Gå til innhold

Sement

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Sement's innlegg in oppkjøring om 3 dager! :o ble markert som svaret   
    Husk alltid på etterkontroller:
    - rett før du svinger inn et sted, sjekk alltid en siste gang før du faktisk kommer inn på veien, at det ikke er noen forbud mot motorkjøretøy/innkjøring forbudt-skilt eller lignende som du overså første gangen.
    - selv om du er sikker på at det ikke er noen i nærheten av fotgjengerovergangen, slakk alltid ned farten og ta en ekstra kontroll rett før du krysser den.
    - vær veldig forsiktig med tanke på kryss hvor du har vikeplikt fra høyre.
     
    Hvis du er innom en travel by/gate, kjøre veldig sakte og forsiktig. Mye bedre å kjøre sakte nok til å kunne oppfatte ting enn å holde fartsgrensa (hold for eksempel 30 i en 40-sone i en by, og slakk ned til 20 når det er fotgjengerovergang/vikeplikt fra høyre.
     
    På oversiktlige landeveier bør du holde fartsgrensa. Pass også på å følg med på retningsskilter når sensoren gir deg et stedsnavn du skal finne fram til. Prøv å holde hodet kaldt og ikke la noe kjørelæreren sier stresse deg opp (veldig vanskelig). Så lenge du ikke bryter vikeplikten (for alle trafikanter, også fotgjengere) eller kjører i mot skilt (enveiskjørt gate/innkjøring forbudt/forbudt for motorkjøretøy), kan du gjøre småfeil og allikevel stå.
     
    Om du skulle gjøre en og annen feil, glem det med en gang. Se heller framover og fokuser på å gjøre ditt beste resten av timen. Alle småfeil du eventuelt gjør under oppkjøringen, føles tusen ganger verre enn de egentlig er.
     
     
    Edit:
    Og vær forberedt på at du kan få en lite omgjengelig sensor, uten empati. I starten av min oppkjøring prøvde jeg å bryte stillheten ved å si at jeg var veldig stressa/nervøs, siden det tross alt var oppkjøring og mye penger investert - fikk kontant tilbake av sensor at "om du blir stresset av å kjøre bil burde du kanskje ikke sitte bak rattet, da?" Dette gjorde det så mye verre, men jeg klarte å fokusere på å kjøre så bra som mulig resten av oppkjøringa.
×
×
  • Opprett ny...