Gå til innhold

gustyninja

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gustyninja

  1. Ja, dette har ikke noe med personvern å gjøre. Dette er bare Apple sin måte å stoppe webapper og gjøre så de må gjennom appstore så de kan ta sin del av kaka når det kommer til inntekter.

    Progressive webapper er jo nye måten å gjøre ting på. Native feel, men device uavhengig. slipper å drive med porting og native utvikling for hver enhet man skal støtte. Men det vil vel ikke Apple ha noe av, de er fornøyd med hvordan ting er nå.

  2. @Erasmus67 Hvis vi bare skulle hatt tanks til forsvar burde vi vel egentlig ha hørt med Israel om vi ikke kunne fått kjøpt Merkava MK4 av de eller nye generasjonen som utvikles nå. Helt klart den beste tanksen som finnes når det kommer til defensive systemer og beskyttelse av mannskapet inni. Mtp Norges lave innbyggertall burde vel sistnevnte egenskap være en prioritet.

  3. Gjorde en liten direkte oversetting fra engelsk der, mente glattboret ikke flatboret. Min erfaring med dette er fra battlefield spillene :p så skal ikke si jeg er noen ekspert, men eneste fordelen jeg ser for glattboret er at man kan bruke ulik sabot ammunisjon og anti infanteri "hagle-kanonpatroner" (husker ikke hva de heter, flechette?). Men Norge har vel aldri brukt noe sånt uansett?

  4. Hvis du hadde lest hele artikkelen, og ikke bare kikket på bildene, så hadde du sett at utstyret kan sendes rund i hele verden, og ikke bare er til bruk i Norge

     

    Jeg leste hele artikkelen, men igjen er det vel mer hensiktsmessig å lagre utstyr nærmere der det skal brukes, f.eks: utstyr som skal brukes i midtøsten kunne vært lagret i Italia.

    Ting lagret i Norge burde vel være tiltenkt brukt i Nord-Europa/Europa og det er jo ikke mye ørken rundt i disse trakter.

    • Liker 2
  5.  

     

     

     

     

     

    Da hadde det blitt en Kona..ingen vits å betale 300.000 ekstra for fire ringer i grillen.

    Dette blir nok en mye større bil. Kona er på størrelse med Opel Ampera-e. I tillegg forventer jeg mye høyere grad av luksus i denne bilen. Er jo ikke bare rekkevidde som har noe å si når det kommer til bil... Men selv går jeg for Model 3, siden min makspirs også ligger rundt 300 000 kr.
    Hva slags luksus får den?

    Min nåværende elbil ( Ioniq) har ikke så mye mindre plass, med fem personer, hundebur i bagasjerommet, og den har varmepumpe, elvinduer, klimaanlegg, varmeseter ,varme i ratt ACC, filholder, ryggesensorer, også for kryssende trafikk, driver only funksjon på varmen, navigasjon, trådløs lading av telefon, Wi-Fi på infotainmenten.

     

    Hva mer har Audi?

    Nei du har nok rett.

    Alle som sikler på denne Audien kommer til å endre mening etter ditt innlegg, og velge en Ionoq i stedet.

    Det er din påstand..men hva slags luksus har den, ut over det jeg har nevnt?

     

    Kvalitet og finish på interiør vil nok være merkbart, men også på eksteriøret. For ikke å glemme design og muligheter for ekstrautstyr. Konebilen hjemme ble byttet fra Opel til Audi nå i år, og forskjellen er helt klart merkbar.

    Opel ja....men dersom du synes Audis design er mer luksuriøs så...Ingen ting som har flasset i interiøret på min, og interiøret på alle biler i dag, bortsett fra Dacia Duster o.l, er nokså like i opplevd kvalitet.

    Du har helt klart aldri sittet i en Alfa Romeo ;)

  6. Husker et tv program som gikk for noen år siden der norske oppfinnere presenterte og utviklet en oppfinnelse dersom de kom videre. Og der var det en som hadde utviklet en livbåt basert på torpedo design. Prototypen fungerte utmerket og kunne slippes trygt fra stor høyde, den kom seg også ganske lagt fra slipp sted kun med energi fra fallet.

