Gå til innhold

Torstein132

Medlemmer
  • Innlegg

    86
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Torstein132

  1.  

     

    Du MÅ bruke tollens satser https://www.toll.no/no/verktoy/valutakurser/

    Euro EUR (fra) 29.01.2018 (til)04.02.2018 1 9,640

    Hvorfor har de høyere satser? Det gir ikke mening..

    Kursen du ser på Norges Bank er ikke reel. Hvis du gidder å lese der så står det: "Valutakursene til Norges Bank er midtkurser, det vil si midtpunktet mellom kjøps- og salgskursen i interbankmarkedet på et gitt tidspunkt. Valutakursene er bare ment som en indikasjon og er ikke bindende for Norges Bank eller bankene.".

     

    Du burde sette deg inn i betingelsene for import og netthandel fra utlandet før du kjøper istedenfor å klage etterpå.

     

    Under fortsatt på hvorfor de har en SÅ mye høyere kurs enn den opprinnelige?

    se

    https://bors.e24.no/#!/instrument/X:SEURNOK.IDCFX

     

    Kursen har ikke vært så høy siden 11. januar. Hvorfor opererer dem da med "oppdaterte" valutakurser på nesten det samme?

  2. Nei, tollverdi på en vare er hva den er verdt i norske kroner i det den innføres i Norge (inklusiv fraktkostnader).

    Kjøpstidspunktet bryr ikke Tollvesenet seg noe om, kun når varen kom til Norge.

    Da varen ankom Norge i går var kursen lavere enn da jeg kjøpte varen

  3. Hei :) Betalte en vare fra en butikk i Tyskland. Totalsummen ble på 36,46 euro. Dette skulle være under 350kr grensa (349kr). Men da varen gikk gjennom tollen i dag, så måtte den bli fortollet og jeg må nå betale 246,-kr ekstra! (351kr ga den kursen) Ser at tollen opererer med valutakurser som kun oppdateres en gang i blant, og at denne kursen var høyere enn da den gikk i tollen i dag. Er dette noe en kan kreve tilbake i etterkant?

  4. Hei, vil gjerne informere om at det strengt tatt ikke er nødvendig å kjøpe spill på steam. Jeg har brukt en side som heter "G2A" i mange år nå. Der selger de steam-keys for opptil 80% billigere enn på Steam. Hvordan kan de gjøre det? Jo, G2A kjøper keys på Steam når de er på tilbud. Når salget er ferdig selger de spillene på sin nettside :) En sjelden gang virket ikke koden min. Jeg kontaktet deres live-chat og fikk refundert beløpet uten spørsmål :D

    Så hvis dere er ute etter ekte spill på en legit side, er dette stedet :)

    Jeg kjøpte Euro Truck simulator 2 for 60 kr på G2A, mens det koster 170 i steam-butikken :)

     

     

    ## refferal-link fjernet av ilpostino ##

    • Liker 1
  5. Byttet selv fra Telenor med 150mb til ICE for 1 GB til 99,-. Men hjalp bestemora mi med å bytte fra telenor kontant til Hello til 59,- for 150mb og alt gikk knirkefritt. Men dersom du er opptatt av kundeservice bør du nok satse på en annen operatør, bestemor har opplevd litt småfrekke kundebehandlere hos Hello. Uansett, hvis du er opptatt av pris bør du bytte til Hello, men vil heller anbefale ICE med 1GB 99,- kun på grunn av at de har fantastisk kundeservice og svarer til og med på 1 minutt på facebook (for de som kanskje ikke liker å snakke i telefonen)

  6. Hei! Vi har leid inn en fotograf og laget en avtale med han på datoen vi skal ha ballet. Dessverre har det seg slik at vi ikke fikk så mange som kjøpte billetter som vi trodde. Det gjør at prisen han tilbyr spiser opp mye av pengene vi har igjen etter lokalet, mat og drikke (noe som utgjør 124.000 :p). Men vi har jo en avtale, men finnes andre som gjør det billigere... Skal vi si det som det er til fotografen? 

    Hva tenker dere? :D

  7. Hei! Jeg holder på å reklamere for en nettside og har laget to fine annonser. Problemet er at den ikke har fått noen som helst visninger og ingen klikk. Jeg har et budsjett på 90kr dagen og har høyt bud, så ser ikke problemet der. Jeg har et begrenset publikum, under 1000 stk. Det står at 240-500 vil se den hver dag, hvorfor er den fortsatt på 0 etter 7 timer? Takk for hjelp!

  8. Tror dere det er marked for en slik "ekstrajobb"?

    Jeg elsker å lære bort til til eldre, enten det er mobil, nettbrett, PC eller Facebook.

    Har veldig gjerne lyst til å hjelpe flere eldre med å bli digitale, tenker på å ha kurs der jeg og et par andre lærer eldre hvordan de bruker for.eks det nye nettbrettet eller mobilen de fikk til jul. Hva tenker dere? Er det en god ide? Har alltid hatt dette som en liten drøm som jeg aldri har utført :p Bor forøvrig i Haugesund. 

  9. Hmm, du får velge mellom mange oppgaver. 2 av de MÅ du svare på, den 3. er valgfri oppgave.

    I langsvarsoppgaven valgte jeg en oppgave der du skulle skrive om hvordan du kan gjøre en forskjell på verden.

    I oppgave 1 så skrev jeg om hva vi kunne gjøre med flyktningskrisen (husker ikke oppgaven)

    Oppgave 2 handlet om sweatshops som du får et vedlegg om og noen spørsmål du skal svare på i teksten. Håper det var til hjelp :)

×
×
  • Opprett ny...