Gå til innhold

MartenAndre

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MartenAndre

  1. Hørtes litt komplisert ut. Du ønsker  klage på standpunktkarakter? Går du vg3, eller vg2? Skriver du at dersom du ikke får medhold på praksisen så kan de andre fagene droppes (altså klagen) vil du sannsynligvis IKKE få medhold da de som leser klagen får mindre jobb ved å bare ikke gi deg medhold, og slik også slippe å lese de andre (3?) klagene dine.

     

    Hvis det er stp.krakt.klage må du argumentere.

  2.  

    Det er snakk om S2 matematikk, jeg fikk 2er. Jeg har ligget på mellom 4 og 5 i hele år, og kan ikke forstå hvordan i alle dager besvarelsen min kan ligge på et 2er nivå

     

    Jeg klager på eksamenskarakteren 2 i faget matematikk S1.

     

    Hilsen

    Navnet ditt.

     

    Mottaker er vel rektor, sant?

  3.  

     

    Hva er volumet til en omdreiningslegeme med f(x)=x*e^x ?

    Grenser: x=0 og x=2.5..

    V(x):= pi intregral(f(x)^2)

     

    V= V(2,5)-v(0)

     

    Jeg prøvde dette for hånd og på geogebra, men de gir to ulike svar...!  :confused:

     

     

    Husk å integrere, fordi volumet er jo pi*integralet av (f(x)^2) dx

     

    Du integrerer for å finne volumet, altså har du arealet pi * f(x)^2  der f(x)^2 er likt r^2 altså radius i omdreiningslegemet, høyden til grafen, også har du dx som kan anses som bredde, men betyr bare uendelig lite. Det er ikke et tall eller noe slikt, fordi du kan ikke gi "uendelig mye" eller "uendelig lite" en verdi, så det er dx.

  4. I og med at du ikke var til stede på den siste prøven, kan læreren si at du vipper. Hvis h*n får testet deg i det temaet, og du får 6, får du nok 6 i standpunkt.

     

    Det er klart det, men i og med at læreren IKKE har fått testet eleven i det temaet (gyldig grunn) og ikke vet hvilket nivå eleven er i, må læreren basere sitt utgangspunkt på de andre prøvene, som i dette tilfellet var 6, 6 og 5/6. Noe som viser en ganske så klart 6'er elev. Muntlig vurderingssituasjoner kan også virke positivt for karakteren. I følge informasjonen vi har fått tildelt mener jeg at eleven bør vurderes til karakter 6.

  5. Vektorer er bare... ting som har en viss retning og lengde. Så pila her f.eks ----> er en vektor, den peker mot høyre og har lengde x.

    Valgfri konstruksjon, du kan bygge en spagettibro og forklare trekantstruktur - hvorfor det er så stabilt og sterkt, og sammen med de horisontale konstruksjonene --> fører til at du kan sette på flere lodd med x masse.

     

    Trekant er mer stabil enn en firkant fordi --- vinkler på firkanter er 90 grader, og vinkler på trekanter er mindre enn 90 grader (i fleste tilfeller). Trekanten har mindre sjanse i å bli 'crusha' pga innover-stående sidene. På en firkant er sidene rett opp. De kan falle av eller knekke til sidene, all vekta går på øverste og nederste.

  6. Hele boka? Pøh, hvem gidder å lese den? Joda det er kanskje litt viktig, men du kommer til å drite deg ut hvis du begynner å lese nå. Men du trenger ikke det! Se over boka LITT, få en oversikt over kapittlene og hva det er snakk om - veldig hurtig. 
    1)Det aller viktigste vil vel være det med Ivar Aasen, Knud Knudsen (Deres arbeid, hvem de var, hvordan de gjorde det, og hvorfor - nasjonalt og politisk motiv). Det neste er å få oversikt GENERELT over perioden 1800 til 1900 og frem til i dag. 1814 - Norges nasjonaldag - VELDIG VIKTIG. Selvstendig. Selvstendig språk = nasjonalt, Norge samles. Vi får TO skriftspråk! Riksmål og landsmål, som senere blir FORANDRET. Det blir mye debatt rundt dette (språkdebatt) der Henrik Wergeland, Arnulf Øverland er sentrale skikkelser. Du må vite om disse, slik at du kan nevne de. Så bør du vite om rettskrivingsreformasjonene i 1900-tallet. Så bør du vite hvordan språket er i dag, at det finnes mange dialekter, (hvordan dialektene ble til? Jo Aasen og Knudsen skilte folket med de rike som tilhengere av Knudsen, og bøndene og de lavere rangeringsskalaen toki mot Aasen sitt språk og snakket derfor nynorsk-dialekter i ulike former rundt om i bygdene - melket kuene og slikt. Resten av de rike i byene snakket bokmålsk og dannet seg denne type dialekt. 