    Noen som vet hva som skjedde med den? og hvorfor den ikke er i bruk på skip?

     

    Vet den var opprinnelig laget for oljeplattformer, men den må da kunne fungere like godt i bruk på skip?

    • Liker 1
  7. En ting jeg stusser over, er at hvis de ikke har noe førerhus; hvorfor har de ikke gjort fronten mer aerodynamisk da? Er vel mye rekkevidde å hente på å ikke ha en tilnærmet flat front som fungerer som en luftbrems.

    Ser jo de har noen vinkler her og der og vet jo ikke hvor mye effekt de grepene har, men skulle jo tro de kunne gjort mye mer der.

  8. Har en litt morsom historie som jeg har fra min far som samarbeidet med noen svenske nettselskaper på utvikling og testing av ams målere for noen år tilbake.

     

    De hadde såvidt begynt å rulle ut målere til hus i ett område litt nord i Sverige for utprøving, og under denne testingen var det en kvinne litt oppi årene som bodde utpå landet ett godt stykke fra andre husstander, som klagde på magnetisk støy fra disse nye målerne og sa at hun kunne føle når den sendte ut måledata. (de hadde tidligere fortalt alle hustandene som var med i testen hvordan målerne fungerte og ca. intervaller de sendte ut informasjon på)

     

    Så for å prøve å imøtekomme denne kvinnen, så endret de intervallene for den ene måleren til å kun sende ut informasjonen midt på natta, isteden for spredt utover dagen (uten å fortelle henne noe) og fortsatt fikk de klager på at denne måleren drev å sendte signaler dagen lang.

    De var jo ganske frustrerte for den brukte jo bare vanlig gsm nett. Så de satte til slutt måleren i passiv modus, slik at den ikke sendte ut signaler i det hele tatt. (igjen uten å fortelle henne om det og alle kommandoer til måleren ble gitt gjennom fjernstyring via strømnettet)

     

    Men hun klagde fortsatt på at det ble sendt signaler hele tiden, først en uke etter at måleren var satt i passiv modus fortalte de henne at gsm sendern på målern hadde vært skrudd av og at den ikke hadde sendt noe signaler på over en uke. Men hun sto på sitt og sa at de løy og krevde å få målern fysisk fjernet.

    • Liker 6
  9.  

    Ikke akkurat nytt. Lagde selv slike honeytraps med varsling for over 20 år siden, de som ble tatt skjønte ikke hvordan dette var mulig.

     

    Samme her..

     

    I hvert HTTP-skjema la jeg inn noen ekstra inputfelter som senere ble gjort usynlig ved CSS. Hvis noen submittet et skjema med verdier i de skjulte skjemaene visste jeg at det var roboter ute og gikk, så de ble automatisk sperret og blacklistet.

     

    Så enkelt, men så utrolig effektivt.

    Håper du passer på å gjøre det usynlig for skjermlesere også da, sånn at du ikke blacklister blinde og svaksynte :p hehe

  10.  

    Jeg kan peke på noen potensielle avgjørende faktorer:

     

    - De fleste elbiler er av nyere dato, så dem har dermed mer sikkerhetsfunksjoner og konstruksjoner, samt mindre farlige feil. Samtidig ser man vanlige bilder er både 15 og 20 år gamle.

    - Elbiler er ofte tunge og "vinner" kanskje i krasj

    - Ungdom og "bil interesserte" og spenningssøkende personer kjøper kanskje gjerne ikke elbil i like stor grad

     

    Men økonomisk kjøring som det vises til er nok også en faktor.

     

    Tyngde og sikkerhetsfunksjonen bidrar i liten grad til å unngå ulykker. De hjelper når de først har funnet sted. Derfor er denne kraftige underrepresenteringen i ulykker interessant.

    kanskje ikke, men de hjelper nok veldig på.

