Gå til innhold

iDEA-L

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av iDEA-L

  1. Aha... Det har du jo faktisk helt rett i. I testen av dette hovedkortet hos Tech Report står jo dette:

     

    You're not likely to receive your Core Duo processor with a "stock" cooler, and so Asus includes a custom one with the motherboard, to be secured by a pair of metal hoops protruding from either side of the CPU socket. Installing and removing the thing is fairly easy, and the fan is virtually silent when running under normal loads with the board's temperature-based fan speed control enabled. It does become audible when the CPU is running something intensive like a multi-threaded rendering app, but even then, it's barely noticeable from a few feet away.

     

    Så da tror jeg at jeg tar sjansen på at dette stemmer, og prøver med denne da... Får ta sjansen på at det er mulig å modde litt i ettertid hvis den blir irriterende... :)

  2. Postet først i stuepc-forumet, men dette har vel mer med luftkjøling å gjøre... :)

     

    Skal gå til innkjøp av noe sånt som dette:

    https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=37086

     

    I dette oppsettet er det kun cpu'en som ikke er passivt kjølt... Lurer på, hvordan er standardkjøleren som følger med Core Duo T2300 prosessoren? Ville det evt vært mulig å kjøre cpu'en med passiv kjøling? Planlegger å putte to 92mm 9dBA SilenX iXtrema Pro vifter i front, og to eller tre 80mm av samme type i bakkant/side (tenker at har man først én 9dBA vifte, så kan man jo like gjerne ha 5...?). Disse vil jo da trekke ut luften rett ved der cpu'en er plassert (se hovedkortet)... Kan dette + en kjøleribbe på cpuen være nok?

     

    Noen innspill? ;)

  3. Nytt spørsmål... :) Etter mye om og men, og frem og tilbake med komponenter, har jeg havnet ned på en maskin som er til forveksling lik "Stuegrisen" i anbefalingsoversikten. Etter at jeg bestemte meg for å droppe hdmi ut på skjermkortet m.m, ble fokuset å få den så stille som mulig, og heller ha mulighet til å oppgradere til mer stæsj etterhvert...

     

    Se https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=37086

     

    Men nå er det kun vifte igjen på cpu'en... Og jeg lurer på, hvordan er standardkjøleren som følger med Core Duo T2300 prosessoren? Ville det evt vært mulig å kjøre cpu'en med passiv kjøling? Planlegger å putte to 92mm 9dBA SilenX iXtrema Pro vifter i front, og to eller tre 80mm av samme type i bakkant/side (tenker at har man først én 9dBA vifte, så kan man jo like gjerne ha 5...? ;)). Disse vil jo da trekke ut luften rett ved der cpu'en er plassert (se hovedkortet)... Kan dette + en kjøleribbe på cpuen være nok?

     

    Lurer også på å putte harddisken i en Mcubed Vertical Silence fra vendur.

     

    Noen som vil synse litt? ;)

  4. Yo...

     

    Driver å fikler med et oppsett på stue-pc, og holder på å gå meg litt vill i jungelen av hovedkort... :) En ting jeg lurer på... Hvis jeg kjøper et kabinett som tar standard ATX kort, er det da noe poeng å benytte et MiniATX kabinett? Ser i anbefalingen "Stuegrisen", at det benyttes et MiniATX HK i et kabinett som tar ATX... Why, blir ikke det bare dyrere? Spiller strømforbruket inn?

     

    Vil gjerne ha tips om aktuelle hovedkort, jeg skal kjøre Core Duo T2300 og skal ha ekstra skjermkort, men ikke lydkort tenkte jeg... Så onboard lyd>grafikk... :)

  5. Kom opp med noen bra sider med flash da. Jeg ser at flash kan være brukbart, men jeg syns sider laget med flash ofte er tungvinne og ikke spesielt lettleste. CTRL-hjulscroll funker feks ikke hvis du ønsker deg større eller mindre tekst.

    Et eksempel på en side i flash : www.motogp.com.

    En ikke mer enn OK side etter min mening, men det er vel ingenting av dette som ikke kunne vært gjort på andre måter. Største fordelen er muligens for de som produserer innholdet?

    7045778[/snapback]

     

    Den dagen Flash egner seg til portalsider ala motogp, da egner det seg til alt... :) Slike sider er vel sikkert det lengste man kommer fra det Flash i utgangspunktet var laget for, og ja, jeg er helt enig i at det bare er tull å lage en slik side i flash.

     

    Men sider som Absolut Ruby Red og Jotun Ladys Nye Fargetrender er derimot eksempler på sider som jeg mener utfyller en funksjon på nettet, og som ikke kunne være realisert i dag i andre verktøy enn Flash.

  6. Oppgraderte nylig maskinen min med et Gaiward 6800GT kort. Etter dette har den gamle Eizo-skjermen min fått litt problemer. Det blir på en måte en slags ekko-effekt på bildet... Skygger som repeterer seg horisontalt i bildet... liksom... :)

     

    Hadde det samme problemet en gang for mange år siden, da jeg koblet opp noen maskiner via en dårlig switch-boks vha dårlige skjermkabler. Så det jeg lurer på er om det er kablene eller no som er for dårlig for kortet?? Høres rart ut men...

     

    Kortet har kun to DVI-utganger så skjermen er koblet til den ene med en overgang til CRT. Det har den forsåvidt vært tidligere også på mitt gamle ATI 9600Pro kort, uten at jeg hadde det problemet da.

     

    Noen som vet noe? :)

  7. Godt poeng iDEA-L. Det tenkte jeg virkelig ikke på. Så det neste store blir altså ondsinned distribuert tallknusing-virus?

