Gå til innhold

FJERNET111

Medlemmer
  • Innlegg

    7 334
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FJERNET111

  1.  

     

     

    AMD får legge ned skjermkort avdelingen tror jeg. De kommer aldri med noe som kan måle seg med nvidia uansett. Det samme gjelder vell cpu'ene også.

    Hvis du Googler AMD 480 crossfire i tester. Så knuser AMD 480 x2, Nivida 1080 til nesten halve prisen.

     

     

    Har du googlet det selv?

     

    https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/RX_480_CrossFire/21.html

    http://arstechnica.com/gadgets/2016/07/amd-rx-480-crossfire-vs-nvidia-gtx-1080-ashes/

     

    Så vidt jeg kan se på de to første anmeldelsene jeg fant, så knuser ikke 480 i crossfire 1080 i noen tester og jeg kunne heller ikke finne noen resultater der 480 i crossfire får høyere fps enn 1080

    Det er i 4K man får se hvor kraftig et skjermkort yter, og i tillegg har jeg 4K skjerm. og er ute etter sterk ytelse i 4K og ikke i 1080p.

     

     

    Så derfor baserer du deg på en anmeldelse som tester 4 spill i 4K vs en som tester 16 spill i 4K?

     

    Eneste spillet av nyere dato av de 4 i anmeldelsen til TweakTown er jo også Far Cry Primal (og der får Tech Powerup og TweakTown ganske like resultater og er det eneste spillet som overlapper mellom de to).

    • Liker 1
  2.  

    AMD får legge ned skjermkort avdelingen tror jeg. De kommer aldri med noe som kan måle seg med nvidia uansett. Det samme gjelder vell cpu'ene også.

    Hvis du Googler AMD 480 crossfire i tester. Så knuser AMD 480 x2, Nivida 1080 til nesten halve prisen.

     

     

    Har du googlet det selv?

     

    https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/RX_480_CrossFire/21.html

    http://arstechnica.com/gadgets/2016/07/amd-rx-480-crossfire-vs-nvidia-gtx-1080-ashes/

     

    Så vidt jeg kan se på de to første anmeldelsene jeg fant, så knuser ikke 480 i crossfire 1080 i noen tester og jeg kunne heller ikke finne noen resultater der 480 i crossfire får høyere fps enn 1080

  3. ...

     

    Eneste frustrasjonsmomentet for min del er at cd project red tydligvis har bestemt seg for at tw3 befinner seg på en planet med 6 ganger tyngdekraften til vår kjære Terra. Halvannen meter ledge? Gå ned? nono, death by gravity bitch!

     

    Er litt heftig tyngdekraft, ja. :) Det som hjelper på alt utenom de høyeste fallene er å trykke hoppeknappen (Space eller B på kontroll) rett før man lander, da ruller man og tar lite skade.

  4. Nå som jeg nettopp har oppdaget IPS, så spørs der vel om jeg tåler overgang til TN.. Er det noen som har erfaringer her? Må jeg ofre bildekvalitet for å få bedre flyt? Når kommer en "pose-og-sekk løsning"?

     

    Skjermen som omtales i artikkelen her er IPS og ikke TN så da slipper du å tåle det (sendte inn en korrigering til prisguide tidligere i dag). Fant disksjoner rundt skjermen andre steder på nett og syntes det var rart det ikke var mer blest om en 1440p IPS G-sync skjerm med 144Hz. :)

     

    Link til pressemelding:http://www.prweb.com/releases/2015/01/prweb12421775.htm

  5.  

    Veldig fin test med flotte bilder. Kunne selvfølgelig vært litt mer utfyllende på enkelte punkter, men ellers veldig fin.

     

    Har utrolig lyst på en slik maskin, men syntes prisen er litt stiv - til tross for at det er et unikt produkt. Videre er også tastaturcover og docking noe overpriset. Få prisen ned med rundt 15-20 % så tror jeg man treffer et enda større marked.

     

    Videre skjønner jeg virkelig ikke hvorfor Microsoft ikke har slengt med Office på denne. Du får det jo med på RT-utgaven av Surface, og det er da rart at de ikke gjør det på premiumutgaven. Om ikke en perpetual license, så kanskje ett år på Office 365 subscription. Da kunne hadde de sikkert tjent noen kroner på alle de som forlenger abonnementet etter ett år.

