Jump to content

Wimpy

Medlemmer
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Wimpy


 1. TheKims skrev (1 minutt siden):

  Første gang jeg prøver meg litt på mining. Har satt mitt 3060 til PL 65, CC-400, MC 1000 og får mellom 45 og 47MHs. Jeg har latt den stå å gå i et par timer og oppdaget plutselig at den var nede i 16MHs. Virker som underclocken er stabil så hva kan årsaken til det være?

  Du har driver 470.05, tilkoplet og på skjerm(ev dummy plug), og 8x pcie spor?


 2. Pc Lynet skrev (7 minutter siden):

  Ye. Per nå så står det strengt tatt i en venn sin PC, ettersom jeg er litt hyggelig og lar han låne det til han får sitt ^^ Har ikke sjekket opp om minnet går varmt heller, men hele greia er litt merkelig, og jeg tviler litt på at det ligger på minnet. Den starter på 85 Mh/s, og sakte kryper ned til 82 hvor den kjører stabilt. Min 3080 begynner rett på 99 og holder seg der. Tenkte først det var de nyeste driverene, men med DDU og ny (Gammel) driver hjalp ikke det heller så. Hvilke OC settings jeg setter betyr veldig lite, den står temmelig stille uansett ^^ 

   

  Men ja, så fort han får sitt så går det nok videre til en gamer. Sånn sett er det ikke den værste limiteren om den bare reduseres til 82, men blir jo likevell 18-20 Mh/s mindre. (Om det faktisk er 202 chippen). Om dere har en link til et enkelt program som kan sjekke det, kan jeg se om ikke jeg kan finne det ut da.

   

   

  -Edit, så linken. Skal få sett på det etterhvert (y) 


 3. Har et spørsmål om noen av dere fikk tak i et MSI 3080 Trio Z kort fra proshop, og får lav hashrate på dette? Det virker faktisk som om det er hashrate-limited og stabiliserer seg på 82 Mh/s. Den nekter også å dra mer enn 206-ish watt, uansett om det så står på 100%. Har forsøkt med en eldre driver som jeg vet funker på et annet 3080 kort. Jeg trodde egentlig ikke hashrate limiteren var på plass før nå senere i mai-ish?


 4. Kfinn skrev (9 minutter siden):

  Jeg har en litt pussig teknisk problem med riggen min og dette er feil tråd å søke hjelp i, men kan noen gi et forslag til hvor det kan være best å stille et slikt spørsmål? Norsk eller engelsk går fint.

   

  Utfordringen er som følger:

  Til info: Har et nytt ASUS hk, AMD cpu, fire RTX-kort og 750w psu.

  Har et kort direkte i PCIx16_1 og de tre andre i PCIx16_2, PCIx16_3 og PCIx1_1 ved hjelp av 007s raisere. Med et kort plugget i så starter maskinen normalt (dvs poster og starter windows).

  Så kommer problemet. Om jeg i det hele tatt skal få maskinen til å poste med de andre kortene i:

  1. så må jeg slå av PCen, 
  2. være lynrask (etter å ha startet første gang med kortet som står rett i PCIx16_1) og koble til raiserene (under et sekund) og
  3.  starte maskinen igjen. 

  Da poster den og booter som normalt. Om jeg slår strømmen helt av med alle kortene i og lar det gå noen sekunder før jeg slår den på igjen så poster den ikke engang. Den viser bare en svart skjerm. Veldig underlig. Føles som det er noe som resettes ved strømtap, men bios-instillingen røres ikke ser jeg. Jeg får den altså til å snurre til slutt, men er veldig kjedelig om man har et strømbrudd eller PCen resettes av en eller annen grunn. Da må oppskriften over gjentas.

  Jeg har hatt litt liknende som deg, og for meg var det tålmodighet som løste det. Er visst vanlig for noen Asus-HK å restarte opptil 3 ganger før den booter opp for å undersøke alt som er koplet til og tilpasse (Eller noe slikt). På tredje gangen booter den opp. Det med svart skjerm har jeg også hatt flere ganger. Da har jeg latt den stå litt, før jeg trykker på restart-knappen på HK (kortslutt restart pinnene visst ikke du har restart knapp). Etter det starter den helt normalt. Dette skjer stort sett kun når jeg gjør endringer på riggen. Dersom jeg ikke har foretatt noen endringer starter den opp uten noe som helst problemer. Du kan jo bare se, men det likner veldig på det jeg har opplevd =P

   

  Edit - PS: 750 W er kanskje litt på kanten med 4 stk rtx kort dersom overclocks skulle restarte.

  • Like 1

 5. Skallgrimz skrev (3 minutter siden):

  Ja er samme oppfatningen jeg har. Men blir fort brukt opp pcie direkte fra PSU, da mange der bare har 2 stk direkte ut Fra PSU. Men de er som oftest delt i 2 så man har 4. Er det da ok å bruke den ene i GPU og andre i riser? Altså om man har en PSU med 2 Pcie  kabler som deler seg i to, så har man nok til 2 skjermkort?

  Ja, jeg ser problemet ^^ Ut fra hva denne karen har funnet på dette, er kabelen(?) ratet til circus 200W. Ved å presse en Pcie kabel utover dette, kan det igjen gå varmgang. Han har funnet tall på det meste, men slet med å finne ordentlige tall på Molex, men han mener det i stor grad bør være bra dersom det stammer fra kvalitetsmerke og at det ikke r gamle molexkabler.

   

   

  • Innsiktsfullt 2

 6. Skallgrimz skrev (23 minutter siden):

  Hvordan vet jeg hvor mye strøm pcie riseren trenger? Tenker på hvilken løsning ang strøm til disse, pcie dirkete fra PSU, eller overgang fra molex/sata?

  Sett på disse https://www.iwill.no/iwill-pci-e-1x-til-pci-e-16x-for-mining-mkabler

  Så vidt jeg har forstått kan de dra 75W slik som ellers på PciE x16. Sata er ikke ideelt for overgang ettersom de ikke er lagd for mer enn 54W. Det vil kunne gå varmgang i kablene om de blir utsatt for mer (Brannfare). Molex er bedre enn Sata uten at jeg har noen konkrete tall (Har forstått det varierer), men skal en være helt på den sikre siden er Pcie det bedre alternativet =P

×
×
 • Create New...