Gå til innhold

Sibirkatten

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sibirkatten

  1. Smultring77 skrev (På 19.6.2017 den 18.35):

    takker alle sammen. 

     

    Vasken som står ved siden av fungerer fint. ok trykk, og man kan justere fint kald og varmt. 

    Dusjen derimot har så dårlig trykk at om man tar ned dusjhodet og skal prøve å la strålen gå vannrett så vil den ikke det. 

     

    Tipper som det blir sagt over her at det er problemer med kaldt vann inn til batteriet. Jeg skal feilsøke litt og oppdatere tråden med hva jeg fant ut. 

    Sorry for å vekke denne tråden igjen 🙈 og vet ikke om du husker problemet du hadde en gang.. men jeg har fått nøyaktig samme problem som du hadde med dusjen. Fant du ut hva som var galt hos deg?

  2. Takk for svar dere!  :) Nå er det (dessverre) slik at jeg har fått ganske god kunnskap om demens, og det er nok ikke slik at disse personene bare er vrøvlende, siklende galninger som man rister oppgitt på hodet av  :dribble:

    Å neida.. Mitt familiemedlem var i utgangspunktet en stødig, klok, høflig og velartikulert mann, og tro det eller ei, men slik virker han fremdeles på de fleste som møter han. Selv om man er delvis dement er faktisk personen, måten man snakker på og tildels hva man snakker om også, mye det samme som før. Problemet er at man kanskje har mistet stedsansen, man husker ikke ansikter lengre, har problemer med å utføre praktiske oppgaver, eller man kan være "tilbake" i ungdomstiden.

    Mitt familiemedlem føler ofte at han er tilbake i jobben han hadde for 20 år siden, men han husker ikke at han ikke kan snakke og fortelle om taushetsbelagte ting. Det er visstnok ganske typisk at demenssyke er opptatt av tidligere arbeid, og at de føler de fremdeles jobber... 

    Demenssykdommer rammer heller ikke bare eldre mennesker, jeg har bekjente som har fått slike sykdommer i 40-50 årene allerede. La oss si at det i gjennomsnitt tar 6-7 år fra sykdommen starter til man er rimelig grønnsak. Da er det snakk om 2-3 år der man virkelig kan gjøre en del ugang. Tenk dere en Stoltenberg i full blomst på et dagsenter, eller Erna som sitter på en aktivitetsstue på sykehjemmet, det må da være en drøm for enkelte journalister hehe..

     

    Nei, det er vel avretting eller isolat som er de beste alternativ her  :evil:

  3. Jeg lurer på om noen vet noe, eller kan svare på dette.

     

    Mange mennesker har hatt stillinger i samfunnet som innebærer at de har hatt høy sikkerhetsklarering, og at de har taushetsplikt om sensetive emner. Alt fra politikere, folk i forsvaret, i politiet osv. Mange av disse har eller vil få en demenssykdom. Burde det være egne avdelinger der disse kan bo? Finnes det kanskje gode løsninger for de personene det gjelder?

     

    Jeg spør fordi jeg har et familiemedlem som har jobbet i forsvaret i hele sitt liv, og som nå har fått aldersdemens. Han har begynt å snakke mye om arbeidet sitt, og han refererer til hemmelige reiser og oppgaver han har hatt med den norske etterretning. Selv om dette er ganske langt tilbake i tid, er det jo fremdeles strengt hemmelig informasjon. Nå regner jeg med at ikke pleierne på hjemmet der han bor, eller andre som hører ting ønsker å fortelle noe videre :) men dette kan jo umulig være det eneste eksempelet. Det finnes da personer som sitter med mye viktigere informasjon som aldri burde komme ut "i lyset". 

     

    Noen som vet noe?

  4. Et par andre ting jeg har vanskelig for å svelge, når det gjelder RLE i skolen:

     

    - Er det virkelig nødvendig med så mye undervisnigstid for å forstå vår kristne kulturarv? (kunne lett vært opsummert på et par sider med den vinklingen som vi har i dag etter min mening)

    - Hvordan i huleste mener de at barna lærer om den krisntne kulturarv gjennom ting som å lære å slå opp i bibelen, gå i kirken, synge kristne sanger, skive bønner osv

    - Hvorfor så mye vekt på kristendom? Viss poenget er å forstå vår egen kulturarv så er det et uten tvil mest effektivt å lære og forstå andre kulturer som er grunnleggende forskjellig fra vår egen i stedet for å sitte å glo på si egen navle slik det forgår i dag

     

     

    For meg virker det virker det ute tvil som om de kristne har en agenda om å spre sin lære fremfor å tenke på barnas beste.