     

    Skulle ønske noen tittet nærmere på dette med at CPU skru ytelsen ned ved høy belastning over tid. Hvor ofte skjer det, og hvor mye har det å si i praksis. Hvordan fordeler dette seg mellom versjonen med i3, i5 og i7. Blir meningsløst å kjøpe en svinedyr utgave med i7 for kun i svært korte øyeblikk ha mer ytelse enn om man valgt utgaven med i3. Hva har Microsoft å si til dette?

    http://www.anandtech.com/show/8287/first-look-the-799-microsoft-surface-pro-3-with-core-i3

     

    http://www.anandtech.com/show/8341/microsofts-surface-pro-3-core-i3-vs-core-i5-battery-life

     

    20-30% ytelse i3 / i5 som trolig ikke vil ha noe forskjell for real life bruk. Legg merke til games hvor det som også denne artikkelen nevner; den blir for varm og cloacker ned slik at I3 faktisk gjorde det bedre for spill som DOTA. Har bestilt i5, men trolig skifter til i3. Men har aldri testet en i3 før og undrer om mangelen på hyperthread vil ha så særlig mye å si for all denne multitaskingen som jeg driver med; chrome, youtube, google drive + flere faner + nedlasting + streaming. Av det jeg har forstått så vil I3 klare alt dette uten noen slowdowns. Andre inputs er velkomne.

     

     

    Det er jo en annen ting som er litt greit å tenke på i forhold til i3 vs i5 og det er mengden minne og størrelse på SSD. Personlig ville jeg valgt i5 med 8GB RAM og 256GB SSD og det får man rett og slett ikke med i3-versjonen. Erfaringsmessig er både 128 og 64GB for lite diskplass for en Win 8 laptop.

    • Liker 1
  6. Uff dette ser nøyaktig ut som på min Galaxy Nexus, får ca 1 times bruk og 12 timer standby ut av den på en ladning. Dette er det største ankepunktet mitt for å fortsette med Android. Orker ikke å ha en telefon til som ikke holder ut en dag uten ladning. Begynner seriøst å tenke på avbestille N4 og gå for en iPhone 5 (grøss!)

     

    Det må være noe som er installert av programmer eller så har du en defekt telefon. Det varierer litt hva jeg får, men får rundt 4 timer med skjerm på for hver lading. Hvis jeg ikke bruker telefonen så mister jeg vel en 5-10% daglig eller noe slikt (skjer dog fryktelig sjelden at jeg ikke bruker den så lenge ;)).

  7. Jeg tipper at komplett har fått en leveranse som er utsolgt (og muligens sendt), og den neste leveransen kommer i januar.

     

    Kan se ut som om jeg får min senere idag (sendt fra netonnet igår, skal bare til oslo-området), eventuelt er den i alle fall klar imorgen. Micro-SIM har jeg derimot ikke så kommer vel ikke så langt :p

     

    Står fremdeles 19.12 forventet send-dato på min ordre, så skulle tro jeg var med på første batch, men får se seinere i dag. Mulig de ikke oppdaterer før den er kommet fram på pick up point (kan jo håpe ;))

     

    Tror jeg til sammen har lagt inn ordre på 4-5 nettbutikker som har drevet med villedende info om når varen kommer inn før jeg har kansellert av frustrasjon :p

  8. Så ikke at det var nevnt i artikkelen, men så vidt jeg har fått med meg så er ikke Galaxy Tab 10.1 i salg i USA?Tab 10.1 er en gammel versjon av nettbrettet og er tatt ut av produksjon, så Samsung er nok mer irritert på presedensen dette setter enn produktmessige konsekvenser.
    Det står vel i artikkelen "Salgsforbudet gjelder ikke de nyeste nettbrettene fra Samsung, som Galaxy Tab 2, dermed får neppe avgjørelsen så veldig stor betydning for Samsung.".Forøvrig må jeg si at Galaxy Tab 2 er mye penere, spesielt i hvit :-) Samt minnebrikkestøtten er jo fin å ha.

     

    Ser den, så enten var jeg blind når jeg leste artikkelen eller så har de oppdatert den :)

     

  9.  

    Bestilte du 2000mAh direkte fra Samsung eller fra andre (Shimshop?) SBS?

     

    Sikker på at det er originalt (hvis du bestilte fra 'noen André')

     

    Fant en tilfeldig selger på e-bay som solgte batteriet. Har vel ingen måte å være 100% sikker på at det er orginalt på, men det har NFC, sto Samsung på pakningen, står Samsung på batteriet, står "made in korea" og ble sendt fra korea. Så jeg følger meg ganske sikker på at det er ekte.

  10. Noen som har kjøpt et større batteri og og er fornøyd nok til at de vil anbefale det? Er usikker på om jeg skal safe med et på 2100 mAh, eller om det er verdt å prøve et på 3600 eller større. Standardbatteriet har vært helt ok for meg, men tømmes som oftest på rundt 16-18 timer med jevnt bruk.

