Gå til innhold

Djevlen90

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Djevlen90

  1. chrisf skrev (5 timer siden):

    Jeg begynner å lure på om Asus sitt Z690 gaming F hovedkort ikke er kompatibelt på grunn av heatsinken

    Tror nok heller grunnen til at det er trangt er fordi Arctic sine AIO-er har en 38mm tykk radiator, mens Corsair sine egne og de fleste andre mainstream AIO-er har en radiator-tykkelse på 27mm. Er og derfor den er så sabla effektiv og.

    Gjør som @Noreng sier er mitt tips.

    • Liker 1
  2. Det er jo en smule interessant at CD Project Red fikk Tom's Hardware til å ned grafene fra den artikkelen jeg linket til tidligere. 

     

    Grunnen er at de mener presseversjonen av Cyberpunk 2077 sin ytelse ikke er sammenlignbart med den ferdige versjonen. Det kommer jo en stor patch på lanseringsdagen, samt at presseversjonen har DRM (Denuvo) som jo er kjent for å  svekke CPU-ytelse i spill med den implementert. Retailutgaven vil ikke ha noe DRM så vidt jeg har skjønt. 

    I tillegg så kommer jo Nvidia med en optimalisert driver snart vel, så det blir jo interessant å sammenligne. 

     

    Nvidia sine egne slides: https://videocardz.com/newz/nvidia-official-cyberpunk-2077-rtx-3090-and-rtx-3080-performance-leaks-out

    • Liker 1
  3. N o r e n g skrev (18 minutter siden):

    Pris på gammel maskinvare går generelt ikke ned, de går bare ut av produksjon. La meg gi noen eksempler:

    i7-7700K, RTX 2080 Ti, Z370 Prime II, GTX 1070, i5-7640X,

    Det har vært et unntak i nyere tid: LGA2066-prosessorer, disse fikk et kraftig priskutt etter at AMD lanserte Threadripper 3000-serien.

    Mange som kjøper brukt hardware og det var de jeg siktet til. Burde ha nevnt det i mitt innlegg.

  4. G skrev (9 minutter siden):

    Når kommer 6950XT og 6850XT? Må vel ha noe å svare 3080Ti med vel?

    Hehe, si det. Blir interessant å se hva de gjør når Nvidia kommer med 3080Ti eller noe i den duren, ja. Lover godt for fremtiden det her.😀

    • Liker 1
  5. De har absolutt innfridd etter hypen, og det det blir hyperinteressant å se hvordan det hele utvikler seg ved neste korsvei. Endelig har Nvidia fått god konkurranse fra AMD, så det skal bli artig å se hva slags forbedringer både AMD og Nvidia kommer med i fremtiden.

    • Liker 6
  6. Dudeliduu skrev (17 minutter siden):

    Det er ikke OT, fordi det handler om Radeon6000 serien tross alt.
    Husk at Radeon 6000 serien ikke kun kommer til å ha kort i det øvre pris-sjiktet da.
    NVIDIA har tilnærmet hatt monopol i mange år, så hvorfor skulle situasjonen endret seg hvis AMD fikk tilnærmet monopol istedenfor?

     De fleste kjøper neppe nåværende generasjon, men heller forrige generasjon. Ergo så er det nok mange som kommer til å kjøpe RTX20-serien og kanskje 5700XT eller lignende når de faller i pris som følge av at det har kommet ny hardware. Blir veldig overrasket dersom vi nå ser RTX3060/3050, 6500XT/6600XT og lignende toppe listene hos Steam. 

    Av alle kortene vi har sett hittil av RTX30 og RDNA2 så er det RX6800 som står frem som det klart mest interessante kortet, etterfulgt av RTX 3070.

    Poenget med bildet mitt var å vise hva slags GPU'er majoriteten av spillerne besitter(Ikke hvilket merke, men ytelsesnivået), ikke påpeke at vi har per nå et tilnærmet Nvidia-monopol nå, situasjonen vil så klart ikke endre seg om AMD tilriver seg et monopol. AMD vil spise til seg markedsdeler fra Nvidia med RDNA2 og det er bra for oss brukere men Nvidia har en kompetitiv arktitektur (som er bedre på noen områder, og svakere på andre) så jeg ser ikke for meg at AMD til tilrive seg et monopol med det første. 

    Så tilbake til det med optimalisering: Ja, noen AAA-spill vil garantert fungere bedre på RDNA2 enn Ampere, og noen vil fungere bedre på Ampere(fordi Nvidia kommer til å sponse utviklere og hjelpe de med å få opp ytelsen på Ampere). Jeg tror ikke vi får se så store forskjeller som vi ser i Valhalla ofte.

    • Liker 1
  7. Dudeliduu skrev (4 minutter siden):

    Nettopp. Så da kjøper de AMD i fremtiden hvis det altså skjer en såpass endring i maktforholdet her.
    "logikken" din gir ikke mening i det hele tatt

    Poenget er at ikke alle har råd til å kjøpe en ny GPU til flere tusen kroner for å spille noen (nye) spill, da ender de heller opp med å hoppe over ditt spill. 

