Gå til innhold

papusan

Medlemmer
  • Innlegg

    238
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av papusan

  1.  

    Jeg legger også merke til Samsung 840 EVO 500 GB til 1490 kr fra partieksperten.no, men hvordan står det til med feilfiksen på disse? Friskmeldt?

     

    Den er ikkje friskmeldt desverre :(

     

    Her er det noen som enda har problemer selv etter oppdatering av firmware:

    http://www.overclock.net/t/1507897/samsung-840-evo-read-speed-drops-on-old-written-data-in-the-drive

     

    850evo er det ikkje oppdaget noe humbug med. Enda :p Dog virker 850Evo meget bra!

     

    Noen ? Det er flere dessverre.. :grin2:

  2. Hei Andrull og flere som har lest mine uttalelser om problemet Evo ssd .

    Det er først nå noen skriver om ytelses problematikken til Samsung 840 Evo ssd etter oppdateringen av firware og den berømte feil fiksen. http://www.sweclockers.com/nyhet/19965-samsung-840-evo-lider-fortfarande-av-prestandadegradering

    Mange nekter på at det er fortsatt problemer med denne ssd'n. Men som dere sikkert vet, er feilfiksen og ny firmware fra Samsung allerede testet ut på flere forum med dårlige resultater. Jeg har ikke hørt om andre ssd produsenter som har slike problemer med sine ssd disker slik som Samsung har.. Skal Samsung levere ut mange feil fikser før problemet er løst ? Kanskje Samsung skal begynne å levere ut tredjepartsverktøyet Diskfresh i en oppdatering på deres nedlastings side eller kort å gått anbefale formatering av 840 Evo ssd hver 3 mnd ? Evo 840 ssd er en råtten ssd som fortsatt selges. Folk tror den er fikset og kjøper den. Synes dette er skremmende. Ny 850 Evo ssd ? NEI TAKK

    Hva vet folk om fremtids problemer med nye 850 Evo ? Kommer ikke til å klipe i denne nye Evo med en tang en gang..

  3.  

    Er det ikke ille nok og BARE miste hastigheten ?

    Høres ut som om du aldri har mistet data før i tillegg til å overdrive hvor alvorlig problemet er / var.

     

    Har du hørt om backup før ? ;) Problemet er eller VAR ? Problemet er IKKE fikset med Rep fixen fra Samsung.. Sjekket du ikke linken som jeg postet til Andrull ? Se Post #55 http://forum.notebookreview.com/solid-state-drives-ssds-flash-storage/766065-ssd-better-6.html

    Du burde kanskje lese gjennom hele tråden. Jeg hadde ikke godtatt at min eller alle mine ssd's mister hastighet etter hvert.. Et feilprodukt levert av Samsung..

  4.  

    HaHa

    Jeg mener både 840 og 850 Evo selvfølgelig. Hvem kan STOLE på Samsung med den blemmen de har gjort med sin meriterte søppel ssd og sikkert tidligere versjoner av deres ssd serier utenom Pro. Vil ikke nevne navn..

    Leste du forresten linken jeg postet i #16994 til Andrull i tråden ? Skremmende lesing :)

    Du tar i for hardt synes jeg, man mister i alle fall ikke data, bare hastighet med den feilen. Det har vært nok av SSD produkter hvor brukere mistet all data, inkludert Intel sine tidligere SSDer med 5 års garanti.

     

    Hvorfor kjøpe en oppdatert eller ny ssd av en modell som har feilet tidligere ? Er det ikke ille nok og BARE miste hastigheten ?
  5.  

     

    På tide å skaffe seg en ssd(250g) til operativsystem+programmer. Kommer til å legge bilder, dokumenter o.l. til en snurredisk. Ser det er flere her som liker mx100. Har også sett litt på samsung sine disker. Nå er det vel bare ca en hundrings i forskjell på 850 evo og 850 pro...så mellom de blir valget lett. Mellom crucial og samsung, så er det vel en forskell på ca 400kr. Er samsung sin verdt de ekstra kronene? Hva mener dere jeg bør velge....mx100 eller 850 pro? :hmm:

    Velg hva du vil men ikke 850 Evo.

     

    Du mener 840 evo... vel ;)

     

    Husk at ved slike utsagn, så bør man ha en link/test til hvorfor man ikkje man velger akkurat den ssden. Uten noe forklaring hvorfor, så blir ikkje akkurat forumet bedre :)

     

    Side nr 850. Tilfeldig? :p

     

    HaHa

    Jeg mener både 840 og 850 Evo selvfølgelig. Hvem kan STOLE på Samsung med den blemmen de har gjort med sin meriterte søppel ssd og sikkert tidligere versjoner av deres ssd serier utenom Pro. Vil ikke nevne navn..