    2) Du MÅ vite om disse tidsepokene (Spesielt i Norge, når de kom til Norge, hvordan, hva de gjorde, påvirkningen, osv, hva som var typisk for tidsepokene, osv) Opplysningstiden, romantikken, realismen, nyrealismen, modernismen, post-modernismen (post modernismen -stort sett mye av litteratur som vi har i dag).

     

    Opplysningstiden og romantikken har ført til et selvstendig Norge med både felles etisk grunnlag basert på logiske tanker og evne til fornuft (opplysningstiden er basert på FORNUFT), og samtidig, basert på FØLELSER (følelser er sentralt for romantikken)

    3) Du bør nevne noen sentrale aktører som påvirket Norge fra disse tidseopkene. F.eks Paal Brekke med "I ein kinosal" som er modernistisk (typisk for modernistisk er 

     

    4) Litt om norrøn litteratur og sagalitteratur

     

    Dette kan du lære deg på 12 timer eller mindre. Norsktimene er som oftest bortkastet. Det tar enkelte lærere flere måneder å lære elevene en brøkdel av det jeg har nevnt her. De fleste timene er verdiløse. Bortkastet tid.

    Det jeg har nevnt over er nesten det mest SENTRALE, og du kan forsvare en firer med den kunnskapen jeg har nevnt ovenfor. Kan du å formulere deg godt med samme kunnskap, kan du få 5. Har du enda bedre oppgaveteknikk med SAMME KUNNSKAP, kan du fortsatt få 6. 

  7. Jeg tror vi bør utveksle skikkelig informasjon her, folkens. Da hjelper vi hverandre og øker sjansene for å lykkes på eksamen. Det som er viktig på R2 muntlig eksamen vil være de kapitlene som står i boka. 

     

    1) Integrasjon

    2) Trigonometri

    3) Vektorer, romgeometri

    4) Rekker

    5) Diff. likninger

    Innenfor hvert tema er det viktig å forstå sammenheng, og kunne forklare HVORFOR ting er som de er (ifølge det jeg har forstått). Men hva med foredraget, og spørsmålene?
    Er det noen som vet hva slags foredrag en bør lage? Og hvilke spørsmål som kan komme etter foredraget?

  8. Nesten alt vil fungere dersom hun VIL. Så ikke tenk så mye på HVORDAN, bare tenk på at du SKAL gjøre det. En eller annen måte. Enten det er å ringe henne, snakke med henne, for så å invitere henne til noe, eller bare gå rett opp til henne og si det. Hvis du er redd for at hun rejecter deg, så bør du snakke med henne litt først, f.eks om speiding elns. Flørt med henne, observer om hun rører håret sitt osv. Det betyr at hun liker deg. Etter ei stund kan du invitere henne ut.

    • Liker 1
  9. Først sett deg inn i hva et dukkehjem handler om, og bakgrunnen for alt. Tematikk, og motiv. Deretter finn ut hva som var sentralt i perioden den ble skrevet (altså med tanke på samfunnet -> Kjønnsroller, kvinnerettigheter, likestilling, debatt og hvilken type tidsepoke den passer inn i : Romantikk, opplysningstiden, modernistisk, realisme). Dermed vil du få mange ideer og du vil kunne utdype meningene dine ut fra teori. 

    Ord for å undertrykke, maktord /herkseteknikk. Du kan ta utgangspunkt i utlendinger og norske, der de norske bruker språket sitt i dag som et maktspråk overfor utlendingene : http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Nar-dialekt-blir-maktsprak-6506389.html

    Tenk også på hvis personen har god økonomi og sosial status, da kan det lett oppstå undertrykkelse overfor de som ikke har slik status.

    Hvilken klasse går du i?

