Gå til innhold

Meccer

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Meccer

  1. Her er det minst to ting som kan være galt. NTLDR is missing betyr at det media den prøver å boote fra, ikke har noen boot-loader.

     

    1. Hvilken CD setter du i? er det en original W2K cd?

    2. Er du sikker på at den booter fra CD?

     

    Hvis den disken du nettopp formatterte står som master, vil den prøve å boote fra den i stedet for den systemdisken du hadde fra før.

  2. En sikring har som oppgave å bryte en strøm, hvis denne blir for stor. Det viktigste ved sikringsbytte er derfor at merkeverdien for den friske sikringen er den samme som den som røk. Så er jo det haugevis av forskjellige utforminger på sikringer, så den andre viktige saken blir om sikringen passer i holderen. Den tredje egenskapen som kan ha betydning, er om sikringen er treg, eller kvikk. Enkelt sagt, tåler trege sikringer bedre høye, kortvarige strømmer som ligger over merkeverdien, mens kvikke sikringer ikke gjør det. Trege sikringer brukes typisk for å beskytte motorer som har høye startstrømmer.

     

    IKKE begynn å blande spenningen inn i denne problematikken. Spenning får ikke betydning i sikringssamennheng før en kommer opp i 500-1000V og høyere.

     

    Dersom det her er snakk om en glass - eller keramisk smeltesikring, kan sikringer i 12V og 220V utstyr byttes om hverandre, forutsatt at merkestrøm og karakteristikk( treg, kvikk) er riktig.

  3. Er ikke det rimelig greit å gjøre dersom du er administrator på maskinen?

     

    Kontrollpanel => Brukerkontoer => Endre en konto => [kontoens navn] = Endre kontotype => Begrenset?

     

    Da hindrer du installasjon av de fleste programmer, men hun kan vel fremdeles laste ned filer...

     

    Om du vil hindre nedlasting, må du sette opp sikkerhetsnivået i nettleseren. Sjekk på MS sine sider (eller i 'hjelp')hvordan det gjøres.

  4. Jeg er ikke noen ekspert på dette området, men har satt opp et par nettverk på hobbybasis... Jeg aner jo ikke hvor mye du kan om nettverk, derfor tar jeg det litt fra bunnen av.

     

    1. Hvis den rosa boksen din kjører dhcp, fungerer den som router i nettverket ditt, og den sørger for NAT (Network Adress Translation). Det vil si at alle IP adressene bak den boksen, er lokale adresser i ditt LAN, den faste IP adressen du får levert fra din ISP, ses bare fra utsiden av boksen.

     

    2. Du sier ikke noe om hva den brune boksen skal gjøre. Er det en webserver? I så fall må du sette opp routeren til å forwarde de nødvendige portene (minst port 80 og 8080) til denne, og så er du i mål. Veiledning for dette må du finne i manualen til routeren.

     

    3. Hvis den brune boksen absolutt skal "ha" den faste ip-en, må du sette to nettverkskort i den, koble den inn der den rosa boksen står nå, med det ene kortet koblet til WAN, det andre til LAN, og sørge for at den fungerer som router (med DHCP osv). Det kan være litt krevende å sette opp, avhengig av hva som skal kjøre på maskinen. Du må så slå av dhcp i den rosa boksen, og sette den opp til å kun fungere som acsesspunkt.

  5. Dersom innspenningsvelgeren står på 115 i stedet for 230 V, leverer strømforsyningen i prinsippet dobbelt så høy spenning ut, som den skal. Det sier seg selv at det ikke er særlig helsemessig forsvarlig for komponentene, og heller ikke for strømforsyningen.

     

    Grunnen til at det smalt 2 ganger, er sannsynligvis at den første smellen har laget en kortslutning, som fikk stått på en liten stund før 230 V sikringen tok den... Det er bare å gå i gang å teste komponentene i en annen maskin, eller bytte psu, og håpe på det beste. Ta en visuell sjekk av de forskjellige kortene først. Hvis komponenter er svidd, er det lite håp.

  6. Det er et poeng å ha samme fabrikat på kort og router, "like barn leker best" :!: Anbefaler D-Link DI-624 som router og D-Link DWL-G520+ PCI kort. Routeren har innebygget 4 ports switch, og tilkobling for ekstern antenne dersom du skulle få for lav signalstyrke.

     

    Her er linkene hentet fra MPX. De er seriøse, og har bra service og kunnskap på WLAN dersom du skulle trenge det. Men valg av leverandør er selvfølgelig opp til deg. 5 kort + router kommer på ca 2700 hos dem.

  7. Aha, slik ja. Problemet med å bruke magnet, er at da kan produsenten oppdage at det er det som har skjedd, og at du derver bryter garantibestemmelsene... Og du får jo uansett ikke sjekket om dataene er blitt uleselige.

     

    Lei sak det der, :hmm: dersom sakene som ligger på disken ikke er hyper personlige, eller evt. kan brukes mot deg på en eller annen måte, ville jeg bare sendt disken som den er.

     

    I motsatt fall er jo disker billige for tiden... :p

×
×
  • Opprett ny...