Gå til innhold

juwa

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av juwa

  1. Har samme erfaring med både Thomson og Telenor. Anbefaler deg å sjekke hvor langt unna du er DSLAM før du bestiller deg ADSL Turbo. Alt over 1,5km ville jeg ikke anbefalt selv om Telenor sier at opp til 2,5km er greit.

     

    Jeg ble solgt ADSL Turbo med løfte om at det skulle fungere. Resultat: meget ustabil linje og nedgradering til ADSL 4,5Mbit. Har kranglet med Telenor i snart 4 måneder og de evner ikke å løse problemer som er utenom de vanlig standard feilene. ADSL linjen min fungerte meget bra med mitt gamle modem, men da hadde jeg ikke bredbåndstelefon. Pga av dette peker Telenor på at det er gått trafikk på internett tilkoblingen min og krever full betaling.

     

    Det blir til at man gir opp og tar til takke med det man kan få og betaler de purringene man har fått. Det er grenser med tid og ressurser man skal benytte på slikt tøys. Beklageligvis er Telenor i en slik posisjon at de har råd til behandle kunder slik.

  2. Beklager, så ikke at dette var allerede svart. Du har forøvrig ikke svart om det virker uten kryptering. I tillegg tviler jeg på at det er din ISP som har noe med dette å gjøre.

     

    ---------------------------

    hvis du benytter kryptering og har link mellom laptop og trådløs router (antar det er en router med ethernet og en trådløs radio), så er det godt mulig at det er krypteringen. Forsøk gjerne uten kryptering på det trådløse nettet for å sjekke at det ikke er denne som lager trøbbel.

    ----------------------------

  3. Jeg hadde tidligere Telenor ADSL 4MB/400KB og tilkoblingen var fjellstabil

    Kjøpte nettopp ADSL Turbo 8MB/550KB med bredbåndstelefon. Linjen er ustabil og kutter ofte. Jeg har sett litt på datastrømmen og finner usedvanlig stort pakketap. Videre på modemet ser jeg (Thomson speedtouch WLT 780):

     

    DSL Connection

     

    Link Information

     

    Uptime: 0 days, 0:05:05

     

    Modulation: G.992.5 annex B

     

    Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 798 / 9.606

     

    Data Transferred (Sent/Received) [KB/MB]: 405,00 / 1,43

     

    Output Power (Up/Down) [dBm]: 0,0 / -25,4294967291

     

    Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 24,5 / 38,5

     

    SN Margin (Up/Down) [dB]: 21,0 / 10,0

     

    Vendor ID (Local/Remote): TMMB / GSPN

     

    Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

     

    Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

     

    Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

     

    Loss of Link (Remote): 0

     

    Error Seconds (Local/Remote): 46 / 0

     

    FEC Errors (Up/Down): 0 / 0

     

    CRC Errors (Up/Down): 1 / 53

     

    HEC Errors (Up/Down): 0 / 29

     

    --------------------------

     

    Er det fler enn meg som synes det er lav SN for down siden samt mye CRC errors og HEC?

     

    Begynner å lure på om Telenor har rett og slett solgt meg en hastighet de sliter med å levere i forhold til avstanden fra sentralen. Har vært igjennom den vanlige karusellen med feilmelding 7-8 ganger og Relacom som sender folk ut som egentlig ikke gjør noe.

     

    Noen som har opplevd det samme hva angår at xDSL tilkoblingen går opp og ned som en Yoyo, og eventuelt fant en retting?

  4. Hei, jeg skal kjøpe nytt hovedkort, men er litt usikker på hva jeg skal går for. Nyttig med noen tips fra de som har hattt litt erfaring med disse type HK.

     

    Av prossesor tenkte jeg på denne Intel Core 2 Duo E6850 3.0GHz Socket775, eventuelt Quad 6600. Får ta den avgjørelsen senere.

    -Grafikk kortet jeg har et EVGA 8800 Ultra

    -Min PSU er en Enermax Galaxy som skulle gi ok strøm (1000w akkumulert)

     

    Jeg har sett littt på EVGA sitt nvidia 680i HK og det ser ut til å være en pen sak, en jeg er litt usikker på hvordan dette chipsettet er sammenlignet med P35 eller andre Intel chipsett.

     

    Andre krav jeg ser for meg:

    -Orker ikke å bale med X38 og heller ikke vente til X48, tar X48 ut på nyåret når det har modnet litt

    -Jeg er ikke opptatt av å overklokke

    -SLI kommer ikke til å bli brukt. Har hatt mange HK med SLI, men det blir aldri til at man kjøper et likt GFX kort, men heller en ny o g større modell

    -PC kommer mest til å bli brukt til spill og multimedia

     

    Tips og forslag taes imot med takk, og ta med gjerne hvilke RAM du ville anbefalt. Men prøv å ta i betraktning mitt eksiterende oppsett og at de krav jeg ser for meg.

