Gå til innhold

KompleX

Medlemmer
  • Innlegg

    1 542
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KompleX

  1. Jeg er på utkikk etter en ny losjakke/peacoat. Har hatt min halvlange fra Filippa K i 4 (?) år nå, og den begynner å bli noe slitt og tynn i ulla. Tips? Vil gjerne ha en tykk i ull slik at den kan fungere som en skikkelig vinterjakke selv når det er riktig så kaldt. Vil helst også at den skal være fri for unødvendige "detaljer", for eksempel knapper uten funksjon og den slags. Navy er å foretrekke. Ga 3-4 tusen for min nåværende på salg, og vil helst ikke gå over det.

  2. Skal kjøpe julegave til fattern. Kjøper gjerne noe kjøkkenrelatert og i år kunne jeg tenkt å gi han en god panne. Han har både et par greie teflonpanner og noen gode i støpejern, men ingen i rustfritt stål. Noen forslag? Kjipt å kjøpe en som slår seg etter kort tid. Spleiser med mine søsken så kan forsåvidt gå noe opp i pris :)

  3. Vi leide ut huset vårt her i bærum for ca 3 uker til noen venners venner for noen år siden. Fikk ca 5000kr ( de folka var halveis bekjente ) Personlig syns jeg at det egentlig var helt forjævlig. LIker ikke at fremmede folk skal snoke rundt i mitt hus. Jeg brukte mange timer på å gjemme alle private ting ned i kjellern...

     

    Så hvis du/dere ikke får en god pris hadde jeg droppa det:)

     

    Tre uker for fem lapper? Satser på at prisen ble slik fordi de var bekjente, for det var igrunn skuffende lite. Syns ellers ikke det er så ille at folk snoker rundt, da jeg uansett har nok med bodplass til å gjemme ting bort i.

  4. Jeg har en leilighet på 42kvm i Bergen med en relativt god standard, og ønsker å leie den ut i sommermånedene. Dvs juni, juli og august. Har noen erfaringer rundt dette? Hva slags inntekter kan jeg forvente, og bør det gjøres privat eller gjennom et firma? Isåfall, hvilket?

     

    Google gir litt halveise svar, så jeg hadde satt pris på om noen kunne dele egne erfaringer.

  5. Gjorde det en stund før jeg fant ut at det var allright å ha litt ekstra, og fikk meg en jobb. Med en husleie på 4725, mobilregning på ~150kr, og strøm på rundt 300 hadde jeg rundt 1700 å leve på i måneden.

     

    Lag maten din selv! Ryker ekstremt mye penger hvis du henter deg pølser på Narvesen, eller kaffe og lunsj i kantina ved studiestedet ditt.

     

    Som et tillegg til punktet over: kjøp ting på tilbud. Frossenfisk, kylling fra First Price, frosne grønnsaker, havregryn, tunfisk, bønner og ris er solid mat som koster lite. Komplett middag for under 30kr er ikke vanskelig. Gjør deg i det hele tatt kjent med butikkene rundt deg og prisene deres. Dasspapir er det for eksempel masse penger å spare på.

     

    Prøv å ikke snus, svir fort av 900 hver måned hvis det går tre bokser i uka.

     

    Drikk øl på fest, og ikke til maten. Hvis du er skikkelig glad i pils, så bør du vurdere å brygge din egen. Da kan du få halvliterprisen ned til en femmer!

     

    Tren på treningssenterene tilhørende studentsamskipnadene (hvis du trener). Koster deg betraktlig mindre enn steder som SATS.

     

    Dropp brus. Usunt og unødvendig. Dropp også godteri.

     

    Sjekk hvor mye du egentlig ringer/tekster for i måneden. Mange har unødvendig dyre abonnement. Kikk også på forskjellige strømleverandører, kan være et par hundrelapper å spare hvis du er heldig.

     

    Ikke varm unødvendig mye, det er der strømutgiftene kommer fra. Vask klær på 30 grader; du er ikke skitten.

  6. Leier for tiden en leilighet i Bergen for rundt 9,5k i måneden. Er fulltidsstudent og det samme er min samboer.

     

    Saken er at mine foreldre lenge har vurdert å investere i en leilighet, enten som et utleieobjekt eller som noe jeg kunne tenke meg å ta (altså kjøpe). De tar opp lån, jeg betaler til de, mens leiligheten blir stående i mitt navn.

     

    Det er sånn at min samboer er et år inne i en mastergrad, og jeg like langt inne i en bachelor (som jeg regner med skal bygges på til en master). Ser ikke for meg at Bergen er en by jeg ønsker å bo i så fryktelig lenge etter at jeg er ferdig studert, så spørsmålet blir om det i det hele tatt lønner seg for oss og investere i en leilighet. Kan noen ramse opp noen pros og cons for meg? Burde jeg heller leie den?

     

    Er rimelig lei av å putte penger jeg ikke for noe igjen for (sett bortifra tak over hodet) på en utleier. Samtidig er jeg usikker på om det har noe for seg å kjøpe en leilighet jeg skal bo i over så kort tid.

     

    Leiligheten det er snakk om er i sentrum, 40ish kvm, og prisen 2 000 000.

  7. Har et lite spørsmål angående Java jeg håper noen kan hjelpe med.

     

    Utdrag:

     

    System.out.println("Oppgi et desimaltall: ");
    double tall = input.nextDouble();
    
    System.out.println("Skriv en streng: ");
    String streng = input.nextLine();
    

     

    Når jeg kjører dette, så blir jeg spurt om en doubleverdi, men istedet for å så bli spurt om en streng, så hopper programmet over "String streng = input.nextLine();", og fortsetter med koden som kommer etter. Hvorfor blir det sånn? Vet at jeg kan fikse det ved å putte "input.nextLine();" mellom linje fire og fem, men det ser litt sånn halveis ut. Er det noen bedre måte å gjøre det på?

  8. Noen som kan hjelpe meg med et antageligvis simpelt javaspørsmål? Har lagd et lite program som konverterer et valgt antall sekunder til formatet TT:MM:SS. Det fungerer forsåvidt greit, men jeg skulle helst fått programmet til å legge til en "0" hvis timer < 10, samme med minutter og sekunder. Hvordan går jeg frem får å gjøre det? Eneste jeg kommer på er en hel haug med if statements, men det virker litt vel tungvint.

  9. Jeg har lagt merke til at det på og i kleskommoden min har flyttet inn noe som ser ut som muggmidd. Bittesmå gule/hvite dyr på godt under en millimeter. Har ikke mugg hverken i eller rundt kommoden så vidt jeg kan se, men i og med at jeg bor i en kjellerleilighet så er vel sannsynligheten for at luften er relativt fuktig ganske høy. Over kommoden har jeg et vindu, og spørsmålet er om det vil være mer gunstig og åpne det og "flytte" den ellers stillestående lufta rundt kommoden litt rundt, eller om å ha det lukket da lufta i Bergen er rimelig fuktig den og. Noen ideer? Har ikke mulighet til å måle luftfuktigheten.

×
×
  • Opprett ny...