    Men nå blir dette for mye OT.

    Jeg er nå hvert fall glad for at AMD endelig er kompetitive igjen for det betyr at oss forbrukere står igjen som vinnere. 

  8. Dudeliduu skrev (1 minutt siden):

    Hvorfor?

    Fordi spill(ene) deres vil nå ut til færre spillere da folk som tilhører Nvidia feks ikke vil ha kraftig nok hardware til å spille spill(ene) deres. 

    Hvis vi ser på statistikken fra Steam så ser vi at flesteparten av de som spiller på PC har relativt svake GPUs:
    image.png.97ece9fcc1af4a48ed1d0366f93b5919.png

    Noen av disse vil sikkert bytte ut sin nåværende GPU med en kraftigere en, men det er ikke GPU'er til 7500+,- som dominerer markedet.

     

  9. Dudeliduu skrev (2 minutter siden):

    Så klart er det ikke automatisk. Men når alle AAA spill i fremtiden vil optimaliseres mot det, så er det en enkel slutning å ta at sannsynligheten er stor for at AMD får mye gratis optimalisering for sin struktur på den fronten..

    Kan godt hende, men blir overrasket om optimaliseringsforskjellen vil være så stor som vi ser i Valhalla som var det som ble trukket frem her. Dersom det blir standarden så skyter utviklerne seg i foten.

  10. Dudeliduu skrev (9 minutter siden):

    Du er klar over at PS5 og Xbox bruker RDNA2?

    Klar over det, har nevnt det tidligere i tråden og, men det betyr ikke automatisk at spill vil yte bedre på RDNA2 enn Nvidia sin arkitektur.

    Det kan godt hende at en del AAA-spill vil yte noe bedre på RDNA2 når de lanseres, men at Nvidia vil ta igjen forspranget eller gå forbi etterhvert som spillene patches og Nvidia kommer med nye drivere. Spesielt nå som nye konsoller lanseres vil dette være aktuelt da utviklerne uten tvil har hatt betydelig mer tid til å optimalisere spillene sine for  RDNA2 enn Ampere.

    Som Malvado nevner, så kan det godt hende at vil være bedre støtte for AMD sin teknologi enn Nvidia sin i fremtiden, men det avhenger og hvor mye ressurser Nvidia bruker på å sponse diverse titler for å få dem til å yte bedre på deres hardware og med deres teknologi. Slik som AMD har gjort med Valhalla og Dirt 5. 

    Vi får se hva fremtiden bringer.

  11.   

    scuderia skrev (2 minutter siden):

    Valhalla viser vei

     

    Sykt hvor bra RDNA2 er i dette spillet. Og det er ikke tilfeldig, spillet er fra grunnen kodet mot ps5 og Xbox. Med den posisjonen AMD har med MS og Sony så vil nok dette være fremtiden for AAA spill som kommer de neste fem -syv år. 

    Kanskje i noen titler sponset av AMD som Valhalla, men dette vil nok ikke være fremtiden "for AAA spill som kommer de neste fem -syv år."

  12. Nizzen skrev (1 minutt siden):

    Kommer det egentlig 3. parts 6900xt, eller er det uvisst enda?

    Uvisst, eneste som har blitt rapportert er at AMD er i samtaler med AIB-partnere om 3. parts kort.

    Hvis vi ikke får 3. parts 6900XT så er jeg spent på å se hvor nærme et godt klokket 3. parts 6800XT vil komme et 6900XT.

    • Liker 1
  13. G skrev (2 minutter siden):

    Betyr vel bare at de andre spillutviklerne ikke gadd å optimalisere for kortet enda, eller?

     

    @Pc Lynet takk, visste ikke om "gnåletråden rundt kjøp" enda.

    Ville vært rart om omtrent alle bortsett fra Ubisoft ikke bryr seg om å skvise mest mulig ut av RDNA2.

    Vil vel heller anta at Ubisoft har hatt mer tid med RDNA2 gjennom å hatt tilgang til developer kits til PS/XBOX enn med Ampere, samt at de nok har fått hjelp (og penger) fra AMD underveis i utviklingen. Det er tross alt en AMD-sponset tittel. 

    Forventer at med nye drivere så vil Nvidia ta igjen noe av forspranget AMD har i akkurat denne tittelen.

    Dersom man forventer å se så store forskjeller i fremtidige spill som vil komme til både konsoll og PC så vil man garantert bli skuffet. 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  14. Så summa summarum:

    • 6800XT er bedre enn RTX 3080 i 1080p, og likt/marginalt bedre i 1440p. 
    • RTX 3080 skalerer betydelig bedre enn 6800XT jo høyere opp i oppløsning du spiller i.
    • RTX 3080 har betydelig bedre Ray tracing ytelse.
    • RDNA2 er strømgjerrig.

    Bryr du deg ikke om Ray Tracing og spiller i 1440p eller under er 6800XT et godt kjøp, ellers er RTX 3080 "bedre". Man blir nok fornøyd uansett hvilket av de to GPU'ene man ender opp med å få tak i. 


     

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...