Gå til innhold

seda

Medlemmer
  • Innlegg

    156
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av seda

  1. Elder Scrolls har jeg vært gjennom og logget mange hundre om ikke tusener av timer i, så de er unnagjort og ferdig tenker jeg. Plattform-varianter og flerspilleropplegg er ikke så gøy, synes jeg, men Aragami, Deus Ex – Mankind Divided og Thief Simulator 2 ser fine ut. Og Deus Ex er også på 85 % salg i PS Store :)

  2. Hei! Helt siden Codename 47 i 2000 og Splinter Cell i 2002 har jeg vært betatt av snike-sjangeren, og føler jeg trenger litt påfyll nå som huset er ferdig oppusset og pappaperm, høst og vinter står på trappene. 

    Jeg har spilt alle spill i overnevnte serier (Hitman og Splinter Cell), jeg har spilt Dishonored-serien, The Last of Us-serien, A Plague Tale-spillene, Assassins Creed-spillene, Sniper Elite-spillene, Thief-spillene, Sniper Ghost Warrior-spillene, Ghost of Tsushima, Alien Isolation, Deathloop, MGS5 og Horizon-spillene. 

    Spiller utelukkende på PS5 og trenger litt faglig påfyll som kan fylle snikebehovet :)

  3. Har selv en 15 Pro, så for min egen del blir det ingen oppgradering i år (gikk fra iPhone X til 15 Pro i fjor). Kona har heller ikke ytret noe ønske om ny telefon, selv om hun bruker en 13 Pro nå, og ville merket en oppgradering veldig godt både med tanke på ytelse, funksjoner og ergonomi. Jeg tror vi sitter på gjerdet et år til, selv om det frister med nytt.

  4. Gjest 4c9e4...a64 skrev (26 minutter siden):

    Har hatt det en lengre stund så det forklarer litt.. Trodde jeg var den eneste 😅

    Skal spørre legen idag om det er noe farlig, men jeg tviler 😅

    Anonymous poster hash: 4c9e4...a64

    Hvis du har hatt dette lenge, og det kun er sporadisk ved brå innpust og når du reiser deg kjapt, er det mest sannsynlig helt ufarlig. Forklar det for legen, så kan de helt sikkert ta et EKG på legekontoret for å få utelukket hjertet i alle fall. Nå vet jeg ikke hvor gammel du er, men som du beskriver det høres det veldig ut som PCS-en jeg opplevde i tenårene og 20-årene.

  5. Godt mulig du opplever det som heter "precordial catch syndrome" eller PCS. Jeg hadde dette MYE da jeg var yngre (34 nå), og det forsvinner av seg selv. Det er ukjent hvorfor dette oppstår, men irritasjon av nerver i brystveggen er den mest godtatte forklaringen.

    Jeg opplevde det som en brå, skarp og stikkende smerte ved brystbenet (eller lungene da jeg var liten, fordi jeg ikke kunne forklare det bedre). Husker jeg kunne fremprovosere det ved å reise meg fort eller puste inn raskt og dypt.

    • Liker 1
  6. - Så lenge du kommer deg inn i bilen er vel første punkt å vippe ned baksetene og lade batteriet. Enten ved å ta det helt ut eller bruke en vedlikeholdslader.

    - Fyll et par liter frisk bensin på tanken.

    - Prøv tenningen og se om bilen har strøm – hør etter om bensinpumpa durer.

    - Start bilen (burde ikke være noe problem etter kun 6 mnd.)

    - Hvis du har fått merknad på bremser (skiver/klosser) burde dise byttes i par, men prøv å trille/bremse litt i garasjen før du kjører bilen på verksted.

     

  7. NoBo skrev (21 timer siden):

    Antar det står i manualen men man bør vanligvis legge filteret i et vannbad med eddik i noen timer for å løse opp kalk etc. fra vannet. Litt avhengig av hvor hardt (kalkholdig) vannet er der du bor men sjekk etter en uke og se om det samler seg kalk oa. på filteret. Skyll godt etterpå så du ikke får eddiklukt i boligen.

    Heldigvis kke noe å tenke på her, siden vannet kun holder 1,9–2,3 ºdH. Filterne er sjekket.

    • Liker 1
  8. bruker-540634 skrev (3 minutter siden):

    Hvis det primært er støv som er problemet vil jeg heller anbefale en luftrenser og ikke en luftfukter, hadde kun anskaffet meg en luftfuktur hvis det var av helsemessige betydning og man er plaget.

     

    Støv er ikke hovedutfordringen, men jeg ser på robotstøvsugeren at det hjelper på svevestøv. Vanligvis blir beholderen full, men i går var det plass til overs etter at den var ferdig. Hovedsaklig er det helsemessige irritasjonsmomenter som utløste kjøpet – tørre øyne, kløe / tørr hud, tørre luftveier (snorking om natten). Så vi satser på bedring framover :) 

    • Liker 1
  9. Hei!

