Gå til innhold

SheldonC

Medlemmer
  • Innlegg

    84
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SheldonC

  1. Hvilke jobber er best betalt innenfor helse hvis man tar bort topputdanningene som lege, psykolog, tannlege o.l? 
    hvilke mer «vanlige» jobber har høyest lønn? 
     

    har selv en mastergrad i folkehelsevitenskap, som kan brukes på flere områder innenfor helsesektoren. Om det er noen andre her på forumet med samme utdanning, hva jobber dere med og hva er lønna?

  2. Skal ikke ha ferie i sommer og lurer på om jeg da kan ha rett på den vanlige fastlønnen istedenfor feriepenger? 
    feriepengegrunnlaget mitt er også bare «halvt», da jeg startet i jobben i juni i fjor og vil derfor utgjøre mindre enn vanlig lønn. 

    evt kan/vil arbeidsgiver betale ut både feriepengene og den vanlige lønnen i juni for å bli «ferdig med» feriepengeutbetalingen? Eller vil jeg uansett få feriepenger + fastlønn i juni?

  3. Skal ha møte med sjefen om en tvist på arbeidsplassen. Sjefen holder til ett godt stykke unna og har ikke opplevd denne tvisten selv, og det han vet har han fått høre fra andre ansatte. Tvisten har eskalert og det har blitt dårlig stemning fra begge parter. Men i det møtet, er det best å legge seg flat for min skyldige del av tvisten, nekte for det eller ikke kommentere noe på det? Tvisten er vel dessverre såpass at begge parter hvert fall kan forvente en advarsel om kortene blir lagt frem… men i og med sjefen har fått vite dette av noen andre ansatte, hvor sterkt stiller han da? Og da dette bare er noe han har fått høre, vil det da være dumt å legge seg flat og innrømme? 

  4. Quakecry skrev (4 minutter siden):

    Det er en del av yrket å være serviceinnstilt og hyggelig.. 

    Ja, selvfølgelig. Men det er HUN som har tatt initiativet til å snakke når jeg har vært kunde, noe hun ikke har gjort tidligere. jeg snakker i utgangspunktet ikke med frisører. HUN har også som sagt begynt å hilse på meg de få gangene vi har møttes på andre steder. Det var HUN som begynte å snakke den gangen vi pratet da vi møttes utenom frisør.

    Ja det er jo en del av yrket å være det, men da er det null håp og ingen vits?🤔

  5. Hun er langt ifra noen nabo. Så jeg må gå "utenbys" hvis jeg skal finne meg noen?

    Hun er en frisør jeg går til om min faste frisør er borte eller opptatt. Det som har skjedd de gangene jeg har gått til hun i det siste mot tidligere, er at hun har begynt å snakke til meg når hun klipper meg. Vi har også så vidt snakket sammen en gang utenom frisør. Samtidig hilser hun stort sett de få gangene vi møtes nå, noe hun ikke gjorde tidligere. Og jeg synes at praten har gått greit. Men selvfølgelig hun kan jo bare ha vært hyggelig mens hun jobbet også. Men for å finne ut om det er greia, så ønsker jeg å finne ut ståa. Og ja, hun er en dame jeg synes er attraktiv, men det er vel naturlig å ønske å få seg noen man synes er det?

  6. Er en dame der jeg bor som jeg har lyst til å prøve meg på. Har drøyd en god stund nå i tilfelle vi skulle møtes face to face, men det har ikke skjedd. Så det jeg lurer på om det er greit eller ikke greit (creepy/lavmål) å prøve å kontakte og snakke med hun på messenger eller annen chateplattform? Vi har så vidt snakket sammen noen ganger tidligere, så vi vet om hverandre. Så om jeg tar kontakt via messenger så tenker jeg at jeg vil gå ganske rett på sak etter noen meldinger, og spørre om hun vil møtes

    Er også usikker på om hun allerede har type, men inntrykke fra Some og de gangene jeg har møtt henne i fortiden tyder på at hun ikke har det. Men hvis om atte hun skulle ha det, er det noe jeg skal bry meg om? og heller håpe hun er tydelig på det hvis hun har

  7. Har en ansatt som åpenbart ikke er fornøyd med en annen kollega, og går rundt til andre folk og rett og slett snakker dritt bak ryggen på h*n. Ting som lat, gæren, tiltaksløs osv. blir sagt om den ene ansatte av den andre ansatte til venner og bekjente. 
    jeg tenker at forholdet de har som kollegaer får de holde for seg selv på jobb. Og at denne baksnakkinga ikke er greit ettersom jeg mener at det som skjer på jobb blir på jobb. At meningene kolleger har om hverandre om ting som skjer på jobb, ikke skal deles med andre og at det da er et brudd på taushetsplikten? Eller ikke?

  8. I dag hadde jeg en spesiell opplevelse da jeg møtte på en hvit hjort som ble stående midt i veien og se på meg i 5-10 sekunder. Fikk skikkelig déjà vu, da jeg har drømt om Akkurat den hendelsen tidligere, men i drømmen var hjorten brun. Jeg er langt ifra troende på hverken religion eller det overnaturlige, men begynner å lure… Hva betyr dette innenfor religion eller det overnaturlige, hvis det betyr noe? Kan legge til at det i det siste, og for såvidt hele livet har vært preget av en god del negative ting som mobbing, vold, oppløst familie osv. samt at jeg i det siste har begynt å miste den eneste personen som har vist meg kjærlighet i livet mitt så langt… Hvis disse hendelsene er av betydning sånn sett oppimot det overnaturlige?

