Gå til innhold

Solariz

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Solariz

  1. Har selv hatt 803 i over ett år nå. Kan absolutt ikke skjønne hvorfor enkelte sier at maskinen er ustabil (en spøk?). Maskinen utvikler svært lite varme, viften går svært sjelden. Eneste unntak er når du spiller dataspill og cpu jobber 100%, da går den så og si konstant, men til vanlig bruk veldig sjelden.

    Harddisken er på 4200rpm, noe som gir deg en mindre bråkete maskin samt bedre batterilevetid. Selv bruker jeg en ekstern harddisk til oppbevaring av filer, så dette er ikke noe problem. Mener dessutten å ha lest (ikke ta dette for 100% sikkert) at forskjellen i hastighet mellom 4200rpm og 7200rpm ikke skulle utgjøre mer enn 10-15%.

    Tastaturet er utrolig godt å skrive med. Høytalerne er av litt lav kvalitet, men hodetelefoner fikser dette. Ellers ble jeg positivt overrasket over at det er mikrofon integrert like ved på/av knappen.

     

    Jeg er i hvert fall knallfornøyd og regner med å ha maskinen i flere år fremover. Prisen er noe høy, men det er en meget god investering dersom du ønsker kvalitet.

  2. Har hatt Maxtor OneTouch 250GB i ca 1. år nå. Enormt mye data har blitt lagret og flyttet rundt på disken siden da. Jeg har til og med reist mye med disken og har aldri hatt noen problemer med den. Bruker utelukkende USB2.0 til den.

     

    Vurderer nå å investere i en ekstra harddisk og har da ingen betenkeligheter med å handle en ny maxtor.

     

    Må samtidig si at jeg er svært skuffet over utviklingen av disker. De største jeg kommer over (unntatt LaCies monstre) er på 300GB. For to år siden var 250GB det største man fikk. Hva er grunnen til dette? Er det en sperre for dagens teknologi å lage større disker uten å utvide diskens fysiske størrelse? Har ventet en god stund med å kjøpe i håp om at det skulle dukke opp en 500Gb eller større. Noen som vet litt hva nærmeste fremtid vil bringe?

  3. Finnes det noen innstillinger på Acer Travelmate 800-modellen hvor man kan styre viften? Den har fungert helt fint lenge, men nå nylig har den oppført seg litt rart. Det har seg slik at den slår seg på 2-3 sekunder om gangen med korte mellomrom, ganske ofte. Før har den gått helt stille, men bare slått seg på en gang i timen, men da i 1-2 minutter. Litt irriterende at den går slik hele tiden. Noen som vet noe?

     

    Takker for all hjelp

  4. Vurderer å handle laptop fra denne butikken. da de har svært hyggelige priser. Men det er enkelte momenter som uroer meg. De har svært små og ukjente, Hardware.no har ingen tester av dem, Nettsiden ser ut som en direkte kopi av vsdata.no.

     

    Ellers ser jeg at den bare har fått fremragende kundeomtaler. Noen har som har noe godt eller ondt å si om butikken?

  5. Ingen vits å betale masse for Elitegroupen. Dyrt nå. Ser bra ut nå, men om ett år er den bare en stor, tung og bråkete maskin med middelmodig ytelse.

    Sats for all del på noe annet. Styr unna 732'en. Den er svært ubehagelig å ha på fangen oig har du den i sengen får den ikke nok luft pga ventilasjon slik at den klikker og henger seg etter relativt kort tid.

  6. Har hatt 2Mbit linje en god stund nå jeg også (adsl; Nextgentel)). Får iblant rundt 250 kb/sek, men med en gang noen starter nedlasting fra meg, synker min nedlasting drastisk. Blir redusert til under halvparten av normal fart. Dette er en svært negativ side ved adsl :grumpy:

  7. Ser at zepto nå gjør det mulig å konfigurere maskiner med 7200rpm disker. Dette virker jo veldig positivt.

    Det jeg lurer på er hvordan størnivået på disse diskene er. Maskinen har fått mye pluss for sitt støynivå. Men jeg vil jo tro at en disk som roterer omtrent dobbelt så fort som den opprinnelige (4200rpm) harddisken bråker desto mer.

