Gå til innhold

PeterA

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PeterA

  1. Theo343 skrev (2 timer siden):

    Hvis settings er ok og slik du ønsker det er FPS det første jeg ville sett på.

    - Hva støtter skjermen din
    - Har du satt på vsync eller annen form for framecap
    - gjør målinger på avg, min, max fps
     

    Når det er sagt, så lenge du får den "eyecandy" og ytelse du vil ha er lav GPU benyttelse på alle måter en velsignelse. Du får mindre støy, mindre varme og maskinen har overskudd når det trengs (ant. mindre framedrops ol.). 

    Har du ikke ytelsen du ønsker er situasjonen annerledes.

     

    Tidligere i tråden er svar på skjerm, v-sync og FPS besvart, men kan gi en kjapp recap. FPS-messig ligger det rundt 100 i snitt på BFV med settings på medium/high, 80-90fps i Dishonored 2 med settings på high/ultra, 50-150fps i pubg, men der tror jeg et horribelt dårlig optimalisert spill er delvis skyldig. Metro: Exodus ligger godt ned på 70-tallet i snitt med settings på high. Fellesnevneren for alle spill er at gpu omtrent aldri går over 70% load, ligger for tiden faktisk nærmere 50% mesteparten av tiden, og det kan vel umilig være rett?

    CPU er en i7-8700K, så der kan jeg vanskelig se at det er en flaskehals, RAM er G.skill ripjaws 3600 MHz, mens skjerm er en benq xl2546 som skal ta unna 240 Hz.

  2. Dubious skrev (49 minutter siden):

    Ikke sikkert det er noe galt heller, bare at du ikke spiller spill som krever mer, og/eller at du har på for lave settings

    Har du en HW monitor?
    Skjermkort og CPU vil ikke være på 100% om du skifter vindu, for å se hvor mye % de bruker
    Spillet må være det aktive vinduet

    Har HWmonitor og GPU-Z oppe på skjermen ved siden av mens jeg spiller, og der er det til tider meget rolig både med load og temperaturer

  3. RRhoads skrev (39 minutter siden):

    Han bruker sikkert MSI Afterburner mens han spiller.

    Bruker ikke afterburner, bruker Precision X1, og har aldri programmet i gang mens det er spill som kjører. Har prøv å fjerne overclocken for å se om det bøtet på problemet, men nei.

    Har som sagt sjekket alle muligheter som jeg vet om, skjermen er satt til 240Hz i nvidia kontrollpanel, og jeg slår alltid av v-sync der det er mulighet for det (som det jo alltid er). Tidligere har det ligget på over 90% load i spill, og det er kun den siste uka den har begynt å rusle nedover på prosentstigen. Har hatt den i et og et halvt år, og dette er første gang jeg opplever at den ikke jobber på fullt i spill. Er rart om GPUen plutelig bestemte seg for at BFV ikke er så krevende og la seg på 50% load, når den tidligere på akkurat samme spill og settings har gått full spinn. Er jo selvfølgelig ikke krise, spillene går jo fortsatt relativt smooth på rundt 100fps, men er ergelig når man vet at kortet kan klemme ut så mye mer.

  4. frohmage skrev (1 time siden):

    Hvorfor det? Kan du ikke se bort fra loaden når du spiller?

    Er jo litt utrivelig å ha kjøpt et skjermkort til 9K, og så måtte nøye seg med 50% av ytelsen man normalt skal ha...

    Kan også nevne at på diverse benchmarks som unigine superposition, valley etc. jobber GPU for full pinne, det er kun i spill den faller av lasset. Og da mener jeg alt av spill, har prøvd i hvertfall 20 forskjellige, og på samtlige faller GPU utilization ned til 60-70%. I følge GPU-Z står det bare at GPU er limited by GPU utilization på performance cap reason, ogdet skjønner jeg fint lite av.

  5. Hei!

    Som tittelen antyder har jeg store problemer med at GPUen min, et Gainward RTX 2080, ligger og slapper av på rundt 60-70% load i spill, med drops helt ned mot 30%. Dette irriterer meg kraftig, og jeg har prøvd alle løsninger jeg kan komme på uten å få bukt med problemet. Har brukt DDU og utført clean installasjon av drivere, har gjort en clean installasjon av Windows, har oppdatert alle drivere og lignende på PCn generelt, og jeg har satt alt av innstillinger i Nvidia sitt kontrollpanel på full power, uten resultat. Derfor står jeg her nå med hatten i hånden og spør ydmykt etter hjelp fra noen med mer erfaring enn jeg har.

    Er det noen spørsmål er det bare å slenge i vei, så skal jeg svare som best jeg kan.

    Peter Andreassen

  6. m2_2 står oppført som pciex4 i manual. Du må på spor m2_1 slik jeg ser det. Da kan du ikke ha noe på sata-port 1 (shared). Du må endre fra pciex4 til sata på denne slot i UEFI også.

     

    Benytter du begge m.2 kan du ikke ha noe på sataport 1, 5 eller 6

    jRmwx7J.png

    Fungerte som bare juling når jeg fikk byttet om på m.2-ene, og klarte å finne frem til rette innstillingen i bios. Takker så meget for hjelpen.

  7. m2_2 står oppført som pciex4 i manual. Du må på spor m2_1 slik jeg ser det. Da kan du ikke ha noe på sata-port 1 (shared). Du må endre fra pciex4 til sata på denne slot i UEFI også.

