Gå til innhold

Golgatha Kredittvurdering

Medlemmer
  • Innlegg

    142
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Golgatha Kredittvurdering

  1. Til dere som foreslår at Nintendo skal begynne å selge spillene sine på andre konsoller - forstår dere ikke at dette hadde vært noe av det dummeste Nintendo kunne ha gjort? Nintendo har fortsatt en unik posisjon i markedet, å kaste den på søppelhaugen hadde vært å kaste fremtidens inntekter på søppelhaugen. Jeg kan bare forestille meg at Nintendo ville gjøre noe slikt om de havnet i en helt kritisk økonomisk situasjon, eller om konsoller skulle bli helt utkonkurrert av noe annet som ikke Nintendo hadde kontroll over.

  2. Jeg støtter forbjok på PS3 kontrolleren. Passer perfekt både på gamle konsoll-spill, arkadespill og nye spill. De ordentlige kontrollerne (med adapter) hadde gitt en mer autentisk opplevelse, så det er noe jeg vurderer, men samtidig så hadde det blitt mer jobb å stadig skifte fra den ene til den andre.

     

    Ikke minst for oss som liker gamle konsoll-spill fra gullalderen så er det must å ha en ordentlig d-pad og ikke noe Microsoft skrammel. En skikkelig arkadespill-kontroller hadde dog vært å foretrekke for enkelte spill.

     

    Det eneste minuset med å bruke en PS3 kontroller på PC er at dette ikke var tilrettelagt for fra Sonys side. Derfor er man nødt til å bruke tredjeparts drivere som man ikke vet om man kan stole på eller ikke. Intrykket mitt er at de aller aller fleste bruker programvaren fra MotioninJoy. Jeg vil ikke anbefale dette til noen utifra hva jeg har lest. MotioninJoy programvaren vil aller helst at du skal være koblet til internett for at den skal virke. (Noen hevder at det finnes en måte å slippe det på, men det virker uansett litt tvilsomt.) Om du bestemmer deg for å avinstallere MotioninJoy så skal dette kunne by på mange problemer som kan være veldig vanskelig å få ordnet opp i. Opp programmet bare er dårlig skrevet, eller om det er en annen grunn til at det oppfører seg slik vet ikke jeg.

     

    Heldigvis fant jeg noen mindre suspekte drivere etter å ha søkt rundt litt. Disse er anbefalt (fremfor MotioninJoy) av en av skribentene på Hardcore Gaming 101. Når det gjelder disse kan man heller ikke være sikker på at de ikke installerer noen skjulte uhumskheter i tillegg, men jeg har brukt dem en stund nå og jeg har ikke registrert noe uønsket nettaktivitet eller fått noen advarsler fra antivirusprogramvare. Disse driverne er kun drivere du selv legger inn via kontrollpanel, og ikke programvare slik som MotioniJoy.

    Første link er til artikkelen på Harcore Gaming 101, den etterpå er direkte til sida der man kan laste ned driverne:

     

    http://blog.hardcoregaming101.net/2011/08/ps3-sixaxis-on-x64-windows-pc.html

    http://tamamyikesu.web.fc2.com/sd_devicedriver.html

    (Det er drivere både til 32 og 64 bits systemer.)

     

    Det er en bakdel å bruke disse framfor MoitioninJoy og det er at de ikke understøtter trådløs bruk. Om dette er viktigst for deg så har du valget mellom MotioninJoy (igjen, ikke noe jeg anbefaler), Xbox kontrollere, Logitech kontrollere (som skal være ganske så bra) og (så vidt jeg har forstått) PS4 kontrollere, som skal kunne kobles til en PC uten tredjeparts drivere.

  3. Fin episode. Gøy å ha Ketil med igjen. Når man bare hadde en 8-bits maskin hjemme så var de arkadespillene som man traff på ganske så imponerende saker.