    Det er vel et av hovedpoengene med kristendommen? Kirken, Krf og de fleste kristne ønsker naturligvis at kristendomsfaget blir større og enda viktigere i skolen enn det er i dag. Deres ønske er jo å spre det kristne budskap og å "kristne" barn.

     

    Jeg er enig med deg i at kristendom og andre religioner har en for stor plass i skolen i dag. Jeg fatter og begriper ikke hvorfor min 7 åring skal lære så detaljert om de største religionene og hvorfor han skal lære seg mange av historiene i bibelen og koranen. Eller hvorfor 12 åringen må sitte å pugge bibelhistorie.

    En innføring må man selvfølgelig få. Det er viktig å lære om religioner og livvsyn men det er enda viktigere å lære om etikk, mellommennesklighet, respekt for andre, etc etc. Dessuten er religion og livsyn bare en liten del av det å være menneske, jeg tenker at filosofi, å lære om forskjellige kulturer, kunnskap om samfunnet og historie er uendelig mye viktigere og bør få større plass.

     

    Et eksempel fra lærerplanen RLE, januar for 2 klasse,

     

     

    Januar

    Elevene skal bli kjent med fortellinger om profeten Muhammed, åpenbaringen av Koranen og islam

     

     

     

    Få høre om

    • ID AL-FITR (Lille ID)
    • Ramadan
    • Muhammed får et kall
    • Flukten til Medina
    • Muslimene inntar Mekka
    • De fem søylene
    • Moskeen
    • Å få navn
    • Bønn
    • Koranen

     

     

    Eksempel fra lærerplanen i februar for 7 klasse

     

    Elevene skal kunne samtale om kristendommen og hvordan religiøs praksis kommer til uttrykk gjennom leveregler ( bønn, dåp, gudstjeneste og høytider )

     

    Elevboken s. 80 – 93

    Kristendommens syn på døden. Jesus, dobbelte kjærlighetsbud, kirkeåret

     

    Lytte til forskjellige kjente, kristne sanger.

    Tegne.

    Svare på spørsmål.

    Skrive faktasetninger.

  5. Gudstjeneste i skolesammenheng? Driver man med sånn? Det har jeg aldri vært på, ei heller hørt om.

    Det gjør iallefall Norges største barneskole, og de fleste andre.... Det er denne julegudstjenesten man har mulighet for å la barna "slippe". Alle foreldre får utlevert et ark der man må krysse av om barnet skal delta på denne gudstjenesten eller ha et opplegg på skolen, Opplegget består stort sett i å sitte å tegne eller jobbe med oppgaver sammen med Fatima og Ali.

     

    Man kan ikke rerservere seg mot normal religions og livsynsundervisning slik den praktiseres i dag. Og det skulle det jo ikke være noe grunn for hvis ikke kristendommen får en veldig stor plass, blir forkynnende, eller blir et eget fag igjen.

    Nå kommer jo førsteklassingen min hjem og forteller at Gud og Jesus finnes, og er overbevist om at Eva og Adam var de første menneskene på jorda osv, så veldig nøytral tror jeg vel ikke undervisningen er ;)

  6. Som forelder kan man velge å frita ungene sine fra kristendomsundervisning. Det mener jeg er en ganske fin løsning. Da kan man velge om sitt barn skal eller ikke skal eksponeres for kristendom. Mine foreldre gjorde dette da jeg gikk på skolen, da vi ikke er kristne.

     

    Men skolesystemet er veldig dårlige til å informere om denne rettigheten.

    Dette har jeg aldri hørt om, og jeg har 3 unger i skolen og er medlem i Humanetisk forbund som jobber mye for likestilling og valgmuligheter når det gjelder livssyn. Jeg regner med at det du mener er fritak fra den "forkynnende" delen av kristendomsundervisningen. Det betyr i praksis at man kan få fritak for julegudstjenesten...

  7.  

    Her glemmer du en annen viktig side ved ordet "morsinstinkt". Ordet betyr også et sterkt ønske/instinkt om å bli mor. Altså en hormonell sak som først og fremst rammer kvinner i en viss alder ;)

     

    Ellers kan jeg absolutt forstå din irritasjon over ordet, Har selv aldri filosofert over det slik du gjør. Jeg har bare min egen overveldende erfaring ut ifra når jeg selv ble mor, og bokstavelig talt kunne ha kastet meg over en løve for å forsvare barnet mitt. Dette instinktet er selvfølgelig like stort, om ikke større, hos fedre :)

     

    Morsinstinkt har ingenting med verpesjuke å gjøre. Det er et instinkt som kommer når man har blitt mor, eller allerede når barnet er i magen. Det kan også vise seg i noen tilfeller rundt andres barn, fordi vi har det medfødt at vi skal sørge for at barn er mette og har det bra.

