Gå til innhold

thawi

Medlemmer
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thawi

  1. stavang skrev (På 13.1.2024 den 2:38 PM):

    ... men løsningen jeg tror kan fungere er å ta FSP enheten fra VMG og koble denne rett i en USW Pro 8. Fra denne tenkte jeg å bruke den andre FSP porten med en FSP-rj45 plugg som så går videre til UDM i kjelleren og så inn i FSP porten der....

    Jeg fikk nylig testet at SFP-modulen som sitter i VMG fra altibox fungerte fint i en EdgeRouter 4, så den burde også fungere fint i UniFi serien. Har du fått testet dette? Jeg skulle gjerne ha bekreftet det til senere :) Så oppsettet du skisserer skal fungere fint, da med en "trunk" som inkluderer vlan 102 ned til kjelleren og inn i UDM.

    Personlig har jeg et lignende oppsett men med en UXG hjemme, dog med fiber fra Telenor. Der kommer ikke internett på et eget vlan, så jeg tar inn fiberen og tagger det med et vlan selv, har en trunk ned til kjelleren til en annen switch, og derfra inn i UXG. Fungerer som en drøm, og gjør at jeg får plass i svakstrømskapet. Har en PoE switch der, med kabler til aksesspunkter i taket rundt om i huset. 

  2. stavang skrev (På 13.1.2024 den 2:38 PM):

    Jeg kjenner også på en litt uforklarlig trang til å fjerne VMGen og koble fiberen rett inn i eget utstyr, men vil ikke ha UDM i stua. Jeg er helt ny på dette, men løsningen jeg tror kan fungere er å ta FSP enheten fra VMG og koble denne rett i en USW Pro 8. Fra denne tenkte jeg å bruke den andre FSP porten med en FSP-rj45 plugg som så går videre til UDM i kjelleren og så inn i FSP porten der. Denne må da være en vlan trunk såvidt jeg forstår, og til sist håper jeg at en av de vanlige portene på switchen kan brukes til å koble tv på nett selv om ruteren er «downstream» fra switchen. 
     

    Høres dette ut som det kan fungere eller er jeg helt på jordet? 

    Dette skal fungere, jeg har gjort det selv både med en Altibox-fiber og Telenor-fiber. Husk å ekskludere alle andre VLAN fra SFP-porten du setter fiberen inn i, og ikke tillate VLAN taggen til Altibox (er det 102?) på andre porter en via den trunken du har ned til UDM. Og ekskluder det VLAN-et fra alle andre porter. Jeg har gjort det med EdgeRouter, men ikke med UniFi serien enda. Prinsippet kalles "router on a stick", og jeg mener jeg har sett guider på hvordan gjøre det med UniFi feks. på YouTube. 

  3. The Very End skrev (24 minutter siden):

    2.5 ton på hengeren blir vel litt i overkant for mange, da totalvekt overstiger 3750 og dermed krever annet sertifikat enn klasse B. Eller hvordan var dette igjen?.

    Du kan trekke tilhenger med maks tillatt totalvekt på 750kg med førerkort klasse B. Du kan trekke henger med større tillatt totalvekt om bilens tillate totalvekt + tilhengers tillate totalvekt ikke overskrider 3500kg men det blir vel neppe relevant her. Med B96 økes den grensen til 4250kg, og med BE kan du trekke henger med opp til 3500kg tillatt totalvekt (og bilens «maksvekt tilhenger» bestemmer hvor stor henger du kan trekke, da faktisk vekt og ikke tillat totalvekt).
     

    2500kg var en veldig innbydende tilhengervekt. Mer en de fleste normale personbiler. 

    • Liker 2
  4. 1P4XZQB7 skrev (39 minutter siden):

    Omtrent halve mulige oppnåelige poengsum i Euro NCAP gis altså nå for programvare som har som formål å overprøve og overstyre føreren. 

     

    Dette er omtrent like interessant som en oppvaskmaskin med A+++ i energimerking, men som da ikke lenger vasker rent. 

     

    Finnes der en enkel måte å få ut poengsummen slik den ble tildelt før i tiden? Altså utelukkende for bilenes passive sikkerhet i form av karosseriets beskyttelse av passasjerene, og bare det? En nettside i retning av «Euro NCAP for the politically incorrect»…?