    Ser jo i videoen under her hvordan en Tesla nødbremser av seg selv fordi den ser at det kommer til å oppstå en kræsj rett foran. hvis man ikke hadde hatt den sikkerhetsfunksjonen hadde nok den også blitt med i den kollisjonen der.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=mbCLmF4a79o

  11. De aller fleste bilulykker har ingenting med bilen å gjøre, men det som foregår oppe i hodet til den som kjører.

    Som det antydes lenger oppe i tråden så er folk som kjøper og kjører el-bil ikke ferske sjåfører, ungdom med bildilla og fartsbehov, heller ikke folk over 70 som helst kjører den bilen de allerede har. De som  kjøper og kjører el-bil er fornuftige, miljøbevisste og økonomiske.

    Ikke de som tar noe sjanser i trafikken overhodet.

    Mest sannsynlig har de to el-bilene som ble involvert i trafikkulykker vært den uskyldige parten... :huh:

     

    Elbilisten hadde skylda her hvertfall; 58 åring i Tesla som kjørte forbi på et uoversiktlig strekke og traff og drepte en 19 årig jente i en Fiat:

    http://dl24.no/nyheter/slik-skjedde-dodsulykken-i-royken-175100

    • Liker 4
  12. "Kun et fåtall av våre medlemmer oppgir at de kan lade i borettslag eller sameie. Siden en økende andel nordmenn velger denne boformen, er det avgjørende at felles parkeringsanlegg har lademulighet. Dedikert tilrettelegging bidrar både til kunnskapsdeling og konkret handling. En rådgivningstjeneste, kombinert med støtteordning for å investering i grunninfrastruktur i fellesgarasjer hvor hver enkelt eier kan koble på ladestasjon for egen regning, bør komme på plass."

     

    Og hvem skal ta resten av regninga med å installere ladestasjonene? felleskapet?

    Greit de foreslår en støtteordning, men sånt arbeid blir vel sjelden billig og fører uansett til økte fellesutgifter for alle som bor i bygget.

    Og hva med de som bor i blokka som ikke eier bil? skal de også være med på spleiselaget for de som har elbil?

    Jeg gidder ikke ta en del av regninga for at naboen med sin Tesla til 900 000kr skal få lade i garasjen. Da bør de heller foreslå at regninga for installasjon fordeles på de 3 i blokka som faktisk kjører elbil.

    • Liker 1
  13. Mange Hydrogen tilhengere blåser bort egenskapene til hydrogen som brenngass.

    Klippet fra Potential hazards and safety issues associated with cGH2: summary

    The potential hazards associated with the on-board storage of compressed gaseous hydrogen include:

    Difficulty in identification of hydrogen release as the gas is odourless, colourless and tasteless. The odorants cannot be added to hydrogen.

    Hydrogen can cause embrittlement of metals. This may result in the decrease of material strength and consequently in container’s fracture, leading to a hydrogen leak.

    Accumulation of hydrogen, over a long period of time, in enclosures such as a garage or mechanical workshop, vehicle passenger compartments. Asphyxiation might occur due to displacement of air with hydrogen.

    Formation of hydrogen-oxygen or hydrogen-air flammable mixtures. The intake of flammable mixture into a building ventilation system may lead to a deflagration or even to a detonation.

    High pressure hydrogen jets may cut bare skin [27].

    An overpressure and impulse can lead to: people’s eardrum damage, tank rupture, flying debris, shattered glass, etc.

    Pressure peaking phenomenon may lead to a garage collapse in just one second (will be discussed in the following lectures).

    Hydrogen can be ignited easily as its MIE is 0.017 mJ (which is 10 times lower compared to other fuels). A static spark can ignite hydrogen released.

    When pure hydrogen is burning its flames are invisible in the daylight.

    Hydrogen burns rapidly and does not produce smoke.

    An external fire, heat or thermal radiation can cause a mechanical rupture of a tank due to the thermal decomposition of the polymeric and composite materials. The current value of fire resistance (publicly available) is up to 12 minutes before the catastrophic failure may occur.

    In case of a TPRD malfunction, a worst-case scenario is possible: a rupture (i.e. a catastrophic failure) of hydrogen storage tank, producing fireball, blast waves and burning projectiles.

    Elbil er vel ikke noe bedre, tenk deg samme type feil som galaxy note 7 hadde på sitt batteri, bare med 90kwh istede og du sitter oppå det, i et bur og kanskje i fart. :p

     

    Nei, sikkerheten er nok ivaretatt hos begge parter :)

  14.  

