Gå til innhold

mogie

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mogie

  1. Etter resonomentet her gir jo dette påskudd for eksisterende model Y eiere til å tenkte at nyttelast i praksis ikke har noen verdens ting å si? Forbasket at det skal være så mye hemmelighold og stillhet fra Tesla. Umulig å vite om det faktisk er vesentlige fysiske endringer som er primærårsaken her.

    Hadde pent signert en NDA mot Tesla for å redusere WLTP på bilen mot at jeg hadde fått økt nyttelasten, om det er bare papirsvada som skal til her.

    Hvilken ironi




     

    • Liker 1
  2. Er det bare jeg som reagerer på utseendet på bilen? Hvorfor ingen klarning mellom hjul og karroseri? Hvordan skal det være praktisk mulig å kjøre dene normale terreng?

     

    E-golfen ser helt kurrant ut, likedan med Tesla. Hvorfor må VW og BMW i3 designe så utrolig rare biler som stikker seg ut ifra resten av segmentet?

    • Liker 1
  3.  

    Du veit hva de gjør med gassen vi ikke bruker på å produsere strøm på plattformer? Det blir sendt til europa og blir brent der til oppvarming og strøm. Man får et netto tap på omformere og kabler, for å sende den gassen man ellers ville ha brukt til å lage strøm på installasjonen. Så med din tankegang vil du bruke fornybar energi så vi kan sende mer gass ned til Europa. Der det blir utslipp av det uansett. 

     

    Gevinsten er hvor? 

    Ein kombinertsyklus gassturbin i eit gasskraftverk på kontinentet har typisk minst 50-60% betre verknadsgrad enn ein liten singelsyklus gassturbin på ein oljeplattform. Der har du gevinsten. På oljeplattformar er gass billig og plass dyrt, so dei går for den mest kompakte løysinga. Det er vanleg at varmekraftverk på kontinentet leverer fjernvarme i tillegg, og der har du ein ekstrabonus.

     

    På somme felt der gassproduksjonen er for liten, vert straumen generert av dieselaggregat. Oljen vert pumpa opp, frakta til land for raffinering, diesel frakta attende til plattformen og brent i eit lite effektivt dieselaggregat. Gevinsten med landbasert kraft skulle då vere endå meir opplagt.

    Combined cycles offshore har maks virkningsgrad på rundt 50-52%. Onshore CC med store HRSG (heat recovery steam generators) har totalt sett opp i 62-63% om man ser på hele systemet. Må også nevnes at gassturbiner offshore kjører stort sett off-design (80-100% load) og har ikke har optimal virkningsgrad, noe som gjør utslipp per kW produsert enda større.

     

    Det er installert imellom 3-5 CC på norske offshore plattformer, imot 250-300 single cycle gassturbiner. Det er gjerne på nye installasjoner dette er vurdert fordi HRSG modulen er vanskelig å integrere med mindre plattformen var planlagt for dette ved konstruksjon.

     

    (Skriver master på CC akkurat nå faktisk)

  4. Big Deal!! Det er merkelig hvordan verden jubler når et land som Skottland er selvforsynt med 1700 MW vindkraft på en vindfull sommerdag, mens Norge som til alle tider har vært 100 % selvforsynt med fornybar vannkraft opp til 30,000 MW likevel må bygge ulønnsomme vindmøller for å nå et meningsløst fornybarmål satt av en EU-byråkrat. Forstå det den som kan!!!

     

    Feil. Selv om nordmenn liker å banke seg selv på brystet å si har tilnærmet 100% fornybar vannkraft-produksjon(!), så er konsumet noe helt annet. 66,8 er fornybar-andelen ifl SSB: https://www.ssb.no/energi-og-industri/statistikker/energiregn/aar-forelopige/2015-05-06#content

     

    Leste i en annen artikkel at det lå rundt 45-50% på TU tidligere. Kommer litt an på hvordan en regner det selvsagt.

  5. Gaad! Har reparert skjermen på en Z3 Compact to ganger, og kan ikke forestille meg hvilket herk Z5 kan være. Vet ikke om Z5C har samme ekstramateriale som varmeskjold og div som vist her men...

     

    Problemet med reparasjon av nye skjermer at det er vanskelig å få tak i god nok adhesive/rammelim for å feste skjermen igjen. Ingenting av det jeg har funnet er i nærheten så godt som det som ligger i telefonen fra fabrikk. Original adhesive på Z3C er den samme uansett hvor du kjøper det har jeg intnrykk av..

