Gå til innhold

bla bla bla

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bla bla bla

  1. Jeg tror at når Gud sa blod så mente han død, og ikke nødvendigvis rød væske. forskjellen ifra før syndefloden og idag er at da var det ikke håp for menneskene. Gud er rettferdig og dømmer etter din oppfattelse av frelse. Gud utryddet ikke menneskeheten, han renset den for ondskap så fremtiden skulle ha håp. Gud gråt over hvordan menneskene hadde valgt feil. etter floden kom regnbuen som et håp og et løfte.

  2.  

    Hva er døden? er det virkelig verdt å være kristen? jeg er 15 år og kristen, jeg er livredd for hva som skjer etter døden. jeg blir veldig ofte deprimert når jeg tenker på det. Hjelp!

    Hei Nicholas!

     

    Som du ser fra svarene her i tråden får du mange mulige måter å tilnærme dette på. For min del så er jeg en ateist, av mange grunner, men fundamentalt på grunn av at jeg ikke er kjent med en eneste god grunn til å tro på den kristne guden. Som du nevner med eksempelet ovenfor, så er det mange som mener de opplever mirakler. Det er også mange som er utrolig flinke til å late som om de utfører mirakler. Tenk over følgende: Dersom slike mirakelhistorier skulle være bekreftende for diverse livssyn, så ville vi kunne bekrefte at samtlige religiøse retninger stemmer hele gjengen. Gir det mening?

     

    Uansett, dette var bare så du vet hvor jeg står.

     

    Ditt problem er, så vidt jeg kan se, ikke et rasjonelt problem. Det er bundet opp i veldig sterke følelser, som vi ateister nok har vondt for å forstå. Jeg antar at du er vokst opp i en kristen tradisjon, hvor det forkynnes en del om helvete. Noe du kan gjøre er å snakke med f.eks. en prest i en annen kirke, og forklare om din frykt. Det er ingen tvil om at det finnes mange teologiske tolkninger, og ikke alle inkluderer helvete. Du kan også vurdere å høre med Humanetisk Forbund (kontakt), da jeg mistenker at de har erfaring med folk med frykt for helvete.

     

    Kort fortalt: Snakk med noen som har kompetanse på dette området, og som du kan forvente at ikke preker om hvordan vi alle er syndige. Det er ikke godt for deg.

     

    Jeg tenkte å avslutte med et spørsmål: Du tror på en god gud som har skapt oss. Vi har mange rare tankemønstre som blant annet formes av ting utenfor vår kontroll (både gener og miljø). Tror du virkelig en god gud vil straffe deg for noe som er utenfor din kontroll? Det slår meg at en god gud både burde være veldig forståelsesfull og tilgivende. Er guden du tror på?

     

    Hvis du føler at du trenger å snakke privat med noen, så mistenker jeg at samtlige som har svart i tråden her gjerne vil stille opp for å hjelpe deg.

     

    Jeg håper du finner ut av dette på en måte som gjør at du kommer deg ut av helvetefrykten.

     

    Vel det er ikke helt utenfor min kontroll.. Gud tar ikke valget for meg. de er det jeg som står for, og jeg velger ikke alltid riktig selv om jeg vet at det er feil. og nei gud ville ikke straffet meg for noe som var utenfor min kontroll. Den dagen jeg står framfor Gud vil jeg kunne vite det. ikke før.

    Jeg har også prøvd mange andre menigheter, men sitter alltid igjen med det samme.

  3. Hvor var det du leste det? nye testamente eller gamle testamentet? Gud er rettferdig og dømmer deg etter hva du er. hvis du forbanner den hellige ånd på det dypeste blir jeg ikke overrasket hvis du blir most.

     

    Du mener zombiejøden døde for oss slik at en ond kraft kan fjernes fra sjelen fordi en en kvinne var overtalt av en slange til å spise et eple?

    Så du sier at gud ikke tramper på menneskene så blodet spruter? Da sier du noe helt motsatt av det som står i bibelen...

    -Hvorfor er drakten til bibelens gud så rød?

    Gud svarer:

    Jeg tråkket på menneskene i min vrede
    og trampet dem ned i min harme.
    Saften deres sprutet på klærne mine,
    hele drakten min ble tilsølt.

    For jeg hadde hevnens dag i hjertet,
    året for å løse ut var kommet.

    Jeg så meg om, det var ingen som hjalp,
    jeg undret meg, men fikk ingen støtte.
    Armen min hjalp meg,
    og harmen min støttet meg.

    Jeg trampet folkene ned i min vrede
    og knuste dem i min harme,
    og blodet deres lot jeg renne til jorden.

    syndefloden ville jeg tippet på! Menneskenes hjerter på den tiden var mørke og uten barmhjertighet. Gud renset jorden og lovet at aldri skal han utrydde livet på jorden igjen.

  4. Synd er et konsept designet for å kontrollere masser. De er ofte utformet til å kriminalisere helt naturlige aspekter ved menneskers natur.

     

    Per definisjon så er det ikke noe liv etter døden, da døden er et ord som beskriver at livet opphører.

     

    Jeg tror nok det eneste du har å være redd for er din egen overbevisning om at det du tror er sant. Blir litt sirkulært i grunn, ved at du tror på dette fordi at du tror at dersom du ikke gjør det så kommer fæle ting til å skje. Men dette gjelder jo kun dersom det du tror faktisk stemmer med virkeligheten.

