Gå til innhold

novaster

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av novaster

  1.  

    Er det urettferdig av meg å bli skuffa at hun ikke spurte om min mening før hun klipte seg, at hun ikke i det minste brydde seg hva jeg mente? Hun har alltid hatt halvlangt hår til midt på ryggen nesten, og jeg har alltid påpekt hvor sexy hun er med håret på en side, hestehale, og annet man trenger langt hår til. Og plutselig kommer hun hjem med hår klipt over skuldrene (altså kortere enn skuldrene) og jeg er helt paff. Jeg hater så kort hår... Hva gjør jeg nå?

     

    Anonymous poster hash: 51982...370

     

    At hun ikke informerer deg om hårklipp, når dere bor sammen, er et veldig dårlig tegn. Hovedproblemet er ikke at hun klippet seg, det har hun rett til å gjøre. Problemet er at hun ikke deler slik informasjon med deg. Hva vil hun da skjule i fremtiden?

     

    Ta en prat med henne, og hvis hun ikke klarer å forstå at det hun gjorde var galt, og du har andre alternativer, så foreslår jeg at du slår opp.

     

     

    Hun har da ikke skjult noe. Det er da ene og alene hennes valg (!)

     

    Jeg ville aldri vært i et forhold der den ene parten skal spørre om de har lov til å gjøre ditten og datten. Man ble sammen med en person fordi man respekterer livsførselen deres - og deres valg. Å si i fra om at man ikke synes noe er fint er så klart greit - og er det viktig for deg så må du jo gjøre det, men ikke tenk på at hun ikke spurte deg, det burde du heller ta som et kompliment. Hun stoler på at du liker hun for den hun er.

  2. En ting er i alle fall sikkert. Du er ikke dum.

    Du reflekterer over din egen situasjon, skriver godt og konkret, har empatiske evner og setter deg inn i andres situasjon. Innsikt i allmennkunnskap og samfunn er ofte styrt av interesser/type intelligens, og gjør deg verken "dum" eller "smart" - hvis man absolutt skal gi det merkelapper, så ville jeg kalt det uinformert/informert. Du er jo allerede klar over at du ikke har total oversikt - og det krever ganske mye selvinnsikt, og er som oftest å foretrekke over noen som tror de vet alt om hvordan verden fungerer.

     

    Hvis du har følelser for personen kan du kanskje tenke/føle litt over årsakene til dette. Ofte er følelser alene et dårlig, og ustabilt grunnlag å gå inn i et forhold på. Gjør han noe for deg, som ingen andre kan? Inspirerer han deg? Gjør han livet ditt bedre - eller er det avvisningen som gjør det spennende? Gir han deg energi?

     

    Sier ikke at et forhold ikke kan funke (vet alt for lite om situasjonen deres), men vil foreslå at du tenker på deg selv først - forbedre situasjonen du er i, der det er mulig - og deretter satse på eventuelle forhold. Å hooke rundt fikser ingenting, men det kan gjøre at du treffer noen du liker enda bedre - og som i beste fall er en mye bedre match.

    • Liker 1
  3. Hei!

     
    Har opplevd mye av det samme som beskrives i denne tråden. Har et annet perspektiv på det, siden jeg har vært ute av hengemyra en stund. Tenkte jeg skulle gi litt av historien min for å hjelpe andre på veien til å tenke at ting ordner seg. (sorry for vegg av tekst)
     
    Jeg hadde et 9 års forhold som tok slutt i fjor sommer (fra vi var 22 til 31). Vi hadde bodd sammen i over åtte år, eide leilighet sammen og hang sammen dag og natt. Den første tiden etter bruddet var helt inderlig jævlig - er vel lett det verste jeg har opplevd. De første dagene spiste jeg ikke (drakk så mye smoothies jeg klarte, hehe), tok et par dager fri fra jobben, og lå rett ut med kvalme. De første ukene var også helt elendige, brukte tiden på å tenke negativt/rotete, og klarte ikke å fokusere på noe. Bodde også i en relativt fremmed by, og hadde ganske få gode venner der. 
     
    Ting som hjalp meg: fikk dratt ut med kolleger og de vennene jeg hadde der så ofte som mulig, og snakket mye med kompiser og nær familie på telefon.
    Hadde også nylig begynt å svømme som trening/meditasjon, så pusha meg hardt til å fortsette tre ganger i uka selv om jeg var utslitt/lei meg. Det var det eneste som fikk meg nogenlunde balansert humør. 
     