     

    2100mAh batteriet er enten til Verizon-modellen (som har en annen form på batteriet enn GSM modellen) eller så er det ikke et offisiellt batteri (og mest sannsynlig dårligere enn stock 1750mAh-batteriet).

     

    Kjøpte selv 2000mAh batteriet fra Samsung og det fungerer helt fint og gir de 14% ekstra som man forventer. Med ditt bruksmønster blir det da en ca. økning fra 16-18 til 18 - 20.5 timer. Om det er en stor nok økning til å være verdt det får vel være opp til deg.

     

    Personlig synes jeg de 3600mAh batteriene blir alt for store å ha på en telefon som dette. Størrelsen på telefonen er akseptabel fordi den er såpass tynn, men når du plutselig skal gjøre den over dobbelt så tjukk så fungerer det ikke lenger like bra.

     

    Uansett viktig å passe på at man kjøper et batteri til GSM-modellen og ikke til Verizon-modellen da du bare får et batteri som ikke passer i telefonen din hvis du kjøper feil.

  11. Fortsatt ikke konkurrerende, ettersom Android er åpen kildekode. Blir litt som å si at Linus Torvalds er sur på Ubuntu.

    Android er ikke åpen kildekode, men det inneholder noe åpen kildekode, Linux-kjernen. Men resten av OSet er lukket og låst.

     

     

    Så du mener altså at man ikke kan laste ned kildekoden til Android her: http://source.android.com/index.html men bare kildekoden til linux kernelen?

  12. Da har jeg fått kost meg med Galaxy Nexus siden mandag og jeg må bare si at det er en skikkelig, skikkelig god mobil. Ikke et hav av forskjell når man kommer fra SGS2, men man merker jo en del ting.

     

    For det første er ICS en ganske voldsom oppgradering og det var godt å være tilbake på stock Android igjen etter et halvt år med Samsungs forandringer.

    En av ulempene med ICS er at det ikke er alt som fungerer av apps og slikt, men er nok ikke mer enn en 5-10% av appsene jeg har prøvd (100+) som ikke har fungert skikkelig og det vil nok ikke ta så veldig lang tid før de igjen er oppdatert. Dette er jo uansett prisen man må betale for å være tidlig ute med ny software.

     

    Nettleseren er noe jeg alltid bruker mye på telefonen og den har blitt ganske mye bedre enn den forrige stock browseren. Alt går glatt og den laster sider svært raskt. Eneste negativet med denne er at den ikke er spesielt god på automatisk text-reflow. Den er et par hakk over Samsung sin nettleser som de bruker på SGS2/SGNote i bruk og enda litt raskere selv om begge har hardware akselerasjon.

     

    Har også testet ned- og opplastingshastighet over WiFi og 3G og den imponerer. Med 1 bar på WiFi (langt unna routeren) ser det ut som Speedtest app-en er begrensningen, fikk der 7.5/22 Mbps på min 60/60 linje, så her holdt ikke den appen helt følge når det kommer til nedlasting selv om opplastingen går så det suser. På 3G gikk det også svært raskt, det må da sies at jeg også har god H+-dekning hjemme. Fikk her 6/3 Mbps i snitt.

     

    GPS-en virker også å være god. Finner satelitter raskt samt at den sporer bevegelser mykt og bra.

     

    Skjermen er også helt fantastisk og den klart beste jeg noensinne har sett på en mobil. Blir vanskelig å noengang kjøpe en mobil med mindre skjerm og/eller mindre oppløsning i hvert fall. Er også en veldig behagelig skjerm å se på og innsynsvinkelen er ike god som den pleier å være på AMOLED, samt at det ser ut som Google har gått for varmere farger enn hva Samsung har pleid å bruke på sine "egne" modeller. Sammenlignet med f.eks. SGS2 er den altså litt gulere/rødere. Det jeg anbefaler å gjøre etter å ha fått telefonen er å sette på en 1080p filmtrailer fra youtube, se softwareknappene skli vekk for å ta i bruk hele skjermen for video og fryde seg over hvor bra det ser ut :D

     

    Var på forhånd litt bekymret for om GPU-en i denne ville være for svak/gammel, men foreløpig ser det ikke ut til at dette er noe problem i det hele tatt. Intensive spill som ShadowGun, NOVA 2 (dog med noen bugs) og Riptide GP kjøres helt silkemykt.