     

    "snob: A person who seeks to be, or is, a member of the upper classes and looks down on lower classes, such as the middle class and the poor. More generally, an egotistical person who often thinks of people as inferior, particularly anyone not being within their clique or class"

     

    Dette vil hjelpe deg MYE: http://no.wikipedia.org/wiki/De_fem_hersketeknikker

    Usynliggjøring

    Latterliggjøring

    Tilbakeholdelse av informasjon

    Fordømmelse uansett hva du gjør

    Påføring av skyld og skam

    Undetrykking ved bruk av ord som ubevisst, får deg til å se ut som du er svakere, eller mindre. F.eks bruk av "Din lille politiker.." "Din usle politiker"

    • Liker 1
  10. Hva er forskjellen mellom å drøfte og å argumentere? :hmm:

    Gjør rede for og grei ut.. WHO THE HECK KNOWS! Tok meg hele vgs å lære hva ordet "drøfte" betyr, i virkelig situasjon. Det er en slags sammenfletting av gjør rede for, gi eksempel for, begrunn BAKGRUNNEN FOR (problemet, eller hva det er), gi dine synspunkter, og til slutt, en konklusjon.

    Hadde jeg visst at slike "DRØFT..." oppgaver krever en litt annen oppgavestil, hadde jeg kunnet fått SÅ DRITTbedre karakterer med samme kunnskap!!. Det er utdanningsdirektoratet som er skyldig for det.

     

    For eksempel:

     

    Drøft kort hva sjokolade er:

     

    Besvarelse 1, karakter 3: Sjokolade er et næringsmiddel som inneholder kakao. De fleste liker sjokolade. Det er blant verdens mest populære godteri.

     

    Besvarelse 2, karakter 5: Sjokolade har eksistert i flere århundre. I Norge er den godt utbredt. Sjokolade er et næringsmiddel som inneholder kakao. De fleste liker sjokolade. Det er blant verdens mest populære godteri. Samtidig er den ikke så sunn. Selv liker jeg den, men spiser ikke så mye pga usunt. 

     

    Det er liksom åpenbar shit som du må forklare, selv med SAMME KUNNSKAP for å få 5.

  11. Jeg skrev rundt 270 på del A og rundt 2800 på del b, oppgave 4. 7 sider tilsammen.. Skrev omtrent like mye på nynorsken i går, men følte den gikk mye bedre.

    WOW holy moly 2800 ord på kun del B? Jøsses, det var mye! Kunne du ha tenkt deg å dele teksten du skrev?

    For et tilfelle. Jeg fant nettop ut at antall ord jeg skrev var nøyaktig likt kandidat nummeret mitt

  12. Analyse av analfabetikk og matematikktriks

    Fine eksempel du har der ja! Veldig relevante, og argumentasjonen du kommer med er holdbar. Det fremmer dine synspunkt og viser at dette er viktig kunnskap. Du appelerer flere ganger med logos, noe som påvirker min ideologi og infiltrerer mine logiske tanker. Min forsiktige påstand er at denne åpne argumentasjonen du kommer med kan nokså generelt anses som skjult argumentasjon. Du appelerer henholdsvis logisk, men jeg vil si at du også fremmer følelser. Når du skriver at 2*3 kan fort bli seks, er jeg helt enig.

     

    Du adderer og subtraherer flere tall, og oppnår til slutt en fornuftig konklusjon med tallet 748. Tilfeldigvis er tallet 748 navnet på min røde Ducati 748. Jeg kan ikke minnes noe annet når jeg leser det tallet. Rødt symboliserer kjærlighet. Kombinert føler jeg en slags oppvåkning av disse tallene, som i gresk mytologi har stor betydning i henhold til spiritualisme. En slags "Astral projeksjon", hvis du vil.

     

    Jeg vil, før jeg avslutter, henvende meg tilbake til de retoriske appellformene. Jeg ser at du har et +2 som rykte. I tillegg har du et norrønt navn, som betyr at foreldrene dine har hatt kjennskap til gammel norsk litteratur. Dette fremmer din troverdighet. Samtidig er dette internettet, og jeg kan aldri være sikker på om det jeg leser er sant. Helvete, du kan faktisk ikke vite om det jeg skriver her er sant, men forholder du deg til det jeg skriver, har du nok vært fornøyd med det du har lest. Kritisk trenger du ikke å være, det er da intet behov for det! Jeg argumenterer såpass fornuftig at det er ingenting som kan ty til retorikk i mitt innlegg. Eller ironiserer jeg kanskje nå? <-- Det var ikke et retorisk spørsmål det jeg nettop spurte, eller? Eller kanskje dette er et retorisk spørsmål? Nei nå må jeg slutte.