    Etter noen måneder var jeg fortsatt like hekta på tanken om å komme tilbake til forholdet (man er jo tross alt avhengig av forhold man er lenge i). Det viktigste i denne perioden var å si til meg selv at det var greit å ha kjipe følelser, og å være lei meg. Jeg forventet meg at det kunne vare i et år, kanskje enda lenger, og la ikke noe press på at følelsene skulle gå vekk, men aksepterte at de var der. Når jeg klarte dette mer og mer, så fikk følelsene veldig lite kontroll over hverdagen. Jeg var i elendig humør, men hadde på en eller annen måte også en veldig stor frihetsfølelse. Hørte på masse musikk, gadd ikke engang begynne å tenke på å møte andre jenter, og tenkte mindre og mindre på eksen. 
     
    Spol et halvt år frem - jeg flyttet endelig tilbake til byen der jeg har kompiser og familie, og det ble starten på en veldig morsom tid (og stressende, men det hadde jeg forventet meg).
    Hadde ikke vært på byen med gutta på mange år, og all svømminga hadde gjort meg i bedre form enn jeg (noensinne?) hadde vært. Følte meg fem år yngre, og fikk en selvtillit jeg ikke hadde følt på lenge. Hadde fortsatt noen tunge kvelder, men følte på følelsene og lot dem fortsatt være der. Hadde fortsatt småhåp om å bli sammen med eksen igjen, men mye svakere.
     
    Begynte å møte jenter igjen ca. samme tid, og hadde mange interessante og mindre interessante opplevelser (men fortsatt verdt det, og alle hjalp meg på å finne ut hva jeg vil ha i en partner).
    Fikk det bedre og bedre med meg selv, og tok noen nederlag med godt mot - og ser i ettertid at det virkelig ikke var bra saker jeg gikk glipp av, selv om det kanskje føltes sånn der og da. Det skal føles helt riktig, ikke bare godt der og da.
     
    Etterhvert gikk det også opp for meg - selv om jeg var/er veldig glad i eksen som person - at det er helt tydelig at jeg kunne hatt det bedre hvis jeg hadde valgt en annen partner. Så også at det var jeg som hadde gitt mest i forholdet - noe som gjorde at jeg ble underbevisst mye sur og kranglete mot henne. Selv etter 9 år var jeg tydeligvis blind for å ville innse dette. Nå er jeg på et sted der jeg håper at eksen finner noen å leve sammen med - og har ingen romantiske følelser til overs for henne.
     
    For en stund siden begynte jeg å treffe den første jenta jeg virkelig liker, og akkurat nå har jeg havnet i en sinnsykt digg forelskelse. Ting føles riktig og naturlig, men samtidig spennende, morsomt og deilig. 
    Merker samtidig at jeg ser det forrige forholdet mitt i helt nytt lys, og jeg kan si at jeg aldri vil tilbake dit, eller være i et lignende forhold. Ser ting i en person jeg aldri har sett før, og har det helt latterlig bra. Dette er en dame jeg kan gifte meg med. Selv om det skulle vise seg at vi ikke kan holde sammen (håper selvsagt ikke det!), så setter opplevelsen uansett hele livet mitt i nytt lys.
     
    Alt i alt setter jeg nå utrolig pris på at det forrige forholdet tok slutt. Det gjorde at jeg måtte ta et kraftig oppgjør med meg selv - og jeg har i løpet av tiden funnet meg selv på en måte som hadde vært tilnærma umulig i forhold.
     
    Oppsummering av det som hjalp meg:
    • Ikke stress med å bli kvitt vonde følelser, aksepter at de er der, og ikke bli redd hvis de kommer tilbake.
    • Det kan til og med hjelpe å tenke/forvente at du skal ha det kjipt i tiden som kommer - så kan du heller bli positivt overraska hvis du får det bra isteden
    • Vær mye med venner eller familie, snakk om det som er kjipt (hjelper også å snakke med ukjente, som her)
    • Møt nye mennesker
    • Vær fysisk aktiv, føl at du har et mål. Trenger ikke være hardtrening, gjør det du liker å gjøre. En enkel tur ut hjelper masse
    • Sett pris på de nye mulighetene i livet ditt (vanskelig/umulig i starten, i know, men prøv)
    • Tenk på en ny fremtid - den blir kanskje til og med bedre enn det beste du hadde sett for deg i det forrige forholdet
    • Ikke bli redd for å bli såret igjen, tren heller på å bli såret på en god måte - og behandle følelsene for det de er
    • Ikke bli kynisk (!)
    Når det gjelder å møte nye, så bør man i min mening ikke gjøre dette i begynnelsen etter et brudd - for da er man fortsatt avhengig av forhold - og hjernen vil desperat prøve å dytte alle man møter inn i forhold-rammen. Klarer man å ha uforpliktende forhold så kan det sikkert hjelpe noe, men vil tro det føles ganske meningsløst så lenge man fortsatt er avhengig av det gamle forholdet.
     
