Gå til innhold

Vetle.andre

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vetle.andre

  1. Det er det beste av to verdener for meg! En nydelig MAC med en Windows som jeg liker :)

     

    Faktisk ble jeg overrasket her. Mavericks har jo blitt skrytt opp i skyene for batterilevetiden sin. Det er kanskje på andre oppgaver vanlige oppgaver den briljerer da. Videoavspilling krever jo prosessorkraft ut i fra hva codec-en sier, ikke ut fra hva OS-et har lyst til... :)

     

    Fin test!

     

     

    Remember, apple's basing their advertisement on results from quicktime, bnot vlc, which preforms badly compared to quicktime on os x.

     

    windows scums, apple ftw, also android is inferior Cx

  2. Jeg er på leting etter et godt lydisolerende headset, som kan brukes til reise og stenge ute snorking og dempe støy fra fly og bil. Prisbudsjettet ligger på 500-700 kr.

     

    Lyden må være bra og god byggkvalitet er også viktig.

     

    noen som har god peil?(er bare pc-geek)

  3. Problemet er at du kan ikke selv velge, slikt at det kan hende du får LG-panelet igjen. Men selvfølgelig, skjermen er fantastisk. Det er også mange andre problemer med den, men jeg tror de er heller små, BuRn-in derimot er stort, men om du bor bærene et epplehus, så får du skiftet den

     

    Skal du derimot ha air, så kjøp deg 13 tommer med 8GB Ram

  4. Er selv på jakt etter noenlunde det samme. Men for meg er budsjettet noe lavere, rundt 9000 kr. Jeg også bruker adobe programmene, ikke video. Bruker også pro tools(lydredigering)

     

    Macbook air er et alternativ, men har også kommet over denne:

     

    http://www.komplett....ku=761548#extra

     

    Den leveres med harddisk, men jeg ville byttet det ut med en ssd. I tillegg ville jeg satt inn mer ram, selv om 4gb pleier å være helt fint. Totalt med de to oppgraderingene(10 gb ram totalt, og en 256gb ssd, rundt 10000kr.

     

    Edit: Er dessverre uten noen spdif eller optisk utgang, noe jeg også er interessert i ved en oppgradering. Bruker i dag en ekstern dac via usb, noe som selvsagt også fungerer helt fint.

     

    Dette er en ultrabook på linje med MacBook air, så om du skal ha en windows ultrabook, er denne en sv de beste. Skal du ha svært kraftige maskiner, til under 14k, får du ikke en MacBook med samme maskinvare. Men de er absolutt kraftige nok, og den har lang levetid(7-10 år, os x er svært stabilt og Mountain Lion er utrolig bra). w8 blir bedre, så om du ikke har svært store fordommer mot det, så oppdateres det og Microsoft bøyer seg for kundene.

     

    Denne også er et alternativ, ny thosiba ultrabook med høyere resolusjon en MacBook retina(IKKE kjøp MacBook retina, masse problemer)

     

    http://www.digitaltrends.com/computing/toshiba-kirabook-vs-macbook-pro-retina/

     

     

  5. En MacBook air/Pro er en fantastisk maskin. Skal du ha et bra system som varer lenge(med fin behandling kan de vare i 7-10 år). Den opplyller kravene dine eksemplarisk, om du ikke har problem med osx da.

     

    http://store.apple.com/no/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro

     

    http://store.apple.com/no/browse/home/shop_mac/family/macbook_air

     

    Skal du ha en kraftig maskin, går for MacBook pro, den kommer standar med alt du trenger(ikke SSD) ram må oppgraderes, men ligger uansett under budsjettet. 15 tommeren kommer med Invidia GT 650m 500 MB video ram, og er da perfekt for bilderedigering.

     

    MacBook air derimot er svært portabel, men også svært kraftig, men den har SSD og toppmodellen(må oppgraderes til 8gb ram) har en svært kraftig Intel prosessor.

     

     

  6.  

    Jeg var faktisk på neppe til på kjøpe en retina, men det er en viktig ting, skjermen.

     

    Retina macen leveres med en retina skjerm fra to produsenter, LG og Samsung(som visstnok produserer en rekke komponenter for Apple). Det har nemlig blitt klaget på at bildet du ser på skjermen, "brennes" inn i skjermen. Ikke fysisk selvfølgelig. Men det som skjer er st du får se en skygge av det som tidligere har blitt vist. For eksempel Nettavisen VG. Dette skjer ofte når pc-en har stått på 10-12 minutter. Spesielt merker du denne effekten når du leser tekster, eller ser på høykrontast bilder. (

    )

     

    Men dette gjelder bare for den ene skjermen, nemlig LG. Et er bare LG skjermene som får dette problemet. Det eneste er at du ikke selv kan bestemme hvilken skjerm du vil ha. Dette har også Apple blitt saksøkt for. Så du har en 50/50 sjanse for enten å få en LG eller en Samsung skjerm.

     

    Det er også en rekke andre problemer som du kan lese om i linken under:

    Jeg vet ikke i hvor stor grad de andre nevnte problemene som i nettartikkelen er, men at bildet "brennes" inn i skjermen, er en realitet du må ta hensyn til

     

    (http://www.hardware.no/artikler/melder-om-store-problemer-med-macbook-pro-retina/130827)

  7. Btw det er dual core i den HP'en, 900p res er heller ikke noe å skryte over, og det er sikkert en TN skjerm når noe annet ikke er oppgitt.

     

    Asusen ser fin ut da, men den samsungen er bare en forvokst ultrabook, med 4GB minne loddet og en 1.7Ghz dual core i5. Lite poeng med en 15 tommer med 900p res da.

     

    Vil si meg svært enig i den analysen

  8. HP forbrukermodeller er en ting, mens bedriftsmodeller er noe helt eget sånn sett.

     

    Men såklart, dine penger, ditt valg :) Jeg fant bare det som var nærme MBP i prisklassen for å vise at det finnes alternativer som ikke er rene gamingmodeller med veldig kraftige grafikkort. Men har du penger til MBP Retina kan du også sjekke ut Lenovo samt Dell bedriftsmodeller. Holdbart som juling det også.

     

     

    Mvh Faller

     

     

    Jeg vil nok tro at MBP er den mest optimale. Men det kommer tydeligt frem at det er få windows Pcer til samme bruk og pris ikke kan sammenlignes med macbooken når det kommer til specs, selv om den den er overpriset når det kommer til specs. i bun og grun er MBP bare en kraftig bærbar laptop. Ultrabookene kan konkurere, men har ikke helt samme bruksområde som en vanlig 15 tommer MBP, og mangler også muskler. Men nå tenker jeg på de som har startpris på 14k.

     

    Men disse opplistede modellene er egentlig andre typer modeller. Ultrabooken fra Samsung kan konkurere men MBA 13 tommer, mens HPen som ligger i samme klasse som 15 tommer MBP blir knust. Asusen derimot er en flott maskin. Bra design, bra specs. Det eneste den får trekk for er den lille harddisken. Minimum skulle den vært på 256GB SSD. det kunne vært en aktuell modell, men den får trekk for å ha liten lagringskapasitet og for å ikke ha os x(kan ikke dømme den for det, men det er det jeg ønsker aller mest, noe bare Mac tilbyr)

  9. I here by present to you:

    Asus (ligner ganske mye på Apple sin)

    HP Elitebook

    Samsung 9-serie

     

     

    Hp en ligger nok nærmest det jeg så for meg, men jeg prøver å styre unna hp, sammen med thosiba og compac. De to andre er egentlig bare MacBook air lignende produkter, mens jeg skal ha en kraftig notebook og med lagringskapasitet. Selv om prosessorene ikke er så alt for dårlig på disse ultrabookene, så er det Intel hd graphics, noe som ikke egner seg til spill(selv om det ikke er hovedgrunnen til at jeg kjøper den). Lagringskapasiteten er også lav, men SSD. Om jeg skulle kjøpt en svært portabel kraftig notebook hadde det blitt MBP retina, som leveres standar med 256GB SSD, 8GB RAM og Invidia GT 650m, men den er ikke aktuell grunnet problemer med skjermen.

  10.  

    Tja, jeg kunne helt fint listet opp konkurrenter i 15k klassen også, men jeg tror vi bare skal legge den diskusjonen død siden du har bestemt deg for maskin allerede ;)

     

    Mvh Faller

     

    Da tenker jeg lignende specs som MacBook 15 tommer modellen til 14 000.

  11.  

     

    Tja, jeg kunne helt fint listet opp konkurrenter i 15k klassen også, men jeg tror vi bare skal legge den diskusjonen død siden du har bestemt deg for maskin allerede ;)

     

    Poenget mitt med diskusjonen var egentlig å bevise at man får tak i maskiner i tilsvarende prisklasser som Apple uten å skille seg veldig ut når det kommer til rene spesifikasjoner, men at byggekvalitet fortsatt er ivaretatt.

     

     

    Mvh Faller

     

     

    Notebooks? I så fall om du kunne sende noen linker

  12.  

     

    Unnskyld meg, men Mac kræsjer ikke?!? Min Macbook Pro Retina har stort sett vært stabil det halvåret jeg har hatt den, men iMac'en jeg hadde før den tid var meget ustabil med stadige kræsj. Airport Extreme/Time Capsule har jeg byttet to ganger grunnet harddiskkræsj. Airport Express har vært ustabil og kutter stadig streamingen.

     

    Men Macbook Pro Retina, til den nette sum av 18000 kroner, bruker over 10 sekunder fra jeg åpner lokket til den er klar fra dvale. Den henger seg i 10-15 sekunder fra jeg kobler til noe på USB til den responderer igjen. Det tok Apple over et halvår før de fikset en issue med at spillene plutselig hang og droppet fra flytende til under 1 FPS.

     

    Videre opplever jeg støtt og stadig programkræsj, særlig Final Cut Pro. Men også Aperture krangler fra tid til annen.

     

    Batteriet er den største skuffelsen. Jeg kjøpte Macbook Pro mye fordi jeg hadde tro på at batteriet skulle være så bra, og 7 timers batteridrift på snill bruk hørtes fint ut. Jeg har aldri, selv med wifi slått av, engang vært i nærheten av å oppnå 7 timer. Det beste har vært knappe 5 timer. Nå surfer jeg bare på nettet, med nedsatt lysstyrke, det er tre timer siden jeg koblet fra strømkabelen og batteriet stod på 100%. Nå er det nede i 26%. Så snart jeg fyrer opp Aperture, iTunes eller andre programmer enn nettleser, raser batteriet nedover. Om jeg ser på nett-TV, får jeg i beste fall 3 timer ut av batteriet.

     

    Det er en flott maskin, men jeg føler på ingen måte at jeg har fått valuta for pengene.

     

    Det er unntak, men det er et så stort fåtall av maskinene.

     

    Vi kan konkludere med at dette vil være en evig kamp. Men takker alle for svarene, blant annet på hackintosh dilemmaet, som viser seg å være vrient

  13. Så i prinsippet mener du at det er helt feil å sammenligne disse:

    Apples Macbook Pro

    Asus sin konkurrent

    Samsungs konkurrent

    Lenovo Thinkpad

    HP Elitebook

    ?

     

    Hvis ja - hvorfor det? De har mer eller mindre samme ytelse. Den største forskjellen er åpenbart operativsystemet. Jeg vil faktisk si at de nevnte maskinene konkurrerer på pris, maskinvare og bruksområde. Prisen varierer faktisk mindre enn 1000 kroner fra billigste til dyreste og specs er veldig like.

     

    Beklager, skal omformulere. De du har listet opp kan, rundt 10k klassen er gode konkurrenter. Men jeg hadde mer macene fra 14000> prisklassen i tankene da jeg skrev de. Når man begynner å nærme seg slike summer at likheten spriker. Disse macene er kraftigere en enn vanlig laptop(vis vi da tar utgangspungt i dine forslag), men i denne prisklassen, finnes det også kraftige gaming laptoper med mye mer hardware. Macene er ikke gaming maskiner i utgangspunktet(selv om det nå er mulig med se nyengrafikkortene og spesifikasjonene de leveres med). Så de kan ikke sammenlignes med laptoper i samme prisklasse. Fordi de har to helt forskjellige bruksområder

  14. Hehe, terminal og command promt er jo det samme. Men du behøver ikke bruke dem for å legge til 3 parts programmer(som du kaller det for). Du legger kun til repository i software installeren/pakke behandleren.

     

    klar over det, men med tanke på hvordan kommandoene er bygd opp osv., jeg og linux er ikke bestevenner, vi har ikke brukt særlig mye tid sammen.

     

    men Third-party software/apps om du vil, og om vi kunne legge håningene/ insiuneringene om min inkompetanse til side når det kommer til linux ville det vært flott

     

     

  15. Det du kaller for koding består vanligvis i å legge til noen ekstra repositories for å få tilgang til mere programmer. Det er langt i fra hva jeg forbinder med koding og langt enklere. Egentlig helt triviellt.

     

    Jeg er fornøyd bare jeg klarer det, men synes terminal gir mer mening en command prompt

  16. Begge deler, ung(det vil si student). Men jeg vil nå påstå at det er ganske riktig selv

     

    Begge deler, ung(det vil si student). Men jeg vil nå påstå at det er ganske riktig selv.

     

    Venter på motargumenter slik at jeg kan øke min kompetanse. Men er i en middels kompetent klasse. Ikke noob, men ikke geni, kan nå inrømme at dette ikke dekker mitt "fagområde"

     

    1: Du er en Apple fanboy 2: Som enkelte påstår, så er det ikke usannsynlig at du bare er ute etter oppmerksomhet\troller

     

    1.Ved at du kaller meg en "Apple Fanboy" går jeg utifra at du er en windows/linux bruker, kanskje apple kritisk? Det har seg faktisk slik at for så lenge tilbake var jeg veldig apple kritisk selv. Jeg tenkte aldri i verden på å kjøpe meg en Mac. Det var først da jeg fikk min Ipad 3 til jul at jeg sakte men sikkert ble mer og mer "Apple venlig". Det var tilslutt da jeg så spesifikasjonene på de nye MBP 15 tommer og MBP Retina at jeg virkelig fikk lyst på en. Jeg trode tidligere at macene bare hadde dårlige specs og grafikkort. Og sammen med mine dårlige windows opplevelser, har jeg blitt noe av en apple fanboy.

     

    2.Den stiller jeg meg spørrende til

×
×
  • Opprett ny...