     

    TS: Vet du egentlig hva instinkter er? Det er noe grunnleggende som hører til fagfeltet biologi og etologi, det er adferd vi utover fordi vi har gener medfødt til det. Vi er skapt for å sørge for at barna våre har det bra og at de får mat/søvn/stell. Dere er skapt for å beskytte både mor og barn og skaffe mat.

    At dette har blitt endret med årene på grunn av likestilling (som feministene kjemper for, og dermed forsåvidt undergraver morsinstinktet), endrer ikke våre grunnleggende instinkter. Man kan lære mye av å se på dyrene, hvordan de behandler sine avkom, det går også på instinkter.

     

    Om du vil diskutere noe, så kan vi godt diskutere morsFØLELSEN, som jeg tror du har blandet sammen med instinkt. Det er noe annet, noe man ikke kan stadfeste via biologi eller etologi. Nå sier man forøvrig også farsfølelsen, som da altså stort sett handler om kjærlighet til barnet. Morsfølelsen er noe mange kan oppleve fra de er gravdide, fedre pleier å si at den kommer når barnet er født.

     

    Jeg er helt enig i det du påpeker i forhold til uttalelsene til TS, han snakker nok mer om ordet morsfølelsen...

     

    Instinkter er jo noe som er medfødt eller nedarvede, som gjør at vi utfører (eller ikke utfører) visse handlinger. Som oftest fordi en selv, eller arten skal overleve.

     

    I studier som er gjort reagerer mødre og fedre reagerer like fort og like sterkt, når ens eget barn gråter. Men det er også gjort studier som viser klare forandringer i deler av følelsesområder i hjernen hos mødre, når de f.eks ser sitt eget barn gråte. Fedre får i samme situasjon også forandringer i hjernen, men det går mer på fornufts området... Hos fedrene øker også testosteron nivået. Kanskje det derfor kan være greit at far tar over i enkelte situasjoner, der "morsinstinktet" muligens kan føre til irrasjonelle handlinger ;)

     

    Morsinstinkt brukes også om instinktet man har for å bli mor, men de fleste er enige at slike instinkter i hovedsak finnes hos dyr og ikke i samme grad hos mennesker. Flere forskere tror også at det å ville bli mor er drivkraften bak morsinstinktet som gjør at vi ønsker verne om og passe på vårt avkom.

    • Liker 2
  8. Her glemmer du en annen viktig side ved ordet "morsinstinkt". Ordet betyr også et sterkt ønske/instinkt om å bli mor. Altså en hormonell sak som først og fremst rammer kvinner i en viss alder ;)

     

    Ellers kan jeg absolutt forstå din irritasjon over ordet, Har selv aldri filosofert over det slik du gjør. Jeg har bare min egen overveldende erfaring ut ifra når jeg selv ble mor, og bokstavelig talt kunne ha kastet meg over en løve for å forsvare barnet mitt. Dette instinktet er selvfølgelig like stort, om ikke større, hos fedre :)

  9.  

     

    Loven sier jo ganske greit at det kun er ved selve inngrepet at man har lov til å reservere seg, noe som er fornuftig.

     

     

    De som har store etiske problemer med abort, kan oppfatte enhver medvirkning som problematisk, selv om det "bare" er indirekte medvirkning.

     

    Som relevans, -jeg har til gode å ha sett massiv kritikk av legemiddelfirmaer som nå nekter å selge medikamenter/ingredienser til bruk i den famøse giftsprøyte-mixen som benyttes i amerikanske fengsel. To europeiske farmasøytbedrifter vil altså ikke medvirke på noen som helst måte.

     

    http://www.medicalnewstoday.com/articles/233016.php

     

    Ved neste korsvei er det muligens aktiv dødshjelp på barn (innført i Belgia nylig) som man risikerer tvinges delta på også i Norge, og aktiv dødshjelp generelt. En kan vel regne med at en del heller ikke vil være med på dette, hverken direkte eller perifert.

     

    Som relevans... Burde det finnes reservasjonsrett når det gjelder å etterfølge kvinners ønske om innsetting av spiral? Burde legesekretæren kunne reservere seg når hun får en telefon fra en kvinne som ønsker time hos fastlegen for å be om henvisning til abort? Altså legesekretæren kan ut fra sin moralske overbevisning nekte å sette opp time til legen?