     

    /Juwa

  5. Takk for svar!

     

    Nettbutikker vil nok som regel oppgi effektiv datarate, dvs at de allerede har ganget frekvensen med to. Det kan du være tilnærmet sikker på hvis de inkluderer "DDR(2)" fremfor:

     

    DDR2-667 = PC5300 = 333 MHz egentlig frekvens = 667 MT/s datarate (MegaTransfers pr sekund)

     

    Ok, dvs at nettbutikker som oftest har gjort doblingen av frekvens allerede (salgsargument). Så da blir:

    PC 6400 = 2*400=800

    PC 8500 = 2*533=1066

    PC 9600 = 2*600=1200

     

    Stemmer dette? Og hvis det stemmer så vil det si at selv om det finnes HK som støtter maks databushastighet på 1333Mhz, så finnes det sjeldent lite DDR2 minne som opererer på denne hastigheten? Som feks dette HK: EVGA nForce 680i SLI,Vers-A1, DDR2, ATX, Socket-775, 2xGbLAN, 1333FSB, 2xPCI-Ex16?

     

     

    Og har busshastighet for CPU noe å si, i dette tilfelle 1066?
    Hvis dataraten til begge kanalene tilsvarer FSB så er minnet "bra nok". Men man kan tjene litt på å kjøre minnet raskere enn FSB. Dette er ikke noe stort poeng for en som ikke skal overklokke.

     

    Jeg vet ikke om jeg skjønte denne helt. Hvis man feks har et HK med maks databsuhastighet på 1333Mhz og finner DDR2 RAM i samme hastighet, vil disse gjøre seg nytte av 1333Mhz hastigheten hvis CPU, feks Intel Core 2 Quad Q6600 / 2.4 GHz prosessor 1066Mhz Bus, eller er det bare hvis man velger å overklokke slik at CPU kjører på en raskere bus som feks 1333Mhz?

     

    beklager hvis dette er grunnleggende og kjedelig kunnskap for mange :-)

  6. Jeg har lest endrebjorsvik sin guide og det som er av sticky. Jeg sliter fremdeles med å forstå hvordan man skal lese den riktige effektive hastigheten på minnebrikker. Det finnes sikkert mange kombinasjoner avhengig av plattform etc.

     

    Men er det så enkelt at man for Double Data Ram, ganger oppgitt hastighet med 2? Så hvis komplett har på sine sider oppgitt en minnehastighet på 667Mhz. Da er effektiv minnehastighet 1334Mhz?

     

    Jeg snublet over denne enkle problematikken da jeg tenkte jeg skulle bestille nytt hovedkort og CPU.

    Valget på CPU falt på Intel Core 2 Quad Q6600 med Busshastighet på 1066.

    HK ble EVGA nForce-650i Ultra, Socket-775, GbLAN, DDR2, SATAII, ATX, PCI-Ex16 som støtter PC 4300, 5400 og 6400 med maks databus hastighet på 1333Mhz.

     

    Utifra ren logikk tenkte jeg at PC6400 var da effektiv minnehastighet på 1333Mhz. Nå har ikke jeg tenkt å overklokke så jeg har ikke tenkt å kjøpe overdimensjonert Minne mtp frekvens. Hvis man bruker logikken at man ganger med 2 så vil PC6400 gi en effektiv minnehastighet på 2*800=1600Mhz stemmer dette?

     

    Hvis det stemmer, så har vel det ikke noe for seg å kjøpe dette med mindre man overklokker, men heller PC5300 som blir 1334Mhz siden HK i seg selv har en begrensing på 1333Mhz?

     

    Og har busshastighet for CPU noe å si, i dette tilfelle 1066?

     

    Prøvde å ringe Komplett å spørre om dette, men det var jo håpløst og jeg vil kalle det latterlig. Jeg ble hvertfall ikke klokere på utsagn som:

    -"Spiller ingen rolle hvilke minne du kjøper bare det er støttet av HK" (stemmer det, men jeg betaler ikke mer enn jeg må og spesielt ikke siden jeg ikke skal overklokke)

    -"2 brikker tilsammen gir deg dobbel så rask minnehastighet"

    -"Under HK står det hvilke minne hastigheter som er støttet, da er det bare å kjøpe en av dem......" (joda, men igjen prøver jeg å finne minstekravet som vil fungere greit og gi best ytelse uten overklokking

     

    Mulig det er meg som bæsjer på leggen fullstendig og ikke skjønner stort, men hvis ikke tror jeg dama på komplett bør ta et kurs om PC arkitektur før hun selger hummer og kanari til folk.