    Vi bor i leilighet på 70 kvm på det som antakeligvis er Norges tørreste sted – Årvoll i Oslo :p Nå skifta jeg nettopp på senga, og det er ikke langt unna at det slår gnister mellom dyna og sengetøyet, så tørr er innelufta. Det høres ut som en liten høyspentmast :p Blokka er fra 1957, så det er ikke noen form for sirkulering av luft (annet enn trekk). 

    Tørking av klær på stativ, årstiden og varme i radiatorer fører til at det støver mer enn det burde, og at lufta er nesten ubehagelig tørr.

    Er det noen som har erfaringer med luftfuktere som kan anbefale en?

  10. Christian96 skrev (11 minutter siden):

    Jeg bestilte fra NetOnNet her om dagen med prioritert frakt, fortsatt ikke fått leveringsbekreftelse, bare ordrebekreftelse

    Leveringsbekreftelsen kommer gjerne den dagen varen sendes, og i disse juletider blir det nok fort litt forsinkelser pga. det høye trykket på postgangen :) Jeg bestilte også hos NoN da jeg handlet, og det gikk 4 dager fra ordrebekreftelse til leveringsbekreftelse – og dette var i oktober.

  11. Hei!

    Jeg plukket ned den gamle PS3-konsollen fra loftet i dag. Skulle egentlig bare rydde litt, men tenkte å rengjøre den og se om det fortsatt var liv der.

    Liv var det, men det er dårlig med lagringsplass. Jeg ser at den originale Hitachi-disken kun er på 120 GB, men jeg har en Seagate Barracuda på 2TB liggende fra et annet laptop-prosjekt. 

    Er dette en straight swap å bytte om på disse diskene?

    FE6ADF84-42EE-4F5C-BBEA-7D6D32F71FC0.jpeg

    8D82C84A-58BD-4438-BCA5-76D5D3DB83B3.jpeg

  12. Theo343 skrev (4 minutter siden):

    Jeg kjørte mer på autopilot og var mer over fartsgrensa i 30 årene enn jeg har vært i 40 og nå 50 årene. Siste 10 år har jeg vært pinling nøyaktig på fartsgrenser og sikkerhet i trafikken så jeg tenker "jeg tror" var riktig ordvalg av deg her :)

    Hilsen mann 50+

    Jeg mistet lappen i seks måneder da jeg var 19 på grunn av for høy fart. Hadde jeg ikke blitt stoppet den gangen, ville det nok tatt MYE lenger tid før jeg fikk lagt fra meg både høy fart og andre uvaner ved kjøring (hvis det i det hele tatt hadde skjedd). Nå er jeg 34, bruker cruisekontrollen aktivt og kjører ganske defensivt. Jeg var jo verdensmester for 15 år siden :p 

  13. Det er fullstendig lovlig, og gjerne også anbefalt ved kjøp av eldre eneboliger. Vi kjøpte bolig fra 1958 for et par år siden, og da fikk vi noe tilsvarende med på vår kjøpekontrakt. Vi heldigvis ikke fått bruk for denne forsikringen, men det har vært digg å vite at dersom vi oppdager noe snusk under oppussingen, så ville det ha vært mulig å få dekket i alle fall deler av dette. Oppussingen er ferdig nå, og utgiften til denne forsikringen har vi vel egentlig aldri "sett", da det inngikk i lånesummen fra banken.

  14. Gratulerer med vellykket dating – heldigvis trenger ikke det du beskriver å være et problem i det hele tatt. Jeg er selv typen som liker å tekste, melde, snappe og sende bilder. Fruen er stikk motsatt – hun sender stort sett smilefjes og tomler opp – og foretrekker å ringes hvis det er noe hun vil snakke om.

    Dette løser du fint ved å ta en prat (face-to-face) om egen bruk av sosiale medier, før dere tar juleferie hver for dere. Du kan ganske enkelt bare si at det er superkoselig at hun sender snapper, meldinger på Messenger eller tagger deg på Instagram, og at du setter stor pris på at hun oppdaterer deg på det som skjer på hennes side av landet, men at du er typen som foretrekker å ringes for å ta en prat og oppsummere dagen f.eks. (så kan dere griseprate litt i samme slengen :p). Dama tok denne praten med meg for mange år siden, og jeg sender ikke færre snapper eller meldinger av den grunn, men jeg legger heller ingenting "mer" i at hun ikke alltid svarer med noe annet enn smilefjes eller en tommel opp. Jeg liker å oppdatere henne med bilder og ting som skjer i løpet av dagen, og hun liker å prate mer om det når vi treffes hjemme etter jobb.

    Ta det med knusende ro, fokuser på at dere har det fint når dere møtes og ta en liten prat om ditt forhold til sosiale medier så kommer dette til å gå kjempebra :)

    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...