     

    Dette er da mye mere relevante situasjoner enn den hypotetiske tanken om innføring av aktiv dødshjelp i Norge...

  10. Ok, takk for svar :)

     

    Bare lurer på hvordan en person kan plutselig snakke et helt annet språk, og stemmeskifte etc..Merkelige greier..

    Ja jeg lurer også på hvordan en person plutselig kan snakke et helt annet språk...

    Jeg regner med at det finnes video opptak av dette og at det er gjort grundige undersøkelser at personen ikke har kunnet "dette språket" fra før?

     

    I så fall ligger det an til at personen som skal være besatt, kan motta en million dollar....

  11. Onkelen min tror fullt og fast på spøkelser og "småfolk" eller alver som han forøvrig oppriktig sier han har sett.

    Han har også opplevd uforklarlige ting som i følge det han forteller etterlater liten eller ingen tvil om at det må ha vært spøkelser.

     

    Spørsmålet er selvsagt akkurat hvor stor del av det han forteller som er ren løgn :)

     

    settled.png

    For onkelen din er nok disse opplevelsene helt reelle og ekte. Men når det er sagt, så er menneskehjernen utrolig morsom og kreativ når det kommer til tolkning av opplevelser, til å årsaksforklare (ingenting er tilfeldigheter) og vi er dessverre utstyrt med et minne like troverdig som en gullfiskhjerne.... Hver gang vi tenker tilbake på en hendelse vil noe bli fordreid og den forandres litt. Denne "fordreiningen" øker for hver gang vi henter minnet frem.

     

    Jeg er overbevist om at noen har et så stort ønske om å tro på ånder og spøkelser at de uten problemer kan manipulere frem følelser, tolke lyder og gjøre om tilfeldigheter til "tegn fra de døde" eller til sterke energier fra mer eller mindre hyggelige ånder.

     

    Så har vi de som virkelig ser syner og hallusinerer. Noen har opplevelser i forbindelser med innsoving og oppvåkning, slik som den ubehagelige søvnparalysen. Ganske mange mennesker opplever dette en eller flere ganger i løpet av livet. På en måte føler man seg våken, men man er allikevel i en drømmeverden. Man kan se alle mulige skapninger og ting rundt seg, men kan ikke røre seg eller snakke. Typisk er den klassiske "bortført av ufo" opplevelsen :)

     

    Så har man mennesker som pga fysiske utfordringer som stress, angst, søvnproblemer eller rusmiddelbruk, kan ha hallusinasjons lignende opplevelser som blir tolket som overnaturlige.

     

    Lidelser som schizofreni og manisk depresjon kan utløse tankeforstyrrelser og psykoser som naturlig nok kan tolkes som overnaturlige av personer som opplever dette. Jeg har selv en god venn som i en periode var psykisk syk, og gikk gjennom psykoser. Utrolig fascinerende å iakta, men utrolig trist og skremmende også.

     

    Tviler jo sterkt på at onkelen din faller i en "psykosk lidelse kategori" :) men hjernen vår er utrolig flink til å få oss til å trekke falske slutninger, og mange av oss elsker å bedra oss selv....

  12. Jeg er IKKE ekspert på dette, men så vidt jeg vet har man gjennom forskning foreløpig ikke kunne påvise at cannabis virker mot eller kan kurere kreft. Men det er ting som tyder på at cannabis kan hjelpe mot enkelte bivirkninger ved bruk av cellegift.

     

    Man har forsket en del på c-vitamin og kreft, men ikke funnet noe virkning http://fritanke.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=7788

     

    Det finnes mange forskjellige typer cellegift, og de kan kurere forskjellige typer kreft,

  13.  

    Ingen som påstår man er homo hvis man har gaydar. Ta et heroinskudd så kanskje du treffer neste gang.

    Du svarer "forskning viser at de har rett" til utsagnet om at "de som legger merke til homofile er jo nettopp de som er det selv" Er det noe jeg ikke har fått med meg? Ligger det noe mellom linjene kanskje.....

  14. Har samme erfaring som han over. De jeg kjenner som er homofile er ikke noe mer feminine enn andre. Tror egentlig dem vi tydelig ser er homofile, påvirker valget til andre en viss grad. Stigmaet er der fra før, og vi vet alle hvor bullshit stereotyper ofte er, men folk en simple og dumme. Så hvis en homofil person som ingen har kunnet skille, føler at folkets inntrykk av homofile er dotter som oppfører seg lik jenter, gjør vel det vondt verre å komme frem. Altså at det er mørketall blant den ikke-feminene, og ikke bare grunnet mitt eksempel ofc. Det andre kan være at vi rett og slett ikke legger merke til dem? Med mindre vi kjenner de godt, så går de bare forbi oss uten at du tenker noe.

