Gå til innhold

ahrue

Medlemmer
  • Innlegg

    105
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ahrue

  1. Er dere kritiske til domenenavnet gamer.no også? Burde det vært spiller.no? Uansett er det synd å være "off topic", eller utenfor emne. Hvilke ord man bruker får bli et personlig valg. Det er alltid best å konsentrere seg om egne anliggender hva språk angår.

     

    Å for øvrig si at denne tråden bør stenges opplever jeg som meningsløst.

     

    Selv spiller jeg Sensible Soccer 2006 og Trackmania. Oppfordrer cetram og den andre til å opplyse om hva de pr0-gamer.

  2. Graf, diagram osv. Litt uklar post av trådstarter forvirret nok ilpostino. Jeg vil tro det er snakk om en datamodell, noe oracel linker fint til. I MS SQL Servers administrasjonsprogram er dette automatisert, så det bør være enkelt å få det til i MySQL også. Tror Eclipse fungerer bra.

     

    edit: Reverse engineering er altså å gå fra en implementert base til modell, eller fra kompilert kode til kildekode. Som sagt, ilpostino har nok bare misforstått.

  3. Jeg tok ut kortet av PC-en i dag, og syntes at jeg kunne skimte noe støv bak viftedekselet. Derfor skrudde jeg av dekselet, og jøye meg hva er det jeg har fått tilsendt fra en større nettbutikk (demovare). Mellom der viften skal blåse luft inn til kjøleribbene, var det en feit vegg av massivt støv og korte hår.

     

    Trodde da de gikk litt bedre over produktene de sender ut igjen.

     

    Nå er idle-temperatur på drøye 40 grader, og noe over 50 ved load. Altså gode klokkemuligheter.

  4. Bestilte dette grafikkortet (demoversjon). Kjørte tester i 3dmark03, 05 og Aquamark 3 uten problemer. Temperaturen på GPU var 85 grader etter de to sistnevnte testene, men hele 105-109 etter 3Dmark03. Fikk 9300 poeng i 03, 4080 i 05 og 46,xxx i Aquamark 3. Kjørte disse testene mange ganger.

     

    Idle-temperaturen med full viftefart er 70-75 grader, noe jeg synes virker mye. Det er god klaring rundt gpu-viften, og idle-temperatur i kabinettet er 25-27 grader. Har to kabinettvifter. Jeg har ikke overklokket noe som helst på maskinen.

     

    Resten av systemet er amd xp 2600+, 1024 mb ram osv.

     

    Da jeg prøvde å spille Quake 4 med 1280x1024 high, gikk det flytende i 10-15 minutter før jeg fikk "No signal" på skjermen. Maskinen fortsatte å gå. Jeg mistenker overopphetet gpu, og det frister selvfølgelig lite å klokke ned kortet.

     

    Har selvfølgelig siste nvidia-driver og systemets helse er for øvrig upåklagelig og dønn stabilt. Det forrige radeon 9250-kortet mitt viste hvite striper på skjermen i enkelte spill med 1280x1024-oppløsning, men ikke med 1024x768.

     

    Forslag?

     

    edit: Når jeg resetter maskinen, etter å ha prøvd ctrl+alt+del osv., fikk jeg bilde som normalt. Temperaturen på grafikkortet gikk nedover fra 100 da jeg kom inn i windows, men den var selvfølgelig mye mer på et tidligere tidspunkt.

  5. Synes Leadtek Winfast PVR2000 er veldig bra.

     

    DinSide.no/data har en test av dette og flere andre TV-kort, så det er bare å tråle markedet.

     

    Du kan koble til både kabelnettet og dreambox'en via s-video-kabel, men du bør selvfølgelig ikke se TV gjennom PC-en. Det forringer kvaliteten. Du bør selvfølgelig i tillegg ha RGB-scart eller component, om tilgjengelig, fra Dreambox til LCD-TV. Om du ikke har tuner på TV-en, så går det vel greit nok å bruke TV-kortet. PVR2000 har hardwareenkoding av videoopptak slik at maskinen kan brukes til andre ting mens den tar opp.

