Gå til innhold

d_stenvig

Medlemmer
  • Innlegg

    140
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av d_stenvig

  1. Jeg fikk stjaalet min norske Laptop "over there" hvor jeg studerer. Det jeg lurer paa er om det gaar ann aa kj0pe en amerikansk laptop og gj0re om paa noen innstillinger slik at man faar ae, O og aa. F.eks dedikere disse til noen "ubrukelige" knapper som er paa dette oppsettet. Er dette mulig i Windows (og Mac for den del om noen vet..)?

  2. Jeg har koblet en ekstern LCD tv til maskinen, men det virker umulig å lage egendefinerte oppløsninger med maskina! Jeg står igjen med en ubrukelig oppløsning. Noen som vet om maskina (3dkortet *x1300*) i hele tatt støtter egendefinerte oppløsninger? Problemet er at jeg ikke får meg inn i "advanced custom timings" i Powerstrip.

     

    Og; x1300/x1400 skal ha de samme funksjonene (men forskjellig ytelse). De kjører på samme driver.

     

    Noen som har erfaring her?

  3. Denne PC'en skal liksom ha widescreen, ikke sant? Mulig jeg er helt off nå, men hvorfor får jeg sånne "striper" opp og nede (som er karakteristisk på en vanlig 4:3) på hver film jeg kjører? Har en widescreen TV som ekstern, og denne får ikke stripene... :hmm:

    6347601[/snapback]

     

    Filmen er 16:9, skjermen er 16:10. Stripene er vel ikke akkurat store, eller?

    6347736[/snapback]

     

     

    Vil påstå de er ganske store ja. Sånn som på en 4:3. Tar omtrent 1/3 av skjermen til sammen.

  4. På papiret vil jeg si denne er den beste ultraportable pc'n i forhold til kvaliteter/pris

    6251212[/snapback]

    Oioioi! Den var billig!! 1 GB ram, 80 GB harddisk @5400 RPM, Pentium M 1,73 GHz til 8,800 kroner! :dribble: Jeg trodde alle 12" kostet 12-15000 for liknende specs! Må jo være sweet å ha en sånn på forelesninger og sånt.. :love: Lurer på hvordan det er med batteritid..

    6251558[/snapback]

     

     

    Den er oppgitt til akseptable 4 timer.. Hvis du leser her , så ser du mer info om selve maskinen (med en forhåndsvalgt konfigurasjon av multicom). Den har bl.a innebygd webcam, 4 in 1 minnekortleser og 8x dual layer DVD-RW.

     

    ....så er etter min mening det beste pris kontra specs. Men skulle gjerne hatt en brukererfaring på den!

  5. Hadde en stasjonær PC som til slutt måtte gi opp kampen mot alderdommen og sovnet inn. I denne lå det immidlertid en helt ny harddisk. Denne hardisken monterte jeg inn i et eksternt harddisk kabinett og koblet det til den bærbare.

     

    Problemet er at jeg ikke får tilgang til den! Jeg får kontakt med den, i form av at dette "trygg fjerning" opplegget dukker opp. Ikke engang i maskinvarebehandling finner den noe. Det er jo en harddisk hvor det gamle systemet lå på, kan dette ha noe å si? Hvordan finner jeg den og formaterer den?

     

    Forslag? :ermm:

  6. så enormt billig er den ikke... tatt i betraktning at den har integrert grafikk, billig minne (PC2700 på en pc med 533Mhz FSB), og har ikke imponerende batteritid til å være en ultraportabel...

    6204488[/snapback]

     

     

    Vel, finn en som er bedre til samme pris du da.. (i samme størrelse..) Til nød en som er større, men da skal den også være noe kvassere .. Og 4 timer batterilevetid er da heller ikke så dårlig?

  7. Grunnen til at du ikke ser selve videobildet på den eksterne skjermen er at skjermkortet ikke kan sende bilde ut til begge skjermene.

    6196296[/snapback]

     

    Jeg har samme kort som trådstarter på den PCen jeg også har mot tvn. Får da bilde på både tv og pc samtidig.

    Det er viktig å sette kontakttypen riktig og ha rett kabel.

     

    Kabelen er seff Scart mot tvn, liten rund kontakt mot kortet. Dette settes til composite i kontrollpanelet.

    Sett også tvn til full screen device.

    Signaltype skal være pal.

    6197189[/snapback]

     

    Ja, med vanlig TV ja... Men trådstarter har tydeligvis Flatskjerm, og da er det jo best å bruke VGA kabel.

    (Kabel du sikter til heter sikkert S-video)

    6197682[/snapback]

     

     

     

    Stemmer det ja, er LCD som jeg bruker som PC skjerm. Jeg skjønte hvordan jeg skulle få videobilde nå, men lurer på hvorfor det skal være slik... Hvorfor ikke samtidig på begge skjermer.. Dessuten er det en veeeldig kompromiss løsning jeg må kjøre nå. Jeg må kjøre widescreen oppløsning på intern monitor hvis jeg vil ha widescreen på den eksterne. Og siden den interne ikke er widescreen, må jeg "scrolle" bortover, da mye av skjermen detter ut. Prøver jeg å aktivere begge skjermene (den ene står merkelig nok som "ikke aktiv"), da klikker den eksterne og jeg får et fargeshow av de sjeldne... Gir faktisk ikke mening i hele tatt..

