Gå til innhold

HanFyrenVetDu

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HanFyrenVetDu

  1. Ser frem til en ordentlig spillutvikler kommer på banen og lager et spill innenfor samme sjanger med assets de har laget selv, flere enn 4 ulike hus om og om igjen, bedre grafikk og bedre flyt. Med en gang det skjer blir dette spillet glemt.

     

    Pubg ER det spillet du snakker om. Alle variantene jeg har spilt har føltes mye mer shit å spille enn Pubg (gameplayet og spillmotorens mekanikk).

    H1z1, Fortnite, Day-Z osv føles bare clunky og tungvindt i forhold. Alle disse ble så og si glemt når Pubg ble pre-released.(bortsett fra Fortnite som er free2play ofc)

     

    Og hvem faen bryr seg om hvem som har laget assets? Det er jo bare flisespikkeri.

    Det har svært lite med noe som helst å gjøre - ja, du kan sikkert optimalisere det litt kjappere om du har modellert og laget alt fra scratch selv (siden du da har kjennskap til hvilke polygons osv man kan fjerne og optimalisere), men i det store bildet syns jeg det er et svakt argument.

    Så og si alle spill i dag bruker premade assets (spess unity-spill, unreal engine osv).

     

    Dessuten slapp Pubg nettopp et helt nytt map med massevis av nytt innhold (det inkluderer helt nye typer hus og boliger vi ikke har sett før).

     

    Hvis du hadde vært hakket mindre salt i trusa, og blitt med på moroa, kan det faktisk hende du hadde hatt det gøy.... istedenfor å klage på det beste Battle Royale-spillet som har kommet på flere år.

    Hadde du fulgt Pubg fra pre-release til nå, skal du se at de har gjort sykt mye på veldig kort tid. (se på h1 og day-z standalone i forhold - de har nesten ikke hatt framgang på 3 år)

     

    Liker ikke å vise til tall for å argumentere, men se på salgstallene til Pubg og spør hvorfor det er så himmelsk høye tall?

    De har forbigått Dota2 (som er gratis) og CS:GO i løpet av ett år.

    Man kan sitte og pirke så mye man vil, men in the end er det bare hipt flisespikkeri for å gå mot strømmen

  2. Ekstremt uvitende og provoserende vinkel på denne artikkelen.

    For det første er det PlayerUnknown som sto for de første BattleRoyale-modsene til ArmA. Så å si at det er "ei godt brukt oppskrift" oppfatter jeg nærmest som snerpete.

    Dette er originalskaperen av de første BattleRoyale, så er det noen som fortjener å bruke oppskriften, så må det være han/dem.

    Det er faktisk de andre som har hermet, ikke omvendt. (dessuten er de andre ræva i forhold uansett!=)

     

    Videre så har de vært veldig grundige i å planlegge spillet sitt, i motsetning til H1-teamet, som slutta å fikse bugs og bare brukte alle ressurser på å safe fanbasen sin gjennom streamers.

    De har stort sett ikke tilføyd noe nytt i spillet på 1-2 år, og har bare lagt inn mer og mer skins, crates og microtransactions for å tjene penger.

    Rett og slett dårlig stil. De har vært slappe og grådige, og det kan man se på hvor sinnsykt mange salg PUBG hadde første uka!

     

    11 millioner dollar kommer ikke av ingenting. Folk var rett og slett drittlei å ikke bli tatt seriøst av h1z1-devs... Alle har venta på det her!

     

    At det er dårlig optimalisert er ingen hemmelighet. Men så har spillet til gjengjeld bare vært ute i 1-2 uker, så hva forventer man? Syns forfattere på gamer.no bør sette seg inn i hva det vil si å spille Early Access... det er tross alt standard mas hver eneste gang.

    Til sammenligning har f.eks Rust-teamet brukt 2 år på å finne en kritisk feil i optimaliseringen sin, så i mine øyne har PUBG god tid, før jeg syns det er verdt å klage over... (feilen var rendring av skjulte playermodels, slik at man tapte BETYDELIGE mengder fps)

     

    Rubberbandingen var forresten en bug i spillmotoren de bruker (Unreal Engine), som de beskriver i nyeste patchnotes. Det ble patchet i dag tidlig, patch nr 2.

