Gå til innhold

samuels1

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av samuels1

  1. Denne saken er vel ikke særlig positivt for oss som ønsker å kunne ta steget fra moped til lett sykkel for en billig penge. Men samtidig er det kanskje tryggere å få kjørt lovlig 125cc fremfor at vi skal kjøre en enda større sykkel med mye mer krefter.

    https://www.aftenposten.no/norge/i/VbyQlr/halvparten-av-doedsfallene-i-sommertrafikken-har-vaert-i-mc-ulykker

    Personlig hadde jeg satt stor pris på å kunne kjøre uten trim for å kunne følge trafikken opptil ca 80 og spesielt hvis jeg kommer til en oppoverbakke.

  2. Mr.Target skrev (5 timer siden):

    Begynner å bli lenge siden jeg "nærmet meg 50" ?, men har bestandig kjørt to-hjuling. For meg er det helt klart vits i og kunne kjøre 125cc kontra 50cc som nå.

    Det jeg mente er at i min alder så ville jeg heller ha kjørt opp på "Full A" siden det ikke er så mye dyrere enn A1 slik det er nå, men det har jeg ikke økonomi til å prioritere selv om jeg har lyst.

    Hvis det kommer en rimlig utgave eventuelt med noen begrensninger, så oppgraderer jeg nok for å kunne føle meg enda tryggere i trafikken, samt ha mulighet til å kjøre på motorvei. Da hadde det også vært litt mer aktuelt å bruke det til pendler-kjøretøy hvis jeg skulle begynne å jobbe utenfor hjembyen min igjen.

  3. Har vel egentlig nesten mistet håpet selv.....

    Når man nærmer seg 50 (slik som meg), så er det uansett ikke noen vits å kjøre opp på lett-sykkel. Da ville jeg heller ha tatt full A og kunne kjørt hvilken sykkel som helst.

    Har egentlig bare et lite håp om å (lovlig) kunne kjøre litt tryggere i trafikken enn det jeg gjør nå med mopeden min uten at det koster mer enn det smaker.

    • Liker 1
  4. Føler at smertegrensen på prisen for min del ligge på 4-5.000,-

    Blir det stort dyrere enn det, kan jeg like gjerne ta lappen på stor sykkel som blir "overkill" for mitt bruk, så da blir det til at jeg bare kommer til å fortsette å "puttre rundt" på mopeden min som er fikset litt på så den holder fartsgrensen i tettbygd strøk (inkludert oppoverbakkene).

  5. Har også vært inne på tanken med en 3-hjuling eller en ATV, men som andre allerede har nevnt, så er de også for meg over mitt budsjett. Da hadde jeg nok heller tatt full klasse A og kjøpt en rimeligere sykkel.

     

    Kollektivfelt er ikke så aktuelt for meg, men kjekt å kunne kjøre der hvis jeg skulle ta meg en lengre tur.

     

    Ellers så er det jo også mye enklere å få parkert en sykkel med 2 hjul fremfor en med 3 eller en stor ATV.

     

    Snøscooter har jeg derimot lov til å kjøre, og så langt jeg vet uten begresninger på størrelse. Og det er jo noe jeg ikke har tatt i engang. Da tror jeg overgangen fra moped til lett-sykkel ville ha vært enklere og tryggere.....

  6. Jeg stiller også i "samme liga" som de 2 foregående her.

    For det meste 50/60 sone, men også noen få turer i 70/80 sone. Da for å kjøre meg en tur til en av de andre Østfold byene eller en tur over grensen for å handle litt (og slippe bompenger ved Svinesund).

     

    Nå kjører jeg en TZR som er trimmet noe for å kunne føle meg tryggere i trafikken, men hadde gjerne byttet den med en 125cc for å slippe å være redd for å bli stoppet og sendt på kontroll.

  7. Hvis de gjør det på samme vis som de gjorde med BE/B96, blir det ikke en besparelse å utvide fra B til A1, for så å gå til A. Vil koste ca det samme. Jeg skrev litt om det på side 2.

