Gå til innhold

^aM^

Medlemmer
  • Innlegg

    362
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ^aM^

  1. Veldig bra bilde, bakgrunnen er preget av fin bokeh (ordet må jo brukes) og subjektet er i fokus. Som allerede nevnt er det et slående bilde. Det jeg vil utsette på det er "hatten" nede i ventre hjørne, finner den forstyrrende for resten av bilde. Ellers ville jeg kanskje skrudd ned svartnivået litt, dette er noe du selv må avgjør, men det ble litt mye i mine øyne (igjen, helt opp til deg og kan være at skjermen min suger).

  2. Likte bilde ditt godt jeg, du har truffet godt på dråpen og fått til en fin grad av difus bakgrunn. Det jeg gjerne skulle sett endret er graden av blitz-refleksjon i dråpene. Utenom dette et godt utført bilde.

     

    Mulig grunn til at det er så få som kommenterer er at bilde har blitt gjort før. Dette er ikke ment negativt, denne typen bilder er en god måte å lære på.

  3. Bildet hadde antagelig blitt vesentlig bedre dersom du la deg langflat før du knipset det. Fått med mer av bakken før den oransje boksen. Gjerne fått en kompis eller tilfeldig forbipasserende til å holde vekke grenene som blokkerer for slottet.

    Er enig med cfager, grenene blir for dominerende. Ville selv forsøkt å sette meg mer på huk. Ikke spesielt fan av uskarpheten i venstre del av bildet heller, kunne kanskje forsøkt å kutte den delen vekk, men det hadde vel plassert boksen på feil sted. Mulig enda lavere blenderåpning? God ide med bilde :)

  4. Hei, jeg har nå funnet ut at det kan være på tide å bytte ut min Dell xps m1330 (kjøpt i 2008). Jeg har da bestemt meg for at jeg ønsker en maskin med større skjerm, 15" er å foretrekke. Problemet mitt er at denne maskinen har satt listen meget høyt på hva jeg forventer av neste maskin, det er kanskje ikke verdens kraftigste maskin, men den har vært en ren fornøyelse å bruke.

     

    Det jeg er ute etter er en som kan brukes hver dag i minst 4 år og som har et fantastisk tastatur, som er stillegående, grei vekt (under 3kg, helst mindre), intel i7, batteritid bør være nærme 7 timer ved bruk av word og lett nettbruk (ser som regel på aviser eller leser pdf). Ellers gjelder vel det "vanlige" god skjerm (bra innsynsvinkel) og touchpad. Maskinen blir ikke brukt til noe særlig med spilling, men vil gjerne ha en maskin som kan håndtere krevende oppgaver utenom dette, da det ikke alltid er like lett å forutse hvilke behov som kan dukke opp.

     

    Har selv vurdert endel maskiner, og akkurat nå virke mbp 15" med skjerm oppgradering som et greit kjøp, men den er på grensen til hva jeg er villig til å betale (14862) så dette får være øvre prisgrense.

     

    Håper dere har noe tips/erfaringer som kan være med på å hjelpe meg med å velge rett maskin :)

  5. Robots har inen mulighet for å bli levende. Med mindre den blir en cyborg. Roboter har heller ingen mulighet for å ha en sjel.

    Nå spørs det om sjel er et konsept som skal dras inn i dette, er vel ikke bevist at vi har sjel, eller at objekter ikke har det? Finnes jo dem som tror at det er et gitt antall "sjeler" som eksisterer, og at disse er fordelt ut blant alt. :)

     

    Hadde jo vært et meget kult stunt, de hadde virkelig havnet i historiebøkene med et slikt sprell.

  6. Heisann, spiller ikke disse spillene selv lengre, men har sett oppslag i butikken Outland i Stavanger sentrum, den ligger rett rundt Norli (bokhandelen), hvor det til tider søkes folk å spille med. I verste fall kan du bruke noen hundrelapper og kjøpe de essensielle bøkene i samme butikk, lese litt i dem og samle noen av vennene dine og ha en helaften me litt god mat og drikke og spille dere blå.

  7. Prøve meg på bildekritikk for første gang...

    Det positive i dette bilde er jo den tekniske biten, det er klart, ikke fullt av støy.

     

    På den konstruktive kritikk siden, kan jeg si at bilde ditt mangler blikkfang, øynene mine dras litt over alt på bilde, skilte som jeg antar skal være motivet, gjør ikke jobben sin. Det er litt for sentrert i bilde, gylnesnitt er klokt å ha i bakhode når en tar bilder, samt det lyse gresset til venstre for skiltet stjeler endel oppmerksomhet da dette er mye lysere og fremstikkende en resten av bilde. Trestammen som leder inn i bilde, gjør lite, igjen kunne vært litt kulere viss du hadde latt den lede ut av bilde? bare en ide.

     

    Fortsett å eksperimenter/ta bilder i sort hvit, det blir ofte meget tøffe bilder, og husk at en mild editering i photoshop, lightroom eller lignende er gode hjelpemiddler som virkelig kan ta et bilde fra kjedelig inn i det segmentet som får folk til å virkelig legge merke til det (bare ikke gjør for mye av det).

     

    Det jeg sier er egentlig, tenk på komposisjonen, og få motivet til å stikke frem.