    Har ikke opplevd rubberbanding siden før patchen. I utgangspunktet er det UnrealEngine sin feil at dette oppstod, og ikke PUBG-teamet. Igjen et rimelig svakt argument.

     

    Rimelig teit å sutre over et early access spill på denne måten, spesielt når alle argumentene bunner i ignoranse og uvitenhet.

    Som sagt er det provoserende, med tanke på at det er PUBG som er de opprinnelige skaperne av BR-mods. Og det merkes!

    • Liker 4
  3. kjøpte bf1 og brukte 1 dag på å få spillet til å launche. sleit med black screen-buggen (skjermen er svart og loader tilsynelatende evig når du starter).

    når jeg først fikk fiksa det dagen etter jeg kjøpte spillet for top-dollar, så opplever jeg 3-5 sekunders freezes jevnlig når jeg spiller.

    måtte tweake noen ini-filer og kopiere settings fra battlefield 4 (jeg hadde samme problem i bf4, men husker ikke hva jeg gjorde for å løse det).

    etter å ha brukt totalt 2 dager, kan jeg endelig spille med ok ytelse og uten større problemer.

     

    men nevnte jeg origin? jeg sitter seriøst og sliter meg i håret av det jævla drittprogrammet origin. som nevnt tidliger her, så er det skrantete og klønete laget, vennelista fungerer ikke alltid og party-funksjonen lagger og registrerer ikke alltid at du inviterer venner (eller at de i det hele tatt er pålogget og venter på deg).

     

    selve gameplayet i bf1 er sweet, men dessverre er det så mye bullshit rundt det, som dårlige løsninger på problemer, ekstremt shitty origin-løsning og så videre. har også opplevd diverse små-bugs in-game.

     

     

    Ikke verdt top-dollar (500kr). Her er det bare å vente til det er salg. Du taper ikke mye på det, for spillet har fortsatt en del bugs som bør fikses.

  4. Fett!

    Ser ut som det blir fokus på spenstig spillmekanikk, og en hakket mer autentisk "viking-opplevelse" enn det vi har sett fra før. Endelig noen som prøver å gå ett steg ekstra, med islandsk voice-acting og hele pakka.

     

    Ser ut som det vil inneholde en god blanding spillmekanikk fra klassikere som Dark Messiah og Thief-spillene.

    Og vinklingen med å faktisk spille et monster for en gangs skyld, syns jeg er veldig interessant.

    Gleder meg til å høre mer fra dette prosjektet!

  5. Syns blizzard har brukt alt for lang tid på å utvikle (eller ihvertfall release) nytt innhold til Overwatch. Jeg slutta å spille for 1-2 mnd siden pga jeg er drittlei alle maps...

    Og Eichenwald var et skuffende map, dessverre. Dessuten dukker det så sjeldent opp i maprotation at man skulle tro det ikke eksisterte...

     

    Skjønner ikke at det skal være å vanskelig å hele tiden slippe nye maps, game modes osv... Det må være tusenvis av folk som kan lage masse gode maps, men blizzard prøver vel å melke det ved å leke ekslusive og holde tilbake...

     

    Synd, det er ikke så veldig vanskelig egentlig, men når man begynner å overtenke og planlegge hvordan man kan holde fansen "på kroken" lengst mulig, har det en tendens til å feile.

     

    Bare lag nye maps med jevne mellomrom, og dere vil holde på spillerne deres...

    • Liker 1
  6. FPS vil bli fikset i en patch og denne typen spill burde uansett ikke spilles med mus og tastatur.

     

    Åja, stemmer det. Skytespill bør ikke spilles med mus og tastatur, det hadde jeg glemt. For skytespillene ble ikke først utviklet for bruk med mus og tastatur, vel?

     

    At det er 3rd person camera betyr ikke at det er mindre behagelig eller vanskeligere å spille med mus og tastatur. Det er bare hvis porten er shitty, at det kan være et problem.

  7. Yes!

    Hundre prosent enig, og jeg syns synd på dem som gikk glipp av Morrowind. jeg kom over det ved en tilfeldighet, og det gikk fint an å spille det på den tiden.

    Helt episk og magisk stemning, veldig engasjerende og man ble helt fanget i spillet.