    Og når det gjelder å bli forelska/møte noen man liker kjempegodt, og kanskje bli såra (igjen), så er dette sitatet fra John Steinbeck det beste jeg har sett:
     
    And don’t worry about losing.
    If it is right, it happens — The main thing is not to hurry.
    Nothing good gets away.
     
    Jeg tenker at de fleste forhold som tar slutt gjør det for en god grunn, selv om det er umulig å se det før man har fått avstand til det.
    Og du vil alltid få nye sjanser, som kan føre til enda bedre liv - selv om dette også er relativt umulig å se når man er midt oppi det. 
    • Liker 1
  4.  

    I Oslo har svømmere som ikke er i klubb ca. én 50m-bane på deling (etter arbeidstid i svømmerushet), så problemet er ikke at vi ikke har konkurrenter, folk svømmer i kø, og den tregeste velger farten. Hadde det vært mange nok baner, slik som i Bergen så hadde dette vært et artig konsept. Riktignok uten behov for mobil, men alt integrert i en klokke.

     

    Tro meg, vi svømmer i kø i Bergen og. Om det ikke er klubbene som tar all kapasitet fra fem og ut (Noe som forsåvidt går greit), så er det folk som overvurderer sine egne evner og hiver seg ut i banen for hurtig svømming og holder igjen ALLE.

    Jeg bodde i Bergen til inntil nylig, og er enig i det du sier, men pris deg lykkelig for at det faktisk er milevis bedre svømmetilbud enn i Oslo. :D

  5. Man skal ha en temmelig stor apple-logo på skylappene for å ikke se at denne har omtrent 50 konkurrenter i markedet fra hhv Lenovo, Asus, Acer, Dell, Samsung, HP og en del andre.

    Men fortsatt kan (dessverre) ingen konkurrenter by på like god skjerm, like god lyd, like god brukeropplevelse/vennlighet - eller like forutsigbar batteritid/standby-tid. Har ingenting med skylapper å gjøre - PC/Tablet-produsenter har et godt stykke igjen når det kommer til å lage et veldig godt alternativ til iPad/Macbook Pro.

     

    Det gjelder PC-er også. Gi meg en bærbar med like god skjerm (fargenyanse/lysstyrke/antiglare/16:10-format) som en Macbook Pro og en ordentlig touchpad, så er den potensielt et like godt/bedre alternativ.

  6. Når det gjelder besøkende så ville det vært totalt umulig for et sameie å rette krav/erstatning mot en kjent/ukjent tredjepart, og å drive saksgang på en god måte. Den eneste som kan stilles ansvarlig er den som disponerer boenheten som har invitert besøkende - så får denne personen videre rette krav til personen(e) som evt. har ødelagt ting. Hva er alternativet, at sameiet skal betale for evt. skader? Tror ikke det vil gå igjennom et styre, med mindre det har skjedd noe helt spesielt.

     

    Postmann og feier er ikke gjester - de er arbeidere, og da gjelder vanlige erstatningskrav. Det er ikke vanskelig å rette erstatningskrav mot håndtverkere/bedrifter. Mot enkeltpersoner/privatpersoner er det svært vanskelig.

     

    Men nå er det jo heldigvis sånn at de fleste sameier/boselskaper er enige med det jeg mener, så jeg vet ikke hvorfor jeg orker å diskutere det. :)

    • Liker 1
  7. Er vel en ganske vanlig klausul å ha i sameier. Uten denne tydeliggjøringen av ansvar for besøkende, kunne man som eier argumentert med at det er gjestene dine som bråker hele natta, eller ødelegger ting i trappeoppgangen - og at du ikke kan gjøre noe med det. Ansvar for gjesters handlinger lagt på eier/disponent er den eneste måten man kan drive et ordentlig sameie på - og gir andre beboere muligheter for å kaste ut de som evt. ikke holder seg til reglene.