    For det første så er det ikke strømforbruket som er problemet, det er effekten som brukes og da særlig effektoppene nettselskapene er bekymret for.

    Eg veit at det er effekta som er det potensielle problemet, men det er ikkje sant at straumselskapa er uroa. Ein bil som ladar heime dreg normalt ikkje meir effekt enn ein panelomn, og dei fleste har, eller er i ferd med å, skifta ut panelomnar med varmepumper. Derimot skiftar dei òg ut komfyren med induksjonstopp, og den dreg mykje høgare effekt. No innfører mange straumselskap effektprising saman med AMS-målarar. Då er det trivielt å flytte elbilladinga til natta når effektuttaket elles er lågt. Alle elbilar i sal kan justerast til å starte lading på eit gitt tidspunkt. Nesten all lading av elbilar skjer heime.

     

    Når alle skal ha en Hurtiglader i garasjen sin,

    Moroklumpen. Ingen har eller skal ha ein hurtigladar i garasja si. Har du ein bensinstasjon i garasja di?

    Neivel, ikke tro på meg du, bare les denne artikkelen her:

    http://www.tu.no/artikler/elbiler-og-induksjonskomfyrer-kan-knekke-lavspentnettet/222638

     

    Og nå kjenner jeg også personer som jobber i Glitre energi og de er hvertfall bekymret for den lasten elbiler representerer.

     

    Nå har jo tesla installert ganske mange av deres hurtigladere hjemme hos folk da. De hadde vel en kampanje periode der det var et lite tillegg i prisen når folk kjøpte seg en ny model S.

     

    Kan man forvente at når elbil blir normen, at alle kjenner til denne problemstillingen?

    Min erfaring er hvertfall at folk flest har ganske lav teknisk kompetanse når det kommer til slike ting og forventer at ting skal fungere bare de putter ledningen i veggen. Så hvor mange kommer egentlig til å lade om natta vs. "plugger i å lader når de kommer hjem" tror du?

  15.  

     

    Elon Musk har lettet på sløret angående neste generasjon supercharger […], dessuten vil supercharger v3 bruke bufferbatterier og solceller så svake nettilknytninger bør ikke lenger være et problem.

     

    Sånn type effekt kommer til å kreve en betydelig utbygging av strømnettet. Mange steder sliter allerede i dag med effekttoppene på strømnettet, så selvom du får bufferbatterier så vil det fortsatt være et problem når man får x antall tusen flere elbiler som lades på strømnettet enn det som er i dag.
    Ein hyppig førekommande påstand, som eg slit med å finne dokumentasjon på. Om vi erstattar alle bensinbilar med elbilar, vil forbruket auke med ca 5%. Hovudsakleg om natta. Kvifor skal det vere eit stort problem? Dei fleste nett-utbyggingar vert utløyst av nye bustadfelt, vekst i folketalet, etc. Eg har ikkje høyrt om utbyggingar som vart utløyst av elbilar. Sjølv i Lavik og Oppedal løyste dei problemet fint med eit bufferbatteri på kaia, og den ferja hurtigladar med effekt på 1 MW. Det tilsvarer meir enn maksimal effekt frå ein Tesla superladar med 14 båsar.

     

    Hydrogen derimot kan lages ved kraftverket og deretter kjøres ut til fyllestasjoner.

    Vi har mange småkraftverk rundt omkring i Norge som kunne startet med hydrogenproduksjon isteden.

    Om vi skifta ut alle personbilar med hydrogenbilar på transportert hydrogen, ville straumforbruket auke med 20% i staden for 5%. Det har vi ikkje nok småkraftverk til. Småkraftverka kan dessutan like gjerne forsyne ein lokal hurtigladar med bufferbatteri eller eit stykkje veg med induktive ladespoler. Og eg har sterk tvil til at elektrolysør og vinterveg til tungtransport i lengda vert billigare enn koparleidning.

     

    Dessuten er hydrogen mye likere det vi allerede kjenner til i dag (bensin / diesel). Det lages ett sted deretter kjøres det ut til fyllestasjoner, der man fyller tanken på bilene og kan kjøre videre med en gang.