    Første halvdel av videoen i artikkelen omhandler vel akkurat det du etterspør?

    • Liker 1
  5. likferd skrev (På 4.6.2020 den 2.37):

    Apple tillater ikke salg av originale reservedeler til sine mobiler, så per definisjon er alle deler som er mulig å kjøpe uoriginale.

    Det er er ikke ulovlig å reparere originale deler, og selge dem som reparerte- (refurbished-) deler. Jeg har ikke satt meg inn i alle detaljene i saken, men som jeg forstod det bunnet det ut til at han riktig nok hadde solgt skjermer til et selskap i Kina for at de skulle repareres. Men skjermene som var bestilt fra Kina var fra et annet selskap, og spesifisert som "New OEM" og ikke "Refurbished". Hvorfor selge noe som nyprodusert, om det faktisk var reparerte deler, om de ikke er piratkopierte. 

  6. Drunkenvalley skrev (7 minutter siden):

    Gjer dei? Eg meine hugse dei bruke sin eigen standard, med adapter for CHAdeMO.

    Ja, de har alltid hatt type 2 i Europa. Men i fjor oppgraderte de alle superladere til å ha både type2 og CCS plugger. Model 3 leveres med CCS, mens man får ombygging med adapter til de eldre bilene.

    • Liker 3
  7. Snowleopard skrev (9 timer siden):

    Myndighetene har sjeldent kastet seg inn i strid der en gjeldene felles standard ikke er utviklet, men fremdeles er en kamp om hvilken løsning som er best og foretrukket av kjøperne. Nå har vi bevegd oss mot at CCS er blitt den nye standarden, og det vil nok strammes inn slik at både Tesla og Nissan må støtte den standarden fremover.

    Tesla bruker allerede CCS plugger overalt. Det er ikke standarden det står om, men kostnadsfordelingen.

    • Liker 2
  8. BippeStankelbein skrev (10 timer siden):

    På generellt grunnlag så har myndighetene lett for å legge føringer for markedet, slik at forbrukerens interesser ivaretas. Det har myndigheter gjort også i elektronikkmarkedet, og bilmarkedet, tidligere. Det er rart de ikke har vært mer fremoverlent når det gjelder ladestandarder. Utbygging ar ladestaasjoner belaster infrstrukturen kraftig, en kostnad som vi alle spleiser på. Da er det vel rett og rimelig at det legges føringer slik at det også er vi alle som skal nyte godt av utbyggingen, uavhengig av hvilken bil vi kjører?

    Så om du feks investerer i å få innlagt vann på hytta, men hyttenaboene ikke vil ta den kostnaden. Skal de da etterpå få koble seg på de ledningene du har lagt for egen kostnad helt kostnadsfritt?

    • Liker 4
  9. sverreb skrev (17 timer siden):

    Det kunne de ha gjort uten å stenge adgangen for andre. De kunne fint solgt lading til andre om de hadde villet, slik som ionity nå gjør men du later til å være misfornøyd med. 

    Da måtte de finansiert betydelig fler ladestolper på deres kunders regning, samtidig ser vi jo på reaksjonene hva folk synes om Ionity sin prismodell ...

    • Liker 2
  10. sverreb skrev (18 minutter siden):

    Mener du at du ønsker deg en situasjon hvor alle bilprodusentene har sine egne proprietære ladestasjoner? 

    Nei. Det beste hadde vært om de samarbeidet. Men jeg liker forretningsmodellen hvor de finansierer utbyggingen av infrastruktur i prisene på bilene. 

    • Liker 2
  11. Maabren skrev (45 minutter siden):

    Du trenger ikkje fortelle eventyr bare fordi du ikkje vil ta til deg det eg skriver.

    Det du skriver gir jo ikke mening. Du sier at Tesla burde være påkrevd å slippe andre til for egen regning. De andre produsentene ønsket ikke å være med å betale, og gikk sammen om å etablere Ionity. Av alternativene mener jeg Tesla sin modell er klart best
     

    • Liker 4
  12. gamlefar skrev (1 time siden):

    Fordi vi diskuterer hurtiglading og prisen på det. Hjemmelading har ingenting med debatten å gjøre her. Skal man sammenligne hydrogen mot noe, så er det åpenbart hurtiglading man må sammenligne med. Det er til langkjøring hydrogenbilen virkelig kommer til sin rett.

