Gå til innhold

dominus

Medlemmer
  • Innlegg

    966
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dominus

  1. Tallet har i seg selv ikke noe med kortet å gjøre, men etter HD3000-serien (trur æ) så er høyere bedre, men det er noen få unntak. For eksempel er HD5850 bedre enn HD6850 og HD5870 er bedre enn HD6870, men etter det så er det rimelig rett fram. HD7950 er bedre enn HD6970 osv.

     

    det er akkurat her ting snur seg HELT for meg..

  2. kjøpte en stabel komponenter for å bygge en mediapc. men den vil bare ikke boote. følgende skjer: slå på, se at den summerer hva som er i maskinen så når den skal boote blir det bare en blinkende kursor..

     

    jeg kan gjøre hva jeg vil i bios.. har prøvd å enable/disable ymse uten funksjonsending.

     

    delene er:

     

    AMD 635 quadcore

    MSI 770-45g hovedkort

    Corsair Value 2x2gb 1333 minne

    480w ACE strømforsyning

     

    tenkte først det var skjermkortrelatert. tok da ut det ATI 5750 kortet jeg kjøpte og satte inn ett pci skjermkort. samme oppførsel.

     

    har prøvd med 1 minnebrikke, og med 1 og to brikker i forskjellige posisjoner. uten hell.

     

    resatt bios. oppdatert bios.

     

    hjelp

  3. elsker de kommunistiske window's fanboy's :love:

     

    grunnen til dere liker windows er at dere har blitt tvunget til å bruke windows, that's it

    dere har vokst opp med windows, dere har fått dere selv til å tro at windows er det beste OS'et, som jeg sa er windows fanboy noe av det artigste jeg vet siden dere vet så lite :D

     

     

    Se på navnet mitt du så ser du at jeg nok har prøvd sikkert flere OS enn du noen gang har gjort.

     

    Nå nei.. Jeg har vokst opp med DOS 3. Favoritten er fremdeles DOS 5 sammen med OS/2 Warp.. Det jeg fremdeles bruker på min private jobbmaskin er DOS 5 og Lotus Smartsuite 2.1 for DOS. Helt genialt.. Lynkjapt. Og dønn stabilt. (problemet er bare neste gang disken går.. det er ikke like lett å få fatt i harddisker under 500 mb lengre..)

     

    Og så lengter jeg tilbake til de tider med SCO Unix med Olivetti pc emulator for å få brukt word og excel.

     

    Forresten noen som husker "gorilla ett-eller-annet"? det spillet som lå i qbasic i de gamle dosversjonene? det spilles ofte her i gården.. :-) :-)

     

    sorry.. helt off topic

  4. Haha, linuxfolket fornekter seg ikke. Selv når tallene er såpass klare at produsenter dropper Linux pga at folket ikke ønsker Linux så fortsetter de med det samme gamle.

     

    Bare innse det folkens. Linux er ikke brukervennlig nok for mannen i gata.

    Typisk for de som kun leser overskriften. Les gjennom hele diskusjonen og så kom med argumenter for hvorfor Linux ikke er brukervennlignok for mannen i gata.

     

     

    Linux er ikke brukervennlig nok for mannen i gata.

     

    Det er det som er greia tror jeg og. For den vanlige Ola Dunk som bruker maskinen som ett verktøy, er det å lese seg opp for å kunne gjøre noe som helst utover å klikke med museknappene, en terskel man ikke gidder.

    Den målgruppen som du refererer til (flesteparten av brukerne) bruker stort sett PC til nettsurfing, musikk, film, skriving/regneark, dumpe bilder fra kamera osv. Plukk noen nybegynnere (gjerne voksne som ikke kan med PC) til å prøve ut slikt i Ubuntu og XP/Vista, jeg kan garantere deg at det vil være like enkelt/enklere i Ubuntu, og jeg har fått folk til å teste det ut.

     

    Der har du ett poeng. Nybegynnere.. Min far har alltid bare sett dumt på meg når jeg har foreslått at han burde få seg pc. Ok, gubben er 65 år men likevel. Til han som aldri kommer til å gjøre noe mer enn å legge kabal, surfe på nettet og ikke har prøvd en pc med windows og ikke aner hva man kan bruke en maskin til funker Ubuntu som bare det. For han ville det være å "katastrofe" om han nå fikk en windowsmaskin..

