tobakksbladene ) er nokså likt laget ( lite tobakksblader som vokser i Sverige ) og kommer fra USA.

    Svenskene fokuserer mere på tobakks smaken og amerikanerne mere på appelsin, mint, banan or what ever......

    Det med "spyttingen" er vel mere fra "chew" som er virkelig grov "snus" eller karvet blader som cowboyene hadde i underleppen og spyttet svart gørr.

    Som andre har skrevet så er den avgjørende forskjellen på dip og snus at snus blir pasteurisert. Dette gjør at snus inneholder mindre bakterier enn dip, som igjen fører til mindre tilfeller av kreft ved bruk av snus sammenlignet med dip. Det er nesten dobbelt så stor sjans for visse krefttyper ved bruk av dip sammenlignet med snus.

    At snus inneholder mer nikotin har lite å si, da nikotin i seg selv ikke er det farligste stoffet i hverken snus eller dip. Derimot inneholder dip søtnigsmiddel, og mye mer smakstilsetninger sammenlignet med den typiske snusen. I det siste har det kommet mye smaksatt snus også, men ingen av disse inneholder søtningsmiddel slik som amerikansk dip og også amerikansk snus (type Camel snus som man kan få kjøpt i USA).

    Når det gjelder spytting så anbefales det absolutt at du spytter dip også. Med chew så er spytting et must, men pgså ved dip anbefales dette da man fort blir dårlig av å svelge dip saften. Og siden man har dip i underleppa produseres det mer saft ved bruk av dip enn snus. Dette kan også merkes viss man prøver å ha snus, særlig løssnus, i underleppa.

  10.  

     

    Tenkte å prøve en boks med løssnus. Noen anbefalinger ?

     

    Det jeg bruker nå og har brukt mest er skruf portion sterk. Liker ikke at snusen renner for mye. Så har hørt at general renner som faen så tenkte å holde meg unna den :p

    HAWKEN

    Toppers snus som har passe styrke og nydelig smak av Wintergreen

    ...eller

    Skoal RC Wintergreen, Long Cut

    Fiffig liten sak. Ferdig portioner med løs snus

     

    Se på : walhalla.no ( utrolig utvalg )

    Hawken og Skoal er ikke snus, men amerikansk "dip". Dette er laget på en annen måte og skal visstnok være mer skadelig for kroppen enn svensk snus. Forøvrig er dip ment å ha i underlippa istedet for overlippa og det skal også renne mye mer, og det anbefales at man spytter saften fra dip.
  11.  

     

     

    Tenkte å prøve en boks med løssnus. Noen anbefalinger ?

     

    Det jeg bruker nå og har brukt mest er skruf portion sterk. Liker ikke at snusen renner for mye. Så har hørt at general renner som faen så tenkte å holde meg unna den :p

    Personlig er Ettan Løs min favoritt. Den består av tobakk, vann og salt og ikke stort mer enn det. Ellers er General også god løssnus. Og om den renner fort eller ei har vell egentlig litt å si hvordan du baker snusen.

    Røda Lacket er veldig fin og lett og bake, og den har en god smak også, men den har forsvunnet fra de fleste butikkene her i området i alle fall.

     

    Ellers har jo Skruf også en løs-variant som nok kan være interessant dersom du liker Skruf-poser.

    Ja vet at de har sin egen men vil høre om den er lett å bake om den renner osv....

    All snus renner. Baketeknikk har mye å si for hvor fort den renner, og det varierer gjerne fra gang til gang.

    En annen ting med løs er at man gjerne må bruke tunga for å holde snusen på plass. Kjøp deg en boks og prøv. Det varierer fra person til person, leppe til leppe, så ingen her kan gi deg en fasit på hvordan du kommer til å oppleve en viss type snus.

  12.  

     

     

    Tenkte å prøve en boks med løssnus. Noen anbefalinger ?

     

    Det jeg bruker nå og har brukt mest er skruf portion sterk. Liker ikke at snusen renner for mye. Så har hørt at general renner som faen så tenkte å holde meg unna den :p

    Personlig er Ettan Løs min favoritt. Den består av tobakk, vann og salt og ikke stort mer enn det. Ellers er General også god løssnus. Og om den renner fort eller ei har vell egentlig litt å si hvordan du baker snusen.

    Røda Lacket er veldig fin og lett og bake, og den har en god smak også, men den har forsvunnet fra de fleste butikkene her i området i alle fall.

     

    Ellers har jo Skruf også en løs-variant som nok kan være interessant dersom du liker Skruf-poser.

    Ja vet at de har sin egen men vil høre om den er lett å bake om den renner osv....

    All snus renner. Baketeknikk har mye å si for hvor fort den renner, og det varierer gjerne fra gang til gang.

    En annen ting med løs er at man gjerne må bruke tunga for å holde snusen på plass. Kjøp deg en boks og prøv. Det varierer fra person til person, leppe til leppe, så ingen her kan gi deg en fasit på hvordan du kommer til å oppleve en viss type snus.

  13. Tenkte å prøve en boks med løssnus. Noen anbefalinger ?

     

    Det jeg bruker nå og har brukt mest er skruf portion sterk. Liker ikke at snusen renner for mye. Så har hørt at general renner som faen så tenkte å holde meg unna den :p

    Personlig er Ettan Løs min favoritt. Den består av tobakk, vann og salt og ikke stort mer enn det. Ellers er General også god løssnus. Og om den renner fort eller ei har vell egentlig litt å si hvordan du baker snusen.

    Røda Lacket er veldig fin og lett og bake, og den har en god smak også, men den har forsvunnet fra de fleste butikkene her i området i alle fall.

     

    Ellers har jo Skruf også en løs-variant som nok kan være interessant dersom du liker Skruf-poser.

  14. Jævelig irriterende det der med flyttingen av skapet, ja..

     

    Har utelukkende snust Lab 12 siste året, men kjenner det er på tide å prøve litt nytt også. Prøvd litt forskjellig en gang i blant, men ender liksom tilbake på 12. Veldig glad i slimfit-posene.

    Viss du er glad i slim-fit poser og vil prøve noe annet enn mint er dette et par interessante alternativer: Lab Fresh Lemon, Skruf Sun Fresh, Skruf Nordic, Skruf Tranbär, Skruf Polar. I tillegg har du de mer klassiske variantene som nå er tilgjwngelig i slim-fit: General Long, Skruf, og hvis du skal over grensen til Sverige anbefaler jeg Göteborgs Rapé i slim-versjon. Her til lands får du kun tak i GR White Large.

  15. Når det gjelder snus og styrke er det, etter min mening, helt meningsløst å bruke snus med mye styrke til daglig. For hvis du da får lyst på noe sterkere en gang innimellom, så har du ikke noen alternativer.

     

    Personlig bruker jeg Göteborgs Rapé, som er en normal styrke snus, til daglig. Og når jeg da innimellom går for noe sterkere så kjenner jeg det mye bedre.

     

    Så når jeg skal ut og reise i sommer så blir det ett tårn GR og to femmertårn med noe sterkere. Jakobssons Wintergreen, kanskje. Og muligens også Skruf Sun Fresh.

  16.  

     

    Sitter nå med en Skruf Slim Sun Fresh Stark White. Spør du meg er dette det beste produktet Skruf har lansert på leeeenge. Smaken er uten tvil mint, men mye mildere enn ren mintsnus. Det kommer også fram en frisk, søtsyrlig smak som nok er appelsin, dog litt vanskelig å definere ...

    Såå enig, bortsett fra det med appelsin! Denne har jeg bare sett i grensebutikker i Sverige, da, så du har vel ikke funnet den noe sted her til lands?
    Jo. Kjøpt den hos Coop Prix her.
×
×
  • Opprett ny...