     

    Tilbake til ditt innlegg. Du har fordelt teksten i flere avsnitt, derav ti avsnitt er ord, og sju er tall og linjer. Etter strålende undervisning fra din side, har jeg kunne lært å kombinere de talla. Ti pluss sju er sytten. Sytten er en dansk komedie fra 1965 tallet, regissert av Annelise Meineche. Mirakuløst nok er dette et stort mysterium da fortellingen er skrevet av Soya, som kan godt være ditt fornavn. Soya Sondre. Et potensielt mysterium er løst. Soya ble faktisk aldri sett igjen etter 1983. 

     

    I følge mitt eget empiri har jeg klart å oppnå et fortreffelig høydepunkt ved å være den første kommentatoren. Jeg er helt litterær når det kommer til enkelte ord. Det kan oppfattes som metaforer, men som oftest er det da symbolikk i stedet. Nå som jeg nevner dette, vil jeg trekke symbolikk, metafor, og høydepunkt tilbake til ditt innlegg. Alt jeg skriver har en grunn bak seg. Du kan få en sjokolade av meg hvis du ikke tror på meg. Tallene du kommer med i ditt innlegg kan faktisk oppfattes som metaforer, og enkelte tall kan oppfattes som symboler. Konklusjonen din med tallet 748 er, i kontrast til å være på bunnen av innlegget, et fortreffelig høydepunkt, og en fin avslutning på den såkalte "analfabetikken", som dessuten symboliserer matematikkspråket i kontrast til skriftspråket.

    • Liker 3
  13.  

     

    Hva trakk dere frem som de viktigste virkemidlene og kjennetegnene på del a? Og til dere som valgte oppgave 4, hva fokuserte dere på? Etos, logos og patos - appell?  :)  Nå er vi heldigvis ferdig og for min del er det sommerferie  :w00t:

    Jeg fokuserte på etos, logos og patos med hovedvekt på logos siden jeg der og da følte det var det mest gjennomgående i magasinet, men følte som sagt at selve oppgaven ble veldig dårlig så vet ikke om det er riktig.

     

    Hjeelp. Jeg trakk også inn alle appell formene, men skrev at det var lagt mest vekt på patos.  :hmm:

     

    Skremmende.

  14.  

    Til trøst: Ingen karakter fra 9.klasse kommer på vitnemålet ditt (bortsett fra heimkunnskap).

    Jeg vet det, men er veldig kipt og vise til familien at du har en kjempe lav karakter på kortet.

     

    Finn en sensor, du! Lærere har alt for mye av sitt eget "empiri", og fastsetter karakterer mange ganger helt uavhengig av besvarelse. Hvis du vil kan jeg også ta en titt på det du har skrevet (send den på PM).

  15.  

     

    Jeg har en "innsider" og han sa at det er norrøn litteratur på del a

    Enig med Olestokk. Hvor god er denne "insider" kilden og er du helt sikker?

     

    Veldig god. Hva taper vi på det? "han" sa at oppgaven var noe med med skrive en informativ tekst om norrønlitteratur. også var det et vedlegg vi skulle ta utgangspunkt i

     

    Det var ikke soga om gunnlaug iallefall

     

    Del B språkdebatten var intressant. spes. Arnulf øverland

     

    Edit: Husk folkens, jeg er ikke 100% men i fjor klarte denne innsidern å fikse 95 kullet eksamen, så man vet aldri.

     

     

    Kunne du ikke ha skrevet det der under en spoiler: "Potensielt spoiler alert for eksamen"? Slik at vi som ikke ønsker å føle at vi har jukset unngår å lese det som er skrevet der? Tror ikke alle her inne ønsker å bli tatt for "juks" pga 'insider' informasjon. Hvordan skal jeg unnagjøre den informasjonen du nå har plantet i mitt hode? Nå må jeg unngå å lese om norrøn litteratur og Arnulf Øverland pga deg -.- 

×
×
  • Opprett ny...