  5. De fleste jeg kjenner som har hatt en eller annen mikroboks med Linux preinnstallert har solgt boksen/fått lagt inn Windows fordi det er tett på kul umulig for en som aldri har brukt Linux, eller som ikke gidder lese 50 tråder, for å få installert en applikasjon

     

    (dæven det ble en lang setning..)

     

    Eller om man skulle finne på å ville skrive ut noe på en skriver som ikke har direkte støtte..

     

    Har selv en eee900 med det originale os og jeg er happy med det. har bitt meg i at jeg ikke kan bruke ditt og datt. Men ikke alle er som meg..heldigvis!

  6. Jeg også merket betydlige endringer med siste bios update. Men gav opp xp på den og gikk helt over til linux. Virker som xp bare må skrive til disk hele tiden

     

    brukte Mandriva 9 en ukes tid men xp som er tweaket er betydelig raskere.. men den originale Linux distroen som var med maskinen ble skremmende hurtig.. ønsker likevel ett litt mer forståelig grensesnitt.. og kjente kommandoer pluss mitt kjære DOSvindu..

  7. har mekket en xp versjon med nlite og fått den ned i 150mb på cd'n.

     

    men den irriterende laggen er irriterende. har lest ett eller annet sted om hvordan man får bukt med dette.. har den originale ssd disken. den er treg på skriving men det var noe man kunne gjøre..

     

    maskinen har 1gb minne, siste bios (som gjorde maskinen betydelig raskere) og den originale ssd. den booter i xp inkl trådløst på ca 25 sek. og starter word2003 på 3 sek. så det er ikke noe å klage på egentlig..

     

    likevel; noen som vet?

  8. IMHO er, generellt sett, svar av typen "google er din venn" ganske verdiløse for en nybegynner da han ikke vet hva han skal anse som relevant eller ikke.

    I tillegg har ikke standard google søk noen filtreringsmetode for gamle søketreff, som gjør at en uerfaren person lett kan bruke en utdatert guide for et problem.

     

    Bruk gjerne google for å finne en løsning og fortell gjerne at du brukte google for å finne løsningen, men link for all del direkte til løsningen og ikke bare til google søkeresultatene.

    beklager, men litt usikker på om du linker til søkeresultater eller direkte til løsning, Rabbid. Presiserer at foregående setning ikke går spesifikt på deg, din post var kun en insirasjon

     

    Husk også at søkeresultater fra google ikke er absolutte, men kan endres over tid, slik at en god løsning om en uke eller to ikke er link nummer 3 overfra, men kanskje brått på side 2.

     

    Det beste vil kanskje være å si at:

    "Jeg søkte i google etter foo og fikk disse resultatene, og jeg vil anbfalle denne siden: bar"

     

     

    hendig link til de som ikke vet hva foo og bar er =)

     

    hva du nevner her er essenssiellt. f.eks syslinux.exe.. google ga meg hundrevis av løsninger hvordan det skulle fungere. etter en times lettere bannskap fant jeg frem en maskin med w2k. ved hjelp av dos fikk jeg lagt systemet over på usbpennen.

     

    hva som etterpå kommer er en annen sak. hva i all verden er "mount file.iso /mnt -o loop" og hvordan gjør man det?? jeg skjønner såpass det er en kommando for ett OS. i hvilken setning skal man bruke det, og hvor?

  9. jeg leser hva du skriver og skjønner hva ordene sier. min problemstilling var og er;

     

    man leser seg til ett svar på google som sier f.eks: "mount file.iso /mnt -o loop"... ok.. har søkt på google og svarene sier meg ingen verdens ting. om man da spør igjen "google er din venn"..

     

    hva er "mount file.iso /mnt -o loop", hvordan løser jeg det?

     

    er det så vanskelig?

     

    (beklager om jeg virker litt gretten... har brukt kvelden på internasjonale fora om temaet... er lei snakket om Google)

  10. Jeg forstår frustrasjonen din, jeg gjør det. Men jeg syns også det er litt rart om du forventer å få et halvtimes foredrag om hva /dev inneholder og hvordan mount fungerer, når du sier du er ute etter noe mer avansert. Hvis en ønsker å installere f.eks. Arch på en eee så forventes det at en kan litt mer enn "insert Ubuntu CD and reboot machine", nettopp fordi Arch er mer "avansert"

    Og med intet vondt mot mine forumkamerater, men det finnes mange forklaringer og innføringer på nettet som er mye bedre enn hva mange her klarer å skrive.