  6. Et av de bedre spill jeg har spillt i år.

     

    Absolutt! Ble helt oppslukt av atmosfæren.. og for ikke snakk om LYDEN! Lyden er helt fantastisk i dette spillet og spiser deg fullstendig opp.

     

    Avslutningen på spillet er noe bisarr og utrolig original syns jeg. Forstår anmelderen med at man føler seg litt tom men spørrende når man har fullført det. Har i ettertid gravd etter historien på nettet, men utviklerne er lure nok til å ikke ha noen historie (selv om du så gjerne skulle fått en forklaring på ulike ting!)

     

    Det er et helt annet nivå enn Limbo og mye mer detaljert.

     

    Det ut kom på PC/Steam for mange uker siden.

  7. " Noe av det som gjør at mange foretrekker vanlig 2D-film er brillene man må ha på seg for å se 3D."

     

    No shit.. Hva med at stort sett alle filmer ikke er laget for 3D engang? Fatter ikke hvorfor kinoene absolutt skal presse inn 3D uansett type film. Har gjentatte ganger gitt 3D en ny sjanse men blir brutalt skuffet hver gang, med mindre det har vært rendyrket animasjonsfilm. Problemet ligger jo i at filmene presses gjennom et 3D-filter i etterkan virker det som for å få ut et par scener hvor ting får dybde/flyr i fjeset på det.

     

    Uten at jeg bruker hverken linser/briller er det også det umulig å holde fokus, og jeg blir sliten av å se på med de inkluderte kinobrillene. Har noen opplevd at det er bedre om du tar med egne passive briller på kino, eller at noen benytter aktive briller ennå?

  8.  

     

    Jeg må si jeg er litt overrasket de satte denne planen i gang, lurer på hvordan det ordnes med andre høye kjøretøy i praksis.

     

    AtW

    Regner med at der disse skal gå, er det høydebegrensning for annen trafikk. Konseptet er jo laget for å kjøre over når det er trafikkork, og da ville det være dumt å havne bak en trailer eller noen med sykkel på taket, som ikke har mulighet til å skifte felt.

     

     

    Det er det helt sikkert, men hvordan blir den ivaretatt i praksis? Regner man bare med at folk følger skilting?

     

    AtW

    Må nok være noe så enkelt som fysisk gate som forhindrer uoppmerksomme trailersjåfører om at de ikke kan kjøre inn på veien. Samme "idiot"-prinsippet som at man ikke kjører inn i en tunnel bilen er for stor til. Kan jo også advares med høyde-sensorer og varsellys forut.

  9.  

     

    Her er et kritisk blikk på Hyperloop: 

    Jepp. Det er mye god objektiv kritikk til mange av de nærmest umulige utfordringene som stiller til selve rørkonstruksjonen. Videoen tar opp problemet med termisk ekspansjon (ala sol-slynging på jernbane) og det utrolige undertrykket i tunnelen. Implodering av 20mm (t) vegg og 2-3m (D) diameter vil skje eksternt hydrostatisk trykk skje rundt 15 bar overtrykk, ifl Buckling kollaps teori. D/t på ca ~300 er langt utenfor rangen av hva som normalt benyttes for sikring av slike rør også.

     

    Uansett hvor fantastiske selve podene blir, syns jeg de bør komme opp med realistiske løsninger på selve tunellen.

     

    Kilde: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0951833997000038/pdf?md5=13b8e395604dc66473ed5ca5683ee164&pid=1-s2.0-S0951833997000038-main.pdf

     

    http://rennes.ucc.ie/~bill/repository/2012-TWS-55_1-10.pdf

     

     

    Nei den er ikke hverken god eller objektiv.

     

    Han har ingen peiling og absolutt alle punktene hans er bullshit fra ende til annen.

     

    Og røret vil da aldri en gang være i nærheten av 15 bar difftrykk. Totalt vakuum er bare 1 bar differanse fra atmosfæren. Et 2 meters rør med over 20mm vegger har null problemer med atmosfæretrykk mot vakuum. termisk utvidelse er heller ikke noe problem slik han fremstiller det da det er skrevet i white paper for hyperloop at rørene vil kunne bevege seg fritt på pylon'ene så man trenger ikke så mange expansjonsledd.

     

     

    Takk for at du tok meg. Så for øvrig at Thunderf00t har mer preik på feminisme gjennom sin fartstid enn fysikk på hans kanal.. Tok det god fisk at han hadde regnet godt på det. Var litt usikker på rørkalkulasjonen selv siden jeg ikke fant noen D/t forhold i noe paper på nettopp dette, som stort sett lå på 25-50 i D/t. Kritisk overtrykk på 15bar sier jo sitt om marginen så.