     

    Hva om kristendommen er en falsk religion? Alle religioner kan ikke være sanne, da mange av de ekskluderer hverandre. Men de kan derimot alle være feil.

    skapelsen stemmer jo faktisk med forhistorien før menneskene. har du noen gang sett ett mirakel skje foran øynene på deg?

    jeg var på en kristen sommerleir og så en jentes kne bli helbredet rett foran meg. hvordan forklarer du det?

  5. Vel jeg er nok ikke helt enig i det... Du skjønner, man blir født ren, uten synd og andre negative utkom av livet som kommer senere. for å bli født på ny må man få seg et personlig forhold til Jesus. det er det som er litt vanskelig når man vet at man synder hele tiden. så jeg har faktisk noe å være redd for. les boken; Reddet, så skjønner du nok hva jeg mener.

  6. hvi

     

     

    ....Norge har blitt sekularisert i en så stor grad at Norge ikke lenger eier en fornuftig kultur som kan bære Norge vidre på sin vei!

    Tullprat! Faktum er at vi har en langt bede kultur som sekulære da vi ikke legger gamle idiotiske doktriner, skrifter og intoleranse og hat som grunnlag i den kulturen lenger... Dere kristne tror så innmari godt om dere selv og skjønner ikke at grunnen til at vi i dag har det bedre er fordi vi har valgt vekk kristendommens usynlige og høyst imaginære tyrann som noe å styre etter og heller valgt å la folk ve og vell bestemme hva som er godt og dårlig. Vi har det med andre ord godt fordi vi har valgt vekk kristendommen, ikke omvendt! Og neida, det er ikke det samme som å fornekte at kristendommen har satt sine spor, både gode og ikke så gode, men at vi har evolvert vekk fra å la skrifter fra bronsealderen ha noe å si over oss lenger. Og kristendom er, i likhet med de aller fleste religioner, intolarant og hatefull og det er vel ikke noe samfunn vi bør trakte etter? Tenk deg selv et samfunn der kvinner som brukte mer enn et stoff i klærne ble steinet, alle bønder måtte steines fordi de driver vekselbruk, homoseksuelle, anderledes tenkende, lista over forbud, påbud og straffer er lang og er det noe rart at vi har gått vekk fra denne smørbrød lista av uhyrligheter og blitt sekulære, der alle, uansett, har lov til å si, mene og tro hva pokker de vil?

     

     

    Grunnen til at Norge er ett godt land er pga USA mener jeg. Uten at Amerikanske selskaper hadde vært interessert i Norge så hadde det heller ikke blitt noe Olja, altså heller ingen rikdom. Jeg sier fortsatt God Bless America. Norge er ett land som det kommer til å gå dårlig med, og da særlig etter at Norge endret grunnloven sin den 21 mai 2012. Dette var ett statskupp som vi ikke har sett maken til i Norge og Norge gikk imot sin egen grunnlov som sier at verdiparagrafer ikke skal endres, og vi kan kalle tidligere paragraf 2 for en verdiparagraf!

     

    Vi ser jo hvordan det har gått med Norsk økonomi de siste årene...

     

    Hva er galt med å kaste ut et "verdisyn" som fremmer intoleranse og hat? Det "verdi"synet som religiøse har, der de er villige til å ta fra andre friheten for at en høyst imaginær gud skal få det "godt" er et forkastelig verdisyn.... helt enkelt

     

    Før i tiden, hvis man ikke døpte ungen sin, var man fordømt, både i guds øyne, (som nok de fleste sikkert klarte å leve med da gud ikke finnes), men også i folks øyne, der presten ofte var selve symbolet på den intoleransen og hatet man finner i de kristne doktrinene. Så før måtte man døpe ungene sine, hvis ikke kom hatet og intoleransen i kristendommen til syne og gjorde livet til de som våget noe annet til et helvette...

     

    I dag er det ganske så anderledes. Flere og flere velger bort å døpe ungene sine i kirker og i kristen regi da de fleste ikke har noen lyst til å stå der å juge om den kristne oppdragelsen de lover å gi ungen... Og fordi slikt piss ikke betyr en dritt lenger. Tvang og indoktrinering er våpner som kirkene har mistet og folk flykter unna som aldri før. Jeg så ingen grunn til å døpe mine unger, selv ikke med et ganske så kraftig press fra den eldre religiøse garden i familien, som ble like vonbrotne som kristne flest over at ungene ikke blir underlagt diktatoren de selv tror på...

     

    Færre og færre døpes, gifter seg og gravlegges i kristen regi og det syntes jeg er bra!

     

    hvis du tenker på Gud som en Diktator tar du grundig feil. Gud er tilgivende og har gitt oss et valg til å velge mellom å følge ham eller gå vår egen vei. Jeg har gått begge veier så jeg vet hvilken som er verdt å følge. hvor tror du at du havner etter døden da? hvis du er død i sjelen og død i legemet drar du rett til Helvete. men hvis du er levende i sjelen og død i kroppen har du tjent herren riktig og havner på rett vei til Himmelen.

  7. Jeg har alltid likt tentamener og norsk skrivestiler. Men jeg har lyst til å ta det til et nytt nivå. jeg har begynt å skrive om en person som ble oppdratt til å være bankraner, men blir etterlatt i et mislykket bankran og blir fengslet i et av verdens verste fengsler. Han rømmer og begynner å bekjempe den norske mafiaen utenfor loven.

     

    Jeg trenger litt hjelp til ekstra materiale på de forskjellige handlingene.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...