Gå til innhold

astrogeek

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av astrogeek

  1. Hver gang jeg leser om planer om flygende taxier slår det meg: hva med energiforbruk per personkilometer? De må da bli vilt ineffektive sammenlignet med hva nær sagt hvilken som helst annen transportmetode? Selv om disse blir elektriske så skal elektrisiteten produseres et sted. Globalt er vi veldig, veldig langt fra 100% fornybar energi, og energibehovet bare øker og øker, med eller uten flygende taxier (og el-biler!). I disse tider hvor vi manes til å sjekke dekktrykket, skru ned innetemperaturen om vinteren, bruke sparedusj, sykle til jobb osv. fremstår flygende taxier for meg som en dekadent dagdrøm. 

  2. On 4/14/2020 at 2:44 PM, Dudeliduu said:

    Takk for nyttige linker. Jeg var ikke klar over at det produseres kuler på Lillestrøm. Har brukt en rekke typer kuler på jobben, Dynabeads, Ampure beads, pluss en hel haug med kuletyper i forbindelse med såkalt Pyrosequencing - ble litt smågal av de mange stegene med forskjellige kuler, som ofte måtte gjøres om igjen fra start om noe gikk galt. Humoristisk kalte vi "packing beads" for "the f*cking beads". Nå er det langt enklere med Illumina og Nanopore DNA-sekvensering med kun "vanlige" Ampure beads, men kulene spiller fortsatt en helt sentral rolle. 

  3. Så vidt jeg kan forstå har de laget sett for å isolere RNA, og ikke en komplett test, så tittelen er i såfall litt misvisende. Det finnes andre lignende sett med magnetiske kuler på markedet, så det ville vært interessant med flere detaljer om hva som er forbedret med disse kulene (og eventuelt også bufferen). Om dette er av typen "Ampure beads" så er det egenskapene til bufferen som gjør at arvematerialet går ut av oppløsning, og man kan i prinsippet bruke bare buffer uten kulene. Standard buffer er også trivielt enkelt å lage. Jeg vil tro at kulene brukes for å eliminere risikoen for å miste RNA/DNA i "skylle-stegene".

  4. 15 hours ago, Årevis said:

    "Forsøk viser at økt innhold av CO2 i atmosfæren gir mer jern i planten. Trolig transporteres mer karbon til røttene, som så skiller ut syrer som letter plantens jerntilgang. Stikk motsatt av det Nævdal hevder vil et økt innhold av CO2 i atmosfæren kunne bedre kvaliteten på plantematerialet."

    Trine Sogn, professor i planteernæring, og Sissel Torre, professor i plantevitenskap, begge ved NMBU

    https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/yeW4J/kort-sagt-tirsdag-14-november

     

    Takker for info. Greit å vite at dette ikke er opp- og avgjort. 

    • Liker 1
  5. Folk kjøper vel buede TV-er fordi de beste modellene dessverre er buet, og ikke fordi de ønsker buet TV? Det er nå mitt inntrykk, men mulig jeg er på jordet.

     

    Vel, jeg kjøpte nylig en buet TV fordi modellene jeg var interessert i kun var tilgjengelig i buet utgave. Så du er nok ikke helt på jordet :-)

     

    Det er OK at skjermen er buet nå jeg sitter rett foran, men når jeg sitter litt på siden i sofaen er det bare irriterende!

  6. Ser ut som om artikkelen har feil, og at det er NVIDIA GeForce GTX 960, ikke GTKX 960M som sitter i denne maskinen.

     

    Takker. Allikevel skulle jeg ønske noen faktisk kunne teste dette. Vil være litt surt å bruke 10K på en PC til den store 4k TVen, og så ikke kunne få et klart bilde. Jeg planlegger å kjøpe en 48 tommer 4k TV, og etterhvert også en PC for å bruke TVen som en diger monitor.

  7.  

    HDMI 2.0 betyr at videosignalet kan dyttes ut i 4K-oppløsning med 60 Hz oppfriskningsrate, og Zbox Magnus EN970 er utstyrt med fire av disse. Det vil si at datamaskinen kan kobles til mye moderne TV- og steroutstyr – for det er ingen tvil om at dette er en PC som mer eller mindre er skapt for å ta plass i TV-benken din. 

     

     

    Noen som vet med sikkerhet om denne kan sende 4:4:4 chroma på 50/60 hz i 4k? Det er jo strengt tatt nødvendig for å få skarp tekst om den kobles til en 4k TV. Har sett andre steder at "M"-versjonene av GTX 9X0 ikke nødvendigvis kan sende 4:4:4 chroma i full 4k oppløsning via HDMI. 

  8. Flere studier har vist at teknologi (spesielt mobiltelefonen) IKKE påvirker søvnen. De fleste søvnproblem er tilknyttet kosthold, med for mye fiber og sukker og for lite mettet fett. Man føler seg trett og sliten, men ikke nødvendigvis søvnig, og hjernen arbeider i høygir når den egentlig skal slappe av.

    ....

     

     

    Interessant. Har du linker til mer info om dette? 

  9. Nå har vi tydeligvis nådd et nytt nivå her på HW.Det ble i går fra flere hold rettet kritikk mot HW ang. Extra artikler som var gjort tilgjelgelige gratis på andre nettsider. Det ble i forhold til dette stilt spørsmål til redaksjonen.Disse innleggene ble ikke besvart og er nå slettet. Sannsynligvis av redaksjonen.Hvis dette er tilfelle nærmer vi oss et ekstremt uproffesjonelt nivå. Å slette krisiske innlegg er "fy fy" journalistisk sett. De SKAL besvares.For å forsette som leser av HW forlanger jeg derfor å få vite hvorfor og hvem som slettet disse innleggene. En saklig begrunnelse bør også foreligge snarest.Hvis oppklarende svar uteblir er det definitivt slutt på HW for min del.Oppdatert: ser nå at disse innleggene er splittet ut i en egen tråd. Forklaring på tidligere nevnte kommentarer har likevel uteblitt. Forventer respons fra redaksjonen snarest.

     

    Dette er bekymringsfullt. Mitt negative innlegg er slettet (men er synlig som sitert tekst i den splittede tråden). Innlegget mitt var kanskje i overkant negativt, men det var ikke noe upassende eller trakasserende. Må si jeg er litt skuffet over nivået på betal-artiklene. Oftest er det råd og tips som man svært enkelt kan finne gratis på engelskspråklige sider; ofte er det "gammel" kunnskap for de som er over middels interessert i data. Ofte er det i kommentarene under at man finner den virkelig nyttige infoen, der f.eks. feil i artikkelen avdekkes, eller bedre alternativer beskrives (f.eks. som her, eCryptfs som et mulig bedre alternativ enn TrueCrypt (eller BoxCryptor for Windows).

     

    Og for ikke å være bare negativ, jeg er en stor fan av HW.no gjennom mange år; mye bra stoff og masse kunnskapsrike mennesker, både i redaksjonen og på forumet!

     

×
×
  • Opprett ny...