    Håper dette hjelper, og hvis en mer erfaren fotograf kommer frem med noen motstridene synspunkter, ta dem.

  8. Har hatt min D2 i en mnde eller 2 nå, stortrives med den jeg.

    En lengre oppe her som sier han ikke hører tlfen når den ringer, da bør du seriøst vurdere høreapparat, telefonen ringer så høyt at jeg hører den gjennom hodeklokkene og ipoden på max (nesten da, i alle fall). Kamera suger i dårlige lysforhold, vil du ha bra kamera, kjøp dedikert kameramobil eller speilrefleks kamera :)

     

    Mp3 spilleren er grei nok, epost funker fjell, sms er flott, kontakt listen kan organiseres på mange fine måter og det er enormt enkelt å legge til folk i favoritter osv. Mobilen er generelt sett kjapp, skjermen fungerer utmerket og alt er generelt sett en fryd. Eneste jeg ikke er helt fornøyd med er at den ikke alltid reagerer på at den har fått sms med en gang, den lar vente på seg et par minutter før den spiller av sms lyden.

  9. Heisann, er ikke verdens mest avanserte bruker, men har litt erfaring.

     

    Det hele kommer ann på hvor avansert du har lyst å gjøre det selv. Alle de "skikkelige" distroene, feks. debian, slack, gentoo kan bli meget kjappe og stabile systemer viss du tar deg tiden til å sette dem opp skikkelig. Selv hadde jeg valgt debian, siden du har litt erfaring som kan dras over fra ubuntu til debian, + de har apt kommandoen som jeg er en enorm fan av.

     

    Gentoo vil muligens være det kjappeste alternativet, da alt bli skreddersydd til din maskinvare når du installerer programmer og grunn systemet, ulempen her er at installasjoner tar en smule mer arbeid en på de lettere distroene. Når det kommer til valg av vindusbehandler, kan du egentlig velge hva du vil. De 2 store er gode, om en litt tunge, de små er mye lettere å kjøre og det følger ikke med et lass av programmer du ikke bruker, men de er samtidig mer knotete å uhamslige når det kommer til oppsett og konfigurasjon.

    Så her er det egenltig personlig smak, og hvor mye arbeid du gidder putte inn i det.

     

    Beklager viss dette var feilinformasjon, da det er en liten stun siden jeg virkelig satte meg inn i de forskjellige distroene, koser meg med openSuse selv nå, men vurderer selv et bytte til gentoo om ikke så lenge.

  10. Heisann jeg har et Canon 400D, med en canon 50mm f1.4 og en sigma 10-20mm f4-56.

     

    Jeg er på jakt etter en god zoom linse.

    Jeg har sett meg ut en linse jeg syns virker strålende:

    Canon EF 70-200mm f/4.0L USM (Link)

     

    Hvis dere har noen forslag så kom gjerne med dem :)

    Jeg vurderer også å droppe hele linsen, og heller skaffe meg om mulig et 50D, er det en god ide?

  11. Økonomi og administrasjon lærer deg økonomi konsepter på et person nivå og på et bedrifts nivå. Jeg vet ikke helt hvordan det er lagt opp selv, da jeg har en søknad om å komme inn på denne studierettningen selv ved UiS :)

     

    Virker for meg som om du er en person som kanskje burde vurdere samfunnsøkonomi i steden, da det er mer rettet mot hvordan samfunnets ressurser forvaltes osv. Meget kurrant utdanning hvis du ønsker deg en karriere innen politikken. Jens Stoltenberg har en slik.

     

    Hvis du velger økad, så kan du jo alltids ta en mastergrad som styrer deg mer inn på samfunnsoppgaver, eller du kan bli siviløkonom, begge deler får jobbe med folk, penger, og hvis du ønsker - samfunnet.

     

    Håper dette hjelper.

  12. Har handlet meg inn en xps maskin nå. strålende saker. Tastaturet lager litt for mye lyd etter min mening. Likte bedre tastaturet på Dell D630 - men igjen den maskinen har tidenes værste skjerm, så skal ikke klage for mye ;)

     

    Anbefaler alle som er på jakt etter en god og grei laptopp om å ta en god titt på xps.

  13. Hvorfor selger de egentlig den med toppspecs med 4GB ram og 32bits Vista? Er det ikke slik at 32bits Vista bare utnytter 3 av de 4GB?

     

    Dette stemmer, den vil bare finne 3.5GB med ram. Stusset litt på teksten: "Windows Vista støtter ikke..." som sto over ram valgene.

    Forsåvidt ikke noe stort problem for meg da jeg alltids kan skaffe meg en Vista lisens, evnt smelle inn annet OS.

     

    Der var en slik maskin bestilt

  14. Beklager, jeg må bare.

     

    Til trådstarter: Slutt å syt din lille unge, herregud, du må då kunne få det inn i det lille hode ditt at dette umulig kan være en feil? annet en at vennegjengen din er sta som nekter å bli enige om en server så er alt gudd.

    Det er flere guild som har samme opplegget, hvor en bunch med folk spiller EA, mens resten må vente, jeg klarer ikke se problemet med dette...

     

    Sorry for flame, men noen ganger må det gjøres.

×
×
  • Opprett ny...