  8. Jeg er uenig i #1. Man kan gjerne bruke lønn sin bransje som utgangspunkt for lønnsforhandlinger i det offentlige - og andre veien. Statlige stillinger kan ofte konkurrere med private lønninger, så fremt man er godt kvalifisert - og dette er også offentlige arbeidsplasser.

    IT-lønninger er svært ujevne på tvers av bedrift/område - og 378 er lite med tanke på erfaring/ansiennitet - uavhengig av om det er offentlig. 

     

    Det kommer selvsagt veldig ann på hvor i landet arbeidsplassen ligger, men jeg mener på generelt grunnlag at lønna kunne vært høyere.

     

    Kjenner ikke til hvordan det er på sykehus, men vil anta dere har lønnstrinn, og tilhørende stillingstitler. Jeg vil i så fall anbefale å sjekke med leder om du har riktig stillingstittel. Etter så mange år har du sannsynligvis mulighet til å oppgradere tittelen til senior (hvis du ikke har det allerede). 

  9. Jeg gikk samme veien som deg Elektro, IKT, lærlingetid (12+ år siden lærlingetiden). Valgte å begynne med allmenn påbygning rett etter fagbrevet (med matte). Jeg vil egentlig anbefale det samme for andre som går IKT-veien, da det gjør at veien til videre studier blir rimelig kort - og man har flere muligheter.

    Jeg endte ikke opp med å studere ferdig på universitetet, da jeg fikk en vikarstilling innen IT ved siden av studier som utviklet seg til fulltidsstilling - og har siden da fortsatt med jobb i IT-bransjen.

    Jobber nå som infrastrukturkonsulent/arkitekt/prosjektkoordinator. Selv om jeg ikke gikk ferdig universitetet var det veldig behagelig å ha muligheten til det, og det er viktig å huske at man er svært heldig hvis man får en relevant IT-jobb uten bachelor/master eller annen høyskolegrad. 

  10.  

    Hvordan slår man av "tøvemeldinger" fra OSet? Satt å så på film på lerretet i går og fikk opp en pop-up-boks i nederste hjørnet med noe mas om gratis office 365 eller noe greier. Ikke akseptabelt.

     

    AtW

    Du kan avinstallere programmer du ikke ønsker.

    Anbefaler å installere CCleaner fra piriform.com som også kan slette midlertidige filer og rydde i registeret/Registry for å gjøre PC'en raskere.

     

     

    Det er et foreldet tips. Registeret trenger ikke "rydding"! På eldre OS/maskiner (vi snakker pre-vista) kunne stort antall register-innføringer gjøre maskinen tregere ved at register-indeksen ble bloated. Samtidig var fragmenterte disker et problem som også ble påvirket ved et bloated register. Maskinene hadde i tillegg mye mindre minne, og registeret krevde mye mer samtidig lesing/skriving direkte til disk. Disse treghets-situasjonene skjer rett og slett ikke i stor grad lenger.

     

    Sjekk heller hvilke applikasjoner man har i oppstarten, og hvilke tjenester som står og bruker ressurser - dette har en faktisk effekt.

     

    CCleaner er ikke nødvendig for noe som helst lenger, og har potensiale til å fjerne ting som man faktisk ikke ønsker å fjerne.

    • Liker 4
  11. Helt enig med andre. Det er idiotisk å anbefale å slå UAC helt av. Man kan godt skru ned nivået, men aldri helt av. Aldri.

    Både Linux og OSX har samme sperrer.

    Hvis en applikasjon (snill eller ikke) trigger en endring som du ikke er klar over blir man informert om dette med UAC på, uten UAC har du ingen (enkel synlig) kontroll over hvilke prosesser som gjør hvilke ting med maskinen, og filene dine.

    Det kan f.eks. være en applikasjon som tidligere har oppført seg "snilt" en dag henter en automatisk oppdatering - kjører igang baluba som gjør at ting slutter å fungere, og i verste fall gjør direkte skade.

    Anbefaler UAC-"tipset" fjernet, da selv det sorteste data-beltet ikke beskytter nok alene.