    En fornuftig person kjenner sine begrensninger og henviser til bedre kilder, men helt klart; "google er din venn" er ikke et imøtekommende svar.

     

    Generelt sett

    Jeg svarer ikke på mange tråder, poster og spørsmål fordi jeg rett og slett har den mening at mange av de temaene som det spørres om er ting som bruker burde kunne finne en løsning på selv, via FAQ/WIKI for distroen sin eller generelle brukermanual sider for programmet "in question", etc etc.

    Om ikke RTFM, så ihvertfall RTM.

    Kall meg gjerne elitisk om du må, men hvorfor ikke lese man sidene først, før en løper til diskusjon.no og poster et dårlig formulert spørsmål om f.eks. hvordan å fikse GRUB. Et tema som også har gått igjen i utallige poster her. Og sånn sett går ikke bare "google er din venn" direkte på "bruk google.com", men også søkefunksjonen her på forumet.

    På den andre siden; Jeg skrev at jeg forstod frustrasjonen din, og jeg blir ganske så frustrert selv når jeg ser poster som åpenbart ikke er til hjelp for brukere som postet først. Det kan da ikke være å vanskelig å bruke noen minutter extra på å gjøre et svar på et problem forstålig for andre enn seg selv.

     

    Jeg mener det er en jævlig dårlig holdning å bruke "google er din venn" som en henvisning/avvisning for å få en nybegynner til å lære mer før han spør her på forumet.

    En bedre løsning er å:

    1. forklare og løse problemet til brukeren

    2. henvise bruker til sider som www.linuxguiden.no, wiki.ubuntu.com, gentoo-wiki.com og andre sider hvor bruker kan lære mer om linux

    3. benytte generell respektfull språkbruk

     

    Men de som lurer på ting burde også sette standarder for seg selv, ikke minst for å unngå å bli stemplet som en giddaløs n00b av de mer kyniske og elitiske brukerne her (som meg =)

    1. utførlig beskrivelse av problemet

    2. henvisning til eventueller guider/HOWTO er bruker for forsøkt å bruke for å løse problemet

    3. benytte generell respektfull språkbruk

     

     

    in closing

     

    søk hjelp fra flere kilder, les deg opp på linux-kunnskapen, ikke forvent å få en løsning rett i fanget

     

    svar med respekt, henvis til kilder som kan gi mer kunnskap, utbroder løsning så den er lettfattelig

     

     

    mvh

    olefiver

    - har kastet sten i eget glasshus siden 1980

     

    hør hør..

  11. Hvor i all verden er det du finner disse responsene da? Syns alle er veldig hjelpsomme jeg ^^. Er vel bare en liten gruppe snaalinger som benytter "Google er din venn" konsekvent.

     

    hvor jeg finner de? fryktelig enkelt; ett spørsmål om saker som lar seg besvare med google :-)

     

    det er gledelig om du får svar på det du ønsker, og innehar kunnskapen til å tolke de svar du får. intet er bedre enn det, derfor er forumet her.

     

    den lille gruppen som bruker "google er din venn" er en term som brukes en hel del på forumet. jeg vet jeg kommer til å bli teppebombet med "slik er det ikke" men for oss andre er det slik..

  12. i ett utall tråder her er det folk som spør om de enkleste ting ang linux versjoner (selv om tilhengerene ynder og kalle det for distroer) og får svar som "hallo er du dust eller"?

     

    greit nok at "google er din venn" men for mange, undertegnede inkludert, er linux språket med mount, sddev, bin og en million til totalt uforståelig. fu*k "google er din venn"! hva med å svare på ett spørsmål i stedet for å slenge vedkommede enda mer ut i tåka? konseptet burde være å opplyse andre om hva og hvordan i linux og ikke bare gjemme seg bak en masse sider med bubbletalk som ikke sier noen verdens ting..

     

    grunnen til at jeg skriver dette er at jeg sitter med en eee900 med linux. jeg ønsker noe meg avansert enn det som kommer med maskinen. hver gang jeg har spurt noen har jeg fått en masse dev'er og mount prat jeg ikke skjønner en tøddel av i retur. når man så sør igjen er det "google er din venn".. dette er ett forum hvor også de uinnvidde har tilgang ikke bare de som ikke trenger google..

×
×
  • Opprett ny...