     

  9. Spilte litt kassegitar på barneskolen og ungdomsskolen, og har nå lyst til å prøve å spille igjen. Men tenker å investere i el-gitar og forsterker denne gangen da jeg har lyst til å prøve å lære meg typ div Metallica låter, sonata arctica, nightwish, disturbed slipknot, rammstein o.l, samt typ «solo» låter som Canon rock, cliffs of dover o.l. Tenker at jeg kan legge i maks 10 000kr for gitar, men gjerne mindre om det finnes noe brukbart som kan være bra for å spille den type låter jeg ønsker. Totalt for gitar og forsterker er maks 15 000kr, men gjerne maks 10 000kr for begge deler om det er mulig å få tak i noe brukbart for det?

    Ønsker tips😊

  10. Kjøpte meg bil og den hadde noen lakkskader som jeg så da jeg kjøpte den og som var spesifisert i naf-test. Jeg er ingen bilekspert og tok i dag derfor med bilen til et lakkverksted hvor bilen ble taksert. Han som takserte fant flere feil/skader på karosseriet enn det selger opplyste om, og som sto i naf-test. Taksten kom på nærmere 50 000kr, og da møtte jeg opp med litt møkkete bil og derfor så syntes kanskje ikke alle skader heller. Planen er å kontakte Forbrukerrådet og selger i morgen. Bilen ble solgt med bytterett og 5 års reklamasjonsrett. Hvordan burde jeg gå frem? Hva burde jeg kreve? heve kjøp eller kreve at de betaler reparasjon? Hvor lenge etter ett bilkjøp kan man heve kjøp/få erstatning på verkstedregning? Har jeg en god sak? 

  11. I dag parkerte jeg på en liten parkeringsplass hvor det var plass til to biler. Parkeringen nærmest bygget hadde handikap-skilt, mens den andre hadde ikke skilt. Parkeringsfeltet hadde ingen linjer på bakken som markerte plassene. Gjelder da handikap-skiltet for hele feltet? Eller kun foran skiltet? Fikk tilsnakk for at jeg parkerte i den delen av plassen lengst vekk fra bygget. Har sett ansatte i bygget parkere på denne plassen mange ganger. Så hva er riktig på denne parkeringsplassen?

    32B63C86-3A6A-4F74-9178-63270E8409A0.jpeg

  12. Har selv 545 000kr nå, og kommer til å ha rundt 600 000kr minus det som blir omgjort, når jeg er ferdig med mastergrad til våren. Dette er uten å ha betalt noe annet enn semesteravgift som skolepenger. 
    Er dette mye? Eller er det noenlunde vanlig? Hvor mye har dere som holder på å studere nå og hvor mye hadde dere som er ferdig å studere rett etter endte studier?

  13. Vis det er noen «regler» på dette: Hvem har vikeplikt i en situasjon hvor det kun er klassiskspor på høyresiden for personen som går oppover bakken, og på venstresiden for den som kommer ned bakken? Gjelder høyrekjøring her? Eller skal den som går oppover vike da den som kommer ned mest sannsynlig har høyere fart? Eller vil det være lettere for den som kommer ned å vike da det vil være mindre anstrengende? hvordan fungerer dette?

  14. Har alltid hatt lyst til å kjenne på silikonpupper, men har så langt ikke fått muligheten.
    Hvordan kjennes silikonpupper ut i forhold til naturlige pupper? Og dere som har kjent på begge deler (spesielt menn), hvilke synes du var best?

    personlig synes jeg ofte at silikonpupper er penere å se på, så lenge de ikke blir veldig store. Samtidig som de virker mye fastere, solide og mer å ta i (og da kanskje bedre?), enn de naturlige puppene som jeg har fått kjent på foreløpig.. 

    - Nysgjerrig mann

  15. Møtte en dame for noen uker siden, og møtet ble ikke mer en middels suksessfull. Dette resulterte nok i at hun ikke vil noe mer med meg å gjøre, og vi har ikke hatt noen betydelig kontakt siden, noe som er helt ok. Har møtt på henne to ganger siden, og begge gangene har hun «gjemt» seg. Den ene gangen ved å øke gang tempo og samtidig snu hodet vekk mens hun så på mobilen, og den andre gangen skulle hun på butikken sammen med en venninne, men så kom jeg kjørende og hun skyndte seg å gikk rundt butikken istedenfor. Da jeg dro fra butikken så jeg hun satt på gangveien «gjemt» bak noen biler på nedsiden av butikken... 

    At det ikke blir noe mer mellom oss er helt greit, da vi hadde lite til felles. Men er dette vanlig oppførsel blant damer? Er dette noe man bare må forvente? Jeg tar meg kanskje litt nær av det, men mest av alt synes jeg det er litt snål oppførsel av et voksent menneske.

  16. Hva kan jeg Ca forvente i faste utgifter på en bolig på 73 kvadrat? Boligen ble bygd i 2011, og har prisantydning på 1,4mill som gir rundt 5000-5500kr i lån per måned(DNB sin lånekalkulator). Det er I hovedsak strøm til oppvarming og eiendomsskatten ligger på snaue 4000kr per år. 
    men hva burde jeg forvente i vedlikeholdsutgifter, kommunale utgifter osv? Skjønner at det kan være vanskelig å gi eksakt svar da det er store variasjoner i bokostnader rundt omkring. 
    jeg kan også nevne at jeg bor på landet i et lite tettsted med ca 4500 innbyggere. 

    vis noen bor i en bolig på ca samme størrelse vil jeg gjerne høre hva boligen koster dere i måneden, uansett om dere bor i by eller på landet!

×
×
  • Opprett ny...