  8. Ja, jeg antok at jeg hadde tenkt litt feil der. Men hvis du ser på user comments ved Cnet så virker det som endel klager litt på harddisken.

    En skriver for eksempel "THe hard drive could be faster as well. I think the 40GB HD is 4200 as opposed to 5400. I have seen different reports on the web and Acer doesn't seem to disclose what speed it is."

  9. Litt kjedelig at Hardware.no ikke har skrevet noen erfaringer med denne butikken.

     

    Ser at den har fått mange gode anbefalinger, men også omtrent like mange svært negative.

     

    Kjedelig om det skulle skje noe kluss når det er snakk om så mye penger.

     

    Mulig det er noe kluss med prisen også. 20 000 er en nesten litt for "rund" pris med tanke på alle de andre prisene der. Ser at både den svenske og den britiske prisen ligger på rundt 50 kroner.

  10. Denne har vel 5400 rpm. harddisk.

     

    Er nok desverre bare 4200 rpm på den maskinen. Man det kan vel byttes ut senere.

     

    Hvor har du det fra at det bare er 4.200 rpm på denne maskinen? Den scorte i alle fall meget bra på ytelsestestene i testen til Pcworld Norge. I tillegg oppgis det en versjon i test gjort av Cnet der den har en harddisk på 5400 rpm.

    http://reviews.cnet.com/Acer_TravelMate_80...ml?tag=topprods

     

    Jeg vet at IBM T40p finnes i en versjon med hele7200 rpm. Vil man dersom man kjøper en Acer TM 803 LCi senere kunne erstatte denne med en intern 7200 rpm harddisk tilsvarende den som sitter i IBM maskinen?

     

    Har det fra testen jeg leste på Tom`s Hardware guide

    http://www6.tomshardware.com/mobile/200305...28/acer-05.html

    Her blir den sammenlignet med IBM T40

     

    På første siden av testen skriver de også "With its decision to use the Hitachi Travelstar 40GN hard drive in this test sample, Acer is giving away quite a bit on the performance side, as the model spins at "only" 4200 rpm. With the Travelstar 60GH, Acer also has a larger and, with 5200 rpm, faster hard disk drive in its portfolio for the 800 series."

     

    Etter som det er 803 de har testet går jeg ut ifra at denne har 4200rpm mens 800 har 5200rpm.

    Mulig jeg har misforstått det hele. Det virker jo litt rart at den dyrere modellen skal være utstyrt med en tregere harddisk.

  11. Acer 800-serien skal også være stillegående. Dette kan jeg også bekrefte etter personlig erfaring med både 801 og 803. Priseksempel: rett over 18 laken hos www.mpx.no for billigste modell. Test: http://www.dinside.no/php/art.php?id=86496 (gammel test, men dog), fant ikke flere, men det er mange tester av denne rundtforbi...

     

    Vet ikke helt om jeg vil si at 18 890,- er rett over 18 laken. Heller rett under 19. Med porto blir det jo over 19 :wink:

  12. Hadde personlig holdt meg unna Elitegroup uansett hvor mye de enn lover. Har svært dårlige erfaringer med dem. Kjøpte tidligere denne green 732. Nå har den jo gode spesifikasjoner, men det hele virket ikke helt proft. Virket som de hadde installert den med den billigste cd-brenneren og harddisken de kunne komme over. Sendte den i retur innen en uke.

    En kamerat av meg kjøpte litt tidligere en annen modell av Elitegroup og har nesten bare vært misfornøyd. Han solgte den etter kun noen måneder.

     

    Gå da heller for Toshiba.

×
×
  • Opprett ny...