     

    Tenkte også litt før jeg kjøpte denne på at det kunne være for lite med 16GB. Nå ble da alle apps jeg hadde på min SGS2 lastet inn på første oppstart og i tillegg har jeg lastet ned en del til og jeg har 10 av 13.3GB (resterende er for OS) ledig. Dette er med for øyeblikket 121 innstallerte apps hvorav ca. 70 er spill.

     

    En ting jeg savnet på SGS2 etter å ha byttet fra Nexus One som er på plass igjen i Galaxy Nexus er et flerfarget varslingslys under skjermen. Ikke bare ser det svært bra ut, men jeg synes også det er nyttig med forskjellige farger for forskjellige ting (tapt anrop, gmail, epost, sms osv).

     

    Kameraet er nok den største "skuffelsen" på telefonen som sådan. Det tar helt greie bilder, men pga zero-lag shutter så må man være forsiktig med å ikke bevege på telefonen mens man trykker på utløseren da man da får helt håpløse blurry bilder. Er en liten tilvenningssak i forhold til hvordan det pleier å være (trykk, hold telefonen i ro og vent til den tar bilde). Har ikke filmet så mye enda, men videokvaliteten virker å være bra.

     

    Batteriet virker å være helt på det jevne, begynte å nærme seg tomt i løpet av arbeidsdagen i dag, men tror ikke det er så mange telefoner som takler en 12 timers økt med mesteparten streaming av musikk over 3G. Ordinært vil jeg nok ikke ha problemer med å overleve fra 7 til 23 eller noe i den duren, bruker jo telefonen litt ekstra nå i starten. Har i tillegg sett at Samsung har lagt ved et 2000mAh batteri i Sør-korea som er helt marginalt tjukkere, så det blir kanskje å skaffe seg dette når det kommer hit. Standardbatteriet er på 1750mAh så det er bare 12.5% større, men alle monner drar.

     

    Kan forøvrig bekrefte at man merket bug-en med at volumet går amok i Norge, men jeg opplevde det bare 1 gang på 3 dager og nå fikk jeg også fiksen på dette OTA til telefonen, så det er ikke lenger et problem.

     

    Når det gjelder byggekvalitet virker den solid, samt at den etter min mening ser helt fantastisk ut (eller er en svart planke med avrundede hjørner som noen andre kanskje synes :p).

     

     

    Liten oppsummering

     

    Pluss:

    -ICS

    -Skjerm

    -Hastighet på så godt som alle områder

    -Design

    -Flerfarget varslingslys

     

    Verken eller:

    -Batteritid

     

    Minus:

    -Kamera

    -Bugs

     

    Det var i hvert fall en liten anmeldelse etter 3 dagers bruk. Hvis det er noen som lurer på noe så er det bare å spørre så skal jeg prøve å svare.

     

    Edit:

    Lagt til et par punkter

    • Liker 7
  13. Da var endelig Galaxy Nexus i hus og det er bare ett stykk stor og deilig skjerm. Ikke så mye større enn SGS2'en min med knapperaden, men den forsvinner jo når man ser videoer osv og oppløsningen er herlig.

     

    Virker god og rask og holder for øyeblikket på å legge inn alt mulig rask som Google tror jeg hadde innstallert på den forrige telefonen :p

     

    edit:

     

    Jaja, må si at wifi er raskt på telefonen i hvert fall... innstallert rundt 110 apps på 4-5 min nå.

  14. Hadde selv tanken om at iOS sikkert passet best til f.eks. min mor og andre som er relativt dårlige/lite interesserte i teknologi, men har egentlig slått det fra meg nå.

     

    Ga min mor min gamle, ubrukte Nexus One da hun ville prøve en touch-screen telefon og det var greiere enn å kjøpe en ny. Innstallerte nyeste CyanogenMod nightly på den, satt opp Go Launcher med noen snarveier på og sa "her er din nye telefon". Man skulle nok tro at dette var en oppskrift på at at det skulle gå til helvete, men etter et par spørsmål innledningsvis så har det gått veldig bra og hun er nå svært fornøyd.

     

    Så jeg tror vi har kommet til et punkt der valg av OS på mobilen igjen er for spesielt interesserte og ikke så viktig for brukervennlighet og slikt som "vi" liker å tro.

  15. Du har jo overhode ikke peiling på kamera. N8 er best. Rett og slett.

     

    Tenker du mente å sitere meg, men fjernet teksten? (fikk en slik fin melding om at du hadde sitert meg fra forumet) Jeg snakket da om point & shoot kameraer og ikke andre mobilkamera. Av mobilkameraer har nok N8 et av de beste, det er det ingen tvil om, men å gå fra det til å si at det er 12 megapikksler som gjør det bra blir helt feil og det var det jeg påpekte.

×
×
  • Opprett ny...