  7. Da antar jeg at det er PFC som gjør det. Takk for tilbakemelding folkens, supert.

     

    Tikkelyden er ganske kraftig når pc står på, jeg orker ikke å høre på den. I starten var det bare når pc var slått av, men nå har den blitt sterkere og sterkere mens pc er på. Skal benytte MISTE'en et sted hvor jeg ikke hører den. Foreløpig er jeg knallfornøyd med Enermaxen som erstatter, ikke like stille som MIST uten tikkelyd, men super ellers.

     

    -Juwa

  8. Som topic sier, jeg har verifisert at det ikke er viften som tikker. Egentlig så lurer jeg bare på hva det kan være. Har ikke særlig stor peil på fin elektronikk, men kanskje noen der ute vet.

     

    Selve PSU'en er ganske gammel, 4-5 år mener jeg å huske. PSU'en har gjort jobben sin med glans og er nå erstattet med http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=325216 kanskje litt overkill, men nå er nå jeg j... jålete i grunn.

     

    Lyden er en slags kombinert "kneppe og tikkelyd". Selv når datamaskinen er slått av er lyden tilstede. Kan det være et relé? Noen som vet. Siden garantien er ute antar jeg at det ikke lønner seg å sende den på service. Er vel kanskje ikke annet å gjøre enn å kaste dingzen.... Siden jeg ikke vet helt hva det er, og at lyden er ganske irriterende, så tar jeg ikke sjansen på at den ødelegger noe elektronikk eller lignende.

  9. kanskje Off topic, men du kjøpte vel ikkje den pcn der, for å kun spele WoW på?

    6530105[/snapback]

    Noen er GANSKE så avhengi av ting at de noen ganger ikke vet hva de gjør ...

     

    On Topic: 7950GX2 har dårlig driverstøtte akkurat nå, men du burdte uansett fått mer ...

    Prøv å klokk CPU til 2.6-2.8Ghz å se hva som skjer da ...

    Hvilken PSU har du ?

    6533380[/snapback]

     

     

    PSU er Mist 500W og skulle holde da jeg har veldig lite dill dall inne i pc'en utenom det vanlige standard oppsettet for alle datamaskiner

    6533385[/snapback]

     

    Edit... glemte å si at jeg fikk ny score med det tipest jeg fikk i starten av tråden med de nye driverene. Score er 7193 i 3Dmark06 standard test

  10. kanskje Off topic, men du kjøpte vel ikkje den pcn der, for å kun spele WoW på?

    6530105[/snapback]

    Noen er GANSKE så avhengi av ting at de noen ganger ikke vet hva de gjør ...

     

    On Topic: 7950GX2 har dårlig driverstøtte akkurat nå, men du burdte uansett fått mer ...

    Prøv å klokk CPU til 2.6-2.8Ghz å se hva som skjer da ...

    Hvilken PSU har du ?

    6533380[/snapback]

     

     

    PSU er Mist 500W og skulle holde da jeg har veldig lite dill dall inne i pc'en utenom det vanlige standard oppsettet for alle datamaskiner

  11. Jeg bruker de siste offisielle driverene til hovedkortet og skjermkortet som kan lastes ned fra Nvidia sin hjemmeside.

     

    Jeg er i en situasjon som gjør at jeg kan bruke en del penger på PC hvis jeg vil. Stort sett spiller jeg WoW siden dette tar ca 6-8t hver dag.

     

    Kortet gir fremdeles dårlig FPS. På Razorgore i BWL er FPS nede på 18-25.

    Samme i AQ 40 og Naxx.....

     

    Jeg merker forkskjell når det er latency eller serverside som er problemet. Uansett så er det faktum at min bærbare med dårligere skjermkort, minne og CPU leverer jevnt over bedre FPS et bevis på at det er noe merkelig. Hadde det vært nettet, minne eller cpu så skulle min bærbare levert jevnt over dårligere FPS, noe den ikke gjør.

     

    Mener fremdeles at dette er ikke som det skal.

  12. Hei igjen!

     

    Jeg lastet ned driverene nvidia postet en link til. Det ble litt bedre, men ikke nevneverdig mye. Men! bildekvaliteten og farge gjengivelsen virker for meg som om den er mye bedre nå.

     

    Fremdeles mener jeg at kortet bør yte bedre. Til sammenligning så kjører min bærbare pc med geforce 6800 etter eller annet en fps på opp mot 70 i WoW. Dog er dette en 1440x(husker ikke helt) oppløsning. Det som er merkelig er at hakking i spillet er mer synlig på den bærbare selv om den har høyere fps. Dette kan jo seff ha noe med resten av hw'en å gjøre.