     

    Har aldri opplevd noe så ekte siden, og jeg syns det er kult at det blir skrevet artikler hvor akkurat dette er nevnt :)

    • Liker 2
  8. Har troa på at dette spillet kan bli bra så lenge moddere tilføyer nye ting til spillet, men sånn som det er nå, så er det et dørge kjedelig spill.

    Jepp! Vi får håpe de er åpne for community mods, og kjører åpent mod-community. Dette er et spill som kan overleve med hjelp av mods.

    Dessverre har jeg mine tvil på at disse gutta ønsker at andre skal modifisere spillet sitt, da det ikke er noen standard at indie-developers har egne mod-tools og lignende.

    Dessuten har de oppført seg så dårlig at jeg mistenker de vil være grådige og heller forsøke å lage alle mods (kremt, dlc mener jeg) selv.

     

    • Liker 1
  9.  

    Svindleriet fortsetter å få oppmerksomhet ja.

     

    Hva er svindel?

     

    AtW

    Alle løftene som ikke ble på langt nær overholdt, og måten Sean Murray impliserte at du vil møte andre players, og kunne se dem. "men spillet er så stort, at du vil ikke møte noen med det første".

    Lite visste han at allerede første dagen, ville to players forsøke å møtes opp på nøyaktig samme posisjon.

     

    De var ikke i stand til å se hverandre, og det ble helt 100% klart at dette er et singleplayer-spill, selv om det hele veien har vært sagt at det er multiplayer. På spørsmål om dette, har Sean Murray (mest sannsynlig med vilje) vært vag.

    Jeg tror også det står multiplayer på selve spillcoveret (strengt talt det eneste du kan se fra andre players er planetnavn, og selv om du besøker denne planeten, vil den fremstå som helt ny for deg. du vil mao ikke se f.eks spor etter den første playeren som var der - bare navnet på planeten).

     

    Det hjelper heller ikke på saken at Sean murray forsøker å skylde på server-load når han ble konfrontert med disse to playerne som ikke kunne se hverandre, til tross for å ha møttes opp på nøyaktig samme sted.

    Selvfølgelig er det ikke server-load sin skyld, men det er et fint påskudd for å tjene litt ekstra tid til å snike inn denne funksjonen i en fremtidig patch, for eksempel.

    På dette punktet har jeg ingen tvil om at det er slik Hello Games opererer.

     

    Så ja, det grenser til svindel, hvis du setter deg inn i hvor misledende og slibrig de har vært med markedsføringen og hypen av spillet sitt.

    Det er også trailers (som ligger ute på steam sin offisielle NMS-side til og med) hvor du ser manglende features rett foran deg - smart.

    Man ser et klipp hvor det er romkrig mellom skip som skyter på hverandre, blant andre ting. Dette er ikke med i den versjonen som er ute nå...

     

    En ting er når et spill hypes opp ufrivillig, og ikke klarer å levere til forventningene som fansen selv har skapt -

    en annen ting er når et spillselskap bevisst misleder og overhyper spillet sitt, kun for å tjene inn på forhåndsbestillinger.

    Det begynner å bli ganske åpenbart hva som er tilfelle med NMS, da det begynner å bli en alt for lang liste over vage og misledende uttalelser fra dem.

     

    Det hadde vært greit om de bare uttalte seg og sa "sorry, det fikk vi ikke med i spillet allikevel." eller "vi har planer om å legge til denne funksjonen senere".

    Men slik de har holdt på, så har de uttalt seg svært vagt og faktisk direkte misledende.

    • Liker 1
  10.  

    [...]men noe mangler i forhold til skyrim[...]

    IMO er det Skyrim som mangler noe, noe som The Witcher 3 hadde og vel så det!

    Har vel ligget i kortene lenge at Blood and Wine blir siste utvidelse, og det er vel heller ingen The Witcher-oppfølger planlagt, så dette er muligens det siste vi ser til Geralt?

    Agreed. Tenket akkurat det samme. Det meste fra TES har desverre blitt dårlig etter Morrowind. Det er akkurat som de mangler den lille personligheten som f.eks The Witcher har mye av.
  11. Helt enig i kritikken på inventory management i FO4. Her går det mye tid.