     

    I dag har man flere muligheter til å gjennoppleve gårsdagens arkadespill. Om man har lyst på en skikkelig arkadestikke, og har en munch og noen flagstaer å bruke på det, så ser denne butikken veldig lovende ut:

    http://shadaloo.eu/shadaloo-shop/stick-configurator

     

    Jeg har ikke handlet selv derfra ennå, så jeg kan ikke gå god for den, men det er mange filmer fra fornøyde kunder på youtube. En ting jeg likte godt var at butikken gir deg så mye valgfrihet. Du kan velge hva slags knappeoppsett du vil ha, hvilken type stikke, eventuelt motiv og mye mer. Stikka virker til PC, Xbox 360 og PS3. Men om du vil at den skal fungere til alle tre og ikke bare to av de så må du betale litt ekstra.

     

    Og ja, Wonderboy-serien må være en av de som er mest forvirrende å prøve å få noen oversikt på. For de som har lyst til å lese om hele Wonderboy-serien så vil jeg anbefale denne artikkelen:

    http://www.hardcoregaming101.net/wonderboy/wonderboy.htm

  4. Nå gikk jeg ikke denne studien i sømmene men dette er rimelig sikkert:

     

    All den tid som blir brukt på spilling er tid som kunne blitt brukt på andre ting som kunne vært mye mer gunstig for barnets utvikling. I moderate doser så vil det ha lite å si, men når det er snakk om mye spilling så er det klart at barnet går glipp av mye viktig. Altså taper det utviklingsmessig i forhold til de andre jevnaldrene som ikke spiller så mye. Man lærer mye av spilling, men det er ikke så mye av det som er nyttig i det virkelige liv. (Ja, jeg er klar man kan få bedre romforståelse og reaksjonsevne.)

  5. Jeg spilte aldri noen Star Wars spill i min barndom. Men i ettertid har jeg spilt et gammelt arkadespill på MAME. Det hadde vektorgrafikk, altså basert på streker, ikke punkter og så meget bra ut til å være fra 81 eller 82.

     

    Ellers har jeg prøvd Super Star Wars til Super Nintendo, og ja det var litt vanskelig. Jeg kom ikke til andre verden en gang :-) På den ene siden syns jeg spillet var litt middelmådig sammenlignet med alle de veldig gode spillene som kom til Super Nintendoen. På den annen side så var jo gameplayet litt originalt, ganske arkadespill aktig gameplay med mye fokus på skyting (eller sverdkutting) men med stadig oppsamling av hjerter fra falne fiender for å få livskraften tilbake. (Luke burde jo egentlig gjort det samme i filmene. "I feel the force" og så tenna i hjertet til en fallen imperiesoldat.)

     

    Grafikken og lyden i spillet var ihvertfall veldig bra og minte meg egentlig mye om Actraiser (mer avansert grafikk selvfølgelig). Ørkenomgivelser, fet symfonisk musikk og masse reverb på lyden. Det kan jo godt hende at det var fordi Actraiser komponisten egentlig var inspirert av George Williams og kanskje Kasandora til og med var inspirert av Tatooine? Veldig fett uansett!

  6. Ser ikke helt poenget med en DOTT HD-utgave, siden spillet fremdeles både ser og høres fantastisk ut, men det kunne jo ha banet vei for noe mer spennende etter hvert. Vet ikke om dagens ungdom hadde satt pris på DOTT selv om det hadde hatt høyere pixeltetthet.

    Helt enig! Day of the Tentacle både ser og høres veldig bra ut fortsatt. Jeg er skeptisk til at en ny utgave ville vært like god. Se bare på nyutgivelsen av DuckTales som hadde høyere oppløsning og sikkert mye bedre animasjoner enn originalen men som utifra hva jeg har sett på screenshots har mye dårligere tegninger enn originalen. Musikken passet heller ikke særlig bra, okay som en remiks, men originalmusikken passet mye bedre til områdene de var satt til. Originalen kommer til å bestå som en klassiker mens remaken forhåptenligvis blir glemt etter hvert.

     

    Men det er godt mulig at Lucas Arts ville gjort en mye bedre jobb. De skjermbildene jeg har sett fra remakene av Monkey Island serien så veldig gode og ut og helt i stil med originalspillene. Jeg foretrekker dog å spille originalene slik de var.

     

    For å være litt bombastisk. Remakes har kun livets rett om:

     

    1. Originalene har et interface som gjør de for vanskelig å spille for dagens spillere.

     

    2. De som lager nyutgivelsen er inspirert av originalen men har tekt å gjøre noe nytt med den. (Civilization serien foreksempel.) Da er det ofte bedre å gjøre remaken til en oppfølger enn å kalle det den samme som original spillet.