  10. Her er et kritisk blikk på Hyperloop: https://youtu.be/RNFesa01llk

     

    Jepp. Det er mye god objektiv kritikk til mange av de nærmest umulige utfordringene som stiller til selve rørkonstruksjonen. Videoen tar opp problemet med termisk ekspansjon (ala sol-slynging på jernbane) og det utrolige undertrykket i tunnelen. Implodering av 20mm (t) vegg og 2-3m (D) diameter vil skje eksternt hydrostatisk trykk skje rundt 15 bar overtrykk, ifl Buckling kollaps teori. D/t på ca ~300 er langt utenfor rangen av hva som normalt benyttes for sikring av slike rør også.

     

    Uansett hvor fantastiske selve podene blir, syns jeg de bør komme opp med realistiske løsninger på selve tunellen.

     

    Kilde: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0951833997000038/pdf?md5=13b8e395604dc66473ed5ca5683ee164&pid=1-s2.0-S0951833997000038-main.pdf

     

    http://rennes.ucc.ie/~bill/repository/2012-TWS-55_1-10.pdf

  11.  

    Sånn sett kan Clip-Air-konseptet sees på som en utvidelse av konseptet lufthavn, ved at det vil kunne utvides til å omfatte jernbanestasjoner i nærheten.

     

    Tror ikke det er noen god idé å ha samordning med jernbanefrakt av slike containere. Det er mer kritisk om en skade på container blir utsatt for krefter i luften, med de katastrofale konsekvenser det kan få for menneskeliv, i forhold til transport av gods på jernbane, hvor bare litt småskader som regel vil skje.

    Tenkte det samme. Ville trodd om passasjercontainere skulle bli aktuelt, så må jo dette bli veldig billige flyreiser i forhold til vanlige fly i dag? Større rullebane må til, landingstillatelse med større tidsmarginer, større fare for tekniske feil. Når så store deler skal kobles av og på hele tiden ville jeg tro store hastigheter, turbulens og utmatting på materialer (og ventetid) vil pøse på. Forsinkelser vil ta en ny form, med mange ganger større sjanse for mekanisk/teknisk svikt på slike fly.

     

    Kanskje godstransport over jorda-rundt distanser (uten mellomlanding) vil være av eneste interesse. Ellers "gratis" passasjerfly uten garantier.

  12. Har vært tidligere Acer reparatør og vil i motsetning til resten av saueflokken kommentere at Acer har høyeste ytelse/pris jeg kjenner, hvor Asus tangerer som konkurrent mange ganger. Kvaliteten på cover, rammeverk og materiale er kliss likt hva alle andre produsenter tilbyr. Men i disse hipster-laptop tider hvor ting skal være millimeter tynt, er det vanskelig å love noe..

    Moduleringsmessig er Acer det merket som er enklest å skifte RAM, HDD, mSATA kort m.m. uten å måtte vrenge hele laptopen og håpe at all plast ikke knekker og ting passer igjen etterpå. Dell og spesielt Lenovo er en annen verden da der er mer låst med innmaten og du må belage deg på ny PC istedet.

    MEN igjen - dette er mange år siden. Så er spent på om i5/i7 har en fornuftig pris og hvor fritt man kan velge deler uten at ting koster over 8k. Batteritiden er kanskje basert på en i3?

    • Liker 1
  13. Beklager jeg tar opp en eldende tråd.. men må få konkludert litt for meg selv her:

    • Noe jeg ikke har poengtert godt nok: Det er og blir trolig en ansatt i en lang tid fremover, foruten om meg som kommer innom 1-2 ganger i året, slik det har vært 2-3 siste årene.
    • Velger Office 365 Plan 1
    • Tjenester som DHCP, DNS, AD blir fort overflødig. Ser SQL-server, fil og print vil fungere godt på nåværende server i en VMWare løsning som du nevner whitesp0t - men hva koster en enkel VMWare-lisens? Er lenge siden jeg var borti det.
    • Kjører jeg på RAID5 (4x 146GB SAS) helt til en disk kneler før jeg overfører vmware-imaget på nye disker? Bør jeg bare kjøpe 2x RAID1 disker (SATA) istedet i Dell-serveren og kjøre disse først som sist kanskje?
      • Det er fort gjort at det kan bli en løsning uten server her og om SQL-serveren kjøres lokalt på den ene desktopen som brukes. Er det noen tanker rundt det?
    • Mamut har og en Online backup løsning som inkrementelt oppdater databasen. Vi har brukt den tidligere, men vet den er inkludert i nåværende abonnement av Mamut E4. Slik sett holder det med lokal backup i ekstern harddisk.