     

    Samtdig kan jeg legge til at taste-systemet i byggingen er veldig merkelig. Mye var det E eller Enter, eller R? Eller var det det Esc eller TAB for å avslutte/komme tilbake i menyen. Samt at knapp-valget er langt fra hverandre. Dette kunne jeg sikkert endret på, men , men. Også knotete med at man i byggeproseessen plutselig legger ting i settlementsens inventory, fordi knapp for å gå tilbake i menystemet er samme knapp.

     

    Men alt dette til side, skulle jeg gjerne visst hva BGS skulle gjort for at byggesystemet skulle blitt bra i deres øyne?

     

    Jepp! Akkurat dette jeg siktet til. Er akkurat som de porta over og bare valgte noen tilfeldige knapper, som ikke er konsistent med f.eks pipboy-menyen. Slike ting gjør at hele greia føles forhastet og lite gjennomtenkt. Tror rett og slett det er dårlig porta...

    Har også opplevd mye fler bugs enn i de tidligere Fallout-spillene. Hele områder som ikke rendres riktig, og som krever restart av hele spillet for å fungere igjen...

  12.  

    Det er et tegn på neddumming og "steamlining" og consolifsering.

     

    Er masse morrowind hadde som Oblivion og Skyrim ikke hadde.

     

    og finne et helt sett med Deadric armor var gøy og vanskelig.

     

    Du hadde hjelm, høyre og venstre skuldre, bryst, høyre og venstre arm, bukser og støvler

     

    8 deler med andre ord.

    Jepp, 8 deler er bedre enn 4. Det gir en helt ny dybde til rollespill elementene hvor mange biter rustningen er delt opp i. Det betyr vel at Fallout 4 er bedre enn Skyrim siden det har flere biter slik som i Morrowind. Eneste som er et tegn på ned dumming er at folk som bruker det uttrykket. 

     

    Du kan være så vrang og vanskelig du vil, men alle som er ekte rpg-nerds veit hva jeg snakker om. At du ikke annerkjenner den dybden forskjellige typer weapon dmg tilføyer gameplay, får være ditt problem. Før i tiden var det logisk at man byttet til blunt weapons for å knuse skjelettfiender, for eksempel. Nå kan du jo bare bruke en tannpirker med 20 dmg, så har den samme nytte som en massiv slegge...  Makes no sense. og det føles simplifiserende.

    FO4 er shit btw. Stusslig modifisering av FO3 spør du meg. Samme type bugs og glitches som det alltid har vært, elendig grafikk (ikke at jeg egentlig bryr meg, men Bethesda er et av de største i verden, og burde få til mye bedre) og sinnsykt knotete og trege menyer.

    Halvparten av tiden må brukes på inventory management og loking i menyene. Skulle likt å nyte Fo4, men det er rett og slett resirkulering ispedd noen kule quests her og der. Ellers skal jeg helt ærlig innrømme at jeg er dritlei FO, men man forventer på en måte noe nytt i en slik massiv spillserie. Sånn jeg ser det, kunne nesten FO4 vært en playermade mod til FO3.

    De største endringene er byggesystemet, som også bare er mediokert i forhold til hva jeg forventer av et av de største mest suksessrike spillselskapene i verden.

    Håndtverket deres har kina-standard, til tross for at du betaler full pris... For å prøve å sette en metafor på det.

     

    Edit: Akrobaten har skjønt det!

  13.  (uten at det skal gå ut over kvalitet, selvfølgelig.)

    Det har det allerede gjort, alt etter Morrowind har bare gått nedover. Vet ikke om det bare er Bethesda som suger, eller om de har satsa alt på å lage konsoll-ports og dumme ned spillet dereter.

    Morrowind hadde flere dmg types på våpen, piercing, slashing og blunt damage. nå er det bare "dmg".

    Sverd = 10 dmg

    Øks = 12 dmg

    og så videre... kjipt, spør du meg.

    Ryktene sier at de ekte nerdene har forlatt Bethesda for lenge siden, og det merker man godt!

  14. Litt tråkigt at det finnes 3-4-5 forskjellige forsøk, som i bunn og grunn jobber mot samme mål. Var innom en nettside for 3-4 av disse hadde gruppert seg sammen, men allikevel skulle tilby forskjellige mods.