     

    3. Originalen er i dag ikke er mulig å få tak i på lovlig vis til et levende medium. Men da er det etter min mening bedre om originalspillet blir gjort tilgjengelig gjennom en emulator.

     

    Lav oppløsning og pixelfobi er ingen gyldig grunn. Om du ikke liker pixel kunst så kan du holde deg unna gamle spill, det er min mening.

     

    Eller kanskje den lista var litt streng. Når jeg tenker meg om så må jeg inrømme at også jeg lar meg friste av remakes med mer høyoppløselig grafikk enn originalen. Nylig utgitte Lords of Midnight foreksempel. http://www.gog.com/game/the_lords_of_midnight

    Den har en grafikkstil som ligner veldig på åttitalls-originalen med samme lave antall farger. Men i motsetning til den så er oppløsningen mye høyere, noe som gir spillet en unik stil jeg ikke har sett før. Jeg liker det veldig godt, men originalen kommer jeg ikke til å spille. Kanskje jeg bare er en dobbeltmoralist.

  7. Dette så veldig spennende ut! Høy Giger faktor på konseptkunsten.

    I tillegg til frykten for monstrøse ting, døden og eventuell dehumanisering så håper jeg spillet også kommer til å spille på frykten for verdensrommets svarte uendelige, svarte dyp. Hvor kaldt er det ikke i tomrommet mellom stjernene? Hvor langt er unna er ikke det neste (levende) mennesket? Hvor stort er egentlig universet? Og hva finnes egentlig der ute mellom ufatteligge mengder med plasma og støv? Hvor uviktig er ikke menneskeheten i den større sammenhengen?

    Dette er noen tanker som kanskje kunne plage en stakkars sjel som sitter som eneste overlevende igjen på en romstasjon eller koloni et eller aller annet gudsforlatt sted fjernt fra all sivilisasjon. Og når du stirrer lenge nok inn i dypet vil du kanskje finne ut at det er noen som stirrer tilbake på deg.

     

    En annen tilnærming jeg hadde likt veldig godt, enten det hadde vært spill, film eller litteratur, hadde vært å kombinere Gigersk og Lovecraftisk Skrekk med gode og troverdige menneskeportretter og en i utgangspunktet beskyttet tilværelse. Tenk bare på hvor mange som er redde for hufsa fra mumidalen. Noe av grunnen til det er at mumidalen er en veldig trivelig plass å være, helt til hufsa kommer dit og sprer skrekk og gru!

    • Liker 1
  8. Har ikke prøvd Mission Critical, men det ligger på listen over spill jeg har hatt lyst til å teste en stund.

     

    Og ja, jeg er enig i at folk fortrinnsvis svarer på artikler om ting de har et forhold til. Det var forsåvidt også litt av poenget mitt, nemlig at Legends spill i stor grad er glemt, også av de som "var der" på åtti- og nittitallet. Det er heller ikke så rart, når vi tenker på at Gateway II for eksempel kom ut samme år som myst og året etter Monkey Island II.

     

    Som jeg var inne på i Eric the Unready-tilbakeblikket tror jeg faktisk dagens spillere jevnt over er mer åpne for "gammeldags" spilldesign enn man var tidlig på nittitallet, og det var sikkert mange som himlet med øynene over at Legend ga ut spill med tekstgrensesnitt så sent som i 1993. De gikk imidlertid glipp av noen knakende gode spill. :)

     

     

    Jeg må slenge meg med resten av gjengen her. Jeg er veldig dårlig på å legge igjen tilbakemeldinger, men Froholt artiklene om gamle spill har alltid vært høydepunktet på Gamer.no for meg. Og spesielt gamle spill som jeg aldri har hørt om før vekker min interesse.

     

    Disse to ser ut som de er helt i min gate.

    Det er mange gode Science Fiction spill der ute, og noen har også en interessant setting eller historie, men jeg syns veldig mange er veldig uoriginale og urealistiske. Inspirasjonen er som regel andre spill eller filmer, ikke Science Fiction litteratur, vitenskap eller historie. Intrykket mitt er at disse ihvertfall har endel mer spennende ting å komme med enn det vanlige oppkoket. Jeg likte grensesnittet her veldig godt også. Flotte bilder og masse tekst.