     

    Mulig flere er feminine biologisk, men langt i fra alle. Påvirkning og miljø har mye å si for hvordan du former deg, og veier du velger. Alle har vel hatt ulike faser og stiler på skolen? F.eks. på skolen min var alle wannabe gangstere fra 5-7 kl.. Så når andre lar seg påvirke av sånt, tenk på de som er usikre på sin egen identitet. I teorien er de enda mer mottakelige for påvirkning når det kommer til væremåte og stil, og vil tro det er lettere å gå inn i en rolle som du blir stucked med da. Noen er sånn, andre blir formet og trives med det.

    Det å føle seg feminin eller maskulin, er nok litt annerledes enn å kjøre en goth-stil eller eller føle samhørighet med "glad-kristne". Men jeg skjønner hva du mener...

    Kjenner selv mange lesber og homser, men selv om alle kler seg og oppfører seg veldig forskjellig, er det som regel ikke så vanskelig å "plukke ut" hvem som er skjeive, hvis man bruker litt intuisjon.

     

    Man vet at de fleste homofile er født med enn litt annerledes hjerne enn de fleste heterofile.

    Det er flere små merkelige ulikheter som forskjeller i hårvirvlenes retning og keivhendthet, til mere tydelige forskjeller når det kommer til det feminine og maskuline.

    Jo mere feminin en mannelig hjerne er (forskjeller i analytiske og verbale evner, kunstneriske og musikalske talenter, romforståelse osv), jo større sjanse er det for at han er homofil, andre veien for kvinner.

     

    Nå er det vel også slik at hvert menneske er forskjellig når det kommer til hvem vi forelsker oss i og hva vi tenner på. Noen er aseksuelle og andre får faktisk ikke til å forelske seg. Men vi kan grovt dele oss inn i homofile, bi-file og heterofile. De fleste betegner seg som heterofile, og denne andelen vil sansynligvis ikke forandre seg fremover, og har lite med ytre påvirkning å gjøre.

  15.  

    Forskning viser at de har rett. De fleste klarer å plukke ut (altså man må forkaste at det er flaks), med rimelig høy suksessrate, hvem som er homofil og ikke (homofile er bedre enn hetrofile).

     

    Du får kalle det ignorant. Spørsmålet er hvem som er strutsen isfåfall.

    Dette var det "sukkertøy" svarte på (Tja, det er jo de som påstår at de som legger merke til homofile er jo nettopp de som selv er det.)

    Det at forskning viser at homofile selv er litt flinkere til å spotte homofile enn heterofile er, forteller da ikke at de som gjennkjenner homofile er homofile selv... Skjerpings! Ikke drikk når du leser og kommenterer ;)

  16. Kjære vene... mener du "statistikeren" William M Briggs? Hva han mener om denne analysen tar jeg med en klype salt. Han har for vane å gyve løs på alle mulige statestikker med sine noe skrudde ideer. Her står det litt om forsøket hans med å tåkelegge forskning når det gjelder global oppvarming. .http://scienceblogs.com/gregladen/2012/02/01/william-m-briggs-has-misunders/

     

    Helt greit at enkeltpersoner er kritiske til forsknings studier, men det virker vel mere som om han febrilsk prøver å gjøre seg interessant og forsøker å kritisere for kritikkens skyld....

  17. Det er det undersøkelsen forsøker å si, men den er så dårlig gjennomført at den er verdiløs. At disse "forskerne" så lager en konklusjon på elendige data gjør ikke konklusjonen rett.

    Anbefaler deg å lese denne forskningen:

    http://blogs.telegraph.co.uk/news/seanthomas/100231060/are-atheists-mentally-ill/

    :tease:

     

     

    Svarer dere begge her:

    Jeg triller en terning; tror dere jeg får partall eller oddetall på terningen?

    Jeg kaster en mynt; tror dere jeg får kron eller mynt?

    Jeg velger ut en tilfeldig person på kloden; er denne personen til stole på?

    Å velge å ikke tro nå er mulig, men siden jeg velger å tro er jo det det som viljen min vil. Så jeg kan velge å ikke tro, men det er ikke noe jeg har lyst til.

     

    Før tok et valg var jeg vel mer likegyldig til temaet. Så jeg bestemte meg for at jeg vil tro på en plan heller enn tilfeldigheter. Derav følger troen på en skaper.

    Hva er det i linken din som sier noe om at metaanalysen som blir diskutert her er så dårlig?

×
×
  • Opprett ny...