    Det eneste jeg kom på var at det er en post (postmaster) @ firma.no som brukes en del. Hvordan er det med slik løsning Office 365? Er det bare å lage aliaser, eller koster dette like mye som en ekstra konto?

  14. Vil Office 2007 pakken fungere godt med Business Essentials? Kan man koble seg opp mot Essentials i Outlook bare? 
    Så vidt jeg ser er det dette vi trenger.

     

     

    Må også undersøke om Mamut Backup programvaren kan partisjonere opp backupfilene i flere små for opplasting i Onedrive. Er noen kjent med at dette går i Mamut? Eller må jeg partisjonere/dele opp filene selv?

  15. Takk for utrolig mange gode svar her. Har snudd vurderingene mine på hodet etter det jeg har lest.

     

    • Serveren stammer fra den gang det var 5+ ansatte her, derav Exchange og Mamut-serveren.
    • Vi har vurdert å kjøre Mamut lokal på PC, men backup i NAS bare ja. Det vil fungere godt.
    • Vi har ikke vurdert Office 365 ennå, men ser at det trolig er det mest gunstige her. Vil det være "Business Premium" eller bare "Business" som er mest gunstig basert på det jeg har beskrevet? Har noen av dere erfaring med Office 365 på bedriftsnivå?

    Med 1TB cloud-backup er vi enda mer sikret enn med nåværende backup-løsning.

     

    Situasjonen er den at det har vært av og på om hvorvidt bedriften skal fortsette eller ikke, og hvordan fremtiden ser ut. Det mest sparsommer og enkle her vil kanskje være Office 365. Eller har noen andre forslag?

     

    Det har vært mye problem med å koble til Exchange pga gammel versjon mot mobil, nettbrett og lignende. Regner med hodebryet forsvinner om vi kjører skyløsning.

     

    Kom gjerne med innslipp om det er noe spesielt negativt vi bør ta i betraktning vedrørende skyløsning :-)

     

    Budsjettmessig: Gjerne så billig og enkelt som mulig. Driftsutgifter på IT skal være så lave som mulig. Realiteten er den at jeg kommer innom 1-3 ganger i året for å se at serveren tikker og går som den skal, noe den har gjort uten problem i 3 år nå siden siste store opprydding.

  16. Heisann!

     

    Har idag en gammel (2007/2008) Dell Poweredge 840 gående med

    • Xeon 2.13GHz 4 core, 2x4MB L2 Cache
    • 1x 146GB SAS-disker i hw-RAID 5
    • 4 GB RAM (DDR2)

     

    Den har gått som ei klokke i vel mange år nå, og vi venter på harddisk kræsj når som helst. 

    Serveren går 24/7 hele året og har primærfunksjon som

     

    • Mamut
    • Exchange server

    Sekundærbehov er:

    • Filserver
    • DHCP, DNS, printserver

     

    Det er EN ansatt som benytter serveren, og vi ser ikke for oss at det er store behov for maks 1-3 ansatte i fremtiden.

     

    Derimot virker maskinvaren til å fungere greit ennå, så jeg har noen valg å ta:

    • Teste Windows Server (hvilken versjon anbefales?) på nåværende server
    • Installere kanskje mer RAM om nytt OS behøver det. 
    • Stå klar med 2x
    • Har tilgang til gratis lisens av Windows Server gjennom NTNU. Kan denne rettslig brukes?

     

    EVT:

    • Kjøpe helt ny server (ferdigpakke) fra Dell (en Poweredge igjen kanskje)

     

    Hva anbefales?

     

  17. ... så da er konklusjonen at de ikke klarer å gi bort telefoner en gang.

     

    Sign me up! .. Appmarkedet er skralt, og med ingen nær løsning på Snapchat. For min og andres del tror jeg apper er et kjempeproblem. Fikk min Lumia 930 med rabatter smurt overalt til totalt 1695 på Elkjøp her forleden. Tok meg en uke og jeg sprakk. Den ble altfor svær, og det krever litt å lære seg kamera skikkelig. Fikk aldri like gode bilder som de har fått på tester på nettet. Alle vil ha enkle og raske kamera. Jeg og. Ble Sony - 2k dyrere..

×
×
  • Opprett ny...