  6. Jeg ringte inn feilmelding på at linja var nede fredag morgen, og den kom opp igjen på ettermiddagen, da med lav hastighet. Da jeg tok kontakt med kundeservice i dag, fikk jeg beskjed om at når de får inn feilmelding, setter de hastigheten ned for at det da er større sannsynlighet for å få kontakt med routeren igjen. De satte opp igjen hastigheten med en gang nå.

  7. Er på utkikk etter et agp-skjermkort i 500-1000 kronersklassen, jo rimeligere jo bedre. Vil helst ha et kort uten vifte for å være sikker på at det ikke støyer. Ønsker gjerne separate tv-ut-plugger - en composite og en s-video. Fjernsynet mitt takler ikke s-videosignaler, og en får som regel blandede resultater med ulike overganger fra s-video til composite. Spilling er ikke så viktig, men litt ytelse er jo alltids greit.

     

    Med mitt tidligere 9800 pro (sapphire som bråket fælt, og tok kvelden da jeg var litt for hardfør), måtte jeg bruke theatre mode i overlay-innstillingene, noe som gjorde at kun videobildet ble vist. Dermed var det umulig å spole, eller navigere på andre måter, uten å slå på pc-skjermen igjen. Fint om kortet dere anbefaler eventuelt er bedre på dette.

     

    Kortet må også ha DVI-utgang.

     

    Et alternativ jeg så på: sapphire 9250 128 bit 128 mb

     

    Men det kommer uklart fram om det er både dvi- og composite-utgang på kortet her: sapphiretec.com

     

    Takker for alle tips :)

  8. Med inspirasjon fra lignende lister:

     

    1. Om ekspeditøren spør om du vil ha pose®, repliser gjerne vittig at du ikke har plass til alle varene i lommene dine. De ansatte har nok ikke hørt den ”morsomheten” før.

     

    2. Dersom ekspeditøren glemmer å spørre om du vil ha pose®, la være å si det før du har betalt og fått tilbake vekslepenger. Spill overrasket, og ”kom på” at du trenger pose også. Dette fungerer glimrende når du er innom flere ganger i uken - og gjerne unngår å svare om du blir spurt. Butikkansatte elsker et slikt utfordrende spill. De er jo bare dårlige tapere om de tar betalt for poser etter at du har fått kvitteringen din.

     

    3. Når to kunder er foran deg i køen, rop med desperat tonefall at ekspeditøren skal få en ny kasse åpnet. Dersom en ansatt ikke kommer seg til kassa innen 30 sekunder, vennligst mas en gang til. Siden du er viktigere enn alle andre, trenger ikke ekspeditøren å konsentrere seg om de øvrige kundene. I tillegg kan han/hun trolig lure andre ansatte til å tro at det er en krisesituasjon i kassaområdet, noe det i dine øyne vitterlig er, og få dem til å løpe – i stedet for å gå så fort de kan.

     

    4. Du må gjerne kverulere, og slå deg fullstendig vrang i kassaområdet dersom du har kommet for sent til å kjøpe øl. Her gjelder selvfølgelig maktfordelingsprinsippet der ekspeditøren er den lovgivende, utøvende og dømmende makt.

     

    5. Det fungerer sjelden å tiltale de ansatte på en høflig måte. Den beste måten å fange deres oppmerksomhet på, er å rope ”øy!” eller lignende – fra langt hold. I tillegg er det fordelaktig å knipse utålmodig med fingrene. Dette vil understreke viktigheten av din person, og den ansattes tilsvarende underdanighet. Dermed vil du få svært god service så fort som overhodet mulig.

     

    6. Kom gjerne innom butikken rett etter åpningstid, kjøp en pakke tyggegummi, og betal med en tusenlapp. Dersom du ikke har en for hånden, betal med kort og be om å få ut en tusenlapp i tillegg. Still deg uforstående til at ekspeditøren ikke har nok vekslepenger så tidlig på dagen. Du kan gjerne stille deg tvilende til om det faktisk er sant. Len deg frekt fram for å se i vekslekassa. Du har jo rett til det?