  9. Jeg tror ikke kritikken bare er fra folk som idoliserer alt som er mørkt og råttent, men i Fresh Prince sin post så framstår han slik.

     

    Jeg vil heller ikke kalle blizzard sin stil "lavpannet og hjernedød", heller praktisk, lettkjørt og karikert. Innlevelsen i denne typen hack&slash trumfes av feks. muligheten til å skille units fra hverandre og lese hvilke angrep som kommer og der gjør grafikken en strålende jobb.

     

    At du syns den stinker er en smakssak, så det er ikke så mye å diskutere. Hvis du vil ha grafikk som gjør at du kan leve deg inn i verden du spiller i er det helt greit, men det er åpenbart ikke hovedfokuset i diablo 3.

    Sjøl liker jeg både farger, tegneserier og karikerte våpen.

     

    >>Jeg vil heller ikke kalle blizzard sin stil "lavpannet og hjernedød", heller >>praktisk, lettkjørt og karikert. Innlevelsen i denne typen hack&slash >>trumfes av feks. muligheten til å skille units fra hverandre og lese hvilke >>angrep som kommer og der gjør grafikken en strålende jobb.

     

    Viktigheten av oversiktlighet i visse sjangere er et veldig godt poeng jeg ikke tenkte på. Dette kan nok til en viss grad være med på å forklare en del av New Blizzard looken som veldig overdrevne våpen og rustninger og mennesker\humanoider med veldig rare proporsjoner. Warcraft 3 var jo det første spillet med det nye utseendet og der satt jo grafikk-motoren mange begrensninger.

    Det er jo egentlig et godt eksempel på hvordan tidlige grafikk motorer i (nesten) fullstenig 3D kunne være et dårligere valg enn de som i større grad blandet 3D og 2D.

    Sammenlign foreksempel med grafikken i Might and Magic VI. Grafikken her er ikke særlig realistisk, og blandingen av 3D og 2D (karakterene er 3D modeller som er gjort om til bitmaps vist fra kun 2-4 sider, altså 2D) gjør at spillet ser litt merkelig ut, men karakterene ser klart bedre ut enn Blizzard sine. Kanskje New Blizzard grafikken i dag hadde vært langt penere om de hadde brukt en helt annen grafikkmotor for Warcraft 3?

     

    Uansett så tror jeg det er fult mulig å lage et karakterdesign som gir en god oversikt i RTS spill av type Dune\Warcraft og spill i DOTA sjangeren, men jeg kan skjønne at mange syns funksjonaliteten er langt viktigere enn det estetiske i slike spill.

    Om man snakker om førstepersons spill eller tur-baserte spill så er det dog ingen grunn til å ha et ekstremt fokus på oversiktlighet. At World of Warcraft lignende grafikk benyttes i slike spill han nok andre grunner.

     

    >>Sjøl liker jeg både farger, tegneserier og karikerte våpen.

     

    Selv liker jeg også farger (men syns fort det blir kjedelig om man alltid skal bruke alle fargene overalt), noen tegneserier og avskyr karikerte våpen.

     

    Hva er forresten poenget med karikerte våpen bortsett fra (som tidligere nevnt) større synlighet? Karikerte mennesker kan ha som poeng å skape komikk med overdrevne detaljer i utseende eller å få folk til å legge større merke til de faktiske detaljene med å overdrive dem. Men det er jo ikke noe poeng i noen av disse tingene når det gjelder våpen.

  10. eller at design ikke er en universell ting, og hva noen liker, liker ikke andre? Lær deg forskjellen på objektive fakta og subjektive meninger.

     

    For å slå bena unner at av "argumentene" dine: Du sier at proposjonene ikke stemmer på mennesker. Har du i det hele tatt spilt d3? Alle menneskene har beholdt det realistiske forholdet mellom forskellige kroppsdeler som var i d2. De ser ut som de skal gjøre. At blizzard ikke lager fullverdige realistiske texturer på personer er ingen hemmelighet. Det har de aldri gjort, for at spillene deres kan spilles på en rekke forskjellige maskiner, slik at flest mulig folk skal få spille om de vil. Witcher 2 er jeg enig at er et mesterverk, men det krever mye mer i pc-kraft + at den stilen passer et singleplayer rpg spill bedre, enn et action hacknslash hvor det skjer mye mer på skjermen samtidig.