    Tja... Hvem sier at det ikke allerede er der ute... ;) I motsetning til de virusene man hører om støtt og stadig, vil jo denne typen virus være relativt harmløst for de som er infisert. Hvis man lagde et slikt virus litt smart, slik at det f.eks brukte svært lite ressurser fra hver maskin, spredte seg i et moderat tempo (dvs bruker nettressurser på en normal måte), og ellers ikke gjorde noe ugang, hvem ville egentlig merke noe til det/bry seg?

     

    Let's face it, det er når virusene gjør ugang at alarmen går. Vi er ganske enkle sånn.. ;)

  8. Hvis vi antar at 1 CPU gjør jobben med en hastighet på 2,5 operasjoner per klokkesyklus og 4GHz klokkehastighet så vil det fortsatt ta lang tid:

    2^69 operasjoner går unna på 1872 år.

     

    De andre algoritmene (SHA-0 og SHA-2) tar kortere tid:

    2^39 operasjoner går unna på 55 sekunder.

    2^33 operasjoner går unna på 0,86 sekunder.

    Vel... Etter at konseptet "internett" tok av, blir det vel litt snevert å snakke om datakraft som en standalone pc. Sett at man lagde et virus som ble spredt på nettet via sikkerhetshull i Windows/Linux (tror det har skjedd før ;)), og som hadde i oppgave å bruke 50% av datakraften på den infiserte maskinen til å utføre operasjonene..

     

    Hvor mange maskiner vil det være realistisk å tro at den hadde klart å infisere? Om Sobig.F ble det skrevet "...have taken control of more than 100,000 infected computers..". Hvis vi antar at disse maskinene/serverne i gjennomsnitt var like kraftige som du antar, ville 2^69 operasjoner gå unna på 14 dager.

     

    IMHO, er ikke datakraft lenger et hinder for de som har onde hensikter... :)

  9. Hmm, var faktisk med på en sånn greie for 6-7 år siden, man installerte et program på maskinen, og med ujevne mellomrom fikk man en fullscreenreklame på skjermen som stod der i noen sekunder. For hver reklame man så, fikk man noen poeng som kunne veksles inn i diverse varer/tjenester. Problemet var bare at etter noen måneder, og noen hundre reklamer senere, hadde jeg bare nok poeng til en kvart pizza på peppes, eller.no... Ikke så veldig lukrativt... :-)

     

    Men.. Bakgrunnen for at jeg vil gjøre dette (så dere slipper å spekulere mer på det), er at jeg oppdaget at admin for en mailadresse som er min, har satt opp forward på den til seg selv, uten å gi beskjed til meg. Ganske ekkelt. Så istedet for å be han om å slette den, hvorpå han selvsagt bare kunne satt opp et alias på adressen og dermed fortsette å motta mailen min, fant jeg ut at det ville være smartere å bruke spam mot ham. Han vil fortsatt få mailen min som kommer til kontoen, noe som forsåvidt ikke er så veldig nøye, men han vil drukne i all den andre spammailen. If you can't beat em, join em.. :-)

  10. Har oppgradert maskinen min med et Gainward 6800GT Ultra/2400 GS fra ATI 9600 Pro, og 3D ytelsen steg jo enormt! Men er resultatet bra i forhold til hva andre med samme/tilsvarende kort/maskin har? Formaterte nemlig ikke maskinen da jeg oppgraderte, brukte bare avinstallering/driver cleaner etc...

     

    Maskinen min er en P4 [email protected] (240Mhz FSB sånn ca), 1 GB OCZ PC4000 minne, og altså nå et Gainward 6800GT Ultra/2400 GS som kjører på 400/1100.

     

    Hadde bare 3DMark03 å teste med, men... Før fikk jeg 3482 med ATi'en, nå får jeg 12011! Mmm... :)

  11. Som nevnt, IBAS er nok eneste redningen. Men det tar rundt 10000,- for sjekk, og så timepris for å hente ut data, hvis jeg ikke husker helt feil. Men det skader ikke å ringe dem.

    Der tok du vel i litt... Her er et klipp fra en mail jeg fikk fra dem i april:

     

    For at Ibas skal kunne bestemme omfanget av skaden, utføres først alltid en analyse som leveres til fast pris 3500,- til standard servicenivå. Analysen tar  normalt  to  arbeidsdager  med  mindre  ekspress  service er ønsket (7 timer).  Analyserapporten  leveres  skriftlig  og  gir  svar på hva som kan

    rekonstrueres,  hvor  lang  tid  det  vil  ta,  og  prisen  på  selve rekonstruksjonen  som  utføres etter egen avtale. Prisen for rekonstruksjon er vanskelig å anslå før analysen foreligger, men mange saker ligger mellom kr. 10 000 - 30 000.

     

    --

    @

  12. Hehe... Artikkelforfatterens problem er jo egentlig at han i utgangspunktet var så dum å begynne å bruke noe så dumt som et "natural keyboard" fra MS! Han er tydligvis litt vel ung i gamet. Har i alle herrens år benyttet meg av standard firkantige tastatur, og de er fortsatt akkurat slik de var på midten av 90-tallet!

     

    Bortsett fra den jævla f-tastelåsen! £$"¤%&"#¤!! :roll:

  13. HAhhahahaa... digger og så nerdene klage over at dei ikkje har gjort ting før... altid skal nerdene komme i siste liten... og når dei ikkje får det til, så blir det banning og steiking...

     

    Det er deres eiga feil.

    Ehh, tror du har misforstått noe her... Jeg har jo kjøpt spillet på dvd... Det er jo ikke noe jeg kunne gjort tidligere. Og problemet var jo ikke nedlastingen, men å få registrert key'en. Det kunne jeg jo ikke gjort tidligere. Eller hva, Einstein!

     

    STFU, og lær deg norsk!

×
×
  • Opprett ny...