    Selvfølgelig har hjemmelading alt med debatten å gjøre, rett og slett fordi så og si all lading man faktisk gjør skjer hjemme. Hurtiglading trenger man bare å benytte seg av når man absolutt må.  Det er jo en vesentlig del av debatten at man ikke har den muligheten med hydrogen, kun «hurtiglading». 

    • Liker 4
  13. Maabren skrev (58 minutter siden):

    Nope, man ser heller ikkje bensinstasjoner bare for ford eller audi. På samme måten burde alle hurtigladere vore tilgjengelige for alle EL-biler/ladbare hybridbiler, noko som burde vore regulert fra starten av pga miljøhensyn.

    Tesla skulle altså ikke fått bygge et ladenettverk til bilene sine, så lenge ikke Ford og Audi (etc) fikk bruke dem uten kostnad. For noe sprøyt. Burde Ford og Audi blitt tvunget til å betale for ladestasjonene, som de foreløpig ikke hadde noe bruk for? Dele kostnadene likt mellom alle bilprodusenter uansett behov? Det er ikke så lenge siden det ikke fantes en eneste bensinstasjon for Tesla, men argumentet går ikke andre veien? Skulle alle bensinstasjoner vært pålagt å bygge ladere til Tesla med en gang? Og ved å regulere det fra start hadde man fint og flott bare endret behovet så man slapp å bygge flere ladestasjoner også. 

    • Liker 3
  14. Maabren skrev (2 timer siden):

    At Tesla har fått lov å sette opp hurtigladere som ingen andre EL-biler/ladbare hybrider skal kunne bruke synast feilslått miljømessig og er ein dårlig utnyttelse av areal og ressursar.

    «Fått lov til»? Skulle de ikke få lov til å kjøpe/leie plass til å sette opp sine egne ladestolper og betale for sin egen strøm, fordi de andre produsentene ikke ønsker å betale for dette?

    • Liker 6
  15. oophus3do skrev (2 timer siden):

    Bilprodusentene inklusive Tesla? For jeg kan ikke se noen tegn derifra på at de ønsker å åpne markedet, for å gjøre BEV mer konkurransedyktig. Altså er det kun Tesla som skal være konkurransedyktig ifølge dem, som mater trangen til å gjøre det samme ellers også fra rivalene. Vi får flere ladestandarder, fastlåst til forskjellige merker, og en dårligere ladestruktur som resultat = dårligere for BEV vs ICE målet i sin helhet. 

    Standarden er den samme, den heter CCS. Tesla inviterte de andre til å bli med, men de andre produsentene ønsket ikke å være med på å betale for å etablere i infrastrukturen. Du mener nå at Tesla skal åpne sine ladestasjoner for alle, gratis, etter å ha brukt masse ressurser på å etablere infrastruktur? 

    • Liker 5
  16. Marzo skrev (1 time siden):

    Dette er nok hovedgrunnen til at ingen har valgt å samarbeide med Tesla og de senere har måttet gå tilbake på CCS format. 

    Nå som neste generasjon elbiler og ladenettverk bygges ut vil nok Tesla også måtte endre på prismodellen for sine "ionity" ladere etterhvert som de kommer. Men inntil videre vil bildet se noe skjevt ut.
     

    Når du sier Tesla sine egne "Ionity" ladere, tenker du på den høyere effekten de kan levere, eller selve CCS pluggen? Pluggen har blitt installert på så og si alle ladestolpene, men med en effekt på opp til 150kW. Tesla har også begynt å installere sine v3 superladere, som skal klare opp til 250kW. Forretningsmodellen forblir nok den samme, og selv om kontakten fysisk passer i andre biler må nok de andre bilprodusentene bla opp for at deres kunder eventuelt skal kunne benytte seg av disse. 

    • Liker 1
  17. Skal le høyt den dagen de finner ut at man gjorde så mye forskjellig unødvendig for å stoppe disse endringene også skjer klima endringene alikevel uten at vi kan stoppe det. xD

    Jeg er nok død da, men skal nok klare å lire av meg et HA! uansett.

    Endringer skjer jo uansett hvor lite man prøver påvirke.

    Ja, det skulle tatt seg ut. Tenk feks om vi skulle gått mot en mer energieffektiv fremtid og renere luft til ingen nytte!
    • Liker 9
×
×
  • Opprett ny...