     

    I tillegg, farger forsvinner ikke plutselig hvis det skjer f.eks en zombie apocalypse. Dead Island er enda et eksempel på at man kan lage et spill i en fæl setting uten at fargene må bli cod-grå.

     

    Nei,men det kan ikke stemme. Du har selvsagt rett, alle andre feil, og bare din mening er riktig.

     

     

    <<eller at design ikke er en universell ting, og hva noen liker, liker ikke <<andre? Lær deg forskjellen på objektive fakta og subjektive meninger.

     

    Nei, men jeg har heller ikke påstått at dette er objektive fakta. Det jeg sier er at det er en kvalitetsforskjell. Det er et stort hav mellom objektiv sannhet og ting som er så subjektive at de ikke er verdt å diskutere. Den spillmekaniske delen av spilldesign er heller ikke noe det finnes en objektiv sannhet om hva som er best (selv om enkelte synes å tro det). Men er det allikevel ikke verdt i å diskutere hva som er godt gameplay? Om gameplay aldri ble diskutert på nettforum rundt omkring fordi man mente at det var en så subjektiv ting at det ikke var verdt å diskutere så hadde kvaliteten på spillene vi får vært dårligere.

     

    Foreksempel så tror jeg den stadige gnålingen til de tragiske forumvesenene på nettsiden RPG Codex har vært med å bidratt til de mer avanserte rollespillene har fått en liten rennesanse på Kickstarter.

     

    Å diskutere gameplay er en ganske så akseptert del av diskusjonen på spillsider, men om den samme kritiske holdningen til det estetiske som grafikk, musikk og lyd også hadde blitt like vanlig så tror jeg slik diskusjon kunne bidratt til å heve nivået på spillene vi betaler for. Det er tross alt en god del spillere som har en mening om visuell design selv om de er en minoritet. Men siden spillere flest mangler begreper og kunnskap om emnet så begrenser det også hvor godt de kan formidle kritikken sin til andre spillere. Ofte blir slike svevende ord som stemning og feeling brukt siden spillerne ikke har et godt nok begrepsapparat til å forklare hva de synes er galt og hva de synes er bra.

     

    Men når det gjelder subjektive meninger: Msikk er jo kanskje enda mer subjektivt enn visuelt design. Vil du være enig eller uenig i min påstand om at det er en kvalitativ forskjell mellom Britney Spears og Beethoven?

     

    >>Du sier at proposjonene ikke stemmer på mennesker. Har du i det hele >>tatt spilt d3? Alle menneskene har beholdt det realistiske forholdet mellom >>forskellige kroppsdeler som var i d2.

     

    Nei jeg har ikke spilt Diablo 3. Jeg er egentlig såpass lei av denne sjangeren at jeg nok ikke kommer til å følge den opp noe mer. Diablo 1 spiller jeg bare av nostalgiske grunner og Diablo 2 kun fordi jeg liker musikken og grafikken godt. Dessverre blir jeg fort lei av det ensformige gameplayet. Jeg tok en ny titt på skjermbilder fra Diablo 3 og det er sant at proporsjonene var mye bedre enn i World of Warcraft, men når det gjelder mange andre ting så var grafikken svært lik noe som er kritikkverdig. Merk at hovefokuset i inlegget mitt ikke var Diablo 3, men World of Warcraft stilen som har spredd seg som en pest i dataspill verdenen de siste åra. Om du vil se noen grufulle bilder av hvor ille det kan gå så kan du ta en titt her:

    http://www.gog.com/game/fantasy_wars

     

    >>Det har de aldri gjort, for at spillene deres kan spilles på en rekke >>forskjellige maskiner, slik at flest mulig folk skal få spille om de vil. Witcher >>2 er jeg enig at er et mesterverk, men det krever mye mer i pc-kraft + at >>den stilen passer et singleplayer rpg spill bedre, enn et action hacknslash >>hvor det skjer mye mer på skjermen samtidig.