    Ah, du driv bensinstasjon? Då forstår eg poenget. Elles ikkje. Eg ladar full tank kvar natt, og kan ikkje tenkje meg attende til den gammaldagse ordninga med bensinstasjonar.

     

    Og psykologisk sett er det også mye lettere å få folk over på noe som er likt det de har fra før. Så en som vegrer seg for å kjøpe elbil pga. rekkevidde etc. vil kanskje ha lettere for å kjøpe en hydrogenbil. (som også har nye bedre rekkevidde pr. fylling enn dagens elbiler)

     

    Tja, ein Tesla Model S100 har betre rekkjevidde enn ein Toyota Mirai. Men for all del, har du tru på hydrogen søkjer Hyop etter investorar.

    For det første så er det ikke strømforbruket som er problemet, det er effekten som brukes og da særlig effektoppene nettselskapene er bekymret for. Når alle skal ha en Hurtiglader i garasjen sin, så trekker det veldig mye og da må nettet dimensjoneres for det tidspunktet da alle kommer hjem fra jobb i 17-18 tiden, plugger i bilen sin og setter på induksjonskomfyren sin. Da får man effekttoppene som nettselskapene sliter med, Glitre energi sliter allerede nå. for de har ikke penger til å bygge ut og det nærmer seg hva nettet deres klarer å håndtere.

    Men vi får vel se hvor populært det blir å lade med hurtiglader når man også må betale for effektbruken. For det kommer nå når alle de nye strømavleserne blir rullet ut.

     

    http://www.tu.no/artikler/da-kundene-matte-betale-for-effekt-i-stedet-for-forbruk-gikk-stromforbruket-ned-med-20-prosent/223269

     

    http://www.f-b.no/nyheter/hvaler/hytteliv/betalte-500-kroner-i-strom-for-n-natt-pa-hytta/s/5-59-268427

     

    Da vil jeg heller kunne bruke 5min på å fylle tanken med hydrogen til tilnærmet samme pris som det bensin koster i dag og kjøre videre, istede for å måtte betale dyre dommer for å bruke hurtigladere på 350Kw (eller mer). For jeg tror ikke Tesla vil ta den strømregningen der lenger når dette legges om.

  16. Hvilke fordeler har hydrogenbilen i forhold til elbilen igjen? Raskere 'ladetid'? Noe mer?

     

    Så når elbilen får en skikkelig oppgradering av ladeffekten, finnes det da noen som helst grunn til å ha hydrogenbiler?

     

     

    Elon Musk har lettet på sløret angående neste generasjon supercharger og han snakker om kraftige saker, noe som får den fremtidige 350kW CCS standarden til å se ut som en 'barneleke'. Om de virkelig har klart å øke ladeeffekten så mye så snakker vi om ladetider på 5-10 minuttter, dessuten vil supercharger v3 bruke bufferbatterier og solceller så svake nettilknytninger bør ikke lenger være et problem.

     

    Sånn type effekt kommer til å kreve en betydelig utbygging av strømnettet. Mange steder sliter allerede i dag med effekttoppene på strømnettet, så selvom du får bufferbatterier så vil det fortsatt være et problem når man får x antall tusen flere elbiler som lades på strømnettet enn det som er i dag.

     

    Hydrogen derimot kan lages ved kraftverket og deretter kjøres ut til fyllestasjoner.

    Vi har mange småkraftverk rundt omkring i Norge som kunne startet med hydrogenproduksjon isteden. Dessuten er hydrogen mye likere det vi allerede kjenner til i dag (bensin / diesel). Det lages ett sted deretter kjøres det ut til fyllestasjoner, der man fyller tanken på bilene og kan kjøre videre med en gang.

     

    Og psykologisk sett er det også mye lettere å få folk over på noe som er likt det de har fra før. Så en som vegrer seg for å kjøpe elbil pga. rekkevidde etc. vil kanskje ha lettere for å kjøpe en hydrogenbil. (som også har nye bedre rekkevidde pr. fylling enn dagens elbiler)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...