    Leste du forresten linken jeg postet i #16994 til Andrull i tråden ? Skremmende lesing :)

  6. På tide å skaffe seg en ssd(250g) til operativsystem+programmer. Kommer til å legge bilder, dokumenter o.l. til en snurredisk. Ser det er flere her som liker mx100. Har også sett litt på samsung sine disker. Nå er det vel bare ca en hundrings i forskjell på 850 evo og 850 pro...så mellom de blir valget lett. Mellom crucial og samsung, så er det vel en forskell på ca 400kr. Er samsung sin verdt de ekstra kronene? Hva mener dere jeg bør velge....mx100 eller 850 pro? :hmm:

    Velg hva du vil men ikke 850 Evo.
  7. Hei Andrull

    Du ønsket å vite litt om dette problemet "Samsung's fix doesn't work"(se post# 16746 i denne tråden) tidligere. Her er oppdatert info til deg! Se post#55 eller se hele tråden. http://forum.notebookreview.com/solid-state-drives-ssds-flash-storage/766065-ssd-better-6.html

    Dette er skrevet fra en fra forumet jeg er med i, som tester ut fixsen til Samsung med oppdatert info om problemet Samsung evo ssd. Som jeg sa til deg tidligere er det flere som har problemer med Samsung Evo selv om det er kommet en fiks for problemet med tregere ssd etter en stund. Noen eier også flere Samsung evo ssd's med samme problem på ssd's men ikke Evo m-sata. Samsung har ikke klart å fixe problemet på ordentlig med sin reparasjons software. Jeg vil gjerne ha din kommentar, da jeg ikke hørte mer fra deg.

  8.  

    En kan fortsatt kjøpe en god 256gb ssd til under 1000,- Det finnes ingen bedre innvestering i perfomance enn dette. Oppdater denne laptopen med en bedre cpu og ram også hvis du kan skaffe dette til en rimelig penge. Da denne laptopen kan vare en stund til.. Ssd'n som du kjøper har du i mange år etter at laptopen er skrotet. I tillegg er det en veldig fin hobby å oppgradere gammel hardware. Det er moro og kunne se at en kan få brukbar ytelses forbedring også på slik maskinvare..

    Jeg kan ikke for det, men jeg syns 1000kr blir fryktelig mye å bruke på bare lagringsplass i en så gammel laptopp. Argumentet om å kunne plukke ut SSD'en igjen senere er greit nok, men det fordrer jo at man faktisk har noe meningsfylt å putte den i. Nå har denne laptoppen 1,5Gbit S-ATA interface, så om en SSD vil gi så mye bedre brukeropplevelse enn en SSHD er jeg litt i tvil om. Da kan denne være et godt alternativ, 4 ganger så stor som en SSD til tusenlappen, og jeg tror den også vil mette S-ATA interface'et. Man får da ny CPU som i følge passmark er dobbelt så rask inn i samme tusenlappen. Men alt dette blir jo helt bortkastet om det står 512MB RAM i laptoppen. Da må eventuelt det også oppgraderes.

     

    Som jeg sa i min første post så er dette en dinosaur av en laptop, jeg hadde ikke brukt tusen kroner på å oppgradere noe så gammelt, hovedkortet er jo godt og vel på overtid som det er nå. Kanskje de 300,- for CPU'en hvis det står 2GB minne i maskinen nå..

     

    Hadde ikke kastet bort pengene på en sshd uansett, men en 512gb ssd hadde vært digg uansett til evt neste pc eller en du bygger selv..
  9. En kan fortsatt kjøpe en god 256gb ssd til under 1000,- Det finnes ingen bedre innvestering i perfomance enn dette. Oppdater denne laptopen med en bedre cpu og ram også hvis du kan skaffe dette til en rimelig penge. Da denne laptopen kan vare en stund til.. Ssd'n som du kjøper har du i mange år etter at laptopen er skrotet. I tillegg er det en veldig fin hobby å oppgradere gammel hardware. Det er moro og kunne se at en kan få brukbar ytelses forbedring også på slik maskinvare..

  10.  

     

    Har allerede skrudd opp pcn og sjekket at det går ann å fjerne CPU. Er bare 6 skruer og opp med et deksel. Enklere på eldre pc'er enn nye vettu ;)

    Alrite, da vet vi det.

     

    Men hvorfor vil du ha ny prosessor? Hva med å ta det i denne rekkefølgen istedenfor:

    SSD --> minne --> CPU...?

     

     

    Hadde du sjekket linken min i posten der jeg sa cpu ikke er loddet så ville du sett at intel selv sier at cpu modellen som står i hans maskin (T2300) ikke kommer i en "embedded" versjon. Altså leveres ikke denne moddelen i loddbar versjon, og jeg kunne da med sikkerhet si at den ikke var loddet.