     

    Jeg syns ikke maskinkraft er noe godt forsvar for dårlig fantasi og dårlig karakterdesign. Det er mange eldre spill som har langt flottere karakterer på langt færre pixler. Og jeg mener overhode ikke at alle fantasy spill skal ha en så naturtro og detaljert grafikk som Witcher 2. Poenger med de eksemplene jeg tok fram var at det er mange forskjellige stilarter man kan bruke når man lager grafisk design til et fantasy spill og den stadige kopieringen av World of Warcraft sin stil som mange utviklere gjør tyder enten på dårlig vurdering av markedet og\eller veldig lav kreativitet.

     

    Det siste poenget ditt om sjanger og oversiktlighet er jeg dog enig i. Jeg hadde ikke tenkt på det aspektet før dere nevnte det. Men jeg tror man fint kan lage grafikk som er oversiktlig uten at den trenger å se helt for______ ut.

    >>I tillegg, farger forsvinner ikke plutselig hvis det skjer f.eks en zombie >>apocalypse. Dead Island er enda et eksempel på at man kan lage et spill i >>en fæl setting uten at fargene må bli cod-grå.

     

    Jeg tror ikke jeg har kritisert New Blizzard stilen for hvor mye farger de tar i bruk, selv om jeg flere ganger har lest forsøk fra de som forsvarer grafikkstilen i Diablo 3 på å redusere kritikken mot den til å dreise seg om farger.

     

    Når det er sagt så kan jeg like godt innrømme at jeg har en stor høne å plukke med hvordan spillindustrien i dag bruker farger. Dette går langt utover de spillene som bruker New Blizzard stilen og innbefatter også mange spill som ellers har ganske god grafisk design. Dagens spill har en stygg tendens til å prøve å benytte seg mest mulig farger på en gang for å fange oppmerksomheten til spillerne. Ofte kan du i en typisk skogscene i et fantasyspill og også i spill i andre settinger få hele fargespekteret midt i fleisen. Dette har flere negative konsekvenser:

    1. Det ser veldig glorete ut og skjærer i øynene.

    2. Det ser overhode ikke realistisk ut, ihvertfall for noen som har vært ute i naturen og nyter synet av den.

    3. Vakre lysspill og sterke, litt uvanlige farger er noe man setter stor pris på, men om man hadde sett slikt over alt hadde det jo ikke hatt samme virkningen. På samme måten er det i spill.

    4. Når du stadig støter på de de (nesten) samme fargesammensetningene over alt så blir man fortere lei, siden ting begynner å se likt ut.

     

    Det virker som om mange spillere faktisk liker veldig godt denne glorete og veldig overdrevne fargebruken. Det er litt trist, men jeg tror at denne trenden etter hvert vil dø ut eller ihvertfall reduseres kraftig.

  11. Veldig morsom episode. Det var forøvrig forige RadCrew også. Jeg har en del å ta igjen etter ferien, ser at dere blant annet har gitt en hel episode til det beste Mario spillet. Ketil er en viktig ressurs som dere må bruke så mye dere kan. En mann med så mye kunnskap og så tvilsom humor har mye å bidra med! Har dere forresten spilt inn noen Rad eller Retro Crew episoder med både Jostein, Stian, Are, Alex og Håkon?

     

    Når det gjelder Psygnosis så var jeg aldri noen Amiga gutt, men jeg har kost meg mye med Lemmings og de to første Wipeout spillene. Lemmings Paintball var forresten også veldig gøy, men ikke akkurat noen klassiker. Discworld spillene blir definitivt kjøpt når de havner på GOG selv om gåtene ihvertfall i det første spillet skal være ganske så vanskelig og ulogiske. Men Eric Idle for faen! Jeg prøvde demoen til det andre spillet en gang og det luktet noen inn i hampen av Monty Python.

     

    Amiga biblioteket frister veldig, men siden GOG ikke har satset på Amiga enda så kommer jeg nok til å kle på meg hettegenseren og finlandshette og dra ut på på det åpne hav på jakt etter roms.

  12.  

