Gå til innhold

Braindead

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Braindead

  1. Typisk idiotsvar, MEN : Har du snakket med folk fra OKI-support om dette?

    9239539[/snapback]

     

    Har involvert både den lokale datasupporten og OKI-support.

    De har bare klødd seg i hodet og prøvet og feilet litt, men trolig bare gitt opp.

    Så jeg håpte på at noen her på forumet var enda klokere...

     

    Så det ser ut som om at det munner ut i at HP-driveren har støtte for å dele opp store dokument, mens OKI-driveren har det ikke.

  2. jeg har  en annen skriver  som bare skriver  i a4 .

    en gang  brukte  jeg  et  "tegneprogram" i fra micrografx . der kunne man fordele tegningen over  flere  sider.  skriveren tror da faktisk at du skriver  ut  flere  sider men i virkeligheten er det bare en som er  større  ne  hvert ark.

     

    du har ikke muligheten  for å fordele "tegningen"  over flere sider i de programmene  som du bruker ? 

     

    et annet alternativ  er  jo å trikse lit  med valget  som lar deg  forstørre  en  siden. en normal side  blir  dobbelt så stor  og  fordelt  over  2 ark.

     

     

    hvis du først klarer  å  forminske a2  til a3 på utskriften (fra programmet ), men samtidig  lar  den fordele ( forstørre)  den siden på 2 a3  ark så har en muligheten  til å få det  til.

     

    blir  det  for komplisert ?

    9235303[/snapback]

     

    Takk for svaret

     

    Det er selvfølgelig muligheter for å sette opp arkene som to A3-ark med halvparten av tegningen på hvert ark i ArchiCAD som jeg bruker, men det er veldig tungvindt. Det må uansett settest opp i A2-format når jeg skal sende tegningene videre. Så da betyr det at jeg må gjøre den samme jobben to ganger.

     

    Dessuten gjelder det ofte pdf-dokumenter vi får tilsendt fra andre. Da har vi ingen mulighet å dele opp i flere deler.

     

    Det går sikkert an å trikse med utskriftstørrelser som du sier (Selv om jeg ikke helt forstod hva du mente med den forminske og forstørre delen) Men jeg tror det blir veldig tungvint det også. Dessuten er jeg redd for at det kan bli unøyaktig.

     

    På HP-skriveren kunne vi velge A2-størrelse i listen over tilgjengelige arkstørrelser. Jeg regner med at det er printerdriveren som ordner med det. Noe slikt valg har jeg ikke i OKI-driveren.

  3. Vi har nylig investert i en OKI C8800 A3 fargelaserskriver på kontoret. Tidligere hadde vi en HP A3-blekkskriver. Med HP-en kunne vi skrive ut tegninger i A2-størrelse (f.eks pdf-filer eller direkte fra CAD-program), og printeren skrev ut tegningen fordelt over to A3 ark, som vi så limte sammen på midten. Og vips, så hadde vi en utskrift i A2 format. Med den nye OKI-printeren får vi ikke til det. Den bare skriver ut halve tegningen på ett A3-ark, og sier seg ferdig med jobben.

    Er det HP-skriveren som var ekstremt genial som forstod at den burde skrive ut to A3-sider for å få med hele tegningen, eller går det an å få OKI-maskinen til å skjønne det samme?

    NB! Det er viktig at tegningen er i riktig målestokk, så å skalere den ned til A3-størrelse er ikke et alternativ.

  4. Ingen som har noe forslag på løsning på dette problemet altså?

    Spillet er kjøpt og betalt på ærlig og redelig måte, om noen skulle være i tvil om det. Som sagt så skjer det ingen verdens ting når jeg prøver å starte spillet, selv om innstallasjonen gikk helt fint. Har prøvd å innstallere flere ganger, med samme resultat. Har også innstallert nyeste Catalyst driver.

    Har prøvd å innstallere på ei annen maskin, og der startet spillet helt fint, så det er ikke noe galt med spillet.

     

    Det hadde vært fint om noen hadde forslag til løsning på problemet. Det er litt frustrerende å ha et splitter nytt spill liggende uten å få spillt det. :no:

  5. Har bestillt ADSL fra Mimer, og det følger med en Zyxel Prestige 650R ruter. Har tenkt å ha trådløst nettverk med to datamaskiner som har tilgang til internett. Har jeg da forstått det riktig at man trenger et trådløst aksesspunkt, som for eksempel ASUS WL-330g? Og i tillegg trådløst nettverkskort på hver pc? Er aksesspunktet jeg nevnte brukbart, eller har dere andre forslag?

  6. Jeg har planer om å kjøpe et USB 2.0-kort og et nettverkskort til ei bærbar maskin. Maskina har to PCMCIA-kortplasser som sitter ganske tett sammen. Så da lurte jeg på om det er plass til både et USB 2.0-kort og et dongleless nettverkskort. Som f.eks desse:

     

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...0&GrpID=11&s=pl og

     

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...20&GrpID=7&s=pl

     

    Den delen som stikker ut er jo ganske brei på begge. Vil jeg få plass til begge, eller må jeg ha et nettverkskort med dongle? Er det noen som vet?

  7. Jeg har en laptop av eldre årgang. Harddisken er dessverre alt for liten, så jeg vurderer å kjøpe en ekstern harddisk. Jeg må da også ha et usb 2.0 kort, eller et firewire-kort. Jeg lurte da på om dette vil fungere fint på ei tre-fire år gammel bærbar. Og hvilket utstyr/merke vil dere anbefale?

  8. Jeg har nylig kjøpt meg ny PC, og har flyttet ISDN-kortet over fra gamle-maskina til den nye. Når jeg nå prøver å logge meg på internett, går ikke det så bra. Jeg blir tilkoblet, men bare noen få kByte slipper igjennom. Ikke nok til å laste ned ei eneste side.

    Jeg har lastet ned og innstallert ny driver fra internett. Jeg fikk advarsel om at driveren ikke var signert av WinXP, men den ble innstallert likevel. Det merkligste er at først fungerte det ikke, så fungerte det ei stund, for så å plutselig ikke fungere mer. Jeg har installert og avinnstallert forskjellige drivere flere ganger, og tilogmed reinnstallert Windows og begynt helt forfra uten at det har hjelpt. Kortet er av merke Asuscom P-IN-100. Det fungerte utmerket på gamlemaskina som kjørte Win98. Den nye maskina kjører WinXP.

     

    Er det noen som har noen råd? Eller blir jeg nødt og bite i det sure eple, og kjøpe meg et nytt ISDN-kort? På forhånd takk.

×
×
  • Opprett ny...