     

    Benytter du begge m.2 kan du ikke ha noe på sataport 1, 5 eller 6

     

    Ah, skal prøve det, se om det gjør nytten. Kalles kanskje å skumlese manualen...

  8. Hei!

     

    Som tittelen sier har jeg en skvett ny m.2-disk av typen crucial mx500 som ikke dukker opp i windows etter at jeg har satt den inn. Hovedkortet det gjelder er ASUS rog strix z370-E. Dette hovedkortet har to stk m.2-slots, hvor den ene, som jeg ikke får liv i går på sata-båndet. Når jeg starter diskbehandling i windows finner jeg bare én ssd, og den andre er som forduftet.

     

    Er litt grønn på slike problemer, så all eventuell hjelp vill blitt satt stor pris på :)

     

    Manual til hovedkortet: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1151/ROG_STRIX_Z370-E_GAMING/E13238_ROG_STRIX_Z370-E_GAMING_UM_WEB_082417.pdf

     

    Sporet som jeg sliter med er m.2_2

     

    Peter A

     

  9. Hei!

     

    Som overskriften antyder har jeg et problem, et meget irriterende et sådan.

    Jeg kjøpte i helgen en skjerm på lefdal av typen ASUS PG248Q, ettersom den var på tilbud til 2990 kr.

    Problemet jeg har er at under all avspilling av video og cutscenes i spill blir svarte eller mørke områder veldig piksellert, dvs det er ikke en jevn overgang i skygger og svartnivå, det ser nesten ut som store blokker som flyter rundt. 

    Dersom jeg flytter f.eks netflix-appen over til skjerm nr 2 er alt i orden, ingen piksellering og skygge/svartnivået har en jevn, flytende overgang.

     

    Jeg skjønner at dette kanskje er vagt forklart, så om det er noen spørsmål, hyl ut, så skal jeg prøve å formulere det bedre.

     

  10. Jadda, har var noe mer rask fra karen som solgte 460-kortet

    https://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=90668841

     

    Hva er egentlig vitsen? Han er jo nødt til å skjønne at prisen er helt hinsides!

     

    Regna på det i etterkant, og det havner på rundt 2000 nytt fra butikk...

  11. Som tittelen sier får jeg ikke i gang assassins creed 4 på pc. Eller, jeg får opp det skjermbildet hvor det står "dette verkat av fiksjon er produsert av bla bla bla", men rett etterpå crasher hele greia, og all infoen jeg får er "AC4BFSP sluttet å svare". Nå har jeg prøvd alt jeg kan tenke meg, bortsett fra en clean install av operativsystem. Er det noen kyndige som kan hjelpe meg?

    Jeg har virkelig lyst til å prøve dette spillet, ettersom jeg har fått høre at det er et av de bedre i serien :(

     

    Er for øvrig windows 10 jeg prøver å kjøre det på, med i5 4670K og et 1070 skjermkort.

     

    Om dette er feil forum å poste dette i beklager jeg, var usikker på hvor det best ville passe inn...

  12.  

     

    Det er forskjellige måter å spille på. Rulling er viktigst hvis man kjører melee. Det er uansett milevis bedre enn kampsystemet i nesten alle andre spill; jeg har aldri fått den samme følelsen av å ha tilnærmet full kontroll over figuren min noe annet sted enn i DS.

     

    Høres litt ut som the witcher 2, et system jeg ikke likte særlig godt, rulling hele dagen.

     

    AtW

     

     

    TW2 prøvde å etterligne Souls men lykkes ikke. Resultatet er bare at de har vanskelighetsgraden til Souls kombinert med et forferdelig clunky system. Faktisk er det hovedgrunnen til at jeg ennå ikke har spilt gjennom TW2, men jeg har rundet alle spillene i Souls-serien så langt.

    Nå skal det sies at The Witcher 2 ble gitt ut i mai 2011, et halvt år før dark souls ble gitt ut. Hvordan skal de ha klart å prøve å etterligne et spill som ikke var gitt ut?

  13. Alt tyder på at bare det å slette steam, og installere det på en annen SSD gjorde susen. Har nå prøvd å kjøre både the witcher 3, gta og cs, og det har gått helt problemfritt. Beklager at jeg tok opp tiden deres med et så enkelt problem, men jeg er ikke så kyndig når det kommer til software på PC, hardware er mer min greie.

    Tusen takk for all hjelp og gode tips :)

     

    PeterA

  14. Nå holder jeg på å installere alt sammen på nytt på en annen SSD. Selve steam, spill, local library mappe, alt installeres på en annen SSD. Sier fra om det hjelper på problemet. 

     

    @srbz: Nå har jeg et MSI-hovedkort, så den fixen for ASUS-hovedkort hjelper meg ikke så forferdelig mye, men du får ha takk for informasjonen uansett

  15. Har allerede testet via memtest, diverse unigine/3dmark tester og OCCT. Ingen problemer viser seg når de kjører, og de melder ikke om noen feil heller. 100% sikker på at problemet ikke var tilstede tidligere. Prøvde å installere CS:GO på en annen SSD, men det er samme problemene over hele leia, så det er ikke SSD som er problemet. Jeg klarer ikke for mitt bare liv å finne ut hva det er som kan være galt, ettersom alle deler virker friske og fine når jeg tester de enkeltvis :(

     

    Etter en grundigere test av spill viser det seg at ALLE spill på steam oppfører seg på samme måte, virker i et part minutter før spillet "slutter å svare" og jeg må gå via oppgavebehandling for å få det avsluttet.

×
×
  • Opprett ny...