    Med et slikt tilsvar så dummer du deg bare ut. Om du tror at kritikken av grafikkstilen til Diablo 3 kun var fra folk som idoliserer alt som er mørkt og råttent så forteller du at du hverken har kunnskap eller interesse for visuell estetikk i spill. Joachims oppsummering om fargemengde traff ikke akkurat spikeren på hodet heller.

     

    Diablo 1 og 2 sin grafikkstil var ikke bare "gotisk" (som også er ganske så forskjellig fra Goth subkulturen) den var også ganske så realistisk. Menneskene hadde riktige proporsjoner, rustninger og våpen var ikke helt på jordet og monstre så i større grad ut som troverdige vesener. Fra og med Warcraft 3, og særlig fra World of Warcraft så har Blizzard lagt seg på en visuell stil som er helt forskjellig i fra den de hadde i sine eldre spill.

     

    Jeg vil ikke kalle stilen barnslig som posteren før meg gjorde, jeg syns lavpannet og hjernedød er adjektiver som er mye mer passende. Noe av det mest karakteristiske i New Blizzard stilen er jo mennesker og andre humanoider med hender og muskler som er mye større en hodene deres. En mer "barnslig" stil hadde derimot ikke vært en negativ ting i et fantasy spill. Jeg har sett noen skjermbilder fra noen enda ikke utgitte spill der grafikkdesignet var inspirert av blant annet barnebøker og jeg syns de var langt flottere å se på en mye av de totalt fantasiløse "fantasy" spillene som ellers blir sluppet i dag.

     

    New Blizard stilen hadde ikke vært så ille om det kun var Blizzard som benyttet seg av den. Selv om den er utrolig heslig å se på og ihvertfall for min del dreper all mulighet for innlevelse, så er det ikke vanskelig å styre unna Blizzard sine utgivelser i den store mengden av spill vi har i dag. Dessverre så har av en eller annen grunn (spilldesignere flest er ganske så fantasiløse krek uten noe særlig annen inspirasjon enn andre spill?) New Blizzard stilen vært veldig innflytelsesrik for andre "fantasy" spill. Veldig mange spill, særlig i strategi og rollespill sjangerne kopierer den motbydelige World of Warcraft stilen enten fordi de ikke tør å prøve noen annet eller fordi de ikke har fantasi til det.

     

    Heldigvis er det endel gode unntak. Ikke alle som lager spill i "fantasy" sjangeren pøser på med rustninger totalt uten praktisk verdi, sverd som ikke er mulige å løfte og kickass-tøff-i-trynet-riddere som kan få plass til hjernen sin mellom peke og langfingeren.

     

    Witcher spillene har en mer realistisk grafikk stil noe som gjør fantasy verdenen mer troverdig.

    Heroes of Might and Magic 2 har en veldig flott (og fargerik) grafikkstil. Den ser ut som den er inspirert av både tegneserier såvell som barnebøker men tegneseriene som har inspirert den er av en helt annen type enn de som har inspirert New Blizzard stilen.

    (Heroes of Might and Magic 5 derimot ser ut som noe som er gravd opp fra Blizzards søppelbøtte.)

    Nylanserte Lords of Midnight som nettopp kom ut på GOG har en ganske så flott stil også. Den er veldig retro, minimalistisk og ikke akkurat fargerik, men jeg fikk veldig lyst til å utforske fantasy verdenen i det spillet på grunn av skjermbildene. Infinity prosjektet til Obsidian ser også veldig pent ut. Det ligner på den isometriske stilen i Icewind Dale of Baldur's Gate spillene, bare mer detaljert og høyoppløselig. Man kan lett se at de som har tegnet grafikken her har en allsidig bakgrunn med kjennskap til mye forskjellig visuell kunst. Like lett er det å se at de som har designet grafikken til foreksempel Heroes of Might and Magic 5 og Fantasy Wars stort sett er oppfostret bare på spill, spill og kanskje noen tegneserier. At det er en stor kvalitetsforskjell på disse to eksemplene burde ikke være vanskelig å se om man har interesse av det. Men majoriteten av spillere ser ut til å kun ha interesse for antall polygoner og pixler om de da er interessert i grafikk i det hele tatt. Om man ukritisk bare tar imot så må man ikke forvente at det man får er av særlig høy kvalitet.

     

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...