     

    Kilde: MCSA Win 7 & 8, Server 2012 og MCSE Desktop Infrastructure

    • Liker 9
  12. Kan ikke se en eneste fordel med denne i forhold til en Canon Pixma skanner/blekkskriver. For eksempel MG7150 (eller nyere modeller) koster et par hundrelapper mer, men gir svært gode fotoutskrifter, mulighet for å skifte ut farger separat og har raskere sort/hvit utskrift. Eneste fordelen med denne er at den ser ut som en gammel kontorprinter. Bedre å kjøpe en god printer med fotomuligheter hvis man først skal ha en. Det er driften som koster penger uansett.

  13. "Dog skal det sies at det er omtrent fraværende innhold i HDR-innhold i øyeblikket, men mest trolig vil aktører som Netflix komme med noe å se på de kommende månedene. "

    Mener dere High Dynamic Range-postprosessering, eller er det HFR - High Frame Rate det egentlig skal stå?

    Personlig synes jeg HFR ser helt forferdelig ut til alt annet enn dokumentarer eller naturfilmer.

     

    Edit: ser at LG har pushet HDR PR-speak i det siste, så da er det vel det som menes. Blir spennende å se når prisene faller, har ventet på OLED siden forrige TV ble kjøpt for 5 1/2 år siden.

  14. En tynnklient, med andre ord. Problemet er at dette er alt for sent. En Surface 3 med remoteapps og Office365 fikser alle situasjonene som er brukt i eksempelet, og du slipper å ha tre forskjellige "dingser".


     

    Automatiseringsoppgavene som er skissert virker mer kompliserende enn frigjørende (driftsmessig). Citrix-tankegangen med lag på lag på lag av tjenester, og virtualisering av arbeidsflater istedenfor applikasjoner er heldigvis på vei ut.

     

    KISS for fremtiden.

  15. Bra! Kanskje det skjer noe snart, da. :)

    Det har "skjedd noe" med nestegenerasons VR helt siden 2013.

     

    Hehe, og når endelig Oculus Rift kommer på markedet etter 5-10 år med "oohh se hva vi har" artikler så har allerede flere store navn etablert seg med deres eget produkt.

     

    Oculus Rift ble kjent for allmenheten for litt over 2 år siden, og har hatt enorm fremgang siden den gang. Oculus har aldri lovet noe som ikke har vært innenfor rekkevidde, så at noen klager på at ting tar tid (jøss) er helt uforståelig.

    Har hatt DK2 siden i fjor sommer, og det er tydelig at det er mange utviklere som gleder seg til consumer-versjonen.

     

     

     

    istedenfor OR nå som de har somlet i mange år på å klare å gi ut noe (enda de hadde fungerende modell å vise til)

     

    Det som er helt klart er at det ikke er noe vits i å stresse ut en uferdig prototype med skuffende oppløsning og lite utviklerstøtte - heller vent et år til og gi ut et veldig godt produkt.

     

    Occulus har heller ikke rotet bort sin unike posisjon, de har samarbeid med både Valve og Samsung, og har laget et rammeverk for VR som alle vil dra nytte av.

     

    Så det seriøse; Oculus Rift har drete seg på leggen,

     

     

    Du er forhåpentligvis ikke børsmegler. :)

    • Liker 2
  16. samt hvordan Windows 10 skal klare å kjøre på kun 1 gigabyte minne.

    ... ? Hvorfor skulle det ikke fungere? Kjører Win 8.1 (ikke RT) på en tablet med 1 GB minne uten problemer. På tide å oppdatere fordommene? Finnes en haug med informasjon om emnet, paging på SSD/flash går så raskt at vanlig arbeid på en maskin fungerer smertefritt og uten heng.

    • Liker 1
  17. Dette har ikke bare med at de ansatte kan være noe treg på nye ting og at sjefen ikke ønsker å bruke unødig tid og fokus på ny Windows, men også det faktum at W8(.1) ikke er særlig glad i eksisterende programvare som gjerne også er relatert til hardware. Eksempel er PLS'er, og alle små og store programmerbare produkter som bedrifter må klargjøre for kunder, ofte med gammeldagse kommunikasjonsløsninger..

     

    Kunne du gitt et eksempel på produkter som fungerer i Windows 7 men ikke fungerer i 8? Ikke ment som sarkastisk kommentar, jeg vil gjerne vite om du har et konkret eksempel. :)

     

    Har selv ikke vært borti noe som ikke fungerer i Windows 8/10. Drivermodellen/rammeverket er dønn likt som i Windows 7, så det ville vært veldig rart om en PLS begynner å krangle.

×
×
  • Opprett ny...