     

    7. Ikke let etter varer på egen hånd. Med det første du entrer butikken, sysselsett sporenstreks en ansatt til å vise deg ønskede varers beliggenhet. Lat gjerne som om du har dårlig tid også. Etter at du har betalt, kan du jo ta det rolig ved spilleautomatene i ti minutter. På denne måten får du de ansattes arbeidsdager til å virke betydningsfulle.

     

    8. Når du blir fortalt at butikken ikke har en viss matvare på lager, burde du absolutt protestere. Argumenter med at ”labelen står her”. Det betyr jo, som allment kjent, at varen er på det hemmelige lageret.

     

    9. Det er som regel unødvendig å bry seg om at det er folk bak deg i køen. Føl deg hjertelig velkommen til å betale 52,50 utelukkende med kronestykker og femtiøringer. Det beste er å velte sparegrisinnholdet utover rullebåndet. Om du ikke har smårusk, kan du eventuelt snakke opptatt i mobiltelefonen din. Da er det som kjent ikke nødvendig å reagere når ekspeditøren sier hva varene koster.

     

    10. Selv de minst skoleflinke barna er matematiske genier når det gjelder utregning av totalsum for godterier. Spill derfor overrasket og ekstra uskyldig når du har to kroner for lite. Spesielt om det er tredje gangen den samme uka. Ekspeditøren blir sikkert like overrasket.

     

    11. Når en ansatt kommer drassende på et tungt varelass, kan det være klokt å barrikadere passasjen med handlevognen din. Det er ikke nødvendig å flytte den når du pent blir bedt om det. Benytt heller muligheten til å klage på priser. Plutselig kunne både du og den ansatte ønske at du hadde handlet en annen plass.

     

    12. Om den ansatte som er ute i butikken er opptatt med en annen kunde, vil du ikke være så frekk at du blander deg inn der. En mer komfortabel løsning for alle parter, er at du tar turen inn på pauserommet via lageret. Der kan du få hjelp av en ansatt som prøver å nyte spisepausen sin. Han/hun bruker gjerne sine få pauseminutter på å hjelpe en person som deg.

     

    13. De ansatte i dagligvarebutikker er som regel uniformerte når de er på jobb. Når du, til tross for sivil bekledning, gjenkjenner en butikkansatt, må du gjerne henvende deg med jobbrelaterte spørsmål. De har ikke behov for å handle i fred, tenker du.

     

    14. I frysedisken er det ofte nødvendig å lete litt for å finne de beste kjøttstykkene. Da er det greit at du roter skjødesløst rundt i koteletter og grillskiver. Det er selvfølgelig unødvendig å legge på plass det du ”midlertidig” har flyttet på.

     

    15. Det er riktig å anta at de ansatte innehar detaljkunnskaper om de fleste produktene. De vet selvfølgelig mer enn det du selv kan lese på pakningen.

     

    16. Når butikken skal til å stenge slik at dørene kun åpnes for de som forlater forretningen, må du gjerne smette inn når de siste kundene går ut. De ansatte vil nok ikke hjem, og er nok like fortvilt som deg over at stengetid er et faktum. Du oppleves slett ikke som fordømt uforskammet, og du kan godt bruke god tid i butikken.

     

    17. Når du skal pante flasker, er det greiest for alle om disse er halvfulle av brus eller vann. Det er helt topp om du i tillegg kan spytte snus og annet delikat ned i og rundt flaskeåpningen. Deilig for betjeningen!

     

    18. I sommervarmen vil det være fjollete å stelle seg litt før man går ut. Ikle deg helst en lett skjorte med god ventilasjon, men bruk på død og liv ingen form for deodorant. På denne måten kan du få betjeningen til å svime av i begeistring for din eksklusive kroppsodør.