     

    Oppgraderingsalternativene hans blir da en CPU som passer i hans sokkel, og som chipsettet på hovedkortet støtter. Hans laptop modell blir også levert med T5500 CPU, altså støtter chipsettet også 64bits CPU (noe T2300 ikke er). Går vi opp til T7x00 serien får vi også dobbelt så stor L2 cache, og jeg ser da ingen god grunn til at T7600 ikke skal fungere fint. T7700 og T7800 og flere av T7x00 serien kommer imidlertid også med FSB på 800MHz noe jeg tviler sterkt på det er støtte for i chipsettet til TS sin laptop.

     

    Nå snakker vi altså om en oppgradering til under 300Kr som vil gjøre maskinen bare i CPU kraft minst 40% raskere bare pga. økt klokkefrekvens, i tillegg kommer ytelsesforbedringene fra de 2 ekstra MB'ene med L2 cache. Og med ny CPU støtte for 64bits OS og dermed mulighet for en RAM oppgradering over 3GB om hovedkortet vil ta det. Personlig ville jeg ikke sløst bort en SSD på laptoppen slik den står, til under 300Kr for CPU er det den åpenbare veien å gå om TS absolutt vil oppgradere...

     

    SSd'n kan han bruke i en annen pc hvis han bestemmer seg for skrote laptoppen etter en stund. En ekstra ssd er alltid kjekt å ha :green: Kjøp en stor ssd vil jeg heller si :yes:

  11. Wow. Jeg har en Samsung Evo 840, og har installert Samsung Magician i tillegg. Da jeg slo på maskinen i dag fikk jeg en popup med beskjed om at det fantes en oppdatering til Magician, fra 4.4 til 4.5, og ja/nei til installering. Jeg valgte ja, oppdateringen skjedde, jeg skrudde på Rapid mode igjen (det måtte slås av under oppdateringen), maskinen skrudde seg av og ... ville ikke starte igjen.

     

    Windows-logoen rakk så vidt å vise seg på skjermen før det kom en blåskjerm som varte i et kvart sekund. Så rett inn til noe diagnostiseringsverktøy i Windows. En scan der fant ingen løsning, jeg fikk beskjed om å koble fra eventuelle USB-duppeditter (ingen var koblet til) og prøve igjen. Jadda...

     

    På tredje forsøk med det verktøyet fikk jeg åpnet system restore og rullet tilbake til før Magicianoppdateringen, og maskinen virker igjen.

     

    Magician maser på nytt om oppdatering. Ikke helt sikker på om det er så lurt...

     

    Noen som vet hvordan jeg slår av Magician's automatiske søk etter oppdateringer? Jeg finner det ikke i programmet.

    Last ned og bruk autoruns.exe og huk av i ruten oppstart av Samsung Magician. :green:

  12.  

    Skal ha en 500 gb ssd disk, når jeg leser tråden her blir jeg usikker ihenhold til Samsung/Sandisk etc.

     

    Hva er best av Sandisk Ultra II 480 gb og Samsung EVO 840 500 gb?

     

    Sistenevnte er står det litt negative kommentarer om i denne tråden(?).

     

    Er det andre aktuelle til samme pris? Evo 850 er jo alternativ, men skulle helst hatt tak i denne før jul.

     

     

     

    Jeg står for at det bare er 2 ssder som det er vits i å velge nå.

    Den beste 850pro og den som gir mest for pengene MX100.

     

    Må han velge mellom disse to, hadde jeg valgt Sandisk Ultra ll. Da denne disken vel er noe av det nærmeste du kan komme en Samsung Pro. :)

  13. Ja spørs hvor mye de selger med slike priser og kunders minne om 840 evo varmt i minnet...

     

    Men var vel ingen her på forumet som lot seg lure av jukse 840 Evo vil jeg tro. :p

    Har du noen kommentar til det jeg skrev : :hmm:

    Husker ikke alle linkene , men her er en post fra Notebookreview sitt forum som jeg er med i. Det er bl.a en som hadde 2 stk Evo med slike problemer, men ikke på sin 1gb Samsung msata som er os disk. Det merkelige er at Samsung msata disken ikke har dette problemet før eller etter fiksen. Han er knall fornøyd med Samsung sin msata, men ikke med ssd utgaven av Samsung evo som han kvittet seg med. Mulig problemet er større på lagrings disker som ikke brukes så ofte.

     

    Her er en av linkene http://forum.noteboo...s-opinions.html

  14. Link? :) Noen her på forumet?

    Husker ikke alle linkene , men her er en post fra Notebookreview sitt forum som jeg er med i. Det er bl.a en som hadde 2 stk Evo med slike problemer, men ikke på sin 1gb Samsung msata som er os disk. Det merkelige er at Samsung msata disken ikke har dette problemet før eller etter fiksen. Han er knall fornøyd med Samsung sin msata, men ikke med ssd utgaven av Samsung evo som han kvittet seg med. Mulig problemet er større på lagrings disker som ikke brukes så ofte.

     

    Her er en av linkene http://forum.notebookreview.com/solid-state-drives-ssds-flash-storage/766153-samsung-840-evo-series-impressions-opinions.html

×
×
  • Opprett ny...