Gå til innhold

Balder987

Medlemmer
  • Innlegg

    223
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Balder987

  1. Fikk du noe svar på dette? Er litt i samme båt. Har koblet mye og fått opplæring i praktiske ting på jobb, men samtidig er jeg usikker på om de på opplæringskontoret kan godskrive dette. Har snakket med det lokale kontoret, men de sa de ikke kunne ta stilling til om jeg var kvalifisert før jeg søkte om å gå opp til fagprøve... Det betyr jeg må ta 8 eksamener og betale nærmere 10.000 kr før jeg i hele tatt vet om jeg får gå opp til fagprøven!

  2. Jobber i en jobb med helt greie betingelser, men langt ifra det høyeste som folk har i denne tråden. Har likevel det ganske rolig på jobb og styrer arbeidsdagen ganske bra selv. 

    Har lurt på å starte ENK og gjøre litt konsulentvirksomhet på siden av den "faste" jobben min. Er erfaren som utvikler, drift, noe innen skyløsninger og prosjektledelse. Noen som har tips til hvordan man realisere noe sånt? Hvordan adverterer man, og unngår man eventuell konflikt med sin faste arbeidsgiver? 

  3. Sverre1969 skrev (På 24.11.2021 den 11.53):

    Gift deg med vedkommende før nyttår, da får du den effekten du er ute etter…

    Haha, har prøvd uten hell.. 

    Zeph skrev (På 24.11.2021 den 12.57):

    Gled deg over at du har formue på tre millionar og betal dei ~13 000 i skatt. Eventuelt kjøp eit fond.

    Hvordan er det å bruke så mye penger på fond? Syns det virker skummelt, selv om et er bare en kort tidshorisont. Hvor mye vil gebyrene / kurtasje bli på, om man bruker Nordnet eller Kron? 

  4. Herr Brun skrev (22 timer siden):

    Hvis det faktisk er en gave så er jo saken grei nok, da trenger du ikke føre det opp på selvangivelsen. Men da mister du jo også alle pengene dine. 

    Greit, det er nok ikke en god måte å løse dette på. Men hvilke lover bryter man om man sender en gave i retur egentlig? 

     

    Vet at dette er litt småelig, men i en normalsituasjon hadde jeg aldri betalt formueskatt. Dette er kun fordi jeg blir stående uten bolig over nyttår til jeg flytter igjen. Å endre oppgjør og overtakelse er ikke mulig dessverre 

  5. Gavekort skrev (1 time siden):

    Skjuling av formue kan være skatteunndragelse. Enkleste vil være å kjøpe fond, noe som vil fastsette formuesverdi til 65% av kursverdi.

    Skjuler jo ikke formue, den bytter bare eier. 
    Skal tenke på det med fond. 
     

    Sverre1969 skrev (1 time siden):

    Ingenting hindrer deg fra å overføre penger til samboer før nyttår. Da har du imidlertid fått en fordring mot din samboer. Denne skal føres opp på din skattemelding som formue. Du har derfor nøyaktig samme formue før og etter dette «trikset».

    Så dette kan ikke defineres som gave? Det MÅ være en fordring? 

  6. Hallo,


    Jeg selger bolig i år og vil stå igjen med omtrent 3.100.000 i formue, som trekker meg over grensa for formueskatt. Er ikke gift.

    Har en samboer jeg stoler på og har en god del mindre formue, og lurer på hva som hindrer meg fra å overføre penger til samboer før nyttår for å komme under bunnfradragsgrensen - for så å få det tilbake i 2022? 

  7. Hei,

    Er i full jobb som sivilingeniør (bakgrunn fra NTNU), men ønsker på sikt å kunne undervise på VGS - enten yrkesfag eller allmennfag. Har sett på å ta PPU, og lurer på om det er noen som har erfaring med å kombinere dette med jobb i full stilling ved siden av? Ser at det finnes deltidsstudium som går over 2 år og samlingsbasert. Hadde eventuelt vært fint å tatt enkeltemner for i eget tempo, men vet ikke om utdanningen er et "pakkeforløp"?
    Praksis er jo en utfordring å kombinere med jobb, må jo evt. bruke feriene på dette.. Har hørt at man kan ta praksis først etter man har fått seg jobb som lærer, men finner ingen kilder på dette. Noen som vet?

    Bor på Vestlandet og har sett på å ta det gjennom HVL men om det finnes andre institusjoner som har nettstudium hadde det jo vært supert!

  8. Hvorfor i alle dager skulle operativsystemet ha noe å si på videregående? Du kommer bare til å bruke standardprogrammer som finnes til alle OS, så det går absolutt helt fint.

     

    Vil nesten si det er en fordel med Windows om du skal bruke PC til høyere utdanning, pga. større utvalg av programvare. Spesielt innen tekniske fag kan du trenge spesiell programvare, som sjeldent blir portet til Mac.

    • Liker 2
  9.  

    Fikk e-post fra en professor om at det hadde blitt begått en systematisk feil i eksamenrettingen - og nye karakterer ville bli gitt. Alle har fått karakterene sine allerede og det er registrert i studweb for snart 3 uker siden, er dette innenfor? Kommer til å bli sint om jeg får ned en karakter retroaktivt uten å ha klaget. 

     

    Du mener du fortjener en høyere karakter fordi en administrativ har punchet feil?

     

    Det var ikke en administrativ feil fra eksamenskontoret, det var under selve sensuren.

     

    Etter å undersøkt nærmere ser det ut som det ikke er første gangen dette skjer. Til andre som måtte befinne seg i samme situasjon, så ser det ut som det er fullt lov ifølge studieforskriften slik jeg tolker det. 

    Formelle feil ved eksamen kan påklages etter reglene i uhl. § 5-2. Formelle feil kan for eksempel være feil ved eksamensoppgaven, eksamensavviklingen eller ved gjennomføringen av sensuren. Formelle feil får bare konsekvenser for vedtaket når feilen kan ha hatt betydning for studentens prestasjon eller bedømmelsen av denne. Dersom det foreligger en slik feil, oppheves sensurvedtaket og det foretas ny sensurering eller det avholdes ny eksamen.
×
×
  • Opprett ny...