     

    19. Kast varene skjødesløst på rullebåndet i kassen, lag lyd og vær generelt uforsiktig. Det får båndet til å gå fortere. Du trenger egentlig ikke å ta varene ut av handlekurven. Sett den heller på rullebåndet – det gir ekspeditøren gode arbeidsforhold.

     

    20. Du er mer verd enn alle ansatte og alle andre kunder. Det kan ingen ta fra deg. Følg de øvrige punktene, og du vil bli godt likt i enhver dagligvarebutikk.

  9. Jeg etterlyser ulike erfaringer med forskjellige skjermkortdrivere til mobile Radeon 9700 i Elitegroup G556E Pro.

     

    Selv bruker jeg den driveren de har på hjemmesidene sine, men den oppdateres nok ytterst sjelden.

     

    Vet det går an å bruke ordinære Catalyst-drivere etter en modifikasjon, men jeg har ikke følelsen av at dette er å anbefale.

     

    Omegadriverne skal visstnok kunne brukes på hvilket som helst Radeon-kort, uavhengig om det er mobile eller ikke. Noen som har positive erfaringer med Omega?

     

    Med nåværende driver: 3DMark03: 27xx

  10. Har G556E pro, og harddisken er på 4200 RPM. Maskinen er svært stillegående ved vanlig applikasjonsbruk i Windows. Med det samme du spiller noe annet enn nettbaserte java/flash-spill, støyer viften for mye til å bruke på en stillesal. Til og med i CM bråker viften for mye.

     

    Men som sagt; til vanlig bruk i windows med mange programmer i gang bråker den ikke i det hele tatt.

     

    Batteritiden på 5 timer skjønner jeg lite av, pleier å få opp mot 3 timer her.

     

    Får 3268 i PC Mark 2004 og 2714 i 3D Mark 03. Harddisken skårer svake 2489 i PCM04.

     

    Maskinen er relativt solid bygd.

  11. Jo, det er mulig at den kan være digital, men jeg kan ikke svare på de øvrige spørsmålene dine. Får ihvertfall helt klart bedre lyd på mine Logitech Z2200 med den vanlige analogutgangen fra 'M-Audio Revolution 7.1'-lydkortet i min stasjonære PC. Der er det i tillegg en SPDIF-utgang som skiller seg klart fra en minijack-utgang.

     

    Vet ikke hvordan du skal koble en slik minijack-utgang til forsterkeren din, for så å få surround.

  12. Stusset også veldig på det der, enten forstår ikke jeg hva en SPDIF-utgang er, eller så er det Multicom som ikke forstår det. De skriver blant annet at det er SVHS-utgang fra skjermkortet også. SVHS er ikke det samme som S-video. SVHS er bare en utviklet form for Video Home System. Altså nesten vanlige video-kassetter og -spillere.

     

    Det er bare en hodetelefonutgang.

  13. Takk for gode tilbakemeldinger.

     

    Da blir det Icybox, men harddiskvalget gjenstår. Da mpx.no ikke har Samsung, blir alternativene Seagate og WD 200 GB 7200 RPM med 8 mb cache.

     

    Seagate skal være stillegående når den ikke er i bruk, men ha en høyfrekvent hvinelyd ved lesing/skriving? Det virker jo svært uheldig. Jeg har en høyst stillegående centrino-laptop, så det spørs om ikke den jevne "brummingen" fra WD er å foretrekke? Maxtor og Hitachi vurderes ikke.

  14. Skal kjøpe et harddiskkabinett for å koble til USB-porten på den bærbare PC-en min. Jeg er imidlertid usikker på hvilket jeg burde velge. Foreløpig står det mellom disse to:

     

    Icybox og eMagic

     

    Etterlyser tilbakemelding fra dere som faktisk har disse kabinettene, og ikke vill tipping utfra beskrivelsestekstene. Støy og bevaring av diskene er det mest sentrale.

     

    Vurderer en Samsung spinpoint P80 og en Seagate Barracuda til å ha inne i kabinettet. Vil helst satse på sistnevnte ettersom førstnevnte kun går opp til 160 GB hos komplett.no.

×
×
  • Opprett ny...