    Hadde vært digg om de bare gikk sammen om 1 stor mod og ble ferdig. Som flere ymter frempå, kan det fort hende modden dør ut før de få medlemme gjør seg ferdig...

    Har sett det skje alt for mange ganger nå med andre mod communities...

    • Liker 1
  15. Så det er blant anna det samme konsept som h1z1 bare med bygging i tilegg? Vess så da hadde det vært kult :)

     

    What? H1z1 har da basebygging, hvis du spiller vanlig og ikke battle royale.

    Tenkte du på battle royale spesifikt?

     

    Jeg hører mange sammenligne Hurtworld med Rust, og spesielt da Rust legacy (sånn rust var før oppussinga). Også er det med kjøretøy, det er jo verdt å nevne.

  16. Bethesdas håndtverk er shabby. Jeg har alltid likt spillene deres, men jeg må helt ærlig si at jeg nå i ettertid ser hvor elendig alt har blitt (og blir verre) etter hver utgivelse siden Oblivion. De har de samme problemene og bugsa som var den gang, og mer til.

    Og man merker veldig godt når man spiller på pc, at spillet er designet for konsoll og porta over i hastverk (spesielt merker man dette på byggesystemet).

    Overall helt greit spill, men jeg syns ikke det fortjener så mye fame som de alltid får.

    Det er på tide å begynne å stille krav til Bethesda.

     

    (fun fact: første gang jeg kjørte Skyrim, så døde jeg av en vogn med kålhuer rett etter introen - true story. ragdolls bugga seg og drepte meg gg)

  17. Kanskje det kan være en idé å vente til konkurrentene også dukker opp? Den prisen der er jaggu meg brutal...

    Husk at det sikkert finnes 2-4 andre konkurrenter som også utvikler VR-briller.

    Forhåpentligvis er det konkurransedyktige priser også etterhvert...

    Jeg mener dere som har bestilt det her bør sterkt revurdere og researche om det er andre leverandører som har bedre pris.

    Syns det er litt kjipt om alle støtter blodprisen til occulus bare fordi de er de mest kjente...

  18. "for stort til å være ett spill"

    Byråkrati i spillverden... jeg skjønner at en remake med ny grafikk og større datainnhold (som følger av bedre grafikk, høyere oppløsning på teksturer og lignende) vil by på utfordringer, men det blir bare merkelig for meg at dette skal være "umulig" å gjøre i ett komplett spill...

     

    Må vel være byråkrati og deadlines fra sponsorer eller noe som hindrer dette da. Jeg tror rett og slett ikke på at det er umulig å lage det som 1 sammenhengende spill... Er vel heller snakk om å ikke gå den ekstra mila for å få et knakende godt produkt (slik CDProject Red gjorde med Witcher 3 - voila! game of the year).

     

    Samtidig er vel kanskje tanken at de skal tjene mer penger ved å dele det opp i flere deler?

     

    Huff, det er så kjipt at spillverden har blitt så fragmentert og stressa. Savner den tiden hvor spill var ferdigpusset og velfungerende på release. (seff er det noen unntak her også)

    Det virker som det er helt greit at dagens spill slippes ut uferdig og upolert (for deretter å patches 1 uke etter release).

    Rett og slett stusslig, og forbrukerne ser ikke ut til å ha noe imot det engang...

    • Liker 2
  19. Tror metaceitic user score ikke er sant. At en konkurrent har gjort noe for å dra det ned.

     

    Så det er ikke mulig at folk for en gangs skyld setter ned foten og sier ifra når dem ser dårlig håndtverk?

    Bethesda er elendige skreddere. Skjønner ikke at folk uhemmet sluker alt de selger rått, når det er så labert håndtverk på det.

    Men det er klart at folk som bruker penger på et produkt gjør alt de kan for å overtale både seg selv og andre om at det var verdt pengene.

     

    Jeg syns metacritic-scoren er som forventet når man leverer et så gjennomhastet og lite kvalitetskontrollert produkt.

    Jeg kunne holdt på til i kveld om alle manglene/feilene og så videre, men det er egentlig bare å lese reviews på metascore.com - det meste blir nevnt der

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...