     

    Hvis jeg koster på meg å oppgradere tilsvarende BE/B96, kommer jeg nok neppe til å gå videre til full klasse A da jeg egentlig ikke har råd til det heller ;)

     

    Men hvis det ikke blir en "billig oppgradering" til A1, så står jeg i realiteten igjen med 2 alternativer. Holde meg til mopeden min, eller koste på meg full klasse A og da kjøper jeg neppe lett MC.....

  8. Jeg er av dem som tenker at mopeden går akkuratt litt for sakte til å være trafikksikker, og kunne tenkt meg litt mer hastighet..... Siden jeg nærmer meg 50 er det for meg ingen vits å ta A1. Skal jeg først betale for utvidelse til tyngre sykkel enn moped, kan jeg like gjerne ta "full A" og kjøpe meg en større sykkel og dermed vært mer utsatt på veiene. Mitt primære behov, er til og fra jobb samt noen småturer til butikkene. Bor ikke så langt unna Svinesund, så det er også aktuelt med litt småturer over grensa også ;)

    Pr i dag så kjører jeg en TZR med et enkelt effektannlegg for å kunne føle meg tryggere med tanke på å følge trafikken i nærområdet, og spesielt i litt oppoverbakker. Sønnen min maser om at jeg bør trimme den enda mer for å få den til å gå enda bedre, men ønsker ikke å være alt for skeptisk når jeg kjører rundt og æ være redd for å bli stoppet i kontroll på hver gang jeg er ute og kjører. Tviler egentlig på at jeg i min alder blir sjekket alt for godt så lenge jeg holder meg til fartsgransa i byområdene.

    Har en sønn på snart 16, og tenker at han heller ikke bør kjøre en "blodtrimmet" moped, men å kunne komme seg opp i ca 50-55 på sletta for å følge trafikken i byen, ser jeg ikke noen problemer med.

    Egentlig kunne jeg tenkt meg en lett MC. Om det åpnes for det med min klasse B, vil det nok bli til at jeg kjører det i noen år for å så se om jeg ønsker å ta steget fullt ut og kjøre opp på større sykkel og lengre turer med tiden, eller om jeg bare skal holde meg til kortere turer i lokalområdet og bruke bilen på lengre turer.

    Ser ikke for meg at steget opp fra 50cc som jeg har kjørt i mange år til 125cc skal være så alt for stort i forhold til å eventuelt gå over til en enda større sykkel som krever klasse A som vill vært alternativet for min del.

    Jeg har både C og DE på førerkortet mitt, men hadde nok følt meg tryggere med å kjøre en lett MC nå, fremfor å sette meg forran rattet i en lastebil eller buss siden jeg ikke har gjort det på snart 30 år.....

    • Liker 2
  9. Er vel ikke gitt at man starter opp med full bonus på en lett MC selv om man har hatt det i mange år på bil, med mindre man da overfører forsikringen da og dropper bilen eller det andre kjøretøyet.

    Sjekket opp et par tilfeldige sykler, og for min del ville det kostet meg ca en hundrelapp i måneden. Så kommer det vel veiavgift i tillegg.

    Håper på en løsning der jeg kan få A1 (aller helst med internasjonal rett siden vi bor nærme svenskegrensa) uten at det koster alt for mye. Da vil jeg nok oppgradere fra mopeden min til å kunne kjøre litt tryggere på veiene her i Østfold.

  10. Har selv kjørt scooter i noen år og det er veldig praktisk. Grei plass til å oppbevare ting (eventuelt hjelm) under setet. Jeg har i tillegg "topbox" bak. Har brukt den en del når jeg skal handle litt. Bag eller ryggsekk er heller ikke noen problemer å ha med seg på tur med en moped.

    Veldig enkelt å kjøre når man slipper å tenke på gir. Da er det bare å gassen og bremsen man trenger å tenke på.

    Kjenner ikke dette merket, men har selv en "billig Kina-scooter" og den har fungert helt greit i flere år.


     

  11. Da tror jeg at jeg kan friskemelde TZR'en min.

    Viste seg at toppakningen var gåen og at det var grunnen til at den gikk varm for meg. Så nå er den også skiftet.

    Har funnet ut at effektanlegget mest sansynlig er R2-utgaven og at plomben mest sansynlig er fjenet.
    Mopeden er dyset opp til 125 og den "grise-snuta" i luftfilteret er også fjernet.

    Kjørte meg en prøvetur i dag og speedometeret viste 73 mens GPS på mobilen viste 65 på sletta. I en litt slakk oppoverbakke klarte jeg å holde meg på litt over 50 (ifølge mobilen). I en slakk nedoverbakke var jeg oppe i 70 :)

    Bruker ikke så alt for mange metrene før jeg er oppe i 50, og bakkestart går nå også helt greit.

    Dermed er jeg som (sikkert) veier noe mer enn gjennomsnittet fornøyd med resultatet.

  12. For min del kunne de gjerne lagt på at man skulle hatt mopedfører før (i tillegg til) klasse B og gjerne henge på en minimum 25-års grense og eller minimum X antall år med klasse B for å få førerrett til klasse A1.

    Jeg nærmer meg 50, og synes det blir for dyrt å ta "full pakke" for å kunne kjøre litt fortere enn 45.... Hadde nøyd meg med en 125cc for å kunne kjøre på motorvei og gjerne over grensa til Sverige da vi ikke bor så langt fra Svinesund ;)

    Derimot har jeg lov til å kjøre snøscooter, traktor med henger, samt buss med henger. Kjørte opp på buss på begynnelsen av 90-tallet og fikk da også med lastebil. Kjørte litt lastebil og øvelseskjørte litt med vogntog i starten, men en 125cc har jeg ikke lov til å kjøre.
     

    • Liker 1
  13. Jeg kommer sikkert til å få kjeft for å skrive det her, men hvis du skriver du ikke låste den, får du ingenting.

    Ikke noen kjeft av meg for denne kommentaren, for jeg er ganske så enig.

     

    På If sine sider står det oppgitt vilkår for at forsikringen skal gjelde, og der står det blant annet:

    "Motorsykkel, moped og snøscooter skal minst være låst med original(e) lås(er) når det ikke er personer på den."

     

    Har ellers sett at noen forsikringsselskaper har i sine vilkår at det er dobbel egenandel hvis mopeden ikke er låst.

     

    Ellers så er det vel slik at hva du betalte for den ikke har så mye å si for hva du eventuelt får igjen. Det som spiller noen rolle, er hva forsikringsselskapet mener at er verdien på den. De forholder seg til hva det vil koste å erstatte den med en tilsvarende moped og årsmodell.

    Nå var den tross alt nesten 1 år eldre enn da du kjøpte den, og hvis du i dag skulle ha kjøpt en 2014-modell, så hadde nok den også vært billigere.

  14. Er ikke ute etter alt for mye fart på mopeden. Har ikke lyst til å være nervøs for kontroll når jeg er ute og kjører.

    Som nevnt tidligere, så veier jeg en del mer enn en gjennomsnittlig mopedfører, og der kom effektanlegget godt til nytte. Kom meg fortere opp i hastighet og nå går det faktisk an å følge fartsgrensen i byen når jeg kjører i oppoverbakke.

    Jeg har ikke noe imot å "puttre rundt" i ca 50 når jeg kjører rundt så lenge jeg har muligheten til å komme meg opp bakker uten problemer og komme meg greit opp i den hastigheten.

    Regner med at mopeden ikke blir så varm når jeg holder meg på et lavere turtall også over en strekning.

  15. Takk da skal jeg få sønnen min til å prøve større dyse.

    Er usikker på om han brukte den største i det settet som jeg bestilte, eller om jeg kanskje må kjøpe noen flere. Tror det var opptil 122 i det settet jeg kjøpte.

    Vil det eventuelt være nok å "ikke kjøre på for fullt" mens jeg venter på nye dyser jeg kan prøve med? Må være ærlig og si at jeg prøvde jo å dra på litt ekstra da jeg testet den i kveld.

×
×
  • Opprett ny...