     

    Det som undrer meg litt er at dette kortet ikke klarer mer enn 30-55 fps i WoW. Jeg sier 30-55 fps siden dette varierer med intensiteten i spillet. Selv om jeg kjører 1600x1050 med max settings hadde jeg trodd at kortet skulle levere opp mot 70-80 fps ved de fleste tilfeller.

     

    Er fremdeles litt skuffa....

  13. Hei dere!

     

    Jeg kjøpte nettopp dette kortet Gainward Bliss 7950GX2 i håp om at WoW skulle flyte meget bra. Men selv med dette kortet er jeg nede i 10 FPS i Ironforge. Dog har jeg 1600x1050 og maks settings på alt.

     

    Mitt system:

    -AMD 64 X2 Dual Core 4400+

    -2048 MB DDR 400Mhz

    -MSI K8N SLI hovedkort

    -Gainward Bliss 7950GFX2

     

    Jeg merket at installering av driverene var litt "dodgy" da cd platen ikke ville starte av seg selv da jeg satt den inn. Jeg fikk imidlertid installert driverne ved å peke til cd plata når XP fant kortet.

     

    Kjørte en standard 3D mark 06 test og fikk en score på 4623.

     

    Jeg håper inderlig at det er noe feil med driverne mine eller noe slikt, ellers er dette grafikk kortet årets skuffelse.

     

    Andre som har erfaringer?

     

    -Juwa

  14. Hei dere!

     

    Jeg har også problemer med windows update. Jeg kan feks ikke bruke 32 bits versjonen av Internet explorer. Jeg får opp "siden kan ikke finnes". 64 bits versjonen av IE fungerer greit, men Windows update krever at jeg benytter 32 bits versjonen av IE. Merkelig! Noen som har erfart det samme?

     

     

    PS! Nei jeg har ikke tenkt å installere Firefox eller noe slikt

  15. hvis du trykker F8 ved oppstart og velger... (husker ikkke valget), men slik at du får "dump" til skjermen over hvilke drivere og filer OS laster i oppstarten så kan du finne ved hvilke fil dette henger seg. Skriv ned dette å gjøre et google søk eller gå technet og søk og se om det er skrevet noe om det i "knowledge base" til MS.

     

    høres nesten ut som om datamaskin/Os leter etter et device som ikke er der....

  16. Hehe....

     

    jo takk for oppmerksomheten, men jeg er klar over hva du påpeker. Riktignok er det ikke det jeg spør om.

     

    Min tanke er at ved et senere tidspunkt når jeg synes 6600GT er for tregt (og har falt i pris) så kjøper jeg et ekstra 6600GT og kjører SLI. Jeg har ikke til hensikt å blåse 3-5000 gærninger for et skjermkort (ca pris for et akseptabelt 6800 kort).

     

    Jeg er enten for gammel eller for lite opptatt av FPS for å prioritere på den måten.

     

    Ellers takk for at du svarte.

  17. Hei!

     

    Hvordan er temperaturen på skjermkortet når du spiller, og rett etter en kræsj?

     

    Hvordan er temp ellers i kabinettet ditt (CPU, system, etc)

     

    Har du sjekket at viften på skjermkortet "snurrer" rundt?

     

    Jeg har hatt et lignende problem, og for meg var det en kombinasjon av feil (er enda ikke helt ferdig med å teste). Hvertfall, så langt har jeg kommet til følgende problemer:

    -datamaskinen kræsjer spesielt ved kjøring av 3D animasjon

    -Viften på mitt Radeon 6000XT hadde tatt kvelden. Satt på ny vifte VPU recover ga seg. Har nå byttet HK og gått over til GT 6600 PCIe

    -Litt for aggresive timings i RAM (kjørte Memtest over natten og fikk feil, dog ikke på et enkelt "pass". Satte ned Command rate og dermed ingen feil)

    -Det ser ut som om applikasjonen Corecenter skaper litt trøbbel spesielt ved CS:S. Denne er nå avinstallert og har testet med CS:S i over 1 time just nå, alt vel sålangt. Skal "stresse" pc litt mer til uka.

     

    Mitt tips er at du begynner med å analysere temp for datamaskinen, eventuelt tenke på om det er noe spesielt du har installert i det siste. Ikke noe konkret svar, men kanskje noe du kan jobbe videre med.

     

    -juwa

  18. Jeg har enda ikke installert noe viftestyrings program. Tenkte jeg skulle prøve Ntune, men jeg har problemer med å avinstallere NVSU. Dog, er jeg usikker på om Ntune gir tilgang til å styre viften på skjermkortet....?

     

    Monterte et slikt skjermkort i går, det var jo reine støvsugeren.

    Fant ikke noen mulighet for viftestyring i ntune, men kom over Dette programmet som ordner det. Dette hjalp betraktelig på støyen.

    Du bør prøve dette for å spare hørselen inntil du får ny kjøler. :)

    :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...