  8. Vel, jeg ser at i teorien skal det gå ann, men jeg får det ikke til. Jeg må ha lik oppløsning på begge. I manualen til pc'n står det at det støttes opp til 1200x800 oppløsning *på monitor*, står det. Vil det da si at pc'n heller ikke kan kjøre ut større oppløsning til en ekstern skjerm så lenge den eksterne skjermen støtter dette? Den eksterne skjermen må nemmelig kjøre på 1368x768. Vil jeg ikke kunne få til dette, da?

  9. Har en helt standard bærbar med et Geforce4 Go420 grafikkort (altså ikke det nyeste..) Jeg prøver å få signalet over på en ekstern hdtv widescreen skjerm, men dette blir ikke helt bra. Jeg bruker VGA utgangen bak, men resultatet blir blassete kvalitet samt ikke widescreen.

     

    Det virker som om oppløsningen osv må være det samme som på skjermen til laptopen. Finnes det noe program/innstillinger som gjør at jeg kan egendefinere innstillinger til hver av skjermene? Dette gjøres ikke særlig kløkt i windows. Må man ha en widescreen skjerm på laptopen for å få widescreen på ekstern skjerm?

     

    Jeg får heller ikke til å se videoavspilling (det jeg nemmelig har tenkt å bruke denne oppkoblingen til) Jeg ser avspilleren, men ikke selve videobildet.

     

    Hva er dette?

  10. Skal ha en ny bærbar PC, som kun skal brukes til jobbing/surfing samt videoavspilling.

     

    Viktige egenskaper:

     

    - HDTV støtte (kan sende hdtv signaler til hdtv skjerm)

    - Størrelse (så nett som mulig)

    - Batterlilevetid (så lenge som mulig)

    - Pris: ikke over 9000

    - Systemytelse i forhold til pris

    - DVD brenner

    - Garanti "world wide". Garanti må kunne utstedes f.eks i Nord-Amerika.

     

    Ikke viktige egenskaper:

     

    - gaming ytelse

    - lagringskapasiteta

     

    ...Forslag?

  11. Om du leser denne artikkelen, så ser du at man tydeligvis får meget bra kvalitet fra en DVD spiller med digital utgang. Jeg har derimot koblet opp min HD-LCD mot PC via VGA, og jeg synes ikke jeg får spesielt pent bilde bare ved å bruke PC'n som avspiller til DVD. Hvordan kan det ha seg? Skal jeg ikke få bra kvalitet gjennom VGA også fra mit Radeon 9800pro? Hvordan kan jeg eventuelt endre på dette slik at signalet er på lik linje med en DVD spiller med digital (HDMI/DVI) utgang?

  12. Windows xp klarer ikke lenger å åpne noen programmer hvor selve programmet kjøres fra en .exe fil (hvilket som er de fleste). Grunnen til dette var at jeg gikk inn i "folder options" og "filtyper" for å få .exe filer til å vise benevnelsen sin (.exe). Den stod ikke på lista, og grunnen skjønner jeg nå, så jeg lagde en "ny" hvor jeg skrev inn "exe". Trykte OK så var dommedagen gjort. Ingenting kan åpnes lenger.

     

    har prøvd følgende:

     

    Gjennopprette windows i "sist fungerende konfigurasjon"

    Reinnstallere windows fra CD (repair), dette gikk utrolig nok heller ikke.

    Endeløse timer i å prøve å finne ut hvordan jeg kan få innstillingene tilbake.

     

    ..(bare det å trykke "åpne i" og bla seg frem går heller ikke.)

     

    Hjelp noen?

  13. Min PC sender ut ekstremt lav lyd. Når jeg setter alt på maks (høyttaler, innstillinger på PC) så er det skremmende lavt.. Blir ubrukelig å se film - og det er ikke høytalerne det er noe i veien med.

     

    Finns det et program/innstilling/kommandolinje som skrur opp volumet fra PC'n? (Ikke den standard volum innstillingene nederst i høyre hjørne, så klart...)

     

     

    Takk!

  14. Har et problem med min helt nye w800i:

     

    Den blir aldri ferdig å lade! Har stått på i over 24 timer nå, og lade indikatoren står som oftest å jobber på 80%, av og til 95%, men så tilbake igjen. Når jeg tar ut laderen, viser batteri nivået fult. Men den vil aldri vise at den er ferdig å lade..

     

    ...hva er problemet her??

  15. Vi har et trådløst nettverk i huset, som tre forskjellige bærbare PC'er ha kjørt på. For noen dager siden formaterte jeg den ene, og la inn winXP pro med innebygd Service Pack 2.

     

    Problemet er nå at denne maskinen ikke vil kobble seg på nettverket! Den finner nettverket, men den vil bare ikke kobble seg på. Den prøver lenge, før den gir feilmelding om å kontakte "nettverks-ansvarlig"..

     

    Kan ikke forstå hva som er feil her. Siden den faktisk finner nettverket.. Den eneste åpenbare forskjellen på problem PC'en, og de to som fint kjører på nettverket, er at de to andre har en såkalt "1394- tilkobling" i nettverksinnstillingene. Ellers er resten veldig likt. Hva kan være problemet?

     

    - Overganen til SP2?

    - Den manglende 1934-tilkoblingen?

    - annet?

×
×
  • Opprett ny...