Jump to content

astrogeek

Medlemmer
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 :)
 1. oops! min feil, la ikke merke til det før nå 😄 Men fortsatt et aktuelt tema...
 2. Så bare land med stor befolkning trenger å gjøre noe? Tullball sier nå jeg.
 3. Jeg ser stadig vekk denne påstanded uten at den underbygges (eller motsies). Jeg lurer oppriktig på om det er noe rett i dette.
 4. Hver gang jeg leser om planer om flygende taxier slår det meg: hva med energiforbruk per personkilometer? De må da bli vilt ineffektive sammenlignet med hva nær sagt hvilken som helst annen transportmetode? Selv om disse blir elektriske så skal elektrisiteten produseres et sted. Globalt er vi veldig, veldig langt fra 100% fornybar energi, og energibehovet bare øker og øker, med eller uten flygende taxier (og el-biler!). I disse tider hvor vi manes til å sjekke dekktrykket, skru ned innetemperaturen om vinteren, bruke sparedusj, sykle til jobb osv. fremstår flygende taxier for meg som en dekadent dagdrøm.
 5. Veldig god video om "hjemmesnekrede" ventilatorer og hvorfor de kan gjøre mer skade enn nytte: www.youtube.com/watch?v=7vLPefHYWpY&t=1s
 6. Takk for nyttige linker. Jeg var ikke klar over at det produseres kuler på Lillestrøm. Har brukt en rekke typer kuler på jobben, Dynabeads, Ampure beads, pluss en hel haug med kuletyper i forbindelse med såkalt Pyrosequencing - ble litt smågal av de mange stegene med forskjellige kuler, som ofte måtte gjøres om igjen fra start om noe gikk galt. Humoristisk kalte vi "packing beads" for "the f*cking beads". Nå er det langt enklere med Illumina og Nanopore DNA-sekvensering med kun "vanlige" Ampure beads, men kulene spiller fortsatt en helt sentral rolle.
 7. Så vidt jeg kan forstå har de laget sett for å isolere RNA, og ikke en komplett test, så tittelen er i såfall litt misvisende. Det finnes andre lignende sett med magnetiske kuler på markedet, så det ville vært interessant med flere detaljer om hva som er forbedret med disse kulene (og eventuelt også bufferen). Om dette er av typen "Ampure beads" så er det egenskapene til bufferen som gjør at arvematerialet går ut av oppløsning, og man kan i prinsippet bruke bare buffer uten kulene. Standard buffer er også trivielt enkelt å lage. Jeg vil tro at kulene brukes for å eliminere risikoen for å miste RNA/DNA i "skylle-stegene".
 8. Å dyrke tomater i drivhus i Norge virker som en elendig deal for miljøet: https://www.nrk.no/viten/norske-tomater-er-klimaverstinger-1.12808260 .. og å kunstig øke CO2-nivået er ikke bra for næringsinnholdet: https://www.aftenposten.no/viten/i/dgazo/den-ukjente-ernaeringskrisen-maten-mister-naering-av-co2-utslipp
×
×
 • Create New...