Gå til innhold

yooman

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av yooman

  1.  

    Jeg har eksperimentert litt med nattfotografering og fant fort ut at du skal ikke ha lang lukkertid før stjernene blir streker :p Jeg tenkte man kunne ha lang lukkertid siden man har stativ. Men også her må man veie opp og balansere mellom lukkertid, ISO-verdi, og blenderåpning.

     

    Stemmer, streker får du fordi jorda og alt i himmelen er konstant i bevegelse. Når man har for høy lukkertid så har jorda\objektet beveget på seg.

     

    Det finnes en eller annen sted en formel man kan bruke for å beregne hvilken lukkertid man skal ha pr instillingenr man bruker.

    her var den: http://petapixel.com/2015/01/06/avoid-star-trails-following-500-rule/

    • Liker 2
  2. Jeg har eksperimentert litt med nattfotografering og fant fort ut at du skal ikke ha lang lukkertid før stjernene blir streker :p Jeg tenkte man kunne ha lang lukkertid siden man har stativ. Men også her må man veie opp og balansere mellom lukkertid, ISO-verdi, og blenderåpning.

     

    Stemmer, streker får du fordi jorda og alt i himmelen er konstant i bevegelse. Når man har for høy lukkertid så har jorda\objektet beveget på seg.

     

    Det finnes en eller annen sted en formel man kan bruke for å beregne hvilken lukkertid man skal ha pr instillingenr man bruker.

  3. Bilen min har aux-inngang, men den er så fordømt dårlig på volum.

     

    EU-regler for å beskytte hørselen gjør at output fra iPod og andre avspillere er veldig svak.

    Bilen min trenger sterkere signal.

    Jeg ender opp med både iPoden og bilstereoen på fullt volum, og likevel mye lavere volum enn den samme sangen gir på FM-radio eller CD.

     

    Jeg er ikke den som hører på høyt volum, men når alt står på full guffe er det likevel for svakt, avhengig av hvordan sangen er kodet. Noen sanger har høyere volum enn andre.

     

    Kan dere tipse meg om en blåtann-mottaker med aux-utgang som har skikkelig styrke?

    Jeg har en, men den gir bare litt høyere volum enn iPoden.

    Ikke telefon, kun for musikk.

     

    trenger ikke blåtann, du kan bare bruke en soundblaster amplifier http://www.prisjakt.no/product.php?p=2657436

  4. Må si jeg ble skuffa over artikkelen etter at jeg så bildet. Jeg klarer ikke helt å se behovet for å spille playstation spill på telefonen hvis du allerede er hjemme hvor du har en playstation... Gleder meg til den dagen jeg kan spille steam/playstation spill på farta, det hadde vært noe

     

    Tror behovet trer i kraft når du havner i en slik situasjon, i følge sony, lool

  5. Har alltid brukt adblock o.l., så reklame har aldri vært noe problem på youtube. Antar at dette nå vil ta slutt når dem tar betalt, og vil innføre hindre for adblock usere.

    Håper kloke hoder finner en vei unna, ellers ser eg nødt å betale 100 lappen

     

    Måten noen nettsider klarer å slå adblocker er egentlig ganske enkelt og lurt måte. De bruker en math algoritm i javascripten som genererer en tilfeldig string med bokstaver, som blir senere brukt i id eller class attributtene til div, <div id="XSDDF"></div>

    på denne måte vil den diven alltid ha forskjellig id, som videre fører til at adblocker ikke klarer å gjenkjenne div-en som en reklame eller en melding til adblocker brukere.

  6. Ja, hvorfor ikke?

    Det verste som kan skje er at de dør ut igjen.

     

    Hvis de er i stand til å gjenskape en mammut, så burde det ikke være noe problem å gjenskape de utryddede nesehorne. Eller en hvilken som helst annen nylig utdødd dyreart. Det er selfølgelig en grunn til at de som har dødd ut har dødd ut, så det spørs om det vil skje noen oppblomstring av en tidligere utdødd dyreart. Men nesehorn er utryddet av mennesker, så de vil nok klare seg hvis krypskytterene utryddes først.

     

    du mener vell at mamutene er utryddet av menneskene, ikke nesehorn?

  7.  

    ... kan disse kamerabrikkene med tiden sørge for at du slipper å lade mobiltelefonen så ofte

    Nå er vel en mobil oppvart i lomme mestaparten av tiden så lyssamling er neppe veldig effektivt. Men, men, alt hjelper jo.

    ... men sier at deres brikke er den første demonstrasjonen av en fullstendig selvstendig løsning.

    Uhm... kameraet klarer ikke lagre (eller sende) bildet det tar så "selvstendig løsning" blir kanskje noe overdrevet.

    Kanskje det kommer snart gjennomsiktige lommer, lol

  8.  

    Ingen har dødd så brått som RedHat/SuSE når XP(?) periodisk tok livet av dualboot-konkurrenter med endringer til bootsektoren. Skulle kanskje brukt LILO...

     

     

    Jeg brukte Bootloaderen til OS/2 Warp på all dualboot-bruk lenge. Nå har jeg ikke dualboot'et siden 90-tallet (tror jeg). Gikk lei av slike oppsett. Nå kan man jo virtualisere nesten alt. Så da fyrer jeg heller opp gamle og nye OS i VMware.

     

    Enig, nå som maskiner har uendelig med ram, og cpu-er har multicore, så kan man like gjerne kjøre os i vmware. Kan tenkte meg at dette hadde vært belastende for eldre maskiner.

  9. er jo latterlig at MS ikke har klart å få tilbake startmenyen med en liten update, men klager vel ikke siden 3 parts programmer fikser startmenyen. bortsett fra det så ser jeg ikke helt nytten med win9 enda. win 8 funkerer helt greit. med mindre win9 på magisk vis får pcen til å yte dobbelt så bra, noe jeg tviler på

     

    Selv overgangen fra xp - > win7, fikk man ikke dobbel ytelse, tviler ms klarer å yte bedre enn win7.

×
×
  • Opprett ny...