Gå til innhold

Plomma2

Medlemmer
  • Innlegg

    4 808
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Plomma2

  1. Det er 6mnd garanti på batterier til mobiler, og du kommer nok ingen vei med reklamasjonen da batteri er en slitedel. Og som kjent, dekkes ikke slitedeler av reklamasjoner.

    :wallbash:

    Nå får du lese tråden før du kommer med så bastante påstander. Ordet "slitedel" eksisterer ikke i lovverket. Og i alle tilfeller har man reklamasjonsrett på det du refererer til som slitedeler dersom det foreligger en mangel.

  2. Ut i fra det jeg vet om leiekontrakter osv er IKKE en mail en gyldig leiekontrakt. Dersom utleier og leietaker ikke fysisk har skrevet under på en direkte kontrakt som inneholder utleiers synspunkter for utleie av boligen, så har ikke utleier noe han skulle ha sagt på dette området.

    Ettersom det bare gitt maks 2 dager før en angre-mail ble sendt, så mener jeg at utleier heller ikke har noen grunn til å bli sur. Han har knapt nok hatt tid til å fjerne en evnt annonse.

     

    Hvis han vil gå til sak mot dine nåværende leieboere, så la han prøve seg. Han kommer ingen vei med det.

    Og hvor begrunner du dette? Dette høres ut som vill synsing kun støttet opp av reelle hensyn og rimelighetsbetrktninger.

     

    Pacta sunt servanda er stikkordet her. Det betyr at avtaler skal holdes og er en av hjørnesteinene i Norsk rett. Husleieloven stiller ingen krav til avtaleingåelsen, så en avtale kan ingås via mail.

     

    Hvor mye de må betale utleieren vil avhenge av leiekontrakten, evt. husleielovens kapittel 9.

  3. Angreretten gjelder ikke her når du tar kontakt med dem og ber om pristilbud.

    Interessant. Det var jeg ikke klar over. Ikke at jeg tviler på at du har rett, men har du en paragraf jeg kan snuse på?

     

    §2 f) i angrerettsloven kommer vel ikke til anvendelse her?

    salg utenfor fast utsalgssted dersom selgeren eller tjenesteyteren oppsøker forbrukeren etter dennes uttrykkelige anmodning, og avtalen angår en vare eller tjeneste som omfattes av forbrukerens henvendelse, eller en vare eller tjeneste som er direkte forbundet med denne

    Eller teller en mailutveksling som at selger oppsøker kunden?

    Trådstarter sendte mail rundt til forskjellige forhandlere for å få tilbud. Selgeren "oppsøker" etter det trådstarter på "dennes uttrykkelige anmodning" og avtalen omhandler en bil, som var det trådstarters henvendelse gjaldt. Altså gjelder ikke angreretten.

  4. Orker dere bry dere om slike butikker? Enten kan dere fra på en annen butikk, eller så går dere inn likevel. Enten tar de betalt eller så får dere bare ta varen med dere. De kan jo ikke påstå at dere stjeler da ettersom dere har gått innom kassa og prøvd og betale for varen.

    Det er vel heller de varene du har under jakken de er bekymret for.

  5. Tore er den rettmessige arvingen.

    Det er en formfeil i det andre testamentet i det at Ole var bevisstløs da vitnene underskrev. Formkravene til et testament er veldig strenge. Det er mye høyesterettspraksis på det området. Det er bl.a. en dom der et testament ble kjent ugyldig fordi arvelateren var på kjøkkenet for å koke kaffe da vitnene underskrev. Det må en drøftelse til av hva som menes med at testator var "til stede", jfr. al. § 49 første ledd if.

     

    Du må likevel ta standpunkt til alle påstandene som er gitt. F.eks at han ikke var istand til å tenke eller om det var en nødssituasjon.

  6. Siden er lovelig siden den er på utenlandskserver og ikke en som vår myndighet kan kontrollere.

    Jeg er bare interessert i hjemmelen som sier akkurat dette.

    Dette er et jusforum, og alle svar bør kunne underbygges med et rettslig grunnlag.

  7. Alkohollovens § 1-5:

     

     

    § 1-5. Aldersgrense.

    Salg, skjenking eller utlevering av alkoholholdig drikk med 22 volumprosent alkohol eller mer må ikke skje til noen som er under 20 år.

    Salg, skjenking eller utlevering av alkoholholdig drikk med lavere alkoholinnhold enn 22 volumprosent må ikke skje til noen som er under 18 år.

    Den som selger eller skjenker alkoholholdig drikk med 22 volumprosent alkohol eller mer, må ha fylt 20 år, og den som selger eller skjenker annen alkoholholdig drikk, må ha fylt 18 år. Dette gjelder likevel ikke servitør med kokk- eller servitørfagbrev, eller ved salg av drikk som inneholder mellom 0,7 og 2,5 volumprosent alkohol når en person over 18 år har daglig tilsyn med salget. Departementet kan gi forskrifter om unntak fra aldersgrensebestemmelsene for lærlinger og andre under opplæring.

    Departementet kan gi forskrifter om aldersgrensen for innførsel av alkoholholdig drikk.

  8. Det er ikkke lov å nekte noen adgang på grunn av deres tilhørighet til en gruppe

    Og dette begrunner du hvor?

    Straffelovens § 349 A sier at man ikke kan nekte noen varer eller tjenester som er tilgjengelig for alle andre på bakgrunn av hudfarge, religion etc., men den kommer vel neppe til anvendelse her.

×
×
  • Opprett ny...