Gå til innhold

wassup

Medlemmer
  • Innlegg

    550
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wassup

  1. Takk! Så dette er nok til å spille de fleste spill? :) Kan man få noen til å bygge for meg eller er det lett ?? Skal det ikke være nettverkskort eller noe sånt også? :)

    Det bygget skal definitivt klare de fleste spill, ja; ihvertfall hvis du ikke er besatt av å kjøre alt på max grafikk. Nettverkskort er integrert i hovedkortet; men dette har ikke trådløst nettverk. Hvis det er noe du trenger, må du skaffe et nettverkskort i tillegg eller gå opp i pris på hovedkort.

  2. Fordeler med stasjonær:

    - Mer ytelse for pengene enn med bærbar
    - Mulighet for å bytte ut komponenter etterhvert
    - Generelt muligheter for kraftigere og mer personaliserte maskiner

    For å nevne noen...

     

    Vurderer du å bygge selv? Det er relativt enkelt, kan sette opp et budsjett hvis du er interessert. Kanskje kjenner du noen som kan bygge for deg. Hvis bygging ikke er aktuelt, kan jo dette være noe (med noen mindre justeringer).

     

    Hvis du ikke er så nøye på kvalitet og bildeflyt, vil en nesten hvilken som helst 60 Hz Full HD skjerm gjøre susen (f.eks. denne). Hvis du spiller spill og vil ha flest mulig FPS må du over på noe som denne.

    • Liker 1
  3. Hello,

     

    Jeg har fått i oppdrag å bygge en PC til en venn av meg. Som tittel sier skal den brukes til gaming, og budsjettet er ca. 8-9 tusen. Budsjett inkluderer kun PC, ikke skjerm eller annet tilbehør. Jeg har satt sammen et budsjett på netonnet.no som jeg kunne tenke meg litt tilbakemelding på:

     

    CPU: Intel i5 4690K

    GPU: Asus R9 280 3 GB

    HK: Asus Z97-A

    RAM: Corsair Vengeance 8 GB LP

    Kjøler: Cooler Master Hyper 212 Evo

    SSD: Intel 530 Series 120 GB

    HDD: Western Digital Blue 1 TB

    PSU: Cooler Master V700

    Kabinett: Fractal Design R5

    CD-ROM: Samsung SH-224DB

     

    Et par ting:

    • Prosessor skal ikke blodoverklokkes, så har ikke tatt med bedre kjøler foreløpig. Kan evt. byttes ut i løpet av et par år.
    • Lettere overkill PSU, men dette er for å ha muligheten til å kjøre CFX senere.
    • Operativsystem er ikke inkludert, har en nøkkel liggende.
    • Usikker på valg av SSD. Er denne optimal?
    • Hva er forskjellen på Fractal Design R5 og R4?

    Råd og tips mottas med takk! :)

     

     

  4. Jeg har ikke lest så mange nybegynnerbøker i det siste. Men siste nybegynnerbok jeg leste var Head First Python. Mener å huske at den var bra. Head first serien har også Head First Design Pattern som er i en klasse for seg selv, men det er ikke en bok jeg ville startet med først.

    Python er ikke så dumt. Begynte på et kurs på Codeacademy en gang i tida, fullførte aldri. Vurderer så smått C-boka i Head First serien, men ser den har fått en del kritikk for bratt opplæringskurve... Noen som har erfaring med den...?

     

     

    De bøkene her er på norsk.

    http://itfag.hist.no...ok/indexBok.jsp

    Brukes for eks på HIST.

    Ser ut til å være mye bra der. Men de har ikke noen bok for C? Har hørt at det kan være lurt å kunne C før man begynner med C++, kan noen bekrefte/avkrefte det?

     

    Takker for innspill så langt! :)

  5. Som tittel sier; jeg har lyst til å lære meg å kode (grunnlag for utdanning som dataingeniør senere). Jeg har tenkt å begynne med noen relativt grunnleggende programmeringsspråk som C(med tida C++), Javascript og Java, og etterhvert nettbasert programmering i HTML, CSS og PHP.

     

    Kan noen her på forumet anbefale noe god litteratur på emnet, evt. linke til nettsider med kurs o.l?

  6. Så rent kompetansemessig lønner det seg ikke nødvendigvis å studere i utlandet. Fordeler ved å studere i utlandet blir i så fall tettere oppfølging, bedre muligheter for nettverksskaping (tenker på beliggenhet i Silicon Valley..) og det å være en del av et større miljø (som i større enn på NTNU). Flere fordeler av betydelig grad?

  7. Jeg har definitivt vurdert mulighetene for å ta et utvekslingsår i utlandet, men i forhold til eliteuniversiteter som Stanford kan skillet i krevd arbeidsinnsats bli vel stort, tror jeg.

     

    Videre har jo Statens Lånekasse særdeles gode støtteordninger, så jeg har kalkulert en egenandel på 300 000 for en fireårig bachelor ved Stanford. En god del, men mener det er overkommelig, da jobbmulighetene burde være ganske mange etter et slikt studium.

     

    Er klar over at det kreves mye for å komme inn på gode universiteter i utlandet, så "satser" vel i den forstand på NTNU. Men vurderer hvor vidt det kan lønne seg å søke på Stanford University.

     

    Jeg har ikke hatt anledning til å sammenligne i særlig grad studiene og studieløpene i Norge mot USA, men har skjønt at hele utdanningssystemet som sådan har en annerledes struktur i Statene..? Har noen anledning for å vurdere det faglige innholdet ved et studium ved NTNU mot et i utlandet? Er det mye å hente på å studere i utlandet, hva faglig pensum angår? Miljø og beliggenhet er også til dels viktige faktorer, men ligger Norge langt under andre universiteter akademisk sett?

  8. Hei! :)

     

    Jeg skal til å begynne 2. året på videregående, studieforberedende linje. Regner med å ta realfagsfordypning minus biologi, pluss Internasjonal Engelsk. Jeg vil studere til å bli dataingeniør etter fullført videregående, men lurer på alternativene iht. det å studere i Norge kontra utland.

     

    Det mest aktuelle studiet i Norge er, som jeg ser det, Datateknikk ved NTNU. Ser ganske interessant ut, allsidig og gode jobbmuligheter. Har også vurdert f.eks. Programmering ved NITH, men virker litt mer spesialisert mot "kun" programmering (vil ha noe mer generelt).

     

    Etter å ha diskutert litt med klassekamerater o.l., har jeg fattet interesse for å studere i utlandet. Stanford University i USA virker som et veldig bra valg, virker veldig interessant og utfordrende. Blir i så fall å studere Computer Science (nærmeste parallell til datateknikk(?)) Har lest litt på bloggen til Joachim Reiersen som går der, så virker som et attraktivt tilbud.

     

    Det jeg lurer på, er om noen har noen råd om hva som er "best" i forhold til faglig innhold og eventuelle jobbmuligheter etter fullført utdanning. Norge har bra fasiliteter, men iom at mulighetene er såpass gode for å studere i utlandet, er det mer å hente på det? Føler jeg er motivert for å jobbe hardt under studiene, så kan det være mer å hente på å studere i utlandet?

     

    Håper noen med formeninger og eventuell erfaring kan svare på dette :)

  9. Ang. tilsvarende oppsett så er det sannsynligvis bedre ytelse å hente fra et Intel oppsett og jeg ville personlig ikke gått for AMD, men her må du nesten vente på bedre svar fra noen som er mer oppdatert en meg.

     

    Ang. en del av spørsmålene dine.

    Fra info hos komplett om kabinettet:

    Maximum Compatibility:

    VGA Card length: 279mm.

    CPU Cooler height: 70mm (remove ODD if you want install up to 120mm)

    PSU: 180mm remove Left fan replacement as 80mm if you want install up to 220mm)

     

    Utifra den infoen og bilder så er det plass til vanlige strømforsyninger uten større problemer. Det samme gjelder normale brackets på skjermkort osv, men her må du sjekke at skjermkortet faktisk ikke er for langt.

     

    En tredje ting utifra den infoen er at CPU kjøleren ikke vil passe pga høyden.

    Takk for svar! :)

     

    Er klar over at det er mer ytelse å hente fra Intel, men generelt gir AMD mer for pengene i lavbudsjett-sjiktet. Det mest aktuelle alternativet ville være å bruke den overklokkbare Anniversary-Pentium'en som ble sluppet relativt nylig. Jeg lurer forsåvidt på om noen har erfaring/benchmarks på denne, og ytelse mot AMD sin Athlon X4 (2 kjerner mot 4, forskjellig arkitektur, effektforbruk...).

    Intel sin i5-serie er vel mer optimal til gaming, men blir fort dyrt da. Trenger ingen råskinn-gamer.

     

    Kortet er 224 mm langt. Så burde passe. Tok det for gitt at CPU-kjøler ville passe, men får finne alternativer. Har noen anbefalinger på lavprofil-CPU-kjølere? Fant denne på Dustin, men står ikke at den har støtte for FM2-hovedkort...

  10. Hei!

     

    Jeg skal bygge en gaming-orientert HTPC til en venn av meg. Han har ikke store krav til grafikk; noe á la BF4 på medium er mer enn nok. Har ikke noen absolutt makspris, men greit å holde det rundt 8-9k. Jeg har satt sammen et budsjett fra Proshop for i underkant av 9000 kr:

     

    Kabinett: Lian Li PC-Q08B 850 kr

    PSU: Seasonic G-550 800 kr

    HK: Gigabyte GA-H97 Wifi 900 kr

    CPU: Intel i5 4460 1350 kr

    GPU: Gigabyte Radeon R9 280X OC 2200 kr

    RAM: Crucial Ballistix 8GB 600 kr

    SSD: Samsung 840 Evo 120GB 750 kr

    HDD: Seagate Desktop 2TB 600kr

    OS: Windows 8.1 800 kr

     

    Totalt 8850 kr + frakt. Oppdaterer lista parallelt med forslag til endringer o.l.

     

    Takker på forhånd for fornuftige forslag og innspill til endringer! :)

  11.  

     

    Har tenkt meg prisen ca 8000 med skjerm og full pc med Windows 8

    Okei, jeg har oppdatert lista på prisguide. Vart litt mindre enn 8k med skjerm. Blir antakeligvis 8k+ m/frakt.

     

     

    Veldig bra alternativ det der. Men det er ikke mus/tastatur i det oppsettet.

    Prisen vil bli litt annen siden du bør kjøpe det fra en leverandør pga. frakt. men som skrevet, veldig bra oppsett for 8K.

     

    Får antakeligvis plass til mus og tastatur i budsjettet hvis man kutter litt på PSU. Men burde i alle tilfelle ikke bli langt over ;)

  12. Kan ikke finne noe hovedkort i lista..? Uansett, hvis du først skal gå for 2011 socket, gå for 4930K CPU. Den du har ført opp yter tilnærmet like bra som 4770K, men har noe utdatert arkitektur, i tillegg til at hovedkortene er dyrere i det segmentet. Gå enten for 4930K, eller 1150 socket m/4770K. Min anbefaling.

     

    Trenger du ikke kraftigere skjermkort? Vet ikke helt hvor mye kraft du trenger; men hvis du driver med CUDA-redigering (selv vet jeg ikke helt hva det er), eller programmer som kan dra nytte av skjermkortet, kan du oppgradere litt her. Alt etter hva du har råd til ;)

     

    PSU er litt overkill; tror ikke du trenger mer enn en 5-600 watt, bare PSU har grei kvalitet ;)

  13. https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1356032&su=57871653-8060-450B-8427-B91EFB7D95CA

     

    Her er et bra oppsett med Windows å dvd rom så du kan innstalere det :)

     

    Ønsker du ikke DVD rom må du bytte ut windows versjonen. Da blir d litt billigere.

    https://prisguiden.no/liste/146946 Prøvde meg på et oppsett... Blir antakeligvis i overkant av 7k hvis du bestiller fra én butikk. Spørsmål/innspill til lista?

    du mangler windows så da blir d 8000 + at alt måi en butikk, så da blir d enda mer

    Det er da